BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497040 przez Satine0
Jadzia zawsze możesz się skulać jak będzie jakaś górka po drodze heh :P

Ja się śmieje, że się kulam ciągle :)

dzieci.pl/kat,1034243,title,Spakuj-torbe...=3&smgputicaid=6fb0a A tu fajna ściągawka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #497046 przez Madlen
Jadzia nie daj się tam żywiołom :)
Martyna 120x90

allegro.pl/6el-posciel-dziecieca-120x90-...ove-i2817726135.html

12 lata 4 miesiąc temu #497051 przez Martyna
Madlen dziękuję

Satine dzięki :) mi żona kuzyna podpowiedziała żeby na poród wszytskie rzeczy dla dziecka schować w rożek wtedy w stresie i w ogóle nie trzeba szukać tylko wyciągnąc rożek i tam będą wszytskie rzeczy dla dziecka, które daje sie połoznej

12 lata 4 miesiąc temu #497055 przez Satine0
Martyna do mnie do szpitala dla małej muszę miec tylko chusteczki, pampersy i coś na wyjście. A zapakuje jej to w osobną torbę ;) wezmę tą od wózka :)

12 lata 4 miesiąc temu #497057 przez Madlen
U mnie podobnie- dla dzidzi tylko pampersy jeśli nie chcemy szpitalnych, chusteczki, ubranka na wyjście.
Majtki jednorazowe można mieć, byleby w nich nie leżeć.

12 lata 4 miesiąc temu #497067 przez sylwia1986
A ja nie na temat, jeśli któraś z Was lub Waszych M prowadzi działalność gospodarczą to dostałam na mejla ciekawy artykuł jak można podnieść sobie zasiłek macierzyński. My niestety oboje pracujemy na etatach, więc nici.
biznes.onet.pl/resort-pracy-chce-zlikwid...5329265,1,news-detal

12 lata 4 miesiąc temu #497083 przez Madlen
A jaką herbatkę na laktację? Wie ktoś? Hippa?

12 lata 4 miesiąc temu #497087 przez Martyna
U mnie w szpitalu wszytsko trzeba mieć nawet pieluszki tetrowe i ręcznik do wytarcia i ogrzania maluszka po wyjsciu

12 lata 4 miesiąc temu #497105 przez kasia123m
Domina Jadzia i MOnia a co jecie na obiady?bo ja juz nie mam pomyslow..piers z kurczaka grilowana..piers z krczaka z pieczarkami..schab pieczony....i co jeszcze kurde...podpowiedzcie mi cos..ryba z piekarnika...

kurde ciekawa ta funkcja osoby wspolparcujacej...jakby moj maz mnie tak zatrudnil od stycznia jako osobe wspolpracujaca to mialabym szanse na maciezynskie...nawet to najnizsze...tylko co by musial ode mnie placic..jakie skladki...noi w jakiej wysokosci dostalabym pozniej maciezynskie..ktos sie zna?pytam bo placenie za mnie skladek po 1000 zl przez np 2000 to bardzo duze obciazenie..ale jakby mi mogli potem przez 6 mies placic po 1000 z zus to by sie oplacalo zainwestowac..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497110 przez sylwia1986
KasiuNiestety szczegółów nie znam, wiem tylko że jest taka opcja. Najlepiej byłoby doradzić się jakiejś księgowej. Ale jeśli Twój M ma firmę to bliżej zainteresowałabym się w tym temacie ;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497119 przez andzia_zg
A ja mam majtochy poporodowe siateczkowe jednorazowe z BabyOno i też podkłady poporodowe z tej samej firmy. Ciekawe czy się sprawdza, bo tez rozważałam nad Hartmannem, ale nie było w sklepie więc kupiłam z BabyOno.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497126 przez DOMI
A ja wolę mieć dla dziecka własne ubrania bo przynajmniej wiem w czym je wyprałam.
MADLEN ja na laktację kupowałam hipp expresową. Nie umiem powiedzieć czy skuteczna czy nie. W smaku była ok.

12 lata 4 miesiąc temu #497132 przez jadziatopol
Satine hihihi....skulam sie...dobre :lol:
Madlen nie dam sie :blink: kurde...przed chwila padal grad i slonce swiecilo. szok! cos sie dzieje. Tutaj grad jest nietypowy :ohmy:
Kasia ja jem to co moi...bo juz nie mam sily wymyslac i gotowac czegos osobno dla siebie. Najczesciej spaghetti z warzywami i z miesem...albo makaron al dente ciemny i szpinak i jakies tam warzywa (oni tez lubia takie jedzenie), ryba i warzywa, zupa to naczesciej rosol albo pomidorowa bo bardzo lubimy. Na ciemny ryz juz nie moge patrzec. Wczoraj zrobilam lazanki i zjadlam troche (mala miseczke) i bylo ok. Tez juz mam dosc kurczaka i schabu....kurcze...tez nie mam pomyslu. Golabki zle znosze bo mi podnosza cukier (ryz dogotowany)...ale moze sporbuje zrobic golabki po armensku ;) oni robia troche inaczej i nie sa takie dobre jak nasze. Golabki zawijaja tez w kapuste albo w liscie z winogron i do srodka daja sladowa ilosc ryzu albo kaszy gryczanej (tak ze ledwo widac) i mieso mielone z cebula , koperkiem, natka pietruszki i innymi warzywami. Chyba sporobuje takie chociaz nie cierpie ich ale moze beda dobre na nasz cukier ;) kto by pomyslal,ze przygotuje kiedys golabki armenskie(tej baby mojego taty)! :ohmy: co jeszcze mozna...moze sporobujemy zrobic leczo? na jakiejs chudej parowce z indyka i z duza iloscia papryki i swiezych pomidorow? mysle ,ze to tez moze byc dobre dla nas :) jutro sporobuje. Dzieki Kasia...gdyby nie twoje pytanie to pewnie nic bym nie wymyslila :)
Dostalam ubezpieczenie stanowe...wczoraj przyslali mi karte poczta. Strasznie szybko dzialaja bo wniosek skladalam w czwartek. Teraz musze pojechac do szpitala gdzie respektuja to ubezpieczenie i musze o wszystko wypytac bo jestem zielona...Nawet nie wiem co zabrac tutaj do szpitala dla maluszka i dla siebie. :(

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #497156 przez Madlen
Dzięki Domi, Ty jak zwykle zorientowana :)
Co do podkładów naczytałam się, że wkładki Hartmana wychwalane najbardziej..

Co za dzień, wszystko mnie uwiera, denerwuje, mdli.
Śmierdzi mięsem od sąsiadów..
I bałagan mnie przerasta.
I za dużo narzekam, muszę wziąć się w garść ;)

Jadzia czyli nie musisz płacić za poród?
Jak Twój syn? Zaklimatyzował się?

12 lata 4 miesiąc temu #497184 przez dominia
Kasia, Jadzia ostatnio mama zrobiła udziec z indyka mi zawija w folię i piecze w piekarniku :) wpierdzieliłam całe to mięso a było spore i cukier miałam 87 :lol: normalnie pycha mmm :blush:
ciemnego ryżu też już mi się nie chce jeść :dry: wczoraj zjadłam do obiadu jednego średniego ziemniaka to cukier miałam troszkę wyższy niż po ryżu :)
Kurde ale ja ostatnio kupiłam ten biały ryż i jest bez cukru, niedawno jadłam pomidorówkę z nim i cukier był ok z piekarnika też wsunęłam trochę i też dobrze :) więc nie wiem od czego to zależy :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka