- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
jak się czujecie? ja nockę miałam nawet spokojną i wyspana jestem:) wczoraj mój M wrócił z pracy z bukietem róż i rafaello powiedział że nas bardzo kocha z Filipkiem i przeprosił za tamten wieczór od razu humorek się poprawił
potem przyjechali kuzyn i kuzynka M w odwiedziny to też posiedzieliśmy chwilkę
Bąbelek tak szaleje pod piersiami że hej! chyba tam ma nóżki! że aż automatycznie się prostuje
życzę powodzenia dziewczynom które mają dziś wizyty :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam nadzieje Kasia, że płytki Ci się podniosły.
Co do tej sprawy z ZUSem to teraz nie przeczytałam tego artykułu, ale wiem, że jakiś czas temu dużo kobiet w ciąży lub przed zakładało działalność, płaciły ZUS czy tam coś od najwyższej stawki, a później dostawały kupę kasy i podobno ZUS zaczął się czepiać i dużo osób musiało oddać kasę. Mój mąż ma działalność, ale ja mam prace na etat, więc chyba nie ma po co mnie zatrudniać.
Ja mam dziś taki sobie dzień. Posprzeczaliśmy się już w łóżku o jedną rzecz i oboje nie mogliśmy spać do po 2. Bzdura, a mi chyba tak podniosła ciśnienie, że się tylko kręciłam. A miał być miły wieczór...
I dziś też tak jakoś... Chciałam jechać do Bydgoszczy, ale właściwie nie wiem po co...nic mi się jakoś nie chce. Syf w pokoju jak niewiem. Pojadę, to chociaż kuzynkę odwiedzę w szpitalu, bo już półtorej tyg nie byłam.
Mam trochę kasy swojej na wydanie, ale właściwie nie wiem co sobie kupić. Jest fajna woda prefumowana w apteka pharm w promocji, ale po co kupować kolejny zapach jak mam kilka, które lubię, a przy dziecku to raczej nie będę używać, by zapach nie drażnił.
Chciałam sobie kupić torebkę, ale też raz że nie mogę nic ładnego sobie znaleźć, a jak już raz jedną zobaczyłam za 90zł, to stwierdziłam, że muszę się zastanowić, bo mi kasy trochę szkoda.
Ciuchy też w lumpie kupuje, to nie dużo idzie.
A jak na siebie nie wydam, to ta kasa się rozpłynie i tyle z tego będę miała.
Może jakieś kolczyki ładne znajdę ewentualnie...sama niewiem.Albo do księgarni wejdę, ale też nie lubię kupować książek, bo zajmują dużo miejsca i się walają wszędzie jak się przeczyta.
A mam dziś marudny dzień i tyle. Może wieczór będzie lepszy...
A chciałam Was zapytać o wasze brzuszki, ile macie w obwodach? ja właśnie osiągnęłam 100cm:) tzn. rano 96, a wieczorem 100.Ciekawe ile jeszcze urośnie i jak się zmieszczę w kurtkę za 2 m-ce.jeszcze z 8cm wejdzie, ale więcej, to niewem:)
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
U nas noc była taka sobie strasznie łydki mnie bolały podłożyłam sobie poduszkę i było trochę lepiej. Zabieram się dzisiaj za świąteczne porządki muszę to sobie jakoś rozłożyć wszystkiego na raz nie dam rady.
Buziaczek jesteś dzielna, w miarę możliwości odpoczywaj, trzymam kciuki
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i samych dobrych wyników badań
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Co do tego zakładania firm przez kobiety w ciąży to też wcześniej o tym słyszałam. ZUS jest jaki jest ale akurat w tym przypadku dobrze, że się za to bierze. Ludzie wykorzystują lukę w prawie i to dla mnie zwykła nieuczciwość. Sama znam kogoś kto tak zrobił mimo, że może sypać na pieniądzach i jeszcze się chwali jak to sprytnie ZUS "przerobił".
Ja sobie też przed chwilką brzuch zmierzyłam i mam w obwodzie 105 cm a dopiero śniadanko wciągnęłam. W kurtce zimowej się już dawno nie dopinam bo mam taką taliowaną a normalnie noszę rozmiar 38.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
monia az nie moglam tego doczytac do konca
to jest przerazajace ja sie tam bede klocic jak cos bedzie nie tak , zadzwonie do mojego gina , nie wiem poprosze tate , zeby uruchomil wszystkie swoje znajomosci jak bede rodzic , bo przerazaja mnie sytuacxje jakie sie dzieje w szpitalach
buziaczek biedulko , tak mi ciebie szkoda , wiem ze ciezko ci sie teraz skupic na spokoju , ale mam nadzieje , ze szybko wrocisz do zdrowka kochana
MAdlen ciekawe porady :)sliczna posciel
potem doczytam do konca i odpisze bo musze isc sie kapac i opony zmienic
potem do banku i do fryzjera ale tylko odswiezyc wiec bez zadny76ch zmian
trzymajcie sie mamuski
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za oknem u nas dziś lekki mróz, mnóstwo białego puchu i przepiękne słońce, krajobraz bajkowy
Wczoraj dostałam kolejną wielką pakę ciuszków, więc dziś dokończę prasowanie, tych, które się suszą. Iga w nocy okopywała mnie po wszystkich stronach, ale mimo to wyspałam się
Moja malutka rozpycha mi się w brzuchu, uwielbiam to... Kiedyś słyszałam, że po 30tc słabiej czuje się ruchy, u mnie to się absolutnie nie sprawdziło Od dłuższego czasu intensywność kopniaków i wypchnięć kończynek stale rośnie. Bywa to bolesne ale i tak to najwspanialsze chwile w ciągu dnia
Jak czasami zdarza mi się krzyknąć "ała" po kopniaku, Kinia mówi do brzucha: "Iga, nie kop mamy, no dobra kop ale nie tak mocno" Kochana jest.
Mąż ma dziś badania okresowe w pracy, w związku z tym dzień wolny. Przy okazji załatwia kilka spraw, na które normalnie nie ma czasu, a później wspólne popołudnie
Dominia chodzi Ci pewnie o tryptyk? Ja mam dwa, jeden malowany, drugi drukowany, ale oba kupowałam na allegro. I drukowany pięknie wygląda, nie zauważyłam żadnego blednięcia
Michasia kup coś tylko dla siebie, humorek Ci się poprawi A z kasą ja też tak mam, że nawet jak mam coś sobie kupić, to idzie na przelew...i tyle z tego dla mnie
Buziaczek współczuję Ci bardzo Życzę Ci, żebyś w spokoju donosiła tą ciążę.
Sylwia śliczniusi brzuszek
Domi jesoo, kolejny przypadek konowałów co zmuszają do sn, pewnie tylko ze względu na kasę z NFZ albo średniowieczne przekonania do porodu naturalnego...mam nadzieje, że żadnej z nas taka sytuacja nie spotka.
Z ZUSem trzeba uważać, bardzo kontrolują nagłe wysokie składki. Ale jak ktoś ma do tego nerwy i możliwości, to ja uważam, że nie ma co żałować tej złodziejskiej instytucji
Obwodem brzucha Was pobiję, dziś rano miałam 110cm Waga co prawda stoi w miejscu, ale brzucholino jakby z dnia na dzień większy
Dziś telefonikiem nagrałam jak mała z boku mi nóżki wypycha Ale taki wielki brzuch, to ma miejsce na harce
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
za to w biodra mi poszlo i chyba juz mam dwa pierwsze rozsepy zupelnie z boku brzucha na laczeniu brzucha i llecow i to na biodrach...tak mi sie przynajmniej wczoraj wydawalo..
paski zalawtilam:)co mnie bardzo cieszy bo za 200paskow dam 50 zl a nie 200...tylko musze lekarce doniesc jakies pisemko od diabetologa ze mam cukrzyce ale to przy okazji czyli jak bede na wizycie w styczniu...zeby mi mogla w razie czego czy insulinke czy paski wypisac..i 5 min bylam w przychodni a nie tak jak na kopernika 4 godziny:)
dobra pochwale sie jeszcze moim zakupem dla malej...cena 4,90...zabojcza...
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ubranko super.
Monia mi też się wydaje, że moja mała się ostatnio więcej rusza. A może poprostu ma mniej miejsca i częściej natrafia na ściany macicy i dlatego tak mi się wydaje
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zrobilam muffiny dla naszej cukrzycowej diety z przepisow co Pliszka podawala wlasnie sie pieka pozniej pokaze te moje wypociny i sprobuje czy sie nadaja dla nas pachnie cynamonem w calym domu, pycha
Monia to ja sie zastanowie jeszcze nad tym drukowanym w takim razie skoro jestes zadowolona
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania