BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507785 przez jadziatopol
znowu

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #507790 przez Madlen
Jadzia b. ładny wózeczek.
Ale durna ta Armenka. Pustak straszny.

Pliszka bogaty gwiazdor :)

Gabilee, kosmetyczka mi po prostu b.dużo zdejmuje starych i duużo dokleja, dlatego tak długo. Efekt jak po samym założeniu. Jest przesympatyczna, więc szybko mija czas :)

Bolą mnie okropnie łydki, tak jakby skurcz czuć, spuchły do tego, ciasno się zapina kozaczki.
Macie tak?
Ale szybciej by było powiedzieć co nie boli ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507795 przez xpatiiix3
Mi to się ciągle napełnia na maksa i jeszcze jak maluch ciągle ciśnie się na niego to masakra, ledwo to toalety wyrabiam na biegu jak dostane kopa w pęcherz, moje nerki coś wzięły się za produkcje moczu porządnie chyba, bo ja to sikam tyle, że szok i nie wiem skąd to tak, wieczorem najgorzej, bo pójdę i zaraz znowu muszę iść, bo pełny pęcherz... No u mnie to tak, że mały od żeber jakoś się odpycha na pęcherz mi ciśnie tak się prostuje, że momentami, aż taki ból czuje, uczucie jakby miał zaraz wyjść i od tego chyba mam tak na dole obolałe i opuchnięte teraz od paru dni dopiero tak mi się zrobiło, takie uczucie jakbym było ostro po stosunku obszorowana, nie wiem jak to opisać, chociaż między mną a Miśkiem ostatnio nic nie było...

Ja nie wiem jak pojade za 3 dni do teściów, bo ok.godzinki drogi a ja pksem jade... masakra chyba tylko w pampersie dla dorosłych bo po drodze już nie wyrobie ostatnia moja wycieczka do nich tez ledwo dobiegłam do domu hehe bo jeszcze z przystanku troszkę podejść trzeba...

Jadzia ja bym taką wiedźmę chyba tam wzrokiem zjadła wrr... straszne babsko może ojciec w końcu pójdzie po rozum do głowy i zostawi ją, bo będzie tylko się męczył ;P Madlen dobrze mówi pustak z niej ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #507799 przez Marlena1888
hej mamuśki!

jak szybko minęły te święta :laugh: ale jestem objedzona.. szok.. wczoraj byliśmy u moich rodziców i sióstr a dziś oni nas odwiedzili, cały salon gości :)z 20 osób! :cheer: ale było wesoło! :)a teraz przyszedł taki kuzyn mojego teścia i siedzi z teściem u nas w salonie, ale ten kuzyn jest alkoholikiem i jego zapach odstrasza.. i siedzę sobie w sypialni..
ale jestem zmęczona..

czuję się dobrze, mały faktycznie już mniej kopie a bardziej się przeciąga i wypina dupeczkę :) był dziś siostrzeniec mojego M, ma 21mies. - ale fajny kawalerek :)
parcie na pęcherz czuję czasem bardziej czasem mniej, nie jest źle :blink: dziś w nocy obudził mnie Filipek o 4 i godzinkę tak szalał że spać nie mogłąm!!!!! i całą noc na lewym boku, bo co się odwróciłam na prawy to się buntował i kopał mnie po tym boku prawym- nie ma wyproś :woohoo: buntowniś mały :lol:

ja od szwagierki dostałam perfumkę :) beyonce pulse:) ale się cieszę :lol: a jak tam na sylwka już umówione? my mamy kilka propozycji na posiedzenia w domku ;) u znajomych ;P
miłego wieczorku! ::)

12 lata 3 miesiąc temu #507803 przez Pliszka
Kasia, spróbuj tę maść majerankową, mi zawsze przynosi ulgę. Super też działa ta Vick, ale nie wiem czy można się tym smarować w ciąży? U mnie w domu moja mama i mój brat się rozchorowali na jakieś grypsko wczoraj, dziś oboje leżeli od rana :( Mam nadzieję, że się nie zaraziliśmy. Póki co nic nie czuję niepokojącego.

Jadzia, z tym baby shower to chyba w Polsce jeszcze nie ma tej tradycji. Właśnie ostatnio się mój Misiek zastanawiał czy moje koleżanki coś wymyślą ;) ale wątpię. Chyba jeszcze się u nas nie przyjął ten zwyczaj, prędzej chyba po urodzinach dzidziusia wszyscy wpadają z drobnymi prezencikami :)

Ale mieliśmy dziś widowisko przy śniadaniu :) Mój tata widział ostatnio wiewiórki w ogrodzie i z okazji świąt powiesił im na drzewie koszyczek pełen orzechów :) Spryciule co chwilę przybiegały, brały orzeszek i znikały z nim, po chwili wracały po kolejne :laugh: Śmieszne strasznie :) Uzupełniły sobie zapasy :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507811 przez anoda89
Gabilee pewnie że trzeba się wyżalić. Ja mojemu mężowi czasami współczuję bo jak mu zacznę jęczeć że nie mam siły a to kręgosłup mnie boli albo teściowa mnie wkurzy. Zaraz styczeń który szybko zleci i maluszki zaczną się wykluwać.

Jadzie przykro jest bardzo ale jakoś się trzymam. Wigilia była najgorsza i bez łez się nie obyło. Teraz gdybym była w ciąży zaczynałabym zaraz 35 tc, brzuch byłby pewnie już ogromny, pokoik czekał na Marcela a ja odliczała dni do narodzin. Pewnie narzekałaby tak jak wy na bóle i na bezsenne noce.

Nie mogę się doczekać waszych szkrabów.

Jadzia niezłe z tą babą macie cyrki. Biedny ten Twój tata. Ja bym chyba nie wytrzymała i wrzuciła ją w cholerę.

12 lata 3 miesiąc temu #507818 przez Pliszka
Anoda, niedługo i Ty będziesz dźwigać brzuszek, jeszcze troszkę :) Mocno trzymam kciuki!!! Wczoraj rozmawiałam z mamą o forum i opowiedziałam jej o tym co Ci się przytrafiło i się poryczałyśmy obie :( Wyobrażam sobie jak musi Ci być chwilami ciężko :( Jestem pewna, ze Nowy Rok Ci wszystko wynagrodzi i już niedługo będziesz wyczekiwać swojego dzieciątka! Ściskam Cię mocno!!!

12 lata 3 miesiąc temu #507823 przez jadziatopol
Madlen straszny pustak z niej :lol: :lol: niezle okreslenie :lol: ja juz jej nie musze ogladac i ciesze sie...ale najgorsze jest to,ze nie moge do taty chodzic bo nie chce jej spotkac i tak wczoraj pojechalismy do taty po telefon i ja siedzialam w garazu a tak mi sie sikac chcialo,ze myslalam ze zrobie to przy aucie...ale nie wyszlam. Wole sie nie denerwowac. Jak juz urodze to bede do taty przychodzic i sie nie krepowac a ja bede miala w dupie :lol:
Anoda przykro mi bardzo ...nawet sobie nie wyobrazam jak ise czulas. Oby Nowy Rok byl przychylny dla Was i orzyniosl Wam szczescie,o ktorym marzycie :kiss: :kiss: :kiss:
Pliszka chyba masz racje...nie ma jeszcze u nas baby shower.A po porodzie tez pewnie malo co dostane bo nie mamy tu znajomych :( troche smutno tak samemu tutaj...ale rodzina jest w komplecie :lol:
xpatii rozumiem twoj strach przed jazda...ja sie tak martwilam jak mialam tu leciec...ze nei wytrzymam bez kibelka (odprawy i te sprawy)....dlatego zaopatrzylam sie w pampersa....cale szczescie nie musialam korzystac.
Marlena ja tez nie moge na prawy sie odwrocic bo od razu bunt jest :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507824 przez DOMI
Pliszka fajne nosidło ja mam chustę elastyczną tej firmy ale syn nigdy nie chciał w niej siedzieć. Może córci się spodoba. Vick smarowidło można w ciąży stosować bo lekarza pytałam. Ciuszki z endo są dobrej jakości często kupuję synkowi no i mąż też koszulki ma.
Gabilee synka mi wyjęli jak tylko skończył się 37 tc. Nie było jeszcze symptomów porodu ale miałam małowodzie i inne obciążenia.
Jadzia dziwna jakaś ta kobieta ale z drugiej strony teściowe o synowe też są często zazdrosne ...

12 lata 3 miesiąc temu #507831 przez Pliszka
Domi, dziękuję za info o tym Vicku! Jak dla mnie to na zatkany nosek nie ma sobie równych. Od razu się inaczej oddycha.
Właśnie sobie oglądam inne ciuszki z tego endo, bo mnie zachwyciły te koszulki :) Popatrzcie jakie to śmieszne :laugh:
endo.pl/produkty/kategoria/4-dla-niemowl...mowlaka.html?v=94178

12 lata 3 miesiąc temu #507832 przez anoda89
Dziewczyn ale jesteście kochane :kiss:. Ja myślę pozytywnie chociaż strach jest nie mały. Będziecie mi doradzać jako doświadczone mamy :). Jak dziewczyny na Staraczkach piszą że dzieci nie umierają zmieniają datę swoich narodzin. Tego się trzymam.

12 lata 3 miesiąc temu #507834 przez jadziatopol
Anoda ale piekne stwierdzenie :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #507835 przez Pliszka
Anoda, coś w tym jest. Ja wierzę, że nic się nie dzieje bez przyczyny. Czasem ciężko dostrzec sens pewnych wydarzeń, ale trzeba wierzyć, że tak musiało być... Już się nie mogę doczekać kiedy nam obwieścisz wspaniałe nowiny :)

12 lata 3 miesiąc temu #507836 przez princess
Hej :)

Trochę się cieszę, że Święta się kończą, miałam już ich troszkę dosyć, to siedzenie na siłę przy stole i gadanie... Mnie od wczoraj też męczą duszności, puls ciągle ponad 110 i gorąco... Może też obżarstwo się do tego przyczyniło. Fajnie, że na dworze tak ciepło się zrobiło i śnieg stopniał, od razu przyjemniej :)
Moje bóle sprzed paru dni ulotniły się. Znalazłam na nie sposób - ćwiczenie mięśni Kegla. Za każdym razem, gdy zaczyna mnie boleć zaciskam je i przechodzi. Od kilku dni regularnie ćwiczę i bóle stały się o wiele rzadsze i słabsze. Nawet kość ogonowa już tak nie boli.
Dziś też dowiedziałam się smutnej rzeczy, jak leżałam na patologii obok mnie leżała taka pani po czterdziestce - klientka salonu kosmetycznego mojej cioci, miała cukrzycę ciążową, skracającą się szyjkę i musiała leżeć z nogami w górze. Też miała termin na luty. Dziś ciocia powiedziała mi, że straciła dzieciątko, odkleiło się łożysko :(

Przeziębionym życzę zdrówka.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #507843 przez Madlen
Anoda a badałas tarczycę? Pisałaś, że przed staraniem o dzidziusia zbadasz hormony, tj. tsh ?
Ja przed żyłam zdrowo, brałam kwas foliowy, a nie zbadałam hormonów. Endokrynolog dziwiła się, że zaszłam. Na szczęście w porę-7 t.c. zaczęłam brać tabletki.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka