BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #519874 przez dominia
Princess nie wiem czemu nachodzi mnie na zmianę włosów po porodzie, jakoś zawsze farbowałam na ciemny brąz i chyba chciałabym coś innego :)
Wózek super dla Adasia, będzie się woził jak limuzyną :lol:

Adela u nas żadna cukrzycowa mama nie mówiła nic na temat wcześniejszego porodu .. myślę, że nie robią wcześniejszego wywołania przez to :) spokojnie jak się zacznie akcja to jedziesz do szpitala i tam informujesz przed porodem, że masz cukrzycę. Wiem, że Moni lekarz powiedział, że mogą ją przekierować do szpitala w którym się zajmują typowo takimi przypadkami ale ona ma ponad 100 jednostek insuliny na dobę i dlatego tak :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519884 przez sylwia1986
Monia super fotki, widać że wszystko już czeka gotowe na Igunie :)

Gabilee to naprawdę się opłacało za takie łoże i to jeszcze z materacem. Może po prostu zadzwoń do koleżanki i spytaj wprost czy czegoś konkretnego nie potrzebuje, może coś bardziej praktycznego jak mała paczka pieluch, to zawsze się przyda ;)

Princess ja też w pracy mogłam sobie te wszystkie badania porobić na bieżąco, czy to puścić morfologię, czy pooglądać si, teraz przyznam trochę mi tego brakuje. Wózek bardzo ładnie się prezentuje, skoro równie dobrze się prowadzi to wybór trafny.

Satine co do wyboru chrzestnych mamy już swoje typy, nie wiem czy się zgodzą, ale przecież dziecku się nie odmawia ;)

Narzekałam że przez weekend Bartek spokojny, yhy to mam dziś za swoje, obija się o wszystkie strony brzucha od żeber aż po dolne partie i na lewo i na prawo, ja nie wiem co on tam wyczynia. No nic idę smażyć placki ziemniaczane :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519908 przez jadziatopol
Sylwia oczywiscie powiedzialam,ze tylko w niektorych publicznych szpitalach tak mamy....a w prywatnych mamy lepszy standard od nich bo europejski. W tym szpitalu co ja pracowalam to o niebo lepsze warunki mielismy dla pacjentow a sprzet rownie dobry ....sprowadzany ze Stanow i lozka tez. Dlatego u nas krecili te glupawe filmy jak "Majka " i "Julia" ;) Tak wiec nie zupelnie przedstawilam obraz Polski jako kraju zacofanego :) ja tez narzekalam ,ze Hubert sie malo rusza a tu w nocy tez dal czadu :lol: a juz zaczelam liczyc ruchy wczoraj cala w nerwach ;)
Princess fajny wozeczek i kolory tez ladne :)
Monia hihi.... :lol: :kiss: :silly: :P :blush: :kiss: ja tez mialam...i niezle nawet tylko niewygodnie :lol: i czuje sie wtedy jak slonica ;) dobrze,ze sie odezwalas. Masz slilczny brzuszek i piekne loze dla Iguni :)
Satine my tez mamy problem z chrzestymi...nie znamy tu nikogo..samych facetow tylko...i dwie dziewczyny,z ktorymi nie jestesmy az na tyle blisko,zeby je prosic na chrzestne...bedziemy miec maly problem ;)
Dominia ja tez juz marze o kolorze bo mam siwa glowe ;) jak tylko Hubus sie urodzi to robie ciemne wlosy....bo czuje sie taka nijaka ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #519911 przez princess
Satine mamy podobny problem z siostrami... Jeśli Ty swojej wybaczyłaś i widzisz, że ona dojrzała do takiej roli to czemu nie.

Ja inną kandydatkę na chrzestną mam, ale zawsze chciałam wziąć swoją siostrę, na ślubie nie była moją świadkową bo za młoda no to chrzestną już być musi...

Dominia a jaki kolor chodzi Ci po głowie?

Sylwia ja też sobie ceniłam dostęp do badań u siebie w pracy, czy to tych podstawowych czy tych bardziej "wyszukanych" w postaci wysyłkowej... Teraz mój gin mnie wysyła na badania do szpitala, który jest kawałek ode mnie i nieciekawy mam dojazd, z kolei mam niedaleko siebie laboratorium ale muszę tam wszystko robić prywatnie... Tak sobie myślałam, że może jak gin mi zleci morfologię jutro to pojadę zrobić u siebie w pracy :D przy okazji spotkam się z koleżankami.

A to nasze dzisiejsze łupy

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #519912 przez princess
I oczywiście nie mogłam przejść obojętnie obok kolejnego śpiworka :D

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519913 przez dominia
Jadzia trafiłaś z tym słowem nijaka :lol: czuję się taka sama :)

co do chrzestnych to ja wiadomo biorę siostrę już dawno o tym wie i się cieszy bardzo tylko musimy czekać na jej bierzmowanie :dry: mam nadzieję, że będzie miała przed świętami wielkanocnymi :) a u mojego M będzie problem .. bo żaden z 3 braci nie dorósł jeszcze do bycia chrzestnym chociaż dwóch jest nawet starszych od mojego Tomka :ohmy: a ten najmłodszy jest 'zaklepany' przez siostrę, która dzisiaj miała mieć cesarkę i ostatnio jak mówiłam, że M też by chciał Łukasza to druga siostra na mnie siadła, że przecież Beata sobie go wybrała :huh: normalnie mnie skrzywiło .. co to za problem mieć dwóch chrześniaków w jednym roku ?

Princess u mnie właśnie siostra nie była świadkiem na ślubie bo też jeszcze nie ma lat .. [dopiero w listopadzie 15 skończyła] i teraz rola chrzestnej ją nie ominie :)
co do koloru włosów to myślałam coś o rudym i żeby ściąć włosy do ramion :)
łupy dla Adasia piękne :) będzie przystojniak :lol:
Kiedy idziesz po wyniki ? dzisiaj miały być ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #519922 przez kasia123m
Monia lozeczko sliczne plus naklejki na sciane..no ekstra...
mnie zostanie 38cm miedzy lozeczkiem a sciana i przydaloby mi sie tam cos na czym bym te oliwki mogla klasc i chusteczki...i musze cos znalesc..chudziutka komoda??Niestety z tej serii mebli co ja mam nie ma nic tak chudego...teraz w jysku jest niby regal ale z koszami wiklinowymi za 165...pokaze Wam bo na allegro tez maja tylko za 219...on by zniknal za lozeczkkiem wiec wystroju by bardzo nie psul..tylko czy nie jest zbyt lazienkowy?wymiarowo jest idealny..kosze tez by sie przydaly..na nozyczki gruszki pierdloki..

Gabille ja mysle ze lpeij kupic paczke pieluszek tak jak pisze Sylwia..ja bym niehciala tysiaca grzechotek itd...nawet chusteczki a sie przydadza...zarabiste lozko..szkkoda ze ja nie mam jeszcze jednego pokoju na sypialnie..moze kiedys..

Princess wozek bardzo ladny..a jak wyniki ok?

ADela mowila nam tu Monia ze do 140 jednostek insuliny na dobe cukrzyca nie ma zadnego znaczenia przy porodzie wiec spokojnie.Wydaje mi sie ze mozemy rodzic w kazdym szpitalu.ja jutro jade na patologie do psecjalistycznego szpitala i sie dowiem czy musze tam koniecznie rodzic czy u mojego lekarza w szpitalu.NOi pytalam czy beda ciaze konczyc wczesniej ze wzgledu na to ze nniby przy cukrzycy lubi sie lozsysko wczesniej satrzec ale mowil ze nie..

Princess sliczne ciuszki

co do chrzestnych to mam dwie kuzynki...corki siostr mojej mamy...wezme jedna to druga sie obrazi i naodwrot,..jedna w polsce druga w angli...i myslimy czy by nie wziasc corki mojej przyszywanej cioci...tej co pracuje w szpitalu...a ze strony meza jego kuzyna..Ze strony meza bylaby tez fajna kuzynka ale u nas facetow brak...dla syna chrzestnymi sa moj brat i siostra meza

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #519923 przez xpatiiix3
Dominia no tak, ale czasami lepiej wiedzieć i specjalisty się doradzić :P no no ja też mam w piątek wizytę :P

Pliszka też mam taką nadzieję, że szybko się uda z tym remontem :)

Mrufka tak, takie już jest młodsze rodzeństwo :P

Monia śliczny brzuszek i łóżeczko ;)

Gabilee ale super łóżko.! WOW :P

Princess no już oceny w tym tyg wystawione będą w przyszłym tylko rada będzie i z głowy ;) I sobie odpocznę ;P

Satine no ja też mam problem z chrzestną... ehh hehe nie bardzo mamy z M kogo wziąć, tylko jakaś dobra koleżanka zostaje, ale na kogo się zdecydować, żeby nie żałować... A chrzestnym będzie brat cioteczny M, bo nikogo lepszego nie znajdziemy,a naprawdę w porządku chłopak ;P

Kolejna 5 dzisiaj na półrocze z matmy hehe ale za to 3 sprawdziany w czwartek mnie czekają.. Kurde byłam u tego okulisty no i dostałam zaświadczenie, że są wskazania do skrócenia 2 części porodu ze względu na to, że miałam operacje na oczy kiedyś i mogą mi się mięśnie zerwać gałki ocznej (jest minimalne prawdopodobieństwo, ale dał na wszelki wypadek :P ), ale mogę naturalnie rodzić :) Ślepa teraz jestem, kropelki mi wpuścili, to musiałam jakiegoś dziadka się pytać co za autobus jedzie... Masakra :P A tak to cały dzień czuję parcie takie, normalnie czy pójdę siku czy co to mnie ciśnie strasznie w dół, mały chyba jakoś napiera czy co... W krzyżu i brzuch boli, zaczęło się jak po schodach się wtoczyłam w szkole i ciągle się napina brzuch, normalnie jak napina się to momentami tak jakby rwało mnie aż... Nie wyrobię już, zmęczona taka jestem, że już nie dam rady tyłka nigdzie ruszyć dzisiaj...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #519925 przez Satine0
U mnie siostra też na ślubie świadkiem nie był a to dlatego, że była ze mną pokłócona i po rodzinie mi złą opinie rąbała. Miesiąc przed ślubem pokłóciła się z ojcem to wtedy przylazła do nas...nawet nie przeprosiła.

Zawsze myślałam, że przy pierwszym dziecku to tak standardowo...u mnie siostra a u męża brat...ale on jej nie chce! I tu jest problem..w razie co wezmę swoją przyjaciółkę :)

12 lata 3 miesiąc temu #519932 przez princess
Dominia ja bym się nie przejmowała tym, że ten Łukasz będzie miał już jednego chrześniaka, a gadaniem siostry się nie przejmuj bo to nie ona decyduje. Niektórzy mają po kilkoro chrześniaków i nie ma w tym nic dziwnego.
Oj to trochę drastyczna ta zmiana na Twojej głowie by była :huh: Dobrze się zastanów :) Rude odcienie szybko płowieją... W sumie jak odcień nie będzie Ci się podobałto zawsze możesz go zamalować brązem :)

Po wyniki zaraz idę i jadę z M do sklepu. Miałam przed tym wszystkim zjeść obiad ale jakoś nie mam apetytu...

Pati no to super, że możesz rodzić SN :) A co do gorszej jakości wzroku to nie jesteś sama, ja też ledwo widzę bez okularów, czuję się jak kret :P

Co do chrzestnego to już od zawsze było wiadomo, że będzie brat M, tak samo M jest chrzestnym jego pierwszego dziecka. No i dla mnie było logiczne, że chrzestną będzie moja siostra :( Teraz rozważam swoją siostrę cioteczną od strony taty... i ciocię 40-letnią, siostrę mojej mamy... ona ma już tylu chrześniaków, wszyscy ją bardzo lubią :) to moja najlepsza na świecie ciocia, i fajnie by było, jakby była chrzestną mojego dziecka. Ale nie wiem czy wypada?

Grzebałam w aparacie i wygrzebałam swoją fotkę, M mi musiał trzasnąć jakoś po kryjomu, nie wiem bo nie pamiętam tego, chyba byłam w pudełku nicości :P Łóżkowe klimaty :) Prawda, że nietypowy okaz wieloryba? :laugh:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519933 przez ola85
Witajcie,
Ja też byłam dzisiaj zamówić wózek. Wybrałam polski - roan marita s-104. Nie wkleje zdjęcia bo dużo z tym zabawy, ale w googlach od razu wyskakuje:)
Wyprałam też ubranka dla małej (na razie tylko rozmiar 56) i pościel. Jutro mam zamiar to poprasować.
Co do rodzeństwa to bywa z nim ciężko... Ja mam rok starszą siostrę i nie żyłyśmy ze sobą dobrze, jak wyjechałam na studia było ciut lepiej, a teraz jak obie mamy mężów i mieszkamy kawałek od siebie to jest ok. Mój M ma 2 siostry i brata. Więc mam pełny wybór chrzesnych. Myślę jednak że zostanę przy swojej siostrze i bracie męża. On ma 18l ale jest w porządku i myślę że się sprawdzi :blink:
Dziewczyny, my tyle piszemy o tych naturalnych porodach, mam nadzieję że nie będziemy żałować. Mi lekarz pytał się czy chcę cesarkę, powiedziałam że chciałabym naturalnie, a im bliżej tym bardziej się boję

Princess - ja ostatnio cieszyłam się że mój brzuszek urusł, a teraz wpadłam w kompleksy że jednak jest malutki :silly: Ślicznie wyglądasz :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519945 przez jadziatopol
Ola ja tez sie zastanawiam czy to dobrze,ze naturalnie bede rodzic...bo powoli mnie panika ogarnia ;)
A co do rodzenstwa to sie nie wypowiadam...bo go nie mam...temart dla mnie calkiem obcy :( niestety...gdyby moja mama nie umarla tak wczesnie (zginela w wypadku samochodowym jak miala 28 lat a ja mialam 5 latek) to na pewno mialabym brata albo siostre :(
Princess brzuszek pokazny :) bardzo ladna fotka :)
Patii ja tez czuje takie parcie...ze trudno opisac...a jak mam skurcz to odnosze wrazenie jakby mi mialo tylek rozerwac ;)
Adela ja nic takiego nie slyszalam...ale moze dlatego,ze jestem tylko na diecie. Dominia dobrze napisala.Moja znajoma,ktora brala ok.200jednostek insuliny rodzila wczesniej i w Klinice specjalizujacej sie w porodach cukrzycowych mam :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #519949 przez xpatiiix3
Princess, no mi to jeszcze po tej atropinie to gorzej niż bez okularów, wcale ręki przed sobą nie widziałam tylko plamę jedną wielką kolorową, a że ja w soczewkach poszłam i zdjąć musiałam to mi pani musiała podawać soczewkę na palec żebym mogła włożyć, bo nie widziałam gdzie ona jest xD hahaha A co do brzuszka no to duży, ale okrąglutki i śliczny :)

Jadzia no mi dzisiaj właśnie tak jakoś rwało i kłuło aż w kroku, ale na razie przeszło, no chwilowo nic nie czuję, więc oby nie wróciło, ale w piątek wizyta to opowiem o wszystkim i niech zbada mnie w końcu... Bo tam nie wiadomo co się dzieje, bo nie zaglądane już x czasu :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519954 przez jadziatopol
Patii oj...to lepiej skontrolowac . A ja od wczoraj mam jakis wyciek ;) jakas woda...czy cos...musze chyba znowu jechac do szpitala zeby zerkneliczy to nie wody plodowe. ;) A moze mam tak od dluzszego czasu tylko nosilam wkladki i ladnie wszystko wsiakalo w nie...a wczoraj mi zabraklo i mialam cale majtki mokre ;) tez tak macie? I dzisja o 15-tej zaczne 37 tydzien ...bo suwaczek dziala wg czasu polskiego :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #519959 przez dominia
Princess nigdy nie miałam takich włosów, zobaczymy najwyżej przefarbuję znowu na ciemny tak jak mówisz :lol:
Czekamy na wyniki tego moczu .. mam nadzieję, że są dobre :)

Jadzia za to Twoi synkowie będą mieli siebie kiedyś :) a Ty masz ich :) :kiss:
Jejku ale Ty juz daleko z Hubercikiem jesteś, też bym tak chciała :)

Patii super, że możesz rodzić naturalnie :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka