BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #497872 przez dominia
DOMI ja wczoraj zamówiłam z M Tacie i Siostrze .. Mamie chcieliśmy ten obraz ale jeszcze się zastanawiam i muszę w tygodniu skoczyć kupić jeszcze M prezent :) ale dla niego mam chyba upatrzony :) mama ma się dołożyć do akurat :) kupię mu łańcuszek z medalikiem bo chciał mieć taki :)
a Ty robisz prezenty pod choinke ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497911 przez DOMI
Tak kupuję prezenty szczególnie dla dzieci bo wiadomo, że czekają. A razem mamy 5 ( jedno nasze plus u mojej siostry i u brata męża po 2). Oczywiście wszystko kupiłam online bo nigdzie nie chodzę i czekam na paczki. Z dorosłymi to już gorzej bo nigdy nie wiem co komu kupić więc chyba zwalę to na męża.:-)
Nie mogę wogóle leżeć na tym zalecanym lewym boku bo natychmiast mam spięty brzuch nawet jak sobie poduchy podłożę . Najlepiej jest mi ... na plecach.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497921 przez kasia123m
Domina wygladaja przeapetycznie.az ochoty nabralam.kurcze wydrukowalam te przepisy a jeszcze nic z nich nieupieklam...ale ze mnie len ;) a jesc to by sie jadlo...

Slodkie mamy czy pijecie kawe z mlekiem?kawe rozpuszcalna?kawe z ekspresu?bo ja bym sobie wypila takie cafe latte..trojwarstowowa tylko nigdy mleka w dzien nie pilam i nie wiem jak cukier.

12 lata 4 miesiąc temu #497933 przez Satine0
DOMI mi też najlepiej na plecach się leży :)

Co do prezentów to ja kupiłam tylko dzieciakom. Mam sporo młodsze rodzeństwo..siostra ma 8 lat a brat 10. Napisali list do mikołaja to kupiłam po prezencie :) No i z mężem sobie zrobiliśmy po prezencie...każdy sobie coś wybrał i tyle. Póki co mam tyle wydatków, że jakbym miała każdemu prezent kupować to nie wiem skąd bym pieniędzy na to wzięła.

Pospałam trochę i biorę się za sprzątanie. Ostatnio mogła bym cały czas coś robić...Nie mogę się doczekać następnego weekendu. Wstawimy już łóżeczko do pokoju :) trzeba przemeblowanie zrobić to od razu na święta porządki porobię. Mąż będzie działał w kuchni a ja w pokoju :P

12 lata 4 miesiąc temu #497938 przez Alina2408
kasia fajne to lozeczko i niedrogie my dalismy troche drozej bez szuflady bo mamy skrzynie

princess z tego co wiem to cisowianka ma bardzo dobra opinie. kochana wy jestescie najwazniejsze u nas tez wczoraj ostre zgrzyty ale to oczywiscie spowodowane brakiem czasu bo m ciagle w pracy i mial miec wczoraj wolne a oczywiscie sciagneli go niby na godzine a siedzial 5 fuck!! tylko my pozniej rozmawiamy to poprostu moj dolek a jego zabieganie ale boje sie tych zgrzytow.

vini ja dzie robilam aniolki z masy solnej bo my prezenty robimy do 10 zl wiec kupujemy rameczke wsadzamy nasze zdjatko dla wszystkich z moim bebzuchem no i jakis slodych i aniolek dla kazdego :)

katriss ja jeszce nie skonczylam prasowac i prac tego co mam a znajomy mamy przyniosl jej kolejna pratie dla malej uwielbiam tego goscia to taki cieply czlowiek dla niego tez zrobie aniolka

monia widzisz jaki przypadek i jak sie dobrze zlozylo z tym materacem :):)
monia ja juz bym miala mega stresa jakbym nie miala wozka

anuska nie martw sie na zapas wiem latwo powiedziec ja tez mam stresa ale co zrobic znieczulenie w kregoslup odpada bo jestem uczulona a generalnie chce dac sobie szanse na porod naturalny

michasia dobrze ze juz jestescie cali i zdrowi swietny pomysl z tymi prezentami :):) u nas ograniczenia cenowe wprowadzilismy zeby tez nie bylo za duzo wyjatkiem jest moja mama bo ma imieninki ewunia i ona zawsze dostaje duuze prezenty :)

dominia a nie da sie dokupic gondolki??? albo rzeczywiscie dokupic wozek gondolke na teraz :)

kasia cena tego lozeczka jest taka jak bez szuflady wiec bierz moze cos przestawicie albo rzeczywiscie miejsce bedzie :)

marlena podoba mi sie kombinezonik my mamy bialy misiowy :) kochana widze ze masz tyle klamotow co ja a tu sie jeszcze okazuje ze bedzie wiecej :) o super staniczek a za ile i gdzie kupilas???

satine zawsze mozesz do niej wpasc i popatrzec na bobasa :)

buziaczek jej jak mi przykro ze tyle musisz nad soba teraz pracowac ale sa sprawy wazniejsze niz pobyt w domku dobrze ze masz taka opieke i lepiej jak zrobia wiecej badan niz za malo

madlen dzieki za rady ja tez mam ochraniacz i podusie ale plasciutka :)sliczna posciel kochana

Dominia wozek jest firmy krasnal a model to saturn 2 :) sa rozne kolory :)

madlen ja kupilam w aptce niby troszke drozej ale majty mieli w norlanych rozmiarach kobiecych no i za przesylke tez kosztuje wiec wyszlo na to samo :)

martyna ja chce :) jak moge prosic moj mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

madlen wkladki poporodowe mam takie zwykle te na a :) a wkladki laktacyjne z rosmanna sa tanie i milutkie :) a dziewczyny od dzisiaj w rossmanie jest promocja na podklady do przewijania u nas wolaja przy porodzie zeby pod pupe podlozyc 10 szt za 10 zl fajne kolorowe :)

satine u nas jest tak samo ale troche ubranek spakowalam bo nie wiem jak we wloclawku a jezdze do mamy na weekendy czasem wiec profilaktycznie :) a dziewczyny pamietajcie o sztuccach bo u nas trzeba miec swoje :)

domi u nas nie mozna ubierac w swoje :)

satine u nas kolo 0 tylko :)

marlena mnie m kupuje zawsze cole na zgode :) bo ja colozlop jestem ale staram sie nie pic :):)

michasia ja jade jutro do mamy i u niej sa fajne lumpki wiec wejde i zobacze czy nie ma jakiejsc sukienki na swieta moze do pryzjera bym tez poszla

sylwia ja taki maly brzuszek mialam w 4 miesiacu hihi
]
kasia cudowny komplecik szok :)

my z prezentami mamy maly problem bo czesto sobie kupujemy drobiazgi tak poprostu no i nie wiem czy czasem sobie wypadu do kina nie zrobimy albo cos w tym stylu taki kuponik na mily dzien razem i tylko sami z wylaczonymi telefonami :)

przeczytalam wszystko i teraz moge sc wyjac pranie i wstawic nastepne hehe buziaki

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497956 przez Satine0
Alina chętnie bym do niej wpadła na Hanię popatrzeć, ale ona niestety od jakiegoś czasu mieszka w Niemczech tak więc lipa :P

Od następnego weekendu zaczynam prać Marysiowe łaszki :) Bo różnie może być w styczniu...lepiej być przygotowaną na wszystko.

Dopiero co się wyleczyłam to teraz siostra zjechała chora...matko. Już jej powiedziałam,że ode mnie z daleka.

Mój mąż chciał bluzę to jemu kupiłam :) do tego "zaprojektowałam" koszulkę.

A ja sobie wybrałam bluzkę, marynarkę i stanik :P Takie praktyczne prezenty.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497963 przez dominia
My z M nie zrobiliśmy sobie prezentów na mikołaja to chcę teraz mu wynagrodzić wszystko, pracuje na nas trójkę sam więc też przy okazji za to jak bardzo się stara dostanie ode mnie coś super :)

Kasia ja nie piję kawy odkąd się dowiedziałam o tej cukrzycy :( a w sumie chętnie bym się jakiejś napiła, Jadzia przyjdzie to nam powie bo ona żłopie z tego co mi się wydaje :lol: a co do wypieków, próbuję żeby zrobić sobie jakieś na święta bo wszystkie ciastka i placki będą zakazane :(

Alina dziękuję za nazwę wózka :)

Od 3 dni pobolewa mnie głowa w dzień :dry: pewnie przez ten cały katar.. nie biorę przeciwbólowych bo aż tak mi ten ból nie przeszkadza no ale jest ..

Jak obiecałam, wklejam zdjęcie wózka, który dostaliśmy :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497966 przez sylwia1986
My prezenty też tylko dla dzieci. A mam pytanie, nie wiemy co można kupić dla dziewczynki na roczek (nie jesteśmy chrzestnymi).. Może ktoś ma jakiś fajny pomysł?

Satine hehe fajna koszulka :laugh:

Dominia wózek super, takie nieoczekiwane prezenty są genialne :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #497967 przez Satine0
A wczoraj małej kupiłam czapę na wyjście ze szpitala :)

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/53/72/00/2853720096

Domina
fajna na spacerówka :) Pewnie dobrze się ją prowadzi.

12 lata 4 miesiąc temu #497970 przez Alina2408
satine to szkoda ja w przyszlyym tygodniu ide odwiedzic witusia kolezanki juz ma 4 tygodnie ale zlecialo

ja pije kawe z cykorii z lidla i m tez sie na nia przezucil

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #498009 przez DOMI
Ja kawę piłam przy cukrzycy z odtłuszczonym mlekiem i było ok. Sama kawa tak jak herbata ma zerowy indeks glikemiczny. Oczywiście piłam i piję kawę z ekspresu albo z maszynki czy jak kto woli z zaparzacza/kawiarki.
Satine cudna czapka. Ja kupiłam taką
www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#...l%C4%99ta//Akcesoria

12 lata 4 miesiąc temu #498019 przez ola85
Ja kawy nie pije w ogóle, ale uwielbiam zapach w domu, takiej świeżo parzonej.
Satine - mi też dzisiaj doszły czapeczki dla małej, ale takie cienkie, po kąpieli. Twój zestaw jest cudny :)
Dominia - świetne ciastka i fajny wózek,

My już prezenty kupiliśmy, w sumie większość na allegro :) W tym roku nie poszaleliśmy, ale brakowało siły, czasu, weny i kasy... Ale cieszę się że każdemu coś udało się znaleźć i mam nadzieję że się spodoba.

Sylwia - co do tego prezentu na roczek to może skoczycie do Smyka? My jak ostatnio tam byliśmy to zabawek było tyle że głowa boli :blink:

Z wcześniejszych wpisów widziałam że następny tydzień też zapowiada się wizytowo.

12 lata 4 miesiąc temu #498022 przez Satine0
Ola dzięki :) ja ostatnio też kupowałam takie cienkie po kąpieli. Zamawiałam podkłady,majtki itp. to od razu od tej samej babki wzięłam...nawet tanie bo 3,50zł za jedną.

12 lata 4 miesiąc temu #498031 przez andzia_zg
Satine ale śliczna czapeczka :-) A jaki to rozmiar? I jaka jest gruba? To welurek?

Domi a Twoja czapusia nie chce mi się wyświetlić :dry: a chciałam zobaczyć bo nie wiem jakiej grubości i w jakim rozmiarze kupic Wojtusiowi czapke na wyjscie ze szpitala i pierwsze spacery,,,

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #498045 przez Satine0
Czapeczka w rozmiarze 38-40 to ten najmniejszy rozmiar :) Tak jest welurkowa. Ma bawełnianą podszewkę do tego..pisze, że zimowa więc mam nadzieje, że ciepła :) Zobaczymy jak dojdzie.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka