- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dziś po raz pierwszy od dawna wyspałam się
Wczoraj zupełnie przez przypadek odkryłam złoty lek, może tylko na chwilę, ale i tak jestem wdzięczna za tę nockę. Otóż, cały wczorajszy dzień szukaliśmy moich kluczy. Sierota ze mnie, nie wiem gdzie je posiałam . Pamiętam, że w poniedziałek miałam je przy łóżku bo logowałam się do banku a noszę przy nich tokena...a później to już diabeł nakrył ogonem. Przyszło mi nawet do głowy, że może wślizgnęły się pod łóżko, chociaż to prawie niewykonalne, bo zabudowa jest do ziemi a duży i ciężki materac dopasowany. Oczywiście nie było ich. No ale jak już mąż podniósł materac to wymyśliłam, że obrócimy go teraz na bardziej miękką stronę, za którą co prawda oboje nie przepadamy, ale materac trzeba odwracać. I już wieczorem jak ułożyłam się na tych miękkościach, które dopasowały mi się pod brzuch, kręgosłup, tyłek i wszystkie inne krągłości...cudownie W życiu bym o tym nie pomyślała, bo uwielbiam spać na twardym i stabilnym materacu Nawet odwracanie się na drugą stronę przychodziło mi dużo łatwiej
Zobaczymy jak długo to potrwa, ale nawet teraz jak leżę i pisze na lapku jest mi bardzo wygodnie i nie muszę tak kombinować z poduszkami pod plecami.
Gabilee dziękuję bardzo Wkrótce z Młodą wypróbujemy
Princess wiem, że ciężko się nie denerwować, ale może wyłącz emocje w takich chwilach, jak Twojego męża ponosi. Nie wdawaj się w dyskusje, bo to zazwyczaj powoduje tylko nakręcanie kłótni, a jak masz możliwość przenieś się na chwilę do mamy i korzystaj z wolnego czasu. Może spotkanie z koleżanką, albo windows shoping w galerii? Coś co Tobie sprawi przyjemność i pozwoli nie mysleć o nim.
O tej książce nie słyszałam.
Katriss my wózek planujemy kupić w styczniu, ale też cały czas jestem na etapie wyboru. Każdy ma coś fajnego...trudno się zdecydować. Jest jeszcze trochę czasu, chociaż szybko mi mija Jutro zaczynam 34 tydzień, w zasadzie powinnam być niedługo gotowa na wszystko
Dziś nigdzie nie wychodzę, zresztą i tak kluczy nie mam Ogarnę trochę mieszkanie i luzik.
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess a to ci M
ja swojego z okazji jego wczorajszych urodzin nie puściłam na budowę i spędziliśmy bardzo miłe popołudnie szkoda że takie popołudnia tak rzadko się zdarzają, bo tak jak u większości z Was więcej go nie ma niż jest,ale z drugiej strony jakby cały czas był to też nie dobrze, byśmy się chyba kłócili, a tak zdążymy za sobą zatęsknić. Także konkluzja z moich filozoficznych wywodów jest taka, że czasem rozłąka zdrowo wpływa na związek
Gabilee Vini tworzycie cudeńka, z tym że jedna do schrupania a druga artystycznie.
Kasiu łóżeczko śliczne, mój M stwierdził że szkoda że przed kupnem łóżeczka Waszego forum nie czytałam, bo jemu bardziej się podoba to Twoje wynalezione niż nasze
Jaadziu Michasia jest na wyjeździe w Gdańsku, a co do reszty dziewczyn
- anuska0987
- Wylogowany
- gaworzenie
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Dominia, super, że dostałaś wózek:)
Jadzia pięknie u Ciebie. Fajnie tak na swoim.
Monia jak piesek?
Princess mam nadzieję, że jednak Wam się ułoży. Może przenieś się do mamy, taka chwila osobno, osobne noce skłaniają do różnych przemyśleń, a to obojgu robi dobrze na poukładanie sobie w głowie priorytetów i w ogóle.
Mam nadzieję, że odeślą dokumenty, choć sama bym jak najszybciej złożyła wniosek o nowy dowód. Jak teraz nie jeździsz, to na prawko możesz poczekać, ale dowód potrzebny nieraz.
A tą książkę też chciałam przeczytać. Ostatnio na allegro przeglądałam różne, później pomyślałam, że kupię w księgarni, ale nie mam się kiedy wybrać. Może jutro gdzieś pojadę.
Jeszcze chciałabym narodziny bez przemocy. Podobno fajne.
Katriss powodzenia u dentysty.
Anuska u mnie w szpitalu też nie ma nieczulenia zawnątrzoponowego, bo nie mają drugiego anestezjologa, czy jakoś tak. Ale jest gaz, jedni mówią, że pomaga, inni, że nie, a jeszcze inni po nim wymiotują.
My wczoraj wróciliśmy. Udało mi się Was chwilę poczytać w niedz, bo złapaliśmy neta:), ale i tak dopiero teraz nadrobiłam.
Wczoraj byłam jeszcze u lekarza, bo miałam zrobić badanie moczu po 5-6 dniach brania uroseptu i przyjść z wynikami, bo mówiła, że ciężarne często trzeba leczyć przewlekle.
Na szczęście wszystko ok. Zbadała mnie na fotelu, czy grzybica minęła, i zrobiła USG by zobaczyć serduszko.
Nie zdążyłam niestety na tą drugą szkołę rodzenia, ale dobrze, bo jak wróciliśmy, to byliśmy padnięci, a gdzie tu jeszcze na 2 godz jechać...
Dziś jedziemy do Szubina, ma być o porodzie.
W gdańsku ok, Mała nieźle kopała. Kupiłam sobie 2 sukienki:)
Kurcze u nas ślisko, -4, pełno śniegu,a tam -1, śniegu prawie wcale, drogi czyste...
Teściowa przyjeżdża na święta, mówiła, że się za 11 dni zobaczymy, ale mam nadzieję, że jej się pomyliło, i nie przyjedzie w niedz, tylko dopiero w pon.
U nas z prezentami jest inaczej, bierzemy wszystkich, którzy będą na wigilii- (rok temu 17 osób) i każdy losuję jedną osobę i jej robi prezent. Praktykujemy to czwarty rok. Każdy ma imieniny, urodziny, więc wtedy robi sie prezenty, a na święta tak symbolicznie. Nie ma takich wydatków i zastanawiania się co komu, bo można się na jednej osobie skupić.
Idę robić sniadanko
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Snilo mi sie, ze rodzilam.. I to teraz w 30 tygodniu, pojechalismy na ip i jakis gin siedzial i robil laurke dla poprzedniej pacjentki na urodziny w czerwcu wogole sie nie przejmowal pozniej jakas polozna jak nacpana .. Masakra.. A mysle sobie ostatnio, ze juz 30 tydzien, ciekawe ktora dojdzie do 40 bo pewnie wiekszosc z nas rozpakuje sie wczesniej
Wozek ten jest bez gondolki taki jak juz bedzie siedzial i do tego fotelik do samochodu przyda sie napewno jest bardzo ladny tylko wiadomo trzeba bylo go przygotowac zeby pozniej nie myslec jak zloze to zrobie zdjecia
Wczoraj chyba na noc za duzo zjadlam pieczywa :/ i rano cukier 94.. A na sniadanie i kolacje mi podnosi cukier chleb..
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
dominia ale fajny prezencik zrób fotkę
princess , ja też wczoraj się pobeczałąm przez M a teraz jest tak, że trudno mi się uspokoić tak przeżywam.. Nie lubię strasznie jak coś ukrywa i wszystkiego mi nie mówi.. Mówię, mu że cały prawie czas w czterech ścianach i że jeszcze mi nie mówi wszystkiego.. Mieliśmy długą noc, ale od razu mnie przepraszał i przytulał.. ale dziś nastrój kiepski. W nocy wstawałam co 2 godz..
Kasia całkiem fajne łóżeczko
a ja za chwilkę wkleję Wam foteczki mojej kolekcji dla dzidziusia a jak Wy to robicie, że w jednym poście się wszystko mieści?
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ja za chwilkę wkleję Wam foteczki mojej kolekcji dla dzidziusia a jak Wy to robicie, że w jednym poście się wszystko mieści?
Chodzi Ci o kilka fotek?
Ja dodaję pojedynczo, przez edytowanie, na dole pojawia się kolejne miejsce na wstawienie obrazu
Nie muszę wówczas korzystać z żadnych zewnętrznych programów
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uff, miałam pracowitą noc bo obiecałam znajomej tłumaczenie i okazało się dużo trudniejsze niż na pierwszy rzut oka, ale właśnie skończyłam Lubię ten moment kiedy stawiam ostatnią kropkę Teraz odpoczywam. Miałam posegregować ubranka Olka (Princess, dzięki za linka z rozmiarówką - własnie tego potrzebowałam ), ale chyba zostawię to na jutro.
Mój Misiek znów w delegacji , na szczęście zanocuje u mnie mój brat, zjemy razem kolację i coś sobie obejrzymy podjadając pierniczki
Princess, współczuję ciągłych utarczek z M
Dominia, super, że dostaliście wózeczek
Nam położne mówiły, że większość dzieci rodzi się po terminie. Zobaczymy jak to będzie z nami Moja koleżanka miała termin na 1.12. i wciąż nic Fajnie gdyby dziś urodziła Gabrysię, taka fajna data: 12.12.12
anuśka, spokojnie Moja koleżanka położna przekonuje mnie że dobre nastawienie to jedna z tajemnic pieknego porodu Nie ma co się nastawiać na najgorsze.
Miłego dnia!!!!!!!!!!
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i tak super ze CI dali...ja bym chciala zeby mi ktokolwiek cos dal...zwlaszcza z takich drogich rzeczy typu wozek,lozeczko,fotelik czy lezaczek...
Domina ja tez uwazam ze sniadaniem...na podwieczorek juz jem 1IG a nie dwie bo mi podbijalo cukier...kolacje mialam 116 ale jakdlam pasztet pieczony...a juz na kolacje 2ig i pasztet pieczony i ok...nawet na sniadanie to pierwsze dzis zjadlam 1 z pasztetm i 1 z ogorkiem i bylo 116....wiec w normie..na druga czesc tego sniadania juz 2 z pasztetem i 96...ten pasztet pieczony w piecu sokolow jest pyszny a cukier w miare...
przed kolacja wczoraj jadlam chipsy paprykowe i dojadlam kapuste kiszona i sprzatalam troche i cukier 87..wiec tez spoko...ale i tak najwieksze rekordy boje czekolada milka dwie kostki 78...jak bede szla po syna to zjem znow kosteczke bo i tak spale po drodze...no chyba ze tatus przyjedzie bo lipa z pralkami i ma mlodego na sanki wziasc...sypie od rana
mowicie ze lozeczko ladne?moge miec problem z otwarciem szuflady bo komoda mi bedzie przeszkadzac chyba ale i tak chyba zamowie z szuflada..pochowam tam rzeczy malo uzywane i zyskam miejsce..tylko narazie kasy nie mam...moze sie uda w tym mies zamowic..
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa