- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Satine nie możesz popuścić, jeśli ten problem wraca, to nie jest dobrze. To nie chodzi o ograniczanie męża, stawianie jakiś barier, tylko o to, że boisz się o niego, wiesz jaka cienka jest granica i wiesz, że on nigdy nie chciałby jej przekroczyć (zostać alkoholikiem), ale nad tym się po pewnym czasie nie panuje.
U mnie w wigilię się nie pije. W ogóle zawsze na jakiś rodzinnych imprezach było mało alkoholu. Za to brak taty kiedyś lubił sobie z kumplami wypić, jak zostawił ciocię, to z obecną partnerką piją dużo, po kilka piw dziennie, od rana. Wujek to w ogóle lubi. Wozi 3 dzieci po wypiciu...Doigrał się - jego szef przyłapał go w pracy (praca w terenie), przyjechał właściwie kwadrans przed końcem, wyczuł alkohol i go zdegradował, wujek stracił duży dom, remontowany 3 lata wcześniej-mieszkanie służbowe, zmniejszyła mu się o sporo kilometrówka, pensja-wiadomo, i zamiast mieszkać w miejscy pracy, to teraz musi kawał dojeżdżać i mieć kogoś nad sobą. Jak to się stało, powiedział, że już dawno miał się do pewnego klubu zapisać, ale wiem, że dalej pije. Mieszka w starym, zaniedbanym domu, nie ma kasy aby jakoś sprawnie ruszyć z remontem, a zarabiał niemało, nie wyobrażam sobie takiego życia, równowartość mojej wypłaty wydawać na alkohol i papierosy.
Niestety zaczyna się niewinnie i nie jest to problem "marginesu społecznego".
Satine poproś męża by choć jutro sobie odpuścił. Powiedz, że bardzo Ci na tym zależy.
WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNY!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Satine mam nadzieję, że lepiej dziś się czujesz i M. "otrzeźwiał".
Sama miałam wiele styczności z alkoholikami. Również w rodzinie. I drażni mnie głupie zachowanie po alkoholu.
Michasia pochwalam takie tradycje bezalkoholowe, w tym kraju to rzadkość.
Wstałam razem z M. wyszykować go na służbę, wyszłam z psem, kupiłam chleby.
Choinka jeszcze goła, sałatka czeka na zrobienie, sklep przydałoby się odwiedzić..
Mama wpadnie z moją siostrzenicą dzisiaj, ja się nigdzie dalej nie ruszam.
Czekam na święta z dzidzią, to dopiero będą ŚWIĘTA

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tez juz idee sniadanko robic.pol nocy niespalam.pewnie przez zmiane pogody.leje deszcz.dobrze ze u Mamy na cmenatrzu bylam wczoraj.ja dzis jeszcze jeden cwibak upieke,do biedronki chcialam wpasc...musze miec zapasy warzyw dla siebie.wedlin nie kupilam u szybryda...wiec moze sie jeszcze uda.potem M odkurzy jescze raz i wymyje podlogi wszystkie.lazienke wymyl wieczorem,ze wszystkimi plytkami na scianach wiec bardzo dokladnie wiec sie ciesze...do apteki musze wpasc po magne b6...bo mi sie konczy...i zaczniemy odpoczynek
Snila mi sie Mama...pamietam tyle ze opowiadalam jej o tej pizzy ze mialam cukier za wysoki...szkoda ze nie pamietam wiecej ale i tak sie ciesze ze byla.dzis pierwsza wigilia bez niej.bedzie ciezko...bardzo
Pliszka Ty chyba zamieszczals tu taka smutna kolede o tych ktorych juz nie ma..jesli bys mogla jeszcze raz wstawic ten link..
A z tym proszkiem do prania to kupujecie lovele proszek do kolorow i osobno plyn do plukania?bo w jelpie jest plyn w proszku...a ja nigdy nie uzywalam lovelii dlatego pytam...
U mnie wszyscy spia wiec siedze cichutko...
- vini-miki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Zapach świerku w nosie gila,
Jeszcze tylko mała chwila.
I wnet cała familiada,
Życzeń stosy sobie składa.
Potem uczta na całego,
Każdy znajdzie coś dobrego.
A to barszczyk, a to rybka,
Troszkę szynki, troszkę grzybka.
Brzuszki pełne od pyszności,
Więc na twarzach uśmiech gości.
I tak czas szybciutko leci,
Że wnet pierwsza gwiazdka świeci.
Więc przy takiej sposobności,
Życzę zdrowia i radości.
I spełnienia wszystkich marzeń,
A w Sylwestra dużo wrażeń.
Zyczy Ania
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wszystkiego naj naj najlepszego na te Święta Bożego Narodzenia! Miłości i radości na codzień, szczęścia i dużżżżo uśmiechu na codzień

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Dzisiaj pierwszy raz wyszly mi srednie ketony w moczu

Ja jeszcze odpoczywam, pije hektolitry wody zeby wyplukac ten syf.. Pozniej ide do babci piec rybe i kleic uszka

Ta kobieta co Wam wczoraj o niej pisalam z grudniowek zmarla ..

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Aby nasze dzieciaczki wytrzymały w brzuszkach jak najdłużej, a potem przyszły na świat zdrowe i sline.
Anoda - dla Ciebie specjalne życzenia, abyś w przyszłym roku znowu poczuła radosne kopniaczki i dołączyła do grona szczęśliwych mam.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziekuje dziewczyny za zyczenia i wzajemnie
d
Domina musisz zjesc pozniej...o 23 zjedz...a po tej kromce chodzilas po mieszkaniu
?robilas cos?moze wypalilas jak ja ostatnio...a moze rano pozniej wstalas?
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Poryczałam się jak przeczytałam o śmierci tej dziewczyny...czekasz na narodziny upragnionej istotki, a poród kończy się śmiercią mamy. Nie potrafię o tym spokojnie myśleć..

Dziś już na spokojnie kończę pracę w kuchni, na szczęście niewiele mi zostało

Mój pies zranił się wczoraj w łapkę na spacerze, na mocno przeciętą poduszeczkę, biedny był przerażony jak mu to wczoraj przemywałam...dziś sporo śniegu napadało, boję się jak sól, którą sypią wpłynie na ta rankę.
A krajobraz bajkowy, biało, lekki mrozik, zapowiadają się piękne święta

Kasia pytałaś co będę jadła na wigilię...już pisałam, że prawie wszystko, tylko po trochu. Mi cukier nie podnosi się po rybkach smażonych, więc to na pewno. Przed chwilą zjadłam rybę po grecku na śniadanie (próba musi być

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Monia Ty to umiesz nas podniesc na duchu

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przykre bardzo z tą grudniową mamusią

Kasiu, to nie ja wstawiałam tę kolędę. Pamiętam, ze ktoś zamieszczał linka, ale nie pamiętam kto

Satine, trzeba rozmawiać i z dziadkiem koniecznie pogadaj. Ważne żeby ustalić jakieś zasady. Mój Misiek jest koneserem piwka, bardzo lubi próbować różne regionalne wynalazki, umie na szczęście bez problemu poprzestać na jednym piwku i nawet jak na jakiejś imprezie czy weselu wypije więcej to zawsze ma po prostu szampański humor i nigdy się źle nie zachowuje. Problem w tym, że ma problemy żołądkowe ze względu na które powinien uważać na to co je i pije żeby sobie nie wyhodować wrzodów. Piwko akurat jest średnio wskazane, więc mamy umowę, że jest dozwolone w weekendy. Czasem jak Misiek ma gorszy dzień w pracy, to sama mu kupuję jakieś wyśmienite piwko na pocieszkę żeby się napił po pracy, ale to są wyjątkowe sytuacje. Może umówcie się jakoś. Wszystko jest dla ludzi, ale ważne żeby mieć nad tym kontrolę. Trzymam kciuki.
Miłej Wigilii kochane i jeszcze raz wszystkiego naj naj naj!!!!! U nas pod choinkę już kolorowo od paczuszek. Tylko nasz psiak chyba powinien dostać rózgę, bo zjadł teściowej w nocy cały makowczyk

- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko
Najserdeczniejsze życzenia, Cudownych Świąt Bożego Narodzenia, Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach, wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kasia Roiboss jak najbardziej polecana w ciąży i nawet małym dzieciom można dawać. Ja do tych sklepowych ekspresówek też podchodzę ostrożnie, kupuję w "Czas na herbatę" na wagę, jest pyszna. Zieloną herbatę można pić w ciąży tylko lepiej nie łączyć jej z posiłkami i witaminami bo osłabia ich wchłanianie, tak jak zresztą czarna.