BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521230 przez bananamana
Princess ja mam wrazenie ze ruchy czuje wszedzie doslownie wypycha mi boki bombarduje pachwiny, nie oszczedza watroby i zeber tak ze z ruchow naprawde nie jestem w stanie odczytac jak jest ulozona :) A czkawka bardziej na dole po lewej stronie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #521241 przez dominia
Princess skoro tak powiedział to nie ma się czym martwić :) po porodzie napewno szybko 'zgubisz' tą wodę :)

Chomiczka dokładnie :) myślisz tak samo jak ja :)

Ja młodego raczej będę kąpać codziennie, pasuje go nauczyć, że jak się idzie kąpać to później się śpi :) rytm dnia będzie zachowany :) u nas zawsze dzieci były kąpane codziennie i nic żadnemu nie jest :)

12 lata 3 miesiąc temu #521253 przez drzyzgunia
Hej dziewczyny:0

Ja już po wymazie oczywiście nie wytrzymałam 3 h bez siusiania :)ale trudno:)
Jadzia super ze młody zadowolony ze szkoły to najważniejsze :) ale z tego co opowiadasz to sama bym do takiej szkoły chodziła :P
Princess super, ze młody rośnie duży :)

A co do chrzcin to my mamy tylko chrzestną moja najstarszą siostrę na, którą muszę poczekać bo rodzi w marcu mojego chrześniaka (można by rzec, ze się wymieniamy :P) a o terminie to jeszcze nie myślałam ale żadnego przyjęcia nie będziemy robić tylko najbliżsi czyli chrzestni i dziadkowie noo i siostra m :) nie będziemy robić nie wiadomo jakiego przyjęcia pewnie jakiś obiad i ciasto na stół i to wszystko :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521261 przez kasia123m
ja tez kapalam codziennie i alergikiem nie jest..

ja ju po wizycie na patologi...noi mialam ktg...oj jak Toska walila nogami po tych czujkach a tetno jej skakalo od 120-170...widzialam tez cos co rejestrowalo sie caly cas na poziomie 7...ale nie wiem co to noi jakies 3 skurcze na dole zapisu...Ale ponoc zapis ok.Wazy uwaga 2320gram...w czwartek u gina 2000...ale inny sprzecior to wiadomo.Malo tego mam jakiegos grzybka i dostalam glubulki na 6 dni..i ja mysle ze tak od swiat to mam a moj Pan ordynator nic nie zauwazyl..Co do porodu to uslyszalam ze podobno szpital Pana ordynatora sie wystraszy moich plytek i mnie odesla na kopernika.Ze jest to jedyny szpital z jakims 3 stopniem referencji i dla bezpieczenswta dziecka i swojego przy takiej ilosci plytek powinnam rodzic u nich...i to nie na patologi na 1 pietrze tylko na 3...bede dzis dzwonic do ciotkii co jest na 3 pietrze...Lekarka mowi ze moze byc ok a moga byc niezle klocki przy porodzie.Ze hematolog od ktorej dostane wytyczne dotyczace porodu jest super hematologiem i bedzie ok.ja licze na to ze mi plytki wzrosna przed porodem...w pierwszej ciazy troche wzrosly...
Monia mam nadzieje ze nia ja CI sie snilam...bo jakos tak odrazu mi na mysl przyszlo..juz i tak wystarczajaco sie boje
Acha i powiedziala mi ze jak sie boje komplikacji przy porodzie to moze cesarka..zebym jeszcze fraz zapytala hematologa...no bo wypytywala dlaczego nie chce u nich rodzic..co sie dzialo 6 lat temu...
Do mam cukrzycowych...bylam na diabetologi zeby pobrali mi krew do badan bo w pon mam wizyte u diabetologa.Noi pytam co jest grane ze ja od 8 dni zamiast calej wielkiej buly zjadam pol i to bez niczego i wogole insuline musialam zwiekszac.A pielegniarka do mnie ze niewolno jesc samej buly..na bulce ma byc tluszcz...maslo badz ser zolty badz topiony bo inaczej nastepnuje gwaltowny skok cuktu .A te tluszcze powoduje ze cukier rozklada sie 6 godzin a nie odrazu...wiec dzis mam posmarowac bulke albo maslem albo serkiem topionym.Powiedziala tez ze niedlugo pewnie pojawia sie ketony w moczu bo to nie jest normalna syt zeby zmniejszac racje zywieniowe gdy ciaza rosnie..ze jak cukier na czczo nam rosnie to niezmniejszamy jedzenia na noc zeby miec rano ladne cukry..ze tak niewolno.
Badal mnie dzis taki ,lodziutki lekarz...ale bolesnie..pierwszy raz tak mocno..cala lape wepchal i chwytal szyjke..blee

princess super ze wszystko ok z Adasiem...i ze zdrowo rosnie..

12 lata 3 miesiąc temu #521263 przez ola85
Sylwia - może lepiej że nie będzie Tadkiem, bo wszyscy Tadkowie których znam to straszne rozrabiaki :silly:
Princess - no to Adaś rośnie jak na drożdżach!

12 lata 3 miesiąc temu #521266 przez princess
Chomiczka mój gin wytłumaczył to tak, że jakby dziecko się teraz urodziło to przeżyłoby i że po 28 tc ogólnie już jest bezpiecznie. Ostatnio oglądałam na youtubie filmy o porodach w 34 tc i już były śliczne zdrowe dzidzie :)

Banana ja też czkawkę czuję na samym dole, tak jakby dziecko czkało nóżkami zawsze :) Jak zaczniesz czuć czkawkę nad pępkiem to możesz chyba się zacząć zastanawiać, czy mała nie bryknęła główką w dół :)

Dominia dokładnie, dziecko wpada w rytm i po kąpieli mleczko i spanie i przynajmniej jakiś porządek jest zachowany :) Dla nas wygodniej a i dziecko ma poczucie bezpieczeństwa.

Kasia to dobrze, że KTG ok a Tosia rośnie jak na drożdżach :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521270 przez Pliszka
Ja już po dentyście, znów tylko wyczyściła i założyła jakiś lek i pokazała jak samej sobie mogę czyścić tę kieszonkę. Najgorsze, że te moje ósemki się kwalifikują do jak najszybszego rwania, a to się wiąże z podaniem silnego znieczulenia i antybiotyku, co przy karmieniu może być trudne. Z drugiej strony nie da sie z tym zabiegiem czekać aż rok... No nic, zobaczymy.

Ja mam kombinezonik na 62cm, a czapeczkę zimową na 44cm :)

Madlen, chyba lepiej użyć zwykłej oliwy z oliwek niż takiej kosmetycznej oliwki. Witaminę E w kropelkach można kupić taniutko w każdej aptece.

Princess, ja też za tydzień mam odstawić luteinę, dlatego chcę spakować już torbę... Jaki duży Adaś! :) W poniedziałek się dowiem ile waży mój kangurek :)

Jeśli chodzi o chrzciny, to Wielkanoc wypada jakoś wcześnie w tym roku, myślę, że my zrobimy w okolicach wakacji żeby już było cieplutko. Też myślałam żeby zaprosić tylko rodziców, dziadków i chrzestnych i żeby zrobić raczej w domu obiadek i deser i tyle :)

Bananamama, ja dodałam trochę mniej cukru do tego brownie i więcej orzeszków do masy i mi ten snickers nie wyszedł taki mega słodki :) Bardzo wszystkim smakował :)

Ale się Olek dziś rozpycha :laugh: :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521273 przez Satine0
Hej laski

Baby się dzisiaj chyba wściekły...no takich kolejek jeszcze nie było!! Poszłam w kolejkę o 7 rano to miałam numerek 26!! Szok..myślałam, że tam jajo zniosę. Po 12 dopiero weszłam do gabinetu :dry: :dry:

No to tak...mała waży 2800 g :) Powiedział, że nie jest duża tylko taka w sam raz. Waży tyle ile powinna na ten tydzień ciąży. Nogi ma długie bo ponad tydzień do przodu. Z podwoziem moim też wszystko dobrze. Pobrał mi ten wymaz na paciorkowca...za 3 dni mam odebrać wyniki. Jak będzie dodatni wynik to za tydzień mam przyjść po antybiotyk a jak ujemny to normalna wizyta za 2 tygodnie. Mała leży główką w dół...ale przy USG powiedział " nie wiem czy ta ciąża sie nie skonczy cc" ;-) Nie zrozumiałam go dokładnie...i później zapomniałam wypytać. Może dlatego, że mam dużą nadwagę hmmm...zobaczymy co powie za 2 tyg.

A teraz piję sobie kawkę :) następne Marysiowe pranko się pierze...jak wypije to się za odkurzacz wezmę to chociaż trochę ogarnę z tej podłogi. Mam nadzieje, że dziś się skończy remontowanie tego pokoju ;p

12 lata 3 miesiąc temu #521285 przez dominia
Kasia Tosia ładnie sobie waży :) ale to na dwóch różnych sprzętach to nie wiadomo komu wierzyć .. :)
Powiem Ci, że ja nabiału na tą ostatnią kolację nie jem bo wychodzi mi ponad normę na czczo ale nauczyłam się jak mieć ładny wynik :) biorę na kolację o 22:30 kromkę pszenną oczywiście masło musi być bo dla mnie chleb bez masła jakoś nie robi :blink: i szynkę niekoniecznie tą 'naszą' :) diabetolog mi właśnie mówiła żeby ta szynka była nawet z odrobiną tłuszczyku :) spróbuj z tym masłem tą bułę :)

Pliszka niefajnie z tym zębem ;) będziesz musiała coś jednak po porodzie z nim zrobić, może uda się znaleźć jakieś fajne rozwiązanie mimo karmienia Olusia :)

Satine masakra z tym siedzeniem :ohmy: dałaś radę ? mam nadzieję, że przez tyle godzin jakoś dokarmiałaś Marysię :lol: już ładnie duża dziewczynka :) niech rośnie spokojnie :) myślisz, że zastanawiają się nad cc przez nadwagę ? pierwsze słyszę coś takiego ale też nie wypowiadam bo się nie znam :)

12 lata 3 miesiąc temu #521291 przez Satine0
Domina Nie wiem właśnie ;-) Na następnej wizycie go wypytam jak znowu coś wspomni o tym.

12 lata 3 miesiąc temu #521297 przez dominia
Ja luteiny mam jeszcze na dzisiaj wieczór i na jutro .. i tyle ;) nie wiem czy to dobrze czy źle .. niby 'kuracja' miała trwać 3 tygodnie to akurat tyle mija :)
a co do grzybka to coś czuję, że ja też mam :huh: nie wiem jak sobie z nim poradzić :dry: mówiłam ginowi ostatnio, że mnie swędzi to mi powiedział, że w ciąży to normalne.. a później przez niego wyhodują mi jakąś infekcję z tego wymazu :angry: jakoś sobie radzę clotrimazolem .. dzisiaj już jest lepiej :)

12 lata 3 miesiąc temu #521305 przez princess
Dominia tak Ci powiedział, że swędzenie w ciąży jest normalne? On jest chyba nienormalny ! Mi gin przepisuje co wizytę na wszelki wypadek Pimafucin na infekcję. Nieleczona infekcja może wyrządzić dużo szkód, on jest niepoważny. Tym Crotlimazolem stosowanym zewnętrznie to sobie może za przeproszeniem fiutka posmyrać. Powinnaś brać nystatynę dopochwowo, kiedy masz teraz wizytę?

12 lata 3 miesiąc temu #521308 przez dominia
Princess w piątek i teraz też mu powiem, że dalej jest coś nie tak .. niech mi lepiej coś przepisze bo następny tydzień nie ma go wcale .. :huh: i wtedy będę miała problem. ten pimafucin jest na recepte ?

12 lata 3 miesiąc temu #521329 przez Madlen
Tak Michasia, zazdroszczę M., że pracuje. :) Poprać już bym chciała..
Ja kiedyś malowałam tapety do tego przeznaczone, wiec nie każdą można..
Mój M. potwierdził właśnie, bo zapytałam. Dodał, że na upartego można pomalować zwykłą tapetę, jednak nie wiadomo jak się ona zachowa..

Te kartki na walentynki to chyba już nie będą funkcjonować- maile, mmsy ;)

Banana ciekawe co piszesz, u mnie znów w szkole wszystko inaczej. Ale każda mama i tak będzie mniała inny rytuał pielęgnacyjny..

Princess super że Adaś donoszony, myślałam, ze to w 38 tygodniu. Co do badania, czasem nacisk jest nieprzyjemny, ale dzidzia jest bezpieczna, aczkolwiek czuje nacisk, bo kopie wtedy :)
Mojemu lekarzowi mówiłam, ze kozaczki ciasne- tak spuchły mi łydki. Powiedział, ze w ciąży tak może być, a panie chodzą w adidasach męża :)

Kasiu ale Tosia ładnie rośnie :)

Dzięki Pliszka. Dobrze pamiętam, ze masz ten? allegro.pl/migdalowy-olej-ktc-100-natura...9zl-i2912421843.html

Satine duża córunia. Ciekawe co miał na myśli z tą cc..

12 lata 3 miesiąc temu #521336 przez Alina2408
sylwia no wlasnie u mnie to samo chyba trzeba wiecej jednak tego mleka w proszku dodac ... co do tesciow to ja powiem tak moj m wczoraj powiedzial dosc na wlasne uszy slyszalam ze jak oni nie chca dzialac tak jak on im poleca czyli przez policje to teraz niech sobie ze wszystkim radza sami... jestem z niego dumna moze teraz bedzie nieco spokojniej bo powiem wam szczezrze ze popsulo to troche nasze relacje bo za duzo bylo nerwow...

vini a to ja nie zalapalam ze ty nabyta holenderka jestes :) a kropeczki i ja mam a zawsze miala wlasnie plecy najbardziej ale i brzusio tez nie wiem czy sie rozsialy czy poprostu lepiej je teraz widac :P:P

pati moze kolega taki uczynny jest albo wpadlas mu w oko :):) a z rzeczami to od razu mozesz przeglad zrobic co ci potrzebne a co juz nie :):)

pliszka ja mam w domu temperature kolo 18 stopni bo tak lubie wole sweterek niz duchote ale ostatnio ja podnosze ze wzgledu na to ze niedlugo mala przyjdzie na swiat i trzeba troche cieplej... :):)

marlena nie lepiej bylo skopiowac??? :):)...

dominia ja stosuje henne wiec przez jakis czas sa ladne tylko roznia sie odcieniem od poprzedniej farby ale co zrobic chyba i tak zostane przy tym bo wlosy sa duzo lepsze i mocniejsze...

mrufka ty uwazaj na siebie kobieto no chyba ze juz czekasz na dzidzie :):):)

kasia masz jeszcze czas to u ciebie dopiero 33 tydzien a u mnie 37 wiec rozumiesz :):)

sylwia ja odpuscilam baldachim bo my i tak mamy przewijak na lozeczko wiec zakopalabym mala...

monia dzieki ale zdecydowanie odmowia :) poza tym moj m powiedzial dosc i mam nadzieje ze bedzie sie tego trzymal a oni mysleli ze my sie do nich wprowadzimy :P:P nie ma szans...monia jaki sliczny brzusio...i wyprawka tez...

gabilee loze macie fantastyczne zazdroszcze ja jak bym wstawila takie loze to nic wiecej by nie weszlo :P:P

princess super wozeczek :):)

adela witaj...

satine ja tez nie mam pomyslu na chrzestnych ale z nimi jeszcze mozna troche poczekac :P

princess super lupy...

pati super ze naturalnie mozesz i dobrze ze zanotowal ze w razie czego cc bo lepiej zeby na sile nie kazali ci rodzic naturalnie...

princess jaki wieloryb??? ale zdjecie smieszniutkie...

ola ja sie boje troche porodu ale przeciez warto sprobowac hehe...

pliszka super ciuszki slodziutkie jak diabli :):)sporo tego nakupowalyscie :):)

madlen czyli wszystko oki :):) dzidzia rosnie jak na drozdzach :):) ja mam dzis wizyte i zobaczymy co mi lekarz powie...

ja nie mam nakladewk i wlasnie sie zastanawiam jakie kupic dokladnie jaki rozmiar bo mi sie dydki zrobily ogromne...

marlena wozeczek super...

gabilee czapeczki na zime tak... kilka generalnie czapeczek to ja kilka mam nawet rekawiczki takie malusie mam...

jadzia to super ze jest szczesliwy i system wyglada swietnie i intrygujaco...

hey milka chyba zadna z nas nie ma pessara widze ze termin masz podobny do mojego...

michasia my malowalismy tapety... genrlanie uwazaj zeby nie zamoczyc jej za bardzo i nie ma z nimi problemu u nas to kolejne malowanie wiec wiecej juz nie bedzie ale uwierz mi ze pierwsze byly dobrym rozwiazanie i slicznie to wyglada i fajna sprawa...

princess super ze wszystko oki jak moj robi usg to zawsze w pepku mi grzebie i mnie to wtedy boli...

kasia a skad ty grzybka zima wzielas :P:P a serio no czasem tak bywa moze sie wyjalowilas... a dzidzia duza nie ma co...

satine jezu to szok.... tyle czekania ja mam od 16 zadzwonie jeszcze sie upewnic czy przyjmuje ale mam nadzieje ze tak bo mam juz stresa... chcialam ci powiedziec ze twoja mala juz nie taka mala...

trzymajcie za mnie kciuki juz 37 tydzien parcie na pitke mam zobaczymy co dzis powie lekarz powiem wam ze mam jakies stresy... mala sie dzis malo rusza moze to z nerwow..

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka