BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #497413 przez kasia123m
ja tez mam wizyte 17 w poniedzialek...:)))

mam pomysl dla mam cukrzycowych na obiad..ryz 90gram i warzywa na patelnie na odrobinie oliwy...albo te warzywa na parze...jutro bede robic..zawsze to jakas odmiana

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #497431 przez buziaczek18
Pytacie jak z m ,m nic się nie zmienił co do uczuć ,ale chociaż tyle że przejoł się tym że mam te żylaki i że nie mogę chodzić ,bo mnie wszystko boli i puchnie ,i na gwiadzkę kupił mi autko takie małe tico, :) ,więc jeżdżę sobie autkiem nie muszę już chodzić z dziecmi na nogach.Insulinę biorę 3 razy dziennie po 4 jednostki,gensulin N,tak się nazywa ,a cukry w szpitalu miałam 150,174,140, co do tej zakrzepicy to mam zastrzyki i biorę o nazwie clexsane jedwn zastrzyk na dzień na wieczór,od czasu do czasu stawia mi się brzuch ,a mam pytanie czy macie też taką białą mleczną wydzielinę ,taki gęsty biały ciągnący się śluz?,ostatnio mam go coraz więcej choc mnie nic nie szczypie i nie piecze.Dziękuję że jestescie ,dobranoc miłej nocki do jutra.

12 lata 4 miesiąc temu #497445 przez kasia123m
buziaczek czytalam ze w 30 tyg pojawia sie duzo bialego sluzu wiec pewnie tak ma byc...
fajnie ze CI autko kupil..zawsze latwiej i lezej...bedzie dobrze..jeszcze kilka tyg...

12 lata 4 miesiąc temu #497485 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

Idę zaraz na pobranie krwi. Jeszcze ciemno i zimno, aż mi się nie chce ruszyć tyłka. :P

12 lata 4 miesiąc temu #497489 przez Pliszka
Dzień dobry :)
Ja też dziś idę na pobranie krwi. Po południu mam wizytę u mojej pani doktor, ciekawe czy już będą wyniki... Kurcze, powinnam wczoraj iść na te badania... :dry: Ale jestem głodna :(
Miłego dnia!

12 lata 4 miesiąc temu #497503 przez sylwia1986
Pliszka Paulaa powodzenia :) dziś też miały iść na pobranie krwi Kasia i Satine.

12 lata 4 miesiąc temu #497516 przez kasia123m
Krew oddana...ciekawe jak plytki...bylam 10min przed otwarciem laboratorium a i tak weszlam po 30.teraz na 9 jade do internistki...oby mi te paski wypisala bo bez recepty cena paskow to koszmar...
Milego dnia Pania zycze:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497524 przez Satine0
Hej laski:))

Ja już też po pobraniu. U mnie -15 póki co...i wiecie, że szłam i było mi gorąco. Tylko łydki mi zmarzły. Wiecznie mi gorąco... ;x

Na wyniki nie czekałam bo i tak zanoszą je do gabinetu ginekologa...więc położne co rejestrują nie każą odbierać.

Położyłam się do łózka jeszcze. A do kawki kupiłam sobie kremówkę...mniam!!! ;)

Kasia mój dziadek z receptą za paski do glukometru płaci 50zł...a znowu mąż dużo, dużo mniej. Zależy od pasków chyba :dry: :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #497536 przez ola85
Witajcie,
U mnie -10 :)
Satine, Kasiu, Paulaaa, Pliszka - powodzenia na badaniach, oby wyniki były suuuuper!
Sylwia co to tej działalności gospodarczej to nie jest tak łatwo, Zus wszystkie sprawy oddaje od razu do sądu i przegrywa, bo takie jest prawo, ale strasznie dużo za tym chodzenia. Poza tym nas ostrzegano, że po czymś takim mamy murowane kontrole co chwila. Ale podziwiam mamy którym się chce :)

12 lata 4 miesiąc temu #497547 przez dominia
Hej mamusie :*

Trzymam kciuki za dobre wyniki badan :)

Ja od wczoraj mam katar :/ no kurde jak zwykle kiedy wracam do domu ze szkoly musze byc przeziebiona :/ a kataru nie cierpie bo w nocy buzia oddychac mi bardzo ciezko :(

Milego czwartkowego mroznego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #497550 przez Satine0
Domina wiem co czujesz...chociaż mi już prawie minęło. Raz na jakiś czas sobie smarknę. Ale na początku spać nie mogłam tak mi źle było.

12 lata 4 miesiąc temu #497551 przez sylwia1986
Olu w końcu to Zus, od niego tak łatwo pieniądze ciężko wyegzekwować :) pamiętam jak sprawa się miała kilka lat temu ze sprawą renty mojego teścia.. Człowiek był na wózku, baz nogi, nie mówił i zabrano mu rente, bo teściowa zapomniała dosłać jakiegoś rachunku za leczenie... po roku spraw sądowych dopiero dostała przyznanie renty, bez wyrównania, oczywiście bez zwrotu kosztów sądowych. Sąd przyznał rację teściowej już w pierwszej sprawie, ale zus ciągle się odwoływał...

Satine zazdroszczę Ci tej kremówki :D mi też jest ciepło, nie gorąco, ale jak mój M marznie, mi jest w sam raz :) a myślałyście jaka to byłaby masakra, jakby teraz były upały...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497553 przez chomiczka
Dzień dobry :)

Buziaczek bardzo Ci współczuję, tyle masz problemów w tej ciąży :( ale widzę, że jesteś dzielna i się nie poddajesz, wspaniały prezent od m, może zmieni się pod wpływem komplikacji. Jeśli chodzi o śluź to ja mam taki od dawna, nie jest tego jakoś dużo ale często znajduję taki ciągnący się jak smarki :silly: także chociaż o to nie musisz się martwić :blink: dawaj znać na bieżąco jak się czujesz. Trzymam kciuki!

Satine mi też cały czas gorąco, w mieszkaniu w ogóle nie włączam ogrzewania, mój A jak przychodzi z pracy to narzeka że mu zimno i odkręca grzejniki to ja wtedy się gotuję :laugh:

Ja dziś idę do pracy pobajerzyć z dziewczynami bo podobno się stęskniły, ja też :) więc uruchomię laptopa, sprawdzę maila i dowiem się jakiś ciekawostek i ploteczek :) kupuje też od mojego szefo - kolegi telefon i już nie mogę się doczekać mojego pierwszego w życiu smartfona :) wreszcie będę mogła wysyłać i odbierać mmsy :) jak mały się urodzi to będę wszystkich codziennie truć jego zdjęciami :)

Ja wczoraj zrobiłam na obiadek zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem i warzywami. Nie wiem cz słodkie dziewczyny mogą coś takiego sobie zaserwować, ale jest to o tyle dobre że taką zapiekankę można zrobić ze wszystkim, np warzywa - brokuły + kurczak, marchewka, cebulka, + na wierzch ser żółty albo mozarella, można dać ziemniaki albo makaron albo kasze. Nie wiem na ile powyższe skłądniki możecie jeść, natomiast myślę że można stworzyć swoją zapiekankę z dowolnych skłądników i na pewno będzie pyszna :)

Odkąd siedzę w domu to rozwijam się kulinarnie :) Jutro kleje pierogi - po raz pierwszy oczywiśćie :)

Miłego dnia i pomyślnych wyników badań :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497610 przez dominia
Dziewczynki szukam mamie obrazu kilkuczesciowego pod choinke.. Macie moze jakies strony z takim czyms ? Gdzie bym mogla je wogole spotkac procz allegro ? I zeby byl w przystepnej cenie :silly: i najlepiej recznie malowany bo te drukowane podobno sa bardzo mdle i blakna szybko :/ no chyba, ze macie jakis inny pomysl ? :)

Satine najgorzej jest w nocy i nad ranem z tym katarem :( jakos w dzien go nie mam .. Ale to jest mega meczace :( dziad sie musial przyplatac :dry:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497613 przez [email protected]
Hej :) wyspałam sie,tylko raz siku,promocja :)
Czekam na witryne,nareszcie bede miała miejsce na kieliszki takie wysokie bo nigdzie sie nie miesciły
Buziaczek super że masz samochód,zawsze lzej :)

Dominia spróbuj inhalacji,parówki,na mnie najlepiej to działa

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka