BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #508761 przez mrufka
Madlen rozwarcie mam 2 cm więc ostro zaciskam nogi i leze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #508767 przez dominia
Pliszka super, że z Olkiem wszystko ok a szyjka trzyma :) oby tak dalej :lol:

Kasia powiem Ci, że mi się już nawet jeść nie chce :( wiecznie to samo, chleb mi wychodzi już bokiem .. albo żytni albo IG :dry: , majonez po świętach też mi się przejadł .. normalnie wszystko fuj :( wiem, że już niedługo ale im dłużej jestem na diecie tym mi jest gorzej :( marze żeby zjeść taki chleb jak jedzą u mnie w domu z masłem kurde tyle krom ile chce, jakiegoś placka wsunąć, cukierka z choinki, drożdżówkę z czekoladą .. mogłabym wymieniać i wymieniać :( ehh ciężko ..

Mrufka zaciskaj nogi jeszcze 2 tygodnie a później Adusia już może wychodzić na świat :) przez ten czas oszczędzaj się ile możesz :)

12 lata 3 miesiąc temu #508771 przez Madlen
o rany 2 cm :ohmy: Ale się dziecinie śpieszy na ten świat.. A skąd takie szybsze rozwarcie? Mówił lekarz?

12 lata 3 miesiąc temu #508784 przez xpatiiix3
Pliszka super, że wszystko dobrze ;)

Mrufka to zaciskaj tam nogi, niech mała jeszcze poczeka te 2tyg i wtedy dopiero wyjdzie ;)

A mi strasznie biodra dokuczają od paru dni, ale dzisiaj to już przegięcie chodzić nie dam rade tak boli... Nie wiem to chyba miednica mi się poszerza czy cuś... Nie mam już pojęcia na boku w nocy też nie bardzo mogę spać, bo budzi mnie taki przenikliwy ból w lewym biodrze...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #508796 przez jadziatopol
hej kochane moje
Ja mam wizyte na 15.30. Ale dzisiaj w nocy od 11 mialam regularne skurcze co 5 minut i o 2 w nocy zadzwonilismy do mojej gin i kazala nam przyjechac do szpitala. Siedzialam tam do 7 rano w sexy koszulce i robili mi KTG. Potem podaly mi lek Nifedipine na powstrzymanie skurczow i zelzalo. Wypuscily mnie do domu.Nie spalam cala noc i glowa mnie okropnie boli od tego leku. Dr Alla przepisala mi ten lek i kazala go brac co 6 godzin i liczyc skurcze ...ma byc nie wiecej niz 6 na godzine. Ale dzwonilam do niej i pytalam o ten bol glowy to powiedziala,ze mam nie brac ...tylko wtedy kiedy skurcze wystapia. Boje sie tego leku bo jest napisane ,ze oddzialywuje na plod. Padam dziewczyny ze zmeczenia...przespie sie troche. Acha ...szyjke mam zamknieta i tak samo krotka. Ale usg mi nie robili. Szpital odjechany :lol: zamieszcze zdjatko pozniej bo moj Radek oczywiscie musial mi strzelic fote w sexy koszulce ;)
Acha...do tego dostalam karte, na ktorej mam notowac ruchy dziecka. Ma ich byc minimum 10 w ciagu godziny najwiekszej aktywnosci.Poczytam was pozniej obiecuje bo teraz jestem za bardzo zmeczona ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #508798 przez katarinka1
Cześć Brzusie po świętach :)
Tyle postów naskrobałyście, że już po połowie czytania zapominam co pisać.
U mnie święta lajtowo - jeden dzień u teściów, a wigilię i 2 święto spędziliśmy sami w domku. Z tego co widzę, to dla nas wszystkich nadszedł już ciężki czas. Ja też męczę się szybko, zadyszka, twardnieje mi brzuch i wtedy to takie okropne uczucie. Spanie to jedna udręka - z boku na bok i to z trudem no i kilka razy na siku do kibelka. Pojechalismy dziś z M. do Ikei i do galerii, to co rusz musiałam gdzieś przysiąść i odpocząć bo brzuch twardy i brak sił. W sobotę do gina na kontrolną wizytę, a 2 stycznia na usg 3 trymestru. Mam nadzieję, że zobaczę moją kruszynkę i dowiem się, że nadal wszystko z nią ok.

Monia Ty chyba kupiłaś to łóżeczko dwa misie, prawda? Podobało mi się i dziś je zamówiliśmy. Mam nadzieję, że ten egzemplarz będzie równie udany jak Twój.

Kasiu Współczuję choróbska, niedawno przechodziłam, więc wiem jak się męczysz. Masz pięknego synka :)

Mrufka Musisz dać radę, już tak niewiele Ci zostało. I ważne, że dzidzia się odwróciła

Pliszka Dobre wieści to balsam dla naszych uszu/oczu

Anoda Pięknie znosisz swój ból kochana, masz prawo do popłakiwania... Pisz częściej, jeśli to pomaga. Wierzę, że będziesz niebawem szczęśliwą mamusią

Madlen Ja KTG nie miałam jeszcze. Lekarz mi 3 tyg. temu powiedział, że mogę już robić (odpłatnie 30 zł), ale póki jest wszystko dobrze i wyraźnie czuję małą to nie jest to konieczne. Poczekam do 2 stycznia do usg i może ten drugi lekarz coś innego zasugeruje.

Jadzia Odezwij się nasza Amerykanko :blink: Co u Ciebie? Trzymasz się kobietko dzielnie?

12 lata 3 miesiąc temu #508810 przez katarinka1
Jadzia, czyli to prawie już?!!
Kurcze, ale mam stracha teraz. Jeszcze chociaż 5 tygodni niech sobie moja mała posiedzi

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508820 przez anoda89
Jadzi powoli nam się prujesz :silly: :laugh:. Daj znać tylko gdyby już się zaczęło.

Właśnie dziewczyny poproszę o zdjęcia :lol:. Dawno nie wrzucałyście.

Mrufka trzymaj trzymaj malutką niech poczeka troszeczkę.

12 lata 3 miesiąc temu #508824 przez sylwia1986
Pliszka super wieści :) Ty to masz dobrze, ciągle jakieś fajne imprezki, a to znajomi, korzystaj a co :)

Jadzia, Mrufka poczekajcie jeszcze, nie rozpakowywujcie się tak szybko ;)

12 lata 3 miesiąc temu #508831 przez dominia
Jadzia leż ile możesz i uważaj na siebie ! ale miałaś przygodę :ohmy: niech Hubuń chociaż posiedzi do 1 stycznia, później już może wychodzić, może akurat wyskoczy się przywitać w Twoje urodziny :lol: śpij, wyśpij się ładnie :)

12 lata 3 miesiąc temu #508843 przez [email protected]
jadzia i mrufka trzymam kciuki,jeszcze troche :)

12 lata 3 miesiąc temu #508874 przez xpatiiix3
Jadzia ojj to patrze nieźle u Ciebie się dzieje, ten Hubuś to łobuz, już chyba nie może się doczekać aż Go wytulisz ;) Jeszcze trochę mam nadzieję wytrzymasz w dwupaku, ale jakby co to czekamy na dobre wieści i fotki :) hihi

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #508905 przez Madlen
Jezuuuu Jadzia ale nam ciśnienie podnosisz ;) Co za nockę miałąś. Ta ciąża wciąż Cię zaskakuje. Drugie podejście do porodu... Do 3 razy sztuka :)
Powiadasz w sexi koszulce hmm :)
Nie kumam z tymi lekami, synkowi się Ameryka spodobała :laugh:
3maj się z brzusiem. :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #508918 przez Satine0
Jeszcze trochę i będziemy oglądać maluszki :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508927 przez kasia123m
Jadzia dajesz zmiany...kurde kobito przystopuj i poczekaj az wozek przyjdzie i fotelik:)
Tylko sie nie wybieraj w sylwestra na porodowke...lepeij w jakis normalny dzien...
A Ty nowy rok przywitasz 9 godzin po nas?czy wczesniej niz my?

Wiecie co dziewczyny.im wiecej leze tym pozniej jak wstaje bardziej mnie wszystko boli i brzuch twardy.tez tak macie?
Zjadlam teraz chleb z pomidorem i mega iloscia cebuli,przedtem czosnek...moze cos pomoze.w tej diecie powinno sie jesc warzywa do kazdego posilku ale jakie kurde...marchewke jem w kolko...salate dokladam i co jeszcze?ogorka czasami.po kapuscie kiszonej i ogorkach kiszonych brzuch potem twardy...to jakie warzywa mam im w grudniu wytrzasnac?Domina wierz mi ja juz tez mam dosc.tez bym sobie zjadla czekoladke z choinki...drozdzowke. z serem...kanapke z zoltym serem albo tosta mniam....dzis jadlam kostke gorzkiej czekolady...wiem ze po niej ukier nieskacze ale tez nie chce zaczesto jej podjadac.bo mowili na szkoleniach od czasu do czasu choc nie wiem dlaczego.chyba poprosze meza jutro o kapusniaczka z piekarni...jak beda...bo musi mi rano po moj chleb wyskoczyc
a tal wogole to dzis wsztsrkiec ukry mam po 110=117....i teraz nie wiem czy to wina choroby czy poprostu to "te tygodnie"...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka