BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508353 przez Madlen
Tak jak piszesz Dominia :lol:

Z tym tokiem indywidualnym to się nawet nie zastanawiaj, załatwiaj go.
Będzie łatwiej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508355 przez Madlen
Satine0 napisał:

Domina mój już ma zapowiedziane :P

mój też :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #508359 przez xpatiiix3
Hehee u mnie to samo na ferie zimowe jak ogarniemy wszystko zaczniemy działać z Moim ;D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #508375 przez anoda89
Mi gin powiedziała że poniżej 800-900 g dziecko ma małe szanse. Słyszałam o przypadku gdzie dziewczyna urodziła w 27 tc i wszystko jest dobrze. Maleństwo leżało w inkubatorze dość długo bo musiało osiągnąć mase ponad kilogram.

12 lata 3 miesiąc temu #508379 przez Satine0
To w tv chyba mówili o tym wcześniaku :) Miała 600g albo 900g nie pamiętam dokładnie.

12 lata 3 miesiąc temu #508397 przez kasia123m
Na kopernika juz od lat ratuja pol kiligramowe dzieci.ale wiadomo potem z czym sie wiaze az takie wczesniactwo...ja czytalam post dziewczyny co urodzila w 28.oporcz klopotow z napieciem,wad wzroku...chyba retinopatia i czegos tam jeszcze to niby bylo ok.ale wiadomo..rozwoj dziecka to nie tylko 1 rok....u nas problemy zaczely byc widoczne w wieku 2,5 po szczepiace...i nie winie szczepionki...pewnie niedotlenienie przy porodzie i sepsa spowodowaly mikrouszkodzenia gdzies w glowie a szczepionka byla przyslowiowym gwozdziem do ....bo do drugiego roku on szedl jak burza.porownujac do syna kolezanki ktory gadal tylko yyyymoj mowil pelnymi zdaniami...jedyne co bylo widac to to ze jakby slabszy fizycznie....
Jedno jest pewne..taeraz czytalam ze rozwija sie mozg...w 31 tyg jakies faldy sie tworza itd..te pluca musza dojzec...spokojnie jeszcze z 5-6 tyg a potem moze sie dziac co chce..:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508411 przez Madlen
Co do szczepień..Ja żadnych dodatkowych szczepionek nie zamierzam fundować dziecku. Tyle się nasłuchałam o strasznych rzeczach po nich. Oczywiście nie będę tu pisać bo po co..

Zastanawiam sie kiedy mnie lekarz wyśle na KTG, jest w gabinecie obok gabinetu gina. Może już na wizycie 7 stycznia..
Miałyście już to badanie?

12 lata 3 miesiąc temu #508420 przez Satine0
Ja jeszcze nie miałam...i czytałam na innym forum, że niby dopiero w dniu porodu się robi jak się nic wczesniej nie dzieje.

12 lata 3 miesiąc temu #508434 przez Madlen
U mnie tam gdzie chodzę do gina się robi od któregoś tyg., tylko nie pamiętam którego. Koszt 40 zł. W poczekalni widzę jak panie z dużymi brzuszkami chodzą tam. Następnie z wynikiem badania do gina.

12 lata 3 miesiąc temu #508444 przez Satine0
A to nie wiem :) mój nic o tym nie wspominał. Wątpię żeby mi robił przed terminem porodu jak nic się nie będzie działo hmmm...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508445 przez Madlen
..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508446 przez sylwia1986
Madlen ja miałam robione ktg, jak leżałam na patologii ciąży. Fantastyczne badanie, tylko w bardziej zaawansowanej ciąży trochę męczące, bo leży się w jednej pozycji w zależności 30-40 min. Ale odgłos bicia serduszka super, najchętniej nagrałabym sobie go i odsłuchiwała dla odprężenia. W nim wychodzi też czy są jakieś skurcze. A i mojemu Bartkowi też bardzo spodobało się to badanie, bo czułam jak kopie dokładnie w to urządzenie rejestrujące. Taka zabawa :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508449 przez dominia
tak Sylwia dobrze mówi zazwyczaj robią w szpitalu jak się leży i jeszcze zależy w którym tygodniu ja jak byłam w 23 tygodniu na patologi to nie robiły mi ktg ze względu na to, że to było za wcześnie a na wizycie u gina zawsze sprawdza jaką częstotliwość bicia ma serduszko i myślę, że to teraz w zupełności wystarczy :) chyba, że są skurcze i coś nie tak to wysyłają wcześniej na ktg :)
w przychodni jak byłam to leżały przy tym dziewczyny, które miały termin na dniach i sprawdzają wtedy skurcze i tętno dziecka czy jest ok :)

12 lata 3 miesiąc temu #508451 przez natalka
Satine ładny masz brzuszek, wydaje się, że nie jest nisko.
Dominia dobry pomysł z tymi studiami.
Mnie dzisiaj tak bolą piersi, że chodzę z odpiętym stanikiem, normalnie gorzej niż na początku ciąży. Czekam na kumpele ma dzisiaj do mnie wpaść na plotki.
A to foto z dzisiaj dawno nie robiłam sobie zdjęcia:

*23.01.2012 ANIOŁEK
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #508454 przez Satine0
Natalka jaka piłeczka ładna :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka