- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Chomiczka dokładnie

Ja młodego raczej będę kąpać codziennie, pasuje go nauczyć, że jak się idzie kąpać to później się śpi

- drzyzgunia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja już po wymazie oczywiście nie wytrzymałam 3 h bez siusiania :)ale trudno:)
Jadzia super ze młody zadowolony ze szkoły to najważniejsze

Princess super, ze młody rośnie duży

A co do chrzcin to my mamy tylko chrzestną moja najstarszą siostrę na, którą muszę poczekać bo rodzi w marcu mojego chrześniaka (można by rzec, ze się wymieniamy

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja ju po wizycie na patologi...noi mialam ktg...oj jak Toska walila nogami po tych czujkach a tetno jej skakalo od 120-170...widzialam tez cos co rejestrowalo sie caly cas na poziomie 7...ale nie wiem co to noi jakies 3 skurcze na dole zapisu...Ale ponoc zapis ok.Wazy uwaga 2320gram...w czwartek u gina 2000...ale inny sprzecior to wiadomo.Malo tego mam jakiegos grzybka i dostalam glubulki na 6 dni..i ja mysle ze tak od swiat to mam a moj Pan ordynator nic nie zauwazyl..Co do porodu to uslyszalam ze podobno szpital Pana ordynatora sie wystraszy moich plytek i mnie odesla na kopernika.Ze jest to jedyny szpital z jakims 3 stopniem referencji i dla bezpieczenswta dziecka i swojego przy takiej ilosci plytek powinnam rodzic u nich...i to nie na patologi na 1 pietrze tylko na 3...bede dzis dzwonic do ciotkii co jest na 3 pietrze...Lekarka mowi ze moze byc ok a moga byc niezle klocki przy porodzie.Ze hematolog od ktorej dostane wytyczne dotyczace porodu jest super hematologiem i bedzie ok.ja licze na to ze mi plytki wzrosna przed porodem...w pierwszej ciazy troche wzrosly...
Monia mam nadzieje ze nia ja CI sie snilam...bo jakos tak odrazu mi na mysl przyszlo..juz i tak wystarczajaco sie boje
Acha i powiedziala mi ze jak sie boje komplikacji przy porodzie to moze cesarka..zebym jeszcze fraz zapytala hematologa...no bo wypytywala dlaczego nie chce u nich rodzic..co sie dzialo 6 lat temu...
Do mam cukrzycowych...bylam na diabetologi zeby pobrali mi krew do badan bo w pon mam wizyte u diabetologa.Noi pytam co jest grane ze ja od 8 dni zamiast calej wielkiej buly zjadam pol i to bez niczego i wogole insuline musialam zwiekszac.A pielegniarka do mnie ze niewolno jesc samej buly..na bulce ma byc tluszcz...maslo badz ser zolty badz topiony bo inaczej nastepnuje gwaltowny skok cuktu .A te tluszcze powoduje ze cukier rozklada sie 6 godzin a nie odrazu...wiec dzis mam posmarowac bulke albo maslem albo serkiem topionym.Powiedziala tez ze niedlugo pewnie pojawia sie ketony w moczu bo to nie jest normalna syt zeby zmniejszac racje zywieniowe gdy ciaza rosnie..ze jak cukier na czczo nam rosnie to niezmniejszamy jedzenia na noc zeby miec rano ladne cukry..ze tak niewolno.
Badal mnie dzis taki ,lodziutki lekarz...ale bolesnie..pierwszy raz tak mocno..cala lape wepchal i chwytal szyjke..blee
princess super ze wszystko ok z Adasiem...i ze zdrowo rosnie..
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Princess - no to Adaś rośnie jak na drożdżach!
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Banana ja też czkawkę czuję na samym dole, tak jakby dziecko czkało nóżkami zawsze

Dominia dokładnie, dziecko wpada w rytm i po kąpieli mleczko i spanie i przynajmniej jakiś porządek jest zachowany

Kasia to dobrze, że KTG ok a Tosia rośnie jak na drożdżach

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja mam kombinezonik na 62cm, a czapeczkę zimową na 44cm

Madlen, chyba lepiej użyć zwykłej oliwy z oliwek niż takiej kosmetycznej oliwki. Witaminę E w kropelkach można kupić taniutko w każdej aptece.
Princess, ja też za tydzień mam odstawić luteinę, dlatego chcę spakować już torbę... Jaki duży Adaś!

Jeśli chodzi o chrzciny, to Wielkanoc wypada jakoś wcześnie w tym roku, myślę, że my zrobimy w okolicach wakacji żeby już było cieplutko. Też myślałam żeby zaprosić tylko rodziców, dziadków i chrzestnych i żeby zrobić raczej w domu obiadek i deser i tyle

Bananamama, ja dodałam trochę mniej cukru do tego brownie i więcej orzeszków do masy i mi ten snickers nie wyszedł taki mega słodki

Ale się Olek dziś rozpycha

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Baby się dzisiaj chyba wściekły...no takich kolejek jeszcze nie było!! Poszłam w kolejkę o 7 rano to miałam numerek 26!! Szok..myślałam, że tam jajo zniosę. Po 12 dopiero weszłam do gabinetu

No to tak...mała waży 2800 g

A teraz piję sobie kawkę

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Powiem Ci, że ja nabiału na tą ostatnią kolację nie jem bo wychodzi mi ponad normę na czczo ale nauczyłam się jak mieć ładny wynik

Pliszka niefajnie z tym zębem

Satine masakra z tym siedzeniem

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a co do grzybka to coś czuję, że ja też mam

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

Ja kiedyś malowałam tapety do tego przeznaczone, wiec nie każdą można..
Mój M. potwierdził właśnie, bo zapytałam. Dodał, że na upartego można pomalować zwykłą tapetę, jednak nie wiadomo jak się ona zachowa..
Te kartki na walentynki to chyba już nie będą funkcjonować- maile, mmsy

Banana ciekawe co piszesz, u mnie znów w szkole wszystko inaczej. Ale każda mama i tak będzie mniała inny rytuał pielęgnacyjny..
Princess super że Adaś donoszony, myślałam, ze to w 38 tygodniu. Co do badania, czasem nacisk jest nieprzyjemny, ale dzidzia jest bezpieczna, aczkolwiek czuje nacisk, bo kopie wtedy

Mojemu lekarzowi mówiłam, ze kozaczki ciasne- tak spuchły mi łydki. Powiedział, ze w ciąży tak może być, a panie chodzą w adidasach męża

Kasiu ale Tosia ładnie rośnie

Dzięki Pliszka. Dobrze pamiętam, ze masz ten? allegro.pl/migdalowy-olej-ktc-100-natura...9zl-i2912421843.html
Satine duża córunia. Ciekawe co miał na myśli z tą cc..
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
vini a to ja nie zalapalam ze ty nabyta holenderka jestes

pati moze kolega taki uczynny jest albo wpadlas mu w oko

pliszka ja mam w domu temperature kolo 18 stopni bo tak lubie wole sweterek niz duchote ale ostatnio ja podnosze ze wzgledu na to ze niedlugo mala przyjdzie na swiat i trzeba troche cieplej...

marlena nie lepiej bylo skopiowac???

dominia ja stosuje henne wiec przez jakis czas sa ladne tylko roznia sie odcieniem od poprzedniej farby ale co zrobic chyba i tak zostane przy tym bo wlosy sa duzo lepsze i mocniejsze...
mrufka ty uwazaj na siebie kobieto no chyba ze juz czekasz na dzidzie

kasia masz jeszcze czas to u ciebie dopiero 33 tydzien a u mnie 37 wiec rozumiesz

sylwia ja odpuscilam baldachim bo my i tak mamy przewijak na lozeczko wiec zakopalabym mala...
monia dzieki ale zdecydowanie odmowia

gabilee loze macie fantastyczne zazdroszcze ja jak bym wstawila takie loze to nic wiecej by nie weszlo

princess super wozeczek

adela witaj...
satine ja tez nie mam pomyslu na chrzestnych ale z nimi jeszcze mozna troche poczekac

princess super lupy...
pati super ze naturalnie mozesz i dobrze ze zanotowal ze w razie czego cc bo lepiej zeby na sile nie kazali ci rodzic naturalnie...
princess jaki wieloryb??? ale zdjecie smieszniutkie...
ola ja sie boje troche porodu ale przeciez warto sprobowac hehe...
pliszka super ciuszki slodziutkie jak diabli

madlen czyli wszystko oki

ja nie mam nakladewk i wlasnie sie zastanawiam jakie kupic dokladnie jaki rozmiar bo mi sie dydki zrobily ogromne...
marlena wozeczek super...
gabilee czapeczki na zime tak... kilka generalnie czapeczek to ja kilka mam nawet rekawiczki takie malusie mam...
jadzia to super ze jest szczesliwy i system wyglada swietnie i intrygujaco...
hey milka chyba zadna z nas nie ma pessara widze ze termin masz podobny do mojego...
michasia my malowalismy tapety... genrlanie uwazaj zeby nie zamoczyc jej za bardzo i nie ma z nimi problemu u nas to kolejne malowanie wiec wiecej juz nie bedzie ale uwierz mi ze pierwsze byly dobrym rozwiazanie i slicznie to wyglada i fajna sprawa...
princess super ze wszystko oki jak moj robi usg to zawsze w pepku mi grzebie i mnie to wtedy boli...
kasia a skad ty grzybka zima wzielas

satine jezu to szok.... tyle czekania ja mam od 16 zadzwonie jeszcze sie upewnic czy przyjmuje ale mam nadzieje ze tak bo mam juz stresa... chcialam ci powiedziec ze twoja mala juz nie taka mala...
trzymajcie za mnie kciuki juz 37 tydzien parcie na pitke mam zobaczymy co dzis powie lekarz powiem wam ze mam jakies stresy... mala sie dzis malo rusza moze to z nerwow..