BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #520457 przez princess
Dzięki kochane :kiss:

Pati to dobrze że po badaniu szczęśliwie dotarłaś do domku. Ale już wzrok chyba wrócił do normy nie?
Nacinaniem się nie martw, tak Cię elegancko zszyją, że Twój M będzie miał loty jak z dziewicą :D

Mnie też dziś coś kłuje i rozpiera w kroczu, czasem naprawdę mocno :S

Jadzia ja też ostatnio mam majtki mokre prawie całe w kroku, jutro poproszę gina, żeby mi zrobił test na obecność wód...

Martyna a jaki model Tako kupiliście?

Pliszka ja też mam najwięcej ubranek w rozmiarze 62 :) Ślicznie wyglądasz :)

Madlen super, że z Wami wszystko ok, już dużego mężczyznę nosisz pod sercem :)
Nakładki mam z Aventu rozmiar S...
Laktator ręczny Mamanova.
Dzidziuś będzie się nazywał po mężu - Adam? Też to dla mnie troszkę dziwnie, zawsze myślałam, że w innych okolicznościach się nadaje imię po ojcu... Albo jako drugie.

Tak czytam, że większość z Was już ma poprane i poprasowane ubranka dla bobasów, a mi obicała moja mama, że po nowym roku przyjdzie i mi pomoże ze wszystkim... Cóż, pozostaje mi samej pomału wszystko robić. Jutro wypiorę pierwszą partię i jakoś pomału się poprasuje...

Ja też raz w życiu miałam przygodę z blondem i powiem tyle: nigdy więcej ;) zawsze farbowałam na czarno lub ciemny brąz a raz mnie naszło wypróbować blond no i trochę w nim pochodziłam i zaraz z powrotem na ciemny przefarbowałam. Czułam się w nim okropnie.

Co do pozycji porodowej to podobno pozycja leżąca jest najgorsza, wydłuża poród. Najlepsza jest pionizacja, czyli siedzenie, stanie lub kucanie. Jeśli na leżąco to maksymalnie powinno być postawione oparcie...

Odebrałam wynik, i białko nieobecne :) poza tym wszystkie parametry idealnie, wcześniej miałam ciała ketonowe, teraz nieobecne i z leukocytami to samo :) Biorę Żuravit od 3 tygodni i chyba dzięki niemu nastąpiła poprawa :)

Kupiliśmy wózek ! Mieliśmy dziś tylko zamówić model i kolor, który miał dojechać do sklepu w tym tygodniu a on dojechał już dziś. Więc nie było na co czekać, pojechaliśmy szybciutko do banku, wypłaciliśmy półtora kafla i wózeczek mamy już w domciu :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #520466 przez princess
Tu spacerówa :)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #520473 przez princess
I gondolka :)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #520478 przez Madlen
Tak mąż Adam i syn Adaś.

12 lata 3 miesiąc temu #520481 przez dominia
Princess dobrze, że z tym moczem ok, martwiłyśmy się o te wyniki :)
a wózek super :) mały się będzie woził :lol:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520486 przez xpatiiix3
Sylwia co do czego to on tylko tatusiem się zakrył, bo mu się jechać nie chciało, pieniądze miał nie to że być na moich urodzinach nie chciał tylko dojeżdżać i znowu z powrotem do domu następnego dnia, to jest straszny leń, coś tak ostatnio zauważyłam :P

Hahaha ale dzisiaj Wam powiem, że normalnie na maksa się zdenerwowałam, chwyciłam jego kubek po herbacie i o ścianę, to zbierał potem drzazgi i jeszcze do mnie spokojnie kochanie i w ogóle uspakajał mnie ;) a ja to w ryk już z nerwów to mnie poprzytulał i że kocha i tak dalej.. hehe ale to nie przez niego tylko babcia mnie dzisiaj wyprowadziła z równowagi, bo przyszła i zaczęła się wydzierać na mnie i na niego, że nic nie robimy tylko siedzimy zamiast się zabrać za ten remont, szczegół, że tylko co do domu weszliśmy i to na godzinkę przyszliśmy, a ona chwilę wcześniej była, normalnie gadała, a tu nagle wjechała pełną parą i jak się drzeć zaczęła to mnie normalnie puściły nerwy i do niej też, że gadają do mnie ciągle, że ja się denerwuje tylko i dziecko będę miała płaczliwe i wogóle, a ja, że oni sami do tego doprowadzają mnie i niech się nie dziwią... A do M, że on cicho siedzi i się nie odzywa i dalej się drze i że dzieciaka mi zmajstrował a pieniędzy nie daje, no a co on ma powiedzieć jak on by słowo powiedział a ona pięć na to, a tak lepiej przemilczeć i sobie pójdzie i spokój... Ojj co ja się mam czasem z tą babcią, no wydaje mi się czasem, że ona jakaś niezaspokojona albo jakiś kryzys wieku starczego i może temu... No ale se pogada pogada a i tak zaraz się pogodzimy i jak najlepsze przyjaciółki o wszystkim możemy pogadać... Bo tak naprawdę tylko ją mam po swojej stronie, no chociaż to czasem jest bardzo ciężki człowiek do życia, no i ja nie wiem jak to po remoncie będzie :P Ale jakoś musi być, mam nadzieję tylko, że takie jej akcje się skończą jak urodzi się malutki ;)

Princess no już lepiej widzę no ale po tych kropelkach to konkretny kret hehehe na kontrol po porodzie to już idę z kimś :P Dobra jesteś :P heheh No ale i koleżanka też już jedna po połogu jest to opowiadała, że jak drugi pierwszy raz :D No super wózeczek ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #520497 przez princess
Dzięki Dominia :) Mi też się podoba, a M to jak wariat lata i ogląda wózek, ciągle coś w nim klika, przekłada, odczepia, przyczepia hehe :) Chyba zaraz sam nim będzie jeździł :)

Pati to masz dziarską babcię :) Trochę mi przypomina babkę z Kiepskich ;) Ja niestety nie mam już żadnej babci, za to dwóch dziadków mam.

12 lata 3 miesiąc temu #520499 przez sylwia1986
Princess nie martw się, ja jeszcze też nie mam nic popranego :) w sumie to czytałam żeby zrobić to na ok.2 tyg. przed porodem żeby znowu nie zdążyło się zakurzyć. A fura pierwsza klasa :)

Xpatiix babcia po prostu chciała Was zdopingować do szybszego działania, może zbyt nerwowo, ale na pewno nie chciała źle.

12 lata 3 miesiąc temu #520516 przez drzyzgunia
Hej brzuszki :)
Pati nooo niestety ze starszymi ludźmi tak jest czasami, że trudno jest się z nimi dogadać ale kochamy ich najbardziej na świecie:) ja bardzo żałuje, ze mojej babci nie ma już na świecie była cudowna i zaskakującą osobą :)
princess wózek superowy niestety ta przyjemność nas sporo kosztuje ale warto ;)

Co do kosmetyków to ja mam takie same jak Kasia Bambino używały je moje siostry i nigdy nie miały z nimi problemów a w razie w zawsze można przecież zmienić :)

Jutro jadę na wymaz uśmiałam się sama z siebie zadzwoniła do przychodni aby się dowiedzieć co i jak...na co babeczka w przychodni do mnie mówi, czy wiem jak mam się przygotować do badania. noo to ja oczy w słup i mówię, że nie no to mi mówi, ze nie mogę siusiać 3 godziny przed badaniem( co mnie rozśmieszyło bo ja sikam co 5 minut ), że mam się nie podmywać ( bo wynik będzie zafałszowany) noo i trzy dni bez stosunku na co ja jej mówię, ze ja w ciąży jestem więc o stosunku nie ma mowy ;P aż strach pomyśleć co sobie kobieta o mnie pomyślała :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520520 przez [email protected]
Princess co ty z tym wielorybem,fajnie wygladasz :) brzuch super,wózek podoba mi sie,też zaczynam puchnąć,od tyg nie nosze obraczki

andzia kupiłam oilatum do kąpieli,do pupy krem linomag z witam. do buzi nivea na każdą pogode,oliwki nie będę na razie używać

Pliszka cudne ubranka,ładnie wygladasz :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520526 przez xpatiiix3
No no moja babcia jest zajebista, ale czasem daje popalić Nam :P Tylko zazwyczaj zbyt agresywnie pogania, mnie to automatyczni czerwone światełko... I heja banana, kłótnia gotowa ;O

Drzyzgunia ja to nie wiem 3h bez sikania, to by mi pęcherz wybuchł :P No i przede wszystkim nie wyobrażam sobie nie podmyć się, ja czasem nawet tako dla odświeżenia się muszę z 2-3 razy dziennie jak teraz, bo mnie tak drażni jak mi mokro w majtach, że tak powiem, ale to tylko jak mam jak i oczywiście siedzę sobie w domku i lenie :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520534 przez jadziatopol
Princess wozek przesliczny :lol: i kolor tez czadowy :lol: moj tez jezdzi wozkiem po mieszkaniu z Drupikiem...wariaci :blink: ale fajnie tak popatrzec jak sie ciesza..prawda? :) a ciuszki bede prala dopiero w przyszlym tygodniu i licze na to ,ze zdaze :blink:
Patii ale masz narwana babcie ;) daj jej meliske albo cos innego relaksujacego :blink:
Madlen ladnie Adas i fajnie,ze juniorek bedzie. Moi znajomi tez tak maja...jest ojciec Tomasz i juniorek Tomasz :lol: a z tym Hujbertem to cale szczescie,ze tu bedziemy.... :blink:

A moj Bartek juz w szkole...jestem ciekawa jak tam...nie moge sie doczekac kiedy wroci i poopowiada. Rano byl na odczycie proby tuberkulinowej i ma dodatni wynik ale mimo tego poszedl do szkoly i dostal zaswiadczenie. Pobrali mu jeszcze krew na jakies badania (szkoda ze ja nie moglam z nimi jechac bo wiedzialabym jakie to badania)i zrobia mu przeswietlenie. Niestety kazdy kto przyjedzie z Europy ma dodatnia probe tuberk. Maja inne normy. Moj tata mial tak samo....w Polsce mial ujemny odczyt a tutaj dodatni. :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #520541 przez xpatiiix3
Jadzia na moją babcie nic nie działa hehe jej chyba facet potrzebny jest :P Ale fajnie, że już w szkole ;) Ciekawe jak tam mu się podoba :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #520542 przez drzyzgunia
xpatiiix3 napisał:

Drzyzgunia ja to nie wiem 3h bez sikania, to by mi pęcherz wybuchł :P No i przede wszystkim nie wyobrażam sobie nie podmyć się, ja czasem nawet tako dla odświeżenia się muszę z 2-3 razy dziennie jak teraz, bo mnie tak drażni jak mi mokro w majtach, że tak powiem, ale to tylko jak mam jak i oczywiście siedzę sobie w domku i lenie :P

Ja tez sobie nie wyobrażam abym wytrzymała tyle bez siusiania i na 100 jest to nie możliwe...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520552 przez Madlen
Dziękuję Ci bardzo Jadzia :kiss:
za zrozumienie..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka