- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess super ubranka:)))
Natalka sliczny plaszczyk:)
domina podppytaj meza//moj ma zawsze 100 pomyslow na prezent dla siebie...ja mu kupilam futeral na tableta i krem na zmarszczki nivea dnage bo gledzi juz od kilku mies ze taki chce...hehe...ja chyba sobie zayzcze misia z tvn bo sa w rosmanie takiego w bialej sukience ze skrzydelkami...Tosi posadze w lozeczku..i mozen jakis ladny zapach perfum..\
super ze udalo CI sie praktyki zalatwic:)))
bananamana kurde dobrze ze to wszystko napisalas...moze jakbym czesciej mlodego przystawiala na poczatku to by laktacja ruszyla a tak dupa...4 tyg i po pokarmie..nie wiedzialam ze trzeba nawet co chwilke...
zjem podwiecorek i malujemy gipsowe banki..tzn synek maluje..kupilam mu w pepco takie do malowania:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny, które chodzą na takie zajęcia, piszcie co usłyszycie.
Mnie np totalnie zaskoczyło na Bezpieczny Maluchu, że absolutnie nie wolno robić mleka modyfikowanego na wodzie mineralnej Ja karmiłam piersia i nie miałam o tym pojęcia, a podobno rozrabianie sztucznego mleka na mineralce obciąża nerki, wątrobę i żołądek, oraz powodują ból i płacz u niemowlaka.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia_T nie wolno robić na wodzie mineralnej niegazowanej? Moja siostra wszystkie kaszki itp robiła tylko i wyłącznie na wodzie Żywiec... myslalam ze taka woda lepsza niz kranówka...
Ja też tak myślałam
Ale lekarz i położna powiedzieli, że minerały i składniki wód mają duży wpływ na narządy dzieci, zwłaszcza w połączeniu z mlekiem modyfikowanym. Można używać wody typowo przeznaczonej dla niemowląt albo zwykłej, przegotowanej kranówki, która jest podobno najbezpieczniejsza.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wam zazdroszcze swiatecznego klimatu z prawdziwia zima...uwielbiam biale platki sniegu tutaj pomimo tego ,ze juz wszystkie domy sa przystrojjone i swieca tysiacem lampek nie czuc tych swiat...moze dlatego ,ze nie ma zimy. Juz w kazdym domu choinka i swiatelka na zewnatrz. My jacys opoznieni jestesmy. W tym tygodniu kupimy choinke i lampki. Musze jeszcze zobaczyc gdzie tu jest kosciol.
Ola ja nie zdazylam w grudniu sie urodzic mialam sie urodzic ok.25 grudnia...ale mama przenosila mnie do 3 stycznia
Madlen za to mieszkanko placimy 1800$ przykladowo w SF trzeba dac za takie samo 2500$. Wolelibysmy w SF bo Radek mialby blizej do pracy ale nie dalibysmy rady finansowo. Tutaj troche niebezpiecznie bo nad samym klifem. W tamtym roku sie obsunal i budynek przed nami zaczal sie tez obsuwac. My jestesmy jakies 150 m od klifu...i mam nadzieje,ze sie nic nie obsunie Okolica nie jest zaciekawa...bo same kompleksy handlowe ( to akurat dla mnie teraz wygodnie)...nie ma tu nic ciekawego za wyjatkiem oceanu. Jestem ciekawa kiedy mi zbrzydnie Nie ma tu ladnej plazy....tu raczej dla surfingowcow jest raj. Siedza w wodzie i wyczekuja godzinami na fale...wygladaja jak muchy Wspolczuje ci remontu...jej. Pamietam jak my remontowalismy mieszkanie to skutki tego usuwalismy miesiacami tak sie kurzylo. Oby szybko ci sie skonczylo.
Monia ale cenne informacje. Kto by przypuszczal?
Anuska ja mysle,ze nie masz czego sie obawiac. Tak jak Pliszka napisala....ja urodzilam tez silami natury syna. Wazyl 4100g wiec nie ma reguly. Ja mysle,ze nasze dzieci sa w normie wagowej a poza tym usg nigdy nie jest dokladne. Wiec spokojnie
Kasia super ze udalo ci sie zalatwic insuline i ze cukry masz unormowane Ja sie ciesze,ze bez insuliny udalo mi sie unormowac . Moze jakbys odstawila tez byloby ok. Ale powiem ci ,ze jakbym byla w Polsce to tez bralabym i na wlasna reke nie odwazylabym sie odstawic...ale tu kategorycznie moja dr kazala mi odstawic i obserwowac....trwalo to co prawda 2 tygodnie zanim sie unormowalo ale udalo sie mam nadzieje,ze juz do konca nic u nas sie nie zmieni i ze bedziemy panowac nad cukrami jak do tej pory. Mi tez was baaaaardzo brakuje. cholerna strefa czasowa
Chomiczka fajna podzialka...Moj Hubi tez jest w 50% no...moze w 60%
Dominia ja tez nie wiem co kupic mojemu...chyba mu kupie cos do wina bo jest smakoszem. Moze jakis zestaw...otwieracz,kieliszki, winko. Kiedys kupilam pod choinke zestaw (szalik,czapka, rekawiczki). Zalezy kto co lubi. Mojego ciesza rzeczy do domu wiec mam mniejszy problem tym bardziej,ze je potrzebujemy moj to niedoszly kucharz. Twoj ma jakas pasje? moze sexy gacie? albo jakies perfumy? jak pali to moze jakas stylowa zapalniczke?
Banananama dobre porady...warto wiedziec. Ja sama jestem zielona w temacie i czuje jakbym pierwszy raz miala rodzic...juz zapomnialam jak to jest.
Dzisiaj u nas zachmurzone niebo...chyba nie bedzie slonca. Wilgotno az mi szyby zaparowaly i nic nie widac....uroki mieszkania nad oceanem.Nie zawsze jest fajnie. Przez wiekszosc czasu podobno tutaj jest mgla. ZObaczymy. Jak na razie nie widzialam jej. Dzisiaj bede robic pranko. Nie mamy tutaj pralek w mieszkaniu. Mamy na terenie kompleksu 2 pralnie. Dostalismy karte chipowa,ktora sobie musimy doladowac i wsuwamy ja do pralki i do suszarki. Fajnie bo moge na raz zrobic 6 pralek Tam gdzie mieszkalam do tej pory jest tylko jedna prakla i jedna suszarka.,...i czasem to trwalo caly dzien zanim cos wypralam. Jak skonczylo mi sie prac a przegapilam czas i zeszlam 5 minut pozniej to ktos mi wyciagal pranie i sobie wsadzal albo zajmowal suszarke i trzeba bylo czekac
A gdzie Katarinka,Drzyzgunia? Michaasia wyjechala gdzies?
W Colorado swietuja dzisiaj zalegalizowanie marichuany i pala jawnie na ulicy i starzy i mlodzi...co za szalony kraj
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Monia_T jak to dobrze, ze mówisz nam takie rzeczy
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
O o fajnie wiedzieć. Oliwia do pół roku mm tylko na żywcu piła. Później kaszki też na żywcu. I soki też żywcem rozcieńczałam. Nieźle, dobrze wiedzieć!Mnie np totalnie zaskoczyło na Bezpieczny Maluchu, że absolutnie nie wolno robić mleka modyfikowanego na wodzie mineralnej Ja karmiłam piersia i nie miałam o tym pojęcia, a podobno rozrabianie sztucznego mleka na mineralce obciąża nerki, wątrobę i żołądek, oraz powodują ból i płacz u niemowlaka.
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Mrufka - to trzymam kciuki jeszcze za te 4 tygodnie i daj znać jak tam po KTG
Pliszka - wspaniałe pierniczki, zrobiło mi się świątecznie
Jadzia - świetne zdjęcia
Anuśka - ja ważyłam 4100, poród był prosty, bez nacinania i szycia, mama mówiła że nawet lekarza nie było, tylko położna. Ciesz się że będzie duża i silna dzidzia. Podobno z kolejnym dzieckiem jest łatwiej Cesarki na życzenie robią wszędzie, trzeba tylko wiedzieć komu zapłcić.
Sylwia w horoskopach zawsze pisali że małżeństwa Strzelców są udane:) Ja jestem 12.12, mój M 17.12, tylko On jest rocznik starszy.
Mnie wczoraj nie było na forum bo co chwila mi się brzuszek stawiał, a wizyta dopiero za tydzień. Fajnie że piszecie o szkołach rodzenia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ka...-modyfikowanego.aspx
Pozdrawiam
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Uprałam firankę u nas w pokoju. Dałam sporo płynu do płukania i teraz tak ładnie pachnie w mieszkaniu. Chciałam sama sobie ja powiesić to zaliczyłam zjebkę.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Monia dokładnie, dopiero teraz to działa na wyobraźnie.. a Ty już poprałaś w proszku dla dzidzi? i nawet poprasowałaś, przygotowana
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko