BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #507950 przez princess
Gabilee też się mile zaskoczyłam, że zwykłe napinanie tych mięśni pomogło na kość ogonową, mogę dłużej wysiedzieć w pozycji siedzącej. Ale jak wczoraj M mnie niechcący trącił ramieniem w kość ogonową to podskoczyłam z bólu.

Dominia fajnie, że w Twojej rodzinie są kobietki w ciąży lub świeżo po porodzie. U mnie niestety nikogo takiego nie ma a szkoda bo szukam chętnej dziewczynki na te dzwony z różową nitką, które dostał pod choinkę mój Adaś :D

Monia rozumiem, ja nie miałam zamiaru w nikim wywoływać strachu. Sama się nasłuchałam, że przez krwiaki, które miałam w pierwszym trymestrze może się odklejać łożysko, do tego mam te bóle, cały czas boję się tak samo jak inne dziewczyny. Dużo z nas ma swoje dolegliwości i nie mamy wpływu na przebieg ciąży, badamy się, dbamy o siebie i pozostaje nam wierzyć i modlić się o szczęśliwe rozwiązanie ciąży :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #507953 przez Madlen
Też muszę ćwiczyć te mięśnie kegla.

Anoda zrób koniecznie, koszt tsh ok 20 zł.

12 lata 3 miesiąc temu #507954 przez Monia_T
Ja tez miałam krwiaka w macicy, sporego i długo wprawiał mnie w stres. Później krwawienia, na koniec cukrzyca.
Mam nadzieję, że nic nowego juz nie wyjdzie.

I popieram, lepiej nie słuchać złych wiadomości, ale nie da się wyłączyć na takie informacje.
Oby nas nic takiego nie spotkało :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #507957 przez xpatiiix3
Dominia mam to samo ja już od dawna siedzieć nie dam rade długo, bo żebra tak bolą, że masakra... A na nasze maleństwa doczekamy się i my nie martw się :) Już niedługo hehe

Jadzia, Monia jeju jak Wy już jesteście blisko, ale jeszcze trochę i każda z nas będzie po kolei tulić swojego malucha ;))

Ja tam staram się nie wnikać głębiej w te tematy, to są bardzo przykre sprawy, ale wolę się nie stresować za bardzo tym, chociaż bardzo współczuję...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #507958 przez anoda89
Dziewczyny czasami lepiej wiedzieć o czymś niż nie wiedzieć. Ja nie wiedziałam jakie są objawy odklejenia łożyska, gdybym wiedziała to może skończyłoby się to inaczej ale gdybać nie chcę na ten temat.

12 lata 3 miesiąc temu #507963 przez Monia_T
Anoda zgadzam się. Nie na wszystko mamy wpływ, ale na niektóre rzeczy można się przygotować lub im zapobiec.

Szkoda, że ciąża zwana stanem błogosławionym, nie jest dla każdej mamy bezstresowa, tylko wręcz przeciwnie...
Teraz przy końcówce mnie przeraża, że mogą coś "spaprać" przy porodzie...ale nie będę sie nakręcać.

Muszę myśleć pozytywnie :woohoo:

Czy Wam też posta dodaje 5 minut :ohmy: Oszaleć można...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #507967 przez xpatiiix3
Monia u mnie to samo tyle czekać trzeba aż doda, że można czegoś dostać...

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #507972 przez jadziatopol
Gabilee moj tata nie chce byc z nia....juz od dawna. Ale niestety nie potrafi komus powiedziec "odejdz" :( zobaczymy co teraz zrobi.
Monia ja tez nie czulam w pierwszej ciazy tyle dolegliwosci...pewnie to starosc :blink: ja mam termin na tez podobny na 28 stycznia a na usg wychodzi na 27 stycznia (brzuszek w normie,glowka w normie, nogi dluzsze)tak wiec tez szykuje sie od polowy stycznia :) a z tym lozyskiem to martwie sie nie na zarty...bo moja ginekolog tutaj nie sprawdza czy lozysko sie odkleja czy nie...albo moze widzi ale nic nie mowi na ten temat bo jest ok? jutro ja zapytam ;) to tak jak z ta szyjka...musialam jej powiedziec,zeby mnie zbadala i dopiero wtedy wyszlo,ze sie skrocila ;)
Anoda a jakie sa objawy oprocz plamienia ,ktore moze wystapic lub nie?
Ja co do oddychania to powiem wam,ze nie mam problemu...ale pewnie dlatego,ze Hubus jest juz bardzo nisko ;) za to z pecherzem to istna udreka i bol ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507973 przez jadziatopol
2 raz :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507974 przez jadziatopol
3 raz :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #507993 przez anoda89
Najpierw zaczęło boleć mnie w prawym boku, myślałam że krzywo siedziałam więc się położyłam i zaraz zaczął boleć mnie brzuch i krzyż. Wzięłam nospe i kąpiel ale nic nie pomagało więc zaczęłam dzwonić po lekarzach bo mój gin był na urlopie, jak na złość żaden nie przyjmował. Potem zobaczyłam lekko zabarwiony śliz. Krwawiłam do środka aż zrobiła mi się wielka gula wysoko po prawej stronie tak gdzie miałam krwiaka.

12 lata 3 miesiąc temu #507997 przez dominia
Dziewczyny przy luteinie dopochwowej dalej Wam tak twardnieje brzuch ?
Dzisiaj postawil mi sie ze 20 razy.. :(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508000 przez jadziatopol
Anoda czyli nie moglas temu zapobiec...wczesniej nie mialas zadnych symptomow? ten bol byl mocny? na tyel mocny,ze nie mozna go bylo pomylic z bolem macicy,ktory czesto wystepuje w ciazy? Przepraszam,ze tak pytam ;) zastanawiam sie tylko czy gdyby plamienie nei wystapilo czy moznaby bylo pomyslec,ze to normalny objaw
Dominia mi tez twardnial ostatnio 25 razy w ciagu dnia...ale nie biore luteiny bo powiedziala,zeby nie brac pomimo tego ze mam krotka szyjke :dry:
Czy ktoras z was slyszy szum w uszach? cisnienei mam ok ale szum w uszach wlacza mi sie zaraz po przebudzeniu i tak trwa caly dzien...to juz czuje 2 miesiac ;) powiem jutro lekarce

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #508010 przez dominia
Jadzia mi mimo luteiny twardnieje... I to nawet jak ja zaaplikuje to kilka sekund i brzuch twardy jak skala.. Wydaje mi sie, ze niekiedy taki sie robi jak maly przycisnie glowka w dol i zaraz ustaje. Nie wiem dziwne to wszystko, chyba nie powinno tak byc ?

12 lata 3 miesiąc temu #508025 przez xpatiiix3
Jadzia a te szumy to i ja mam od jakiegoś czasu albo mi piszczy w uszach, ale to przez jakiś czas i przechodzi i to nagle się tak robi, a do tego gwiazdki przed oczami mam i to zazwyczaj jak za szybko wstanę albo jak stoję za długo

Dominia ja też mam twardnienia i to dość często w ciągu dnia, u mnie to normalnie brzuszek jak kamień się robi, ale po chwili przechodzi, ale to lekarz mi mówił, że to te przepowiadające skurcze są, ale nie wiem czy to normalne, że tak często występują u Ciebie, bo ja nie wiem z ile tego dziennie może być...

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka