- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja przed ciążą nosiłam 75f, teraz nie mam pojęcia....

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia ja też mam problem ze wstawaniem

Dziś o 00:38 urodziła moja koleżanka

Jutro muszę polecieć na tą morfologię w końcu heh we wtorek wizyta

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Noszę swoje 2 na zmianę sprzed ciąży, tyle, że mi się już górą wylewaMonia to dopiero o Twój biuścik to trzeba zadbać
a teraz w jakim chodzisz? kupiłaś sobie jakiś?

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Satine ja tez jutro na morfologie i musze wstac tak zeby o 7,30 najpozniej byc pod laboratorium bo przeciez nikt mnie niewposci a ja o glodzie zadlugo byc niemoge...bo cukrzyca...jak ja tam dojde...
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia przeczytałam artykuł (okropna sytuacja) i niestety komentarze pod nim, a chyba nie powinnam. Też się boję różnych złych scenariuszy, ale staram się je odganiać, bo to nie wpływa dobrze.
Ja chodzę jeszcze w stanikach sprzed ciąży, ale raz mi się wylewa znad i zaczyna upinać pod. Przed ciążą nosiłam 75C, ale teraz chyba co najmniej 80D. Muszę też się w coś nowego zaopatrzyć.
Macie jakieś pomysły na obiad? Mi się powoli kończą

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Monia ale artykuł, masakra

Buziaczek jesteś bardzo dzielna, dasz rade ! jesteśmy z Tobą cały czas, jak jest jakiś problem to wal od razu do Nas

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
To napiszę skrótami co ciekawsze :
-żadnych poduszek w łóżeczku
-najlepiej bez maskotek, baldachimów, ochraniaczy w łóżeczku, ochraniacz jak jest starsze dziecko
-nie przegrzewać dziecka, niepotrzebne śpiworki grube kołderki w domu. Chyba że wcześniaczek, wtedy cieplej ubieramy
-przy ubieraniu body staramy się nie dotykać główki, najpierw rozciągamu mocno otwór w body i nakładamy, potem zwijamy rękawki body i wkładamy na rączkę, potem lekko dziecko przechylamy na bok i c.d.
-kosmetyki używamy z jedej firmy
-najpierw higiena noska fridą, potem kąpiel
-twarz myjemy wacikami i wodą przegotowaną, każdy wacik na inną część twarzy
-uszek nie czyścimy żadnymi patyczkami
-oczka przepłukujemy solą fizjologiczną,jałowe gaziki do tego, od zewnętrznego kącika oka do wewnętrznego
-mydełka czy żelu nie nakładamy na dziecko- wlewamy środek do mycia do wanienki z wodą, wystarczy tą wodą umyć. Maluch się nie poci. Kąpiel bardziej dla porządku dnia. Używamy ręki. Myjki, gąbki nie trzeba
-pomoczyć najpierw w wanience nóżki dziecka- by kąpiel nie była szokiem
najlepiej też bokiem na początku włożyć, by widziało wodę
-dzidzia ma często zaciśnięte rączki- pogilać by rozprostowała np przy ubieraniu myciu
- najpierw myjemy główkę, za uszkami, rączki, brzuszek (nie zamaczać kikuta), nóżki, na końcu narządy płciowe- zawsze od przodu do tyłu
-jak dziecko się boi kąpieli nakryć je pieluchą tetrową w wannie- bezpieczniejsze się będzie czuło i myć tą pieluchą
- cały czas mieć kontakt z dzidzią- tzn jak wykonujemy jakąś czynność z dzieckiem jedna ręka ma być cały czas na dziecku, najlepiej całą powierzchnią dłoni, nie "dziobać" palcami,
-podczas przewijania nie ciągniemy nożek do góry, opieramy je o nadgarstek, zwijamy starą pieluchę, zostawiamy ją jeszcze chwilę by nie było niespodzianki, wycieramy pupę chusteczką na całej jej powierzchni, przetartą brudną chusteczką nie wracać w inne miejsce na skórze- bakterie, zwijamy tą chusteczkę w pieluchę i podkładamy nową pieluszkę, zaklejamy, na koniec wyciągamy fiszbinki przy nóżkach
-termometr najbadziej dokładny douszny
Princess zrób coś dla siebie, tylko dla siebie i spróbuj na siłę go olać.
O książce słyszałam, że super. Sama się zastanawiam czy kupić.
Marlena śliczne ciuszki, ten stanik suuuper
Buziaczek biedactwo trzymaj się jakoś Kochana

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Buziaczek trzymaj się, jesteś bardzo dzielna, jeszcze trochę nam zostało. Współczuję tych żylaków. Jakie masz dawki insuliny? I którą insulinę dostajesz?
Madlen fajne te porady

Baldachim to dla mnie zbieracz kurzu, ale ochraniacz miałam poprzednio i teraz też kupiłam. Chroni główkę maluszka przed wiatrem. Każda sama zdecyduje co będzie jej służyło w łóżeczku

- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Kurcze straszna ta historia a my niepotrzebnie czytamy o takich rzeczach przed rozwiazaniem, czlowiek niepotrzebnie nagromadzi zlych emocji.
Ja dzis na obiadek robie żeberka

Satine tez mam we wtorek wizyte, jutro ide na morfologie i badanie moczu mam nadzieje ze juz mi zadne ciala ketonowe nie wyjda staram sie duzo pic ale w moim przypadku nie jest to wcale takie latwe

Buziaczek tez mam problem z żylakami w tym miejscu, lekarz przepisal mi tabletki cyklo3fort ale zle sie po nich czulam teraz mam jakies inne ale kurcze notorycznie zapominam ich brac, tak mnie nastraszylas ta zakrzepica ze az sobie przypomnienie w telefonie nastawilam.
Marlena piekne zapasy

Madlen ciekawe info napewno sie przydadza

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

buzaczek nie masz łatwo, tyle rzeczy na raz, 3maj się cieplutko :*
ja przejdę się do sklepu po mleko bo resztę skłądników chyba mam na placuszka. Ale mam nastrój, gadać się nie chce.. może jak coś porobie to się lepiej poczuje.. bo nawet czekolada nie pomaga.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bałam się, że przy porodzie trafię na lekarza, który stwierdził mi w 8 tygodniu, że Iga nie żyje i chciał mnie łyżeczkować...cały czas dziękuję za to, że moja histeria opóźniła zabieg, na szczęście wiem, że on już nie pracuje w moim szpitalu. A sporo jest takich, którzy za wszelką cenę wymuszają poród sn, mimo wskazań do ratowania dziecka...