BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #520758 przez princess
Super czapeczka, do mojego też będzie pasowała. Jeśli ten kombinezon jest w rozmiarze 68 to Leoś może go nawet nie zdąży założyć bo zima zaraz nam się skończy. Ja zamówiłam kombinezon 56, bo to już końcówka zimy będzie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #520761 przez xpatiiix3
Michasia no cieszy się bardzo, bo jego pierwszy wnuk, teściowa to tam ma już 2 i wnuczke :P No ja tam nie wiem czy boli czy nie, bo każda inaczej odczuje to, w piątek się dowiem co i jak, mamuśka chce iść ze mną na wizytę i się dowiedzieć czy lepiej CC robić w tym wypadku, czy bez przypału SN i się śmieje, że pójdzie w swoim białym fartuszku i poudaje lekarza, na USG jak bya też ją pomylili z lekarzem, a ona pracownikiem BHP jest i pilnuje tam porządku ryzyko zawodowe robi i takie tam :P No, ale jak chce to niech przyjdzie, zagada i pójdzie :P ciesze się, że tak się mną interesuje, ale w sumie ona zawsze tak miała o każde z nas dbała, po lekarza i szpitalach to się nachodziła tyle z nami w życiu, że głowa mała :P Do porodu to ona pierwsza ze mną jedzie jak coś, dobrze mieć kogoś doświadczonego w tych sprawach obok siebie :)

A co do chrzcin też chcę w poniedziałek wielkanocny od początku jakoś tak planuje, przynajmniej zbytnio dużego zachodu nie będzie :) Tylko u mnie gorzej z rodziną M bo on to do mnie mówił że bracia siostry jego chrzestni a jak chrzestni to i ciotki i wujkowie a Wam kiedyś chyba pisałam, że teściu ma 16 rodzeństwa od tych samych rodziców oczywiście xD a mi się w domu nie pomieszczą i chyba sale albo restauracje jakąś będzie trzeba wynająć w takim wypadku :P Ale ja wolę żeby tylko bliska rodzina była rodzice nasze rodzeństwo i chrzestni, a nie zapraszać nie wiadomo ile osób :P a mnie nie stać, żeby tu wesele na chrzciny wyprawiać =]

Princess u mnie też czasem strzelają biodra i kolana :P a teraz to biodra tak bolą, że nawet jak siadam czy wstaje to masakra jest, no i w nocy jak się przekręcam

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #520766 przez gabilee
wlasnie musze do hm sie wybrac bo jak bylam ostatnio nie widzialam takiej :/

12 lata 3 miesiąc temu #520767 przez princess
Gabilee też mam misiowy jeden ale cieńszy więc się na wiosnę nada :)

Pati i jak Ci strzelają biodra to młody reaguje? Bo mój to bidulek cały podskakuje :(

12 lata 3 miesiąc temu #520769 przez gabilee

12 lata 3 miesiąc temu #520780 przez gabilee
www.ceneo.pl/17685650
princess dokladnie taki mam w sumie to spiworek to kombinezon moge zakupic :P

12 lata 3 miesiąc temu #520787 przez gabilee
masakra nie moge spac ;/ a na drugi dzien do 12 bym mogla ;/

12 lata 3 miesiąc temu #520804 przez jadziatopol
ech dziewczyny :lol:
Bartek wrocil ze szkoly zachwycony i wyluzowany w stylu amerykanskim :lol:
Przydzielono mu ucznia,ktory go oprowadzal....juz ma mnostwo kolezanek i kolegow. Na przerwie kazdy podchodzil do niego i wypytywal o wszystko...podobno jakas laska zapytala go czy jest prawiczkiem :ohmy: Od dyrektorki dostal karte plastikowa,ktora sobie ma doladowac i moze jesc lunch (fajne rozwiazanie)...na wf dostal dres ...koszulke czerwona z logo druzyny SHARKS i spodnie :lol: ksiazki dostanie za darmo.Przydzielono mu szafke na podreczniki i takie tam, ktora jest na szyfr a nie tak jak u nas na kluczyk. Niestety przez to ze zostal przyjety w srodku roku to mial do wyboru tylko 3 kolka ....jakies sportowe, spiew albo inzynierie i robotyke. Wybral oczywiscie to ostatnie :lol: A plan zajec jest extra....ma w sumie 8 zajec...kazdy przedmiot ma swoj numer i w dni parzyste ma parzyste numerki (przedmioty) a w dni nieparzyste -te ktore maja nieparzyste :lol: Fajne rozwiazanie. Lekcja trwa 1,5 h (jak na studiach) i przerwy 15-20 minutowe....i lunch pol godzinny.Sama jestem zachwycona podejsciem nauczycieli do uczniow i programem ,ktory uczy zycia :lol: Bartek juz nie moze sie doczekac jutrzejszego dnia :lol: musialam sie z wami podzielic bo taka jestem szczesliwa :woohoo: :side: :woohoo:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #520828 przez kasia123m
Domina zarabista pora chrztu.kurde ze u nas tak noie ma.

Gabille ja mam misiowy kombinezon rozmiar niby 50 ale mierzylam go cm i ma 55...ale jakby w niego nieweszla to mam normalny kom?binezon taki podobny do twojego spiworka tylko rozmiar 62.i w niego Tosia wpadnie...ale on spokojnie do maja wystarczy...

Jadzia z opowiesci szkola wyglada zarabiscie.nie to co u nas.

12 lata 3 miesiąc temu #520831 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Madlen, ja do masażu stosuję olejek z migdałów do którego dodaję pare kropli witaminy E.

gabilee, jestem przeciwna nacinaniu bo badania wykazują, ze w ogromnej większości przypadków jest ono niekonieczne, tysiące kobiet cierpią bez żadnego powodu, bo ktoś wymyślił, że lepiej profilaktycznie naciąć :unsure: Chcę się cieszyć pierwszymi dniami macierzyństwa, a nie cierpieć nie mogąc normalnie usiąść. Co innego jak trzeba, tak jak w przypadku pati, albo gdy dziecko jest już w kanale rodnym, a zaczyna spadać mu tetno. Wtedy bez dwóch zdań trzeba drugą fazę porodu przyspieszyć i absolutnie nie będę protestować. No ale myślę, że w 99% przypadków nie ma wskazania do cięcia. Jak tną to przecinają mięśnie i dlatego to potem tak się długo goi i boli, a pęka zazwyczaj tylko śluzówka i naskórek, takie ranki czasem nawet nie wymagają szycia, pięknie i szybko się goją. Ja po prostu nie zgadzam się na cierpienie w imię idei, bo pani położnej się spieszy :dry:
www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,3354086.html

Jadzia, super z tą szkołą!!! :laugh:

Mnie dziś znów w nocy męczyła ta głupia ósemka :dry: Na 12 jadę do dentysty :(

Miłego dnia!

12 lata 3 miesiąc temu #520875 przez princess
Dzień dobry, jak się dziś czujecie? Jak noc minęła? Mi ciężko, jak zwykle się budziłam, nogi mnie bolały, M chrapał... Dopiero od 6 do 8 pospałam jak trzeba...
Szykuję się właśnie do gina, wizyta na 10.30. Jakoś o dziwo się nie stresuję, czyli pewnie będzie jakiś nius...

12 lata 3 miesiąc temu #520884 przez sylwia1986
Jadzia to super że Bartkowi podoba się szkoła, z tego co piszesz no po prostu inny świat. A z tymi badaniami na gruźlicę, to będzie tylko czysta formalność :)

Princess my mieliśmy sąsiadów gdzie ojciec i syn mieli tak samo na imię, na syna zawsze wszyscy wołali junior, jak byłam dzieckiem myślałam że to imięm :laugh: nawet mi się ono podobało.

Marlena mamy identyczne wózki, tylko ja pistacjowy

Gabilee też mam kombinezon 62-68 :dry: najwyżej maluszek będzie w nim pływał. Super ta czapka żabka :)

Pliszka powodzenia u dentysty

Princess powodzenia u gina

Ja o chrzcinach myślałam końcem kwietnia, bo dzidziuś będzie już troszkę odchowany i będzie troszkę cieplej i raczej na pewno w restauracji.

12 lata 3 miesiąc temu #520899 przez dominia
Czesc brzusie :*

Ja mam kombinezon rozowy :lol: i jakos sie tym nie przejmuje bo pewnie tylko pare razy bedzie Igi w nim paradowal :) jak sie zrobi wiosna to nie bede go wozic w tym bo sie ugotuje :) czapunie musze kupic jakas fajna :)

Jadzia ekstra, ze Bartek szkola zachwycony :) bedzie sie czul juz jak student :lol: niech teraz sie integruje :)

Princess czekamy na dobre wiesci od gina :) :*

Pliszka szkoda, ze zab dalej boli .. Jak odwiedzisz dentyste to mam nadzieje, ze przejdzie :)

Mnie w nocy bolala glowa ale jakos spalam, teraz jest dobrze mam nadzieje, ze nie zacznie znowu :)

Milego dnia mamusie :*

12 lata 3 miesiąc temu #520943 przez Madlen
Ale naskrobałyście..

Co do pępka kupię waciki www.doz.pl/apteka/p3648-Leko_saszetki_10_szt

Czapeczki takiej baardzo grubej na mrozy nie mam.

Miałam iść do kosmetyczki ale chora strasznie, więc lipa, jeszcze tego mi brakowało. Chociaż też jakoś nie mam siły. A remontu mam dość. Wsystko jest wszędzie. W pokoju gdzie śpię gary na podłodze, w łazience mąki, cukry itp. W dużym i kuchni ściany się robią. Czekam na fachowca, chciałabym już poprać ubranka, ale syf i najpierw mogliby mi przysłać pralkę no i kuchnię. Zamówiłam w ole ole.

Jadzia nie do pomyślenia, że takie tradycje w szkołach. Czyli idealny system oświaty. Nie to co.... To się chłopak szybko zaklimatyzowal. I wiadomo, że mamusia szczęśliwa jak synuś zadowolony. :)

Dzięki Pliszka. A jak myślisz zwykła oliwka się nada albo ta z Rossmana dla ciężarnych? czy za mało delikatna na tamte rejony?
U mnie niby też stosują ochronę krocza.
Są takie koła poporodowe ale chyba wykorzystam do tego celu rogala- bez niego nie rodzę :laugh:

O chrzcinach też myślałam w Wielkanoc, zobaczymy. Taki termin wybiorę, by nie robić "imprezy" w domu.

12 lata 3 miesiąc temu #520952 przez xpatiiix3
Princess bywa, że czasami podskoczy coś przy tym albo zadrży, powodzenia na wizycie :)

Jadzia ale super szkoła, żeby u nas tak było, a nie że dzieciaki 6-7 letnie noszą 10kg plecaki z podręcznikami codziennie do szkoły, a potem się dziwią, że krzywe kręgosłupy i różne wady postawy...

A jako tako się wyspałam, no powiedzmy, dzisiaj na praktykach robię bunt i powiem pani, że nie mam zamiaru przyjmować klientów, bo muszę zaliczyć coś a po drugie źle się czuje coś wymyślę :P Zaraz przyjdzie M zjemy sobie jakieś śniadanko, no moje to już drugie będzie :P heeh ale co tam :P No i na 13 do szkoły a on do siebie... Ehh totalnie już sobie odpuścił praktyki, mówi, że pójdzie tylko i odbierze wypłatę za zaległe 2 miesiące i zmienia kierunek na cukiernika... masakra... heheh ale za to będzie mi piekł ciasta i ciasteczka :D Dobra lecę ja szybko się wykąpać, bo zaraz będzie a ja tak jak z łóżka wstałam :P

Miłego dnia.! :**

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka