BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #508977 przez dominia
Kasia to i tak norma wiec spokojnie :) tez cos kolo tygodnia temu przez pare dni nie moglam sobie poradzic z cukrami.. szybko sie unormuja :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509021 przez andzia_zg
michasia własnie jestem cała pobkładana poduszkami w łózku i dodatkowo mam pozwijane koce miedzy nogami i niestety nie pomaga... :dry:

mrufka chyba popatrze na allegro za taka piłką... może chociaż to pomoże...

jadzia i mrufka ale te wasze maluszki sie spieszą. Oby jeszcze posiedziały w brzuszku z 2 tygodnie...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #509023 przez michasia
Jadzia nieźle, Ty to masz przygody. Wyśpij się i czekamy na zdjęcie. To chyba będziesz pierwsza, chybaże Cię Mrufka przegoni:)

Kasia ja z warzyw bardzo lubię fasolkę szparagową. Mrożona jest niedroga, niewiem czy lubisz.

12 lata 3 miesiąc temu #509025 przez kasia123m
hej wrzuccie mi linki tanich ladnych koszulek do karmienia...bo niemoge znalesc tych co mialam zamawiac...

12 lata 3 miesiąc temu #509036 przez xpatiiix3
Kasia Chyba o tą koszulke Ci chodziło, ja tą zamawiałam, któraś z dziewczyn też chyba ;)
moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-c...-xl-i2881941577.html

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #509038 przez Coralowa
Cześć,

Zaczynam coraz wiecej czasu spędzać leżąc więc was podczytuje, a ze tak nie wypada sie ukrywać to sie oficjalnie witam ;)

Akurat jestem na etapie torby do szpitala i kupiłam allegro.pl/komplet-muzzy-koszula-noc-do-...k-m-i2885176364.html

Uważam,ze bardzo fajny komplecik !

Mam pytanie, czy zabieracie do szpitala laktator? Koleżanka mi wspominała ze 3 dnia jest nawal pokarmu i zeby nie bolało trzeba ściągnąć... No i czy wogule jest potrzebny, czy faktycznie trzeba mieć przynajmniej ręczny na swojej liście must have ,

Pozdrawiam!

12 lata 3 miesiąc temu #509043 przez Satine0
Ja laktator zamówiłam wczoraj, ale do szpitala nie biorę ;-) Najwyżej mi mąż doniesie.

12 lata 3 miesiąc temu #509090 przez dominia
Hej dziewczynki :*

Ja juz po badaniach, po poludniu odbiore i pewnie sie wystrasze :( ale jednak mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle .. Taka byla kolejka do tych badan, ze myslalam, ze zejde tam zaraz pietro nizej i bede ogladac buty tak mi slabo bylo.

Dzisiaj kolejny dzien zblizajacy nas do porodu :) pogoda u mnie okropna prawie cala noc padal deszcz..
jak pojade do tego dzidziusiowego sklepu to zobacze od razu na pizamki dla mnie jak beda a jak nie bedzie to zamowie na allegro w sobote :) te z zyrafka sa dobre ? Bo ktores byly niebardzo tylko nie pamietam ktore ?

Milego dnia :*

12 lata 3 miesiąc temu #509131 przez natalka
Hej mamusie :)
Coralowa nam położna w szkole rodzenia podpowiadała, że lepsze są koszulki do karmienia rozpinane, wygodniejsze i bardziej praktyczne w użyciu ale kto co woli :)
Mrufka, Jadzia ale te wasze maluchy się śpieszą na świat.
Kasia zdrówka życzę.
Dominia zazdroszczę zakupów w dzidziusiowym sklepie :) Ja na badania idę w poniedziałek martwię się o wyniki.
Nie wyspałam się dzisiaj budziłam się mniej więcej co godzinę i tak jak wy jestem obolała, szybko się męczę, ciężko mi się chodzi. Znów się pokłóciłam z M. mam go dość chyba pojadę do mamy na parę dni.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #509143 przez Madlen
Witaj Coralowa. Napisz coś o sobie.

Ja zamawiałam te co Pati, ale przysłali poplamione czy zafarbowane i od 21 czekam na odpowiedz...
Nie chce mi się pakować, wysyłać i czekać na zwrot kosztów, napisałam, że po stosownej obniżce kupię drugą. Dołączyłam zdjęcia tej felernej. Odpisali, że "osoba decyzyjna" wyceni zniżkę i odpisze. I dupa.. Chyba chcą negatywa. Czekam już na tę wycenę od 21go.
Kupiłam u nich jeszcze pieluchy tetrowe. Sklep Margot.

12 lata 3 miesiąc temu #509144 przez Marlena1888
hej mamuśki!

Coralowa ja już sobie kupiłam laktator ręczny z aventa, wydaje mi się że może się przydać. A do szpitala położna mówiła że nie trzeba brać.

Jadziatopol jakie jaja, już takie regularne skurcze :ohmy: Hubercik już pcha się na drugą stronę :lol: 3mam kciuki żeby było wszystko dobrze :*

xpatiix oj ja też mam ból bioder, najgorzej po nocy i wieczorem..

Mrufka to czułaś jak Ci się zrobiło rozwarcie? ale słyszałam że nawet tydz. może być rozwarcie na 2cm ;) oj ale to już blisko :D 3mam mocno kciuki żeby wszystko poszło gładko i przyjemnie :kiss: no i 2tyg wytrzymaj jeszcze już niedługo :)

Ja dziś miałam kiepską noc, coś mnie kuło na samym dole, a wstawałam chyba z 5razy... Pliszka ja tak samo mam, mój dzidziuś też upodobał sobie prawy bok i raczej nie pozwala mi na nim spać :silly: bo się buntuje i kopie mnie po tym boku. a wiesz jak to całą noc na lewym..
ciśnienie jest jakieś niskie bo tak mnie ćmi, kręci mi się w głowie, może się skuszę na małą kawkę.
miłego piątku :):*

12 lata 3 miesiąc temu #509145 przez michasia
Natalka jak Ci to pomoże to wyjedź do mamy, może uda Ci się też wyspać.

Witaj Coralowa, napisz coś więcej o sobie i dziecku:)

Kasia ja mam w tym stylu moda.allegro.pl/xxl-xxxl-koszul-nocna-do...daz-i2894638442.html
a te niebardzo, bo piersi wychodzą, to te:http://moda.allegro.pl/xxl-xxxl-koszul-nocna-do-karmienia-wyprzedaz-i2894638442.html

12 lata 3 miesiąc temu #509162 przez natalka
Michasia mam te same koszule, mam nadzieję, że będą dobre.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #509169 przez kasia123m
acha to dobrze ze napisalas madlen...bo akurat te sa najbardziej kolorowe i mialam je zamawiac...
Chcialam kolorowe nie szare...wrzucajcie linki..wieczorem sobie jakies zamowie...

cukier rano 91 wiec dzis zwieksze insulinke na 3 jedn...a jak sie cukry unormuja to zejde znow na dwie...Ja moje wyniki tez bede miec dzissiaj...morfologie moge miec slaba bo przeziebienie ale najwazniejsze tsh...oby bylo niskie..
czuje ze weszlam w jakis inny okres...goraco mi ciagle..wieczorem otwieram okna...w kosciele moj M zmarzl a mi bylo goraco..jakies hormony pewnie dzialaja..i po cukrach tez widac..
Tosia naszczescie wiecej sie zno wierci..juz naprawde wole zeby mnie tlukla po tym [echerzu niz zeby sie malo ruszala..
jutro rano endokrynolog...
witamy nowa Mame

12 lata 3 miesiąc temu #509183 przez Monia_T
Cześć Mamuśki

Ja wczoraj robiłam badania, spodziewałam sie tłumów a tam luzik :ohmy: Weszłam bez kolejki i załatwione :laugh: Całe szczęście bo ostatnio ciąża mi dokucza i mogłabym nie wystać w kolejce... :blink:

Widziałyście, że kolejna Styczniówka już rozpakowana! Jejku jak to teraz szybko leci.

Jadzia, Mrufka Wy pewnie będziecie nastepne, a póki co trzymajcie maluchy jak najdłużej :)

Koszulę do karmienia mam 2, taką jak Michasia i drugą z misiem niebieską też zamawiałam u Margot jak Madlen ale na jakość nie mogę narzekać :) W tym sklepie zamawiałam więcej rzeczy i generalnie jestem zadowolona, tylko pochrzanili kolor smoczka, ale zaproponowali wymianę na swój koszt. Nie skorzystałam, bo bieganie na pocztę, odsyłanie itd. głupiego smoczka nie jest warte zachodu, Iga będzie miała zielony :) Nawet nie wiem czy będę z niego korzystać, bo moja pierwsza córka wychowana była zupełnie bez smoczka i było ok, tak w razie co się zabezpieczyłam.

Laktatora do szpitala nie biorę, nawał jest w 3 dobie a ja poprzednio jak rodziłam to po 24 godzinach byłam już w domu :lol:

Wczoraj pierwszy raz poleciała mi siara z piersi. Zdziwiłam się bo przy poprzedniej ciąży zaczęła lecieć dopiero po porodzie, a właściwie mała wyssała :) Teraz też tak się spodziewałam.

Katarinka ja kupiłam to łóżeczko dwa misie sosnowe i jestem bardzo zadowolona :laugh: Mam nadzieję, że Twoje będzie takiej samej jakości :laugh:

Coralowa witam wśród lutówek :)

Męczy mnie ta ciąża ostatnio. Brzuch się spina, mam wrażenie, że się opuścił. Mała kopie jak szalona, chociaż to lepsze niż cisza w brzuchu. Gdyby tak można było skrócić ten czas do 8 miesięcy :side: Długo już nie zostało, a czuję, że zaczyna się na najcięższy okres. Na dodatek ostatnio cukry na czczo mam wysokie, nie wiadomo z jakiego powodu. Do diabetologa i gina idę w środę zobaczymy co powiedzą.
Dziś jedziemy z mężem pooglądać wózki, czasu coraz mniej trzeba na coś się zdecydować.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka