BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 tydzień temu #496101 przez Alina2408
marlena ja tez powoli juz piore i prasuje bo w weekend do mamy i chce pare rzeczy spakowac w torbe tak w razie czego :) wiec pierwsze dwa prania poszly :) teraz dosuszam i prasuje na bierzaco :) u mnie w domku troche dlugo schnie no ale spokojnie do piatku zdąze :) a tak generalnie to doszlam do wniosku ze spokojnie popiore poprasuje i beda czekaly gotowe na nataszke w szafkach :)

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #496112 przez Martyna
Alina położna powiedziała, że najzwyklejsze. Może byc Bambino, u nich w szpitalu mają HIPP i Johnsona, ale powiedziała, że najzwyklejsze.

I jeszcze z ciekawostek ze szkoły rodzenia to połozna powiedziała, że nie trzeba prasować ubranek. Czy Wy prasujecie?

Jadzia super mieszkanko :)

Mrufka oszczędzaj się :) będzie dobrze bo musi być

Marlena, Monia zazdroszczę, ja jeszcze nie mam wszytskiego dla Małego a dla siebie to w ogóle nic nie mam :(

12 lata 1 tydzień temu #496129 przez kasia123m
Martyna powaznie?ja pamietam ze prasowalam i to z dwoch stron...tak nam polozna mowila....i teraz sie zastanawiam po co z dwoch stron az prasowac..teraz bede z jednej... :)

12 lata 1 tydzień temu #496141 przez Martyna
Kasia ja tez się zdziwiłam ale tak powiedziała. Mówiła, że korzystanie z płynów i proszków przeznaczonych dla dzieci jest wystarczające

12 lata 1 tydzień temu #496147 przez dominia
Jadzia fakt może mu kupię jakieś rękawiczki, czapkę i szalik bo pasowałoby mu na snowboard :) myślałam o łańcuszku z medalikiem albo zegarkiem na rękę ale muszę zobaczyć jak to stoi cenowo :)

Byliśmy jednej siostrze mojego taty zawieźć zdjęcie z wesela jako pamiątkę a ona nam dała po swoim synu wózek graco :ohmy: mój M właśnie go rozebrał na części pierwsze i myje :lol: tak się ucieszył, że pare stówek znowu w kieszeni zostanie :lol: ja też się cieszę ogromnie :lol: może za to skończymy kuchnie na górze albo kupimy telewizor do siebie do sypialni bo chcę przywiesić na ścianie bo bez sensu żeby mi miejsce zajmowało jakieś pudło :)

12 lata 1 tydzień temu #496149 przez Martyna
Dominia super!! zawsze jeden wydatek mniej i teraz co innego możecie kupić :) fajnie mieć takich ludzi wokół siebie. Nie spodziewasz się a tu taka miła niespodzianka :)

12 lata 1 tydzień temu #496170 przez andzia_zg
Co do prasowania ubranek dziecięcych... Wysoka temperatura zabija bakterie. Więc jeśli jakieś bakterie sa na tych ubrankach, bo dostały się z pralki czy skądś to wysoka temperatura je dobije :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #496220 przez Alina2408
ja te pierwsze prasuje a co poki jeszcze mam checi i sily kto wie co bedzie jak mala sie urodzi hihi :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 tydzień temu #496263 przez kasia123m
dziewczyny mialam kupic lozeczko z zyrafa ale patrzcie co wynalazlam...lozeczko z szuflada..chyba sie oplaca..?
allegro.pl/lozeczko-kamil-z-szuflada-mis...cja-i2859769161.html

12 lata 1 tydzień temu #496273 przez dominia
Kasia łóżeczko bardzo ładne :) i myślę, że się opłaca bo ja chciałam kupić z szufladą i zwykłymi szczebelkami dookoła i tyle samo kosztowało :)

12 lata 1 tydzień temu #496296 przez Monia_T
Kasia bardzo ładne to łóżeczko. Ja mam podobne, też z misiami, szufladą, 3-poziomowe, 3 szczebelki wyciągane, tylko jasne bo mi do sypialni pasowało. Kosztowało 189zł i jest bardzo ładnie wykonane i stabilne :)

Ja na początek prasuję wszystkie ciuszki dla małej. Później pewnie będę to robiła coraz rzadziej ;)

Dominia super masz z tym wózkiem :lol: :lol: :lol: Jak już wszystko ładnie złożycie to wrzuć foteczki :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 tydzień temu #496363 przez princess
Odnośnie wody mineralnej Żywiec Zdrój panuje błędne przekonanie, że jest najlepsza i prawie wszyscy ją kupują a wcale najlepsza nie jest, nawet nie jest w pierwszej dziesiątce rankingu polskich wód mineralnych.

Kasia super fajne to łóżeczko, szuflada to świetny pomysł, zawsze to dodatkowe miejsce na rzeczy dla dzidzi.

A u mnie powracają stare problemy. Dziś kłóciłam się z M, nerwy nie dają mi spokoju do teraz, jakoś gorzej mi się oddycha i puls skacze. A ten sobie oczywiście smacznie śpi. Dziś powiedział mi parę przykrych rzeczy, na które ani ja ani Adaś sobie nie zasłużyliśmy. Coś we mnie pękło. Chyba się wyprowadzę, w dupie już mam sztuczne podtrzymywanie naszych skopanych relacji, najważniejszy jest spokój i dobro mojego dziecka. Dobra nie będę wam smęcić.

Dziś zaczęłam czytać "Język niemowląt" znacie tą książkę?

12 lata 1 tydzień temu #496412 przez vini-miki
czesc dziolchy :)
nawet nie probuje was czytac :cheer: , z wiadomych powodow ;)
zyje, i mam sie dobrze, choc Zuzienka taka rozpierduche czasem w brzuchu robi, jakby chciala juz wychodzic, drugie ADHD mi sie chyba szykuje..siostrzyczka Maika :D
Jestem caly czas zajeta ta szopka bozonarodzeniowa, zzeracz czasu, ale i przyjemnosc dla mnie, wiec sobie nie szczedze :D ...jeszcze masa czeka w lodowce na jakies zwierzaki..no zobaczymy jak szybko mnie wena opusci hahah. Jak juz skoncze to sie zabiore "za Was".

Uwaga!!! Prosba!!! Nie piszcie tak duzo!!! :silly: :woohoo: :)

12 lata 1 tydzień temu #496422 przez gabilee
hej mamusie :)
jeden dzien mnie nie bylo i godzina czytania :P

u mnie wporzadku maly sie rusza :D samopoczucie ok , bo ukochany caly tydzien w domku :) moze wkoncu zalatwimy sprawy slubu , remontu , farb i innych pierduł :P

princess kurcze nie dobrze , ze m znowu dziala ci na nerwy :/ a co znowu wymyslil?

monia przepraszam , ze dopiero teraz z tym przepisem , ale pisalam z tel i ciezko tyle pisac ;/
ale juz wpisuje :
300 g maki
200 g twardej zimnej margaryny Kasia lub Palma
100 g cukru pudru
3 zółtka

maka wysypac na stolnice , zrobic wglebienie , dodac zimna margaryne i drobno posiekac. dodac zoltka i cukier puder .
zagniesc ciasto , potem owinac w folie i na 30 min do lodowki :)
wy76jac z lodowki , podzielic na kilka czesci , posypac stolnice maka i rozwalkowac na 3-5mm. i foremkami wy76kroic ciasteczka :)
rozgrzac piekarnik do 180 st. i piec na rumiano przez 10-1t5 min , moze i mniej zalezy jak ciastka wygladaja w piekarniku :)
pierwszy raz robilam i wyszly :)
ukochaNY byl zadowolony i mowi , ze ciaza przemienia mnie w perfekcyjna pania domu :P bo nigdy nie gotowalam a co dopiero pieczenie :P

dziewczyny sliczne ciuszki
kasiu cena lozeczka bardzo dobra i wgl bardzo ladne lozeczko

wszystkim ziewczyna zycze szczesliwego donoszenia :)

12 lata 1 tydzień temu #496430 przez gabilee
dominia a jaki graco dostalas? ale niespodzianka super :) mniej wydatkow :D

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka