- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]

Jeszcze 3 miechy i mogę zacząć starania. Niech one lecą jak najszybciej bo zwariuję. Tak bardzo bym chciała być w ciąży żeby wszystko gładko szło i żebym mogła utulić swoje dzieciątko. Żyć długo i szczęśliwie.
Gdzie Jadzia? Która tak u niej jest godzina, orientuje się ktoś? Zawsze co wejdę na forum to sprawdzam czy Jadzia jest i czy przypadkiem nie rodzi. Nich się szybko melduję.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jadzia czekamy na wiesci z wizyty...chyba Hubi sie jeszcze nie wybiera na ten swiat.mam nadzieje ze jesli Cie skieruja do szpitala to Bartlomiej nam tu da znac:)
Kurde wszystkie kosci mnie bola,ale nie mam duzej temp.tylko 37 od kataru.na kolacje znow zjem czosnek....
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Jeżeli masz Kochana jakiś problem albo chcesz się wyżalić to do nas wal śmiało z każdym tematem i z każdą rozterką a my postaramy się pomóc, 3 miesiące szybko miną i zobaczysz, że będziesz szczęśliwą i wspaniała mamą

Kasia już mi wychodzi bokiem to samo jedzenie w kółko

Mój M chyba chory

Jutro idę na badania, zaniosę mocz i morfologia do zbadania, ciekawe jaka masakra będzie z wynikami

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja od Wigilii czuję się jak zombie. W nocy po Wigilii jak leżałam na lewym boku to było ok.Ale jak tylko próbowałam sie przewrócic na plecy to bolał mnie brzuch i mialam mega napięta skóre.Nie spałam prawie cała noc. Jak rano wstałam to mialam 1cm więcej w pasie. Pojechalam do rodzicow. Tam w dzien było ok ale w nocy ta sama sytuacja i rano kolejny 1cm dodatkowy... Wrocilam do domu i dzisiejszej nocy jak tylko zdrętwial mi lewy bok to zaczynaly sie wędrowki po domu żeby bok mi odpoczął i zebym mogla znow sie polozyc. A do tego pare razy zlapał mnie skurcz łydki

Wiec malo siedze na kompie żeby sie nie nadwyręzać. Posiedze chwile i znow spacerek po mieszkaniu... oj zaczał się najcięższy okres... ale pociesza mnie to że do porodu coraz bliżej...
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A Jadzia miała mieć dziś wizytę, tylko nie wiem czy rano czy po południu.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

jutro jadę zobaczyć do typowego sklepu dziecięcego

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja wróciłam z biedronki...powiem wam, że nie nadaje się już na żadne zakupy. Ledwo chodzę.
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen, ja miałam ktg robione na IP, na zwykłych wizytach pani doktor zawsze słucha serduszka przez usg lub przy pomocy detektora.
natalka, satine, ładne brzuszki

Anoda, nie przepraszaj tylko pisz co Ci leży na sercu

Zaraz wpadną do nas znajomi, więc znikam

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pliszka super ze wszystko ok:)))
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Madlen też nie zamierzam dodatkowo szczepić dziecka na jakieś rotawirusy, pneumokoki itp. ale zastanawiam się czy zamiast szczepionek refundowanych przez NFZ nie kupić tych szczepionek skojarzonych. Wtedy jak idziesz na pierwsze szczepienie to zamiast 3 wkłuć, to dziecko jest tylko raz kłute i te szczepionki mają lepszy skład, bo nie mają tyle rtęci, czy coś. Muszę się jeszcze dokładnie zagłębić w temat. Niewiem, czy to tu na forum, czy gdzieś indziej czytałam, że po tym pierwszym szczepieniu dziecko było 3 dni nie do życia, bo co ruszyło rączką lub nóżką w które było szczepione to płakało z bólu.
Natalka ładny brzusio, zgrabny.
Mrufka jak po wizycie.
Dominia mam nadzieję, że nic Cię nie dopadnie. Może prześpij się trochę, obejrzyj coś na spokojnie.
Anoda, wiadomo, że ciężko, że Twoje Maleństwo za szybko odeszło, ale świat idzie dalej, będą pojawiały się kolejne ciąże w otoczeniu i w końcu pojawi się Twoja. Bardzo wszystkie czekamy na zdjęcie Twojego testu z 2 kreskami. Zobacz, że czas leci, lada moment się nie obejrzysz i już będziesz narzekać na mdłości:)
A takiego łyka alkoholu to Ci bym Anoda zazdrościła, takie pół piwka, albo łyczek nawet takiego wytrawnego wykręcającego wina...Ale upicie się nie pomoże Ci na nic...
A zaczynasz już brać kwas foliowy?Jak za 3 m-ce możesz się zacząć starać, to poświęć ten czas na przygotowania.
U Jadzi jest różnica chyba 9 godz, kiedyś pisała. No i to chyba w tył. U nas popołudnie, a ona wstaje:)
Andzia współczuję. A próbowałaś jakoś się poduszkami poobkładać, tak jak dziewczyny pisały, takiego jakby tego rogala sobie zrobić? Może to by pomogło?
Dominia też tak lubię spać, brzuszek u mnie już jak dla mnie spory, ale czasem też się tak na boku-przodzie kładę z noga podwiniętą

Pliszka to super, że się nie skraca i w ogóle, że dobrze.
- mrufka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
pliszka oszczędzaj się i lez super że z Olkiem wszystko dobrze
anoda pisz kochana trzymam za ciebie kciuki byś szybciutko ujzala wymarzone dwie kreseczki
kasia domina mnie też coś rozbiera bo czuje się tragicznie tak mnie bolą kości stawy rąk nie mogę podniesc do tego jak biorę oddech to mnie dusi

andzia jak masz taka dużą piłkę to pokolysaj się na niej na plecach rozluźnia ci się mięśnie też tak miałam i pomagało albo zrób sobie ciepła kąpiel polez trochę przed spaniem wodzie tylko nie za dlugo
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Nie zgłebiałam tematu. Wiem jedno- zastosujemy niezbędne minimum nakazane przez NFZ i chyba nie te zmutowane.
Co do tych poduszek- to ja mam je wokół siebie. Rogal z przodu, poducha pod nogi i z tyłu podparcie. Koleżanka wyprawia jutro urodziny wieczorem, ale nie dam rady wysiedzieć. Pojadę do niej w dzień dać prezent. Choć nawet spacer z psem mnie męczy. A ta koleżanka z tych ciężarnych szczęściar- 7 miesiąc, energia, malutki brzuszek.
Bardzo zaś czekam na basen. Ale to z M. muszę. Wtedy odżywam

Pliszka, Mrufka- dobre wieści od gina, to lubię

Mrufka a jakie te rozwarcie?