- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Monia moje psisko też ostatnio w piątek się trzęsło i jakoś tak chodził spać na fotel i to w dzień i nie siedział ze mną ja pojechałam do Krakowa ale mama mówiła, że w sobote też był taki, bała się co mu jest ale mu przeszło, może faktycznie się czymś zatruł albo miał grypę żołądkową ..
Byłam w podstawówce i zaczynam praktyki od piątku myślę, że od razu zahaczę o gimnazjum bo jest w tym samym budynku później już będzie z górki jedna placówka mi zostanie na po świętach będę siedzieć na świetlicy, mama mi mówiła żeby się pilnować bo takie maluchy gonią jak szalone ale jestem dobrej myśli
Jejku ale mi jest zimno tata już zapalił w piecu to może zaraz się rozgrzeje
Mały ma czkawkę gdzieś tak dziwnie wyżej niż zwykle i z boku .. pewnie się przekręcił jeszcze się przemieszcza w tym czasie i nie dość, że mi brzuch skacze to jeszcze rusza się na wszystkie strony szkoda, że M nie ma bo miałby radochę
Chciałam kupić pod choinkę mamie obraz składający się z kilku małych, wiecie o co mi chodzi ? strasznie się jej podobają ale kurde ceny troche mnie przerażają, musze poczekać na wypłatę męża i zobacze może się szarpnę, tyle nam pomaga z Tata, że byłabym szczęśliwa widząc jak Mama jest zadowolona jakbyście widziały w jakiejś fajnej cenie na allegro albo na innej stronie to proszę o linka z góry bardzo dziękuję
A mężowi pod choinkę to ja nie wiem kompletnie co kupić macie jakieś pomysły ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rzeczywiście dałaś się wrobić zawsze możesz powiedzieć, że z brzuchem Ci niewygodnie, w krzyżu łupie i takie tam
Dominia a przypomnij z czego te praktyki (jaki kierunek).
Mi się przypomniało, że muszę załatwić praktyki dla M u mnie w pracy...
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Satine Princess co do syropów, ja uwielbiałam tusipek (teraz jest tylko na receptę, ze względu na nadużywanie go przez studentów przed sesją ) a co do zjadania dziwnych rzeczy ja jadłam węgiel
Odwiedziła mnie koleżanka z pracy, weźmie zawiezie moje L4 do pracy, przywiozła pyszny sernik i ogólnie tak fajnie sobie porozmawiałyśmy
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak zrobisz suwaczek, skopiuj linka chyba pierwszego i wklej go wchodząc na profil -> mój profil i tam masz na dole podpis, wklejasz ten link po prawej stronie powinno zadziałać
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia Dusifest (Tusipect, tak kiedyś powiedział pacjent mojej znajomej) też lubię, mój M go popija przed WF-em w pracy
Satine dużo ludzi podjada karmę psom Ja to tylko próbowałam karmę świnki morskiej, ale ni cholery ziaren nie mogłam pogryźć
Właśnie porządkuję Adasiowe rzeczy i spisuję czego ile mam. Tu jest fajny wykaz rozmiarówek niemowlęcych www.bobasom.pl/Tabela-rozmiarow.aspx
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
martyna dzieki za info a powiedz prosze jakie mydlo takie dla dzieci do tego pepuszka????
jadzia ale swietne widoki i cieplutko ach a u nas snieg
katarinka moze dla wlasnego spokoju to zalatw sobie takie zaswiadczenie a zdecydujesz w ostatniej chwili czy rodzic naturalnie czy przez cc
princess body koszulowe super a drogie?? ja mam trzy spiworki i juz wiecej nie kupuje chociaz mam tak jak ty ale najwiecej mam pajacykow
dominia a gdzie te praktyki musisz odbyc???
monia zrob psiakowi rumianek i dolej do wody zeby bylo mu lepiej albo miete zobacz czy nie ma temperatury bo moze to poczatki przeziebienia i wystarczy podac mu jedna tabletke rutinoskorbinu tylko pamietaj ze psiaki maja troszke wyzsza temperature ciala
satine nawet nie probuj wychodzic !! balkon pewnie nie jest duzy maz da rede
paula ja sie dzis ruszylam bo mialam strasznego dola i nie chcialam siedziec w domu
natalka sliczny plaszczyk
satine imbir mozna mozna nawet jest zalecany przeciw wymiotom zrob sobie syrop z cebuli i cukru
princess no wlasnie pan mi w aptece tlumaczyl ze rennie ma magnez i wapno w sobie dlatego jest bezpieczny i zgaga ucieka
satine pamietaj mozesz zjesc duzo kiwi bo ma najwiecej witaminy c
madlen to chyba kolezanka chciala cie odchudzic
dominia uwazaj przy praktykach na kichajace dzieci i od razu popros pania ktora bedzie cie prowadzic zeby uprzedzila dzieci ze jestes w ciazy i nie moga cie sciskac... male dzieci to uwielbiaja a ty masz jeszcze nie za duzy brzuszek to moga nie skojarzyc... najlepiej jak im powie co i jak to pomaga uwierz mi mam praktyke hehehe no szkoda ze nie mieszkasz gdzies u mnie to praktyki mialabys zalatwione
ja dzis wyszlam z domku bo mam dolka od 3 nie spie wypralam rzeczy do szpitala dla malej juz wszystko uszykowane zostaly tylko drobiazgi czyli moje kosmetyki napisalam instrokcje dla m zeby wiedzial co i jak no wiec z zakupow wyszlo tak ze m kupilam bokserki oczywiscie smieszne bo ja tylko takie mu kupuje cieple skarpecioki i sweterek
za to malej udalo mi sie kupic dwie pary rajtek bo u nas w textil markecie byly po 4,5 nowki i maja tego duzo wiec w razie czego dokupie jedne mniejsze wzielam i jedne wieksze pozniej wkleje zdjecia...
jak bylam na swiadomej mamie to dostalam probki proszku concentrino czy jakos tak i dzis widzialam go w ciekawych cenach w naszym sklepie z dodtatkami i dowiedzialam sie od pani ze to jest dawne cocolino wlasnie piore kocyk i zobaczymy jak wyjdzie jak bedzie fajnie to kupie bo proszek jest w cenie ok 18 za 1,8 kg z pianka do mycia gratis albo zel do prania w tej samej cenie na tyle samo pran z plynem do plukania
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
To tak najpierw przyszedl pan dr ginekolog i opowiadal nam dokladnie o tych 3 fazach porodu i w sumie nawet ciekawie teraz juz wiem przynajmnie co mnie czeka w poszczegolnych fazach w skrocie piersza faza rozwieranie sie szyjki moze trwac nawet do 16 godz w tej fazie nie mozna przec choc sie bardzo chce najlepiej aktywnie spedzac ta faze spacerujac korzystajac z prysznica z pilki oraz pozwalac aby partner masowal plecy w odcinku ledzwiowo krzyzowym, druga faza to juz faza parcia i porodu to chyba wiadomo co i jak i moze trwac do 2 godzin u pierwiastki, trzecia faza rodzenie lozyska itp.
Pozniej przyszla pani psycholog i wszystcy mysleli ze nam poopowiada o tej depresji poporodowej jak sobie radzic itd. ale niestety przez cala godzine pieprzyla bez sensu nie na temat w ogole ale tak jak myslalam tacy juz sa psycholodzy prawie ze filozofowie
Pózniej przyszedl pediatra nie powiedzial wiecej niz to co ostatnio polozna o zoltaczce i poszedl czyli znow lipa.
Nastepnie wrocila nasza polozna i zrobila zajecia o karmieniu piersia i to juz bylo bardzo ciekawe a oto kilka faktow:
Max czas karmienia dziecka do 1r.ż dziecka dłuższe karmienie może niekorzystnie wpływać na psychike dziecka i matki (ciężej w przyszłości odciać pepowine, za mocna wiez matki z dzieckiem)
Sam pokarm matczyny wystarcza do 6m.ż dziecka bez koniecznosci dokarmiania czym innym oczywiście mozna nie zabrania sie tego
W początkowej fazie tj do 3tyg od porodu karmimy dziecko na żądanie nawet jesli mialo by to być co 10 min i nawet gdy mamy uczucie ze piersi są ,,puste" dzieki temu pobudzana jest laktacja i gdy przetrwamy ten okres mamy gwarantowany dlugi czas karmienia piersia mowila ze wlasnie najwiecej kobiet w tym okresie rezygnuje z karmienia twierdzac ze nie ma pokarmu i dokarmia dziecko butelka a to blad poniewaz laktacja musi sie dopiero wytworzyc i po to dziecko chce jesc co 10 min poniewaz musi pobudzac laktacje
przeciwskazania do karmienia piersia: hbs+, aids, wysoka goraczka u matki
przez pierwsze 6 tyg karmimy dziecko w rożku, noworodek musi być w pozycji na boku, do jamy ustnej dziecka wkladamy cała brodawkę i część otoczki brodawki
Dziecko po skonczonym karmieniu nie musi odbić odbijanie wystepuje tylko wtedy gdy dziecko polyka powietrze, po karmieniu unosimy dziecko do pozycji pionowej tylko na chwile jesli sie nie odbije nic nie szkodzi dziecko nie polknelo powietrza ukladamy dziecko lekko na boku na ok 5min gdyby sie ulalo
karmimy raz lewa raz prawa piersia
przy zastoju pokarmu czyli wyczowamy delikatne kuleczki cos ala guzki w piersi : bierzemy cieply prysznic, delikatnie rozmasowujemy piers, odciagamy pokarm
jeśli piers po karmieniu nadal jest ciezka ale nie wyczówamy zadnych guzkow absolutnie nie odciagamy pokarmu poniewaz pobudzamy tym laktacje
pokarm po odciagnieciu mozna przechowywac w lodowce do 7h
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
Madlen u nas też remont pełna para tak ze wiem co przezywasz my dzis sie zabieramy za malowanie pokoju goscinnego juz blizej konca niz dalej ale juz mam serdecznie dosc remontu
Jadzia piękne mieszkanko, cudna okolica no poprostu życ nie umierać
Anuska całe szczescie ze z maleństwem ok no jakze by mialo być inaczej
Mrufka dasz rade Anoda ma racje pewnie donosisz dzidziulinka do samego konca bedzie dobrze tylko sie oszczedzaj i sluchaj lekarza
Nie wiem juz co mialam jeszcze komu napisac za duzo tego
Ja sie biore teraz za obiad a pozniej bede piekla ciachoo mmmm nasze jedne z ulubionych jablecznik z masa budyniowa zapiekany na kruchym ciescie jesli macie ochote na przepis robi sie je dosyc szybko to chetnie sluze