BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #519725 przez Satine0
Monia super brzuś i łóżeczko ! :) Nic tylko czekać na małą :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #519732 przez dominia
Monia dobrze, że się odezwałaś bo już się zastanawiałam gdzie się podziewasz :)
Brzusio ładniutki i zgrabniutki Igunia ma ekstra willę :lol: ale jak wyjdzie na świat i zobaczy to łóżeczko to też oszaleje z radości :lol: super przygotowane łózeczko nic tylko zapraszać małą na świat :lol:
co do :kiss: :woohoo: :kiss: :woohoo: to zazdroszczę :) już bym chciała żeby można było się starać o wyjście Igora :) bo daje czasem popalić nieźle :) Igusia pewnie była zadowolona po skoro tak szalała :lol:
Jak tam cukry ? w normie wszystko ? :) dajesz radę ? ja ostatnio przeżywam lekki kryzys związany z jedzeniem bo nie mogę patrzyć już na tą dietę :dry: ale pociesza mnie to, że za 2 miesiące może zjem w końcu coś innego :) zakazanego :lol: :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519739 przez gabilee
Dominia, Jadzia - śliczne wózeczki zakupilyscie :D

Piękne wszystkie brzuszki kochane macie , moze pot4em swoj wstawie :)

Princess, ja nie mam opuchlizny, ale goracvo mi strasznie , powiem ci 25 stopni to masakryznie duzo .. ja spie przy otwarty76m oknie i kaloryfer zakrecony na 0

Alina, bardzo Ci współczuję. Teściowie was wykorzystuja..

pati, super ze remoncik rusza :) !

pliszka super , ze paczka z niespodzianka :D fajna sprawa , a ze porod latwiejsy po trenowaniu dołu to prawda , bo polozna nam mowila , ale trzeba sieporzadnie przygotowac , zeby byly efekty i sumiennie je wykonywac :)

mrufka a jak ten czop wyglada , bo ja sie boje , ze nie rozpoznam ;/ a super , ze wieczor udany my dzis z n tez taki sobie robimy:)

dominia ja chodze do fryzjera regulanie czemu sobie nie zrobisz w ciazy odrostow tak jak zawsze?

satine powodzenia w porzadkach :)

nie pamietam co jszcze mialam napiac :P

ja dopiero wstawlam z lozka , noc mialam fatalna chyba ze 100 razy sie budzilam !! biodra mnie tak bola straszne spac sie nie da dopiero nad ranem zasnelam ;/

wczoraj n wymalowal nam pokoj w ktrym bedzie salon i zlozyl meble do salonu i pokoju
Leosi jedna ja nawet zlozylam :D )
dzis spalismy w salonie , bo musimy zrobic miejsce dla dzieciecego pokoju
zostala duza garderoba do zrobienia i sypialnia , lozko zamowilam :) tak jak foto kolor ciemniejszy
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519747 przez Satine0
Gabilee powiem Ci, że nie mam już siły na te porządki...wymiękłam. :dry: a łóżko super!

12 lata 3 miesiąc temu #519748 przez dominia
Gabilee wypasione łoże :)
nie farbuje bo się boję.. poza tym ten zapach farby jest bardzo szkodliwy dla maluszka i wiadomo, że chemią napakowane są jak cholera a te bez amoniaku to podobno jeszcze bardziej niż zwykłe, już niedługo wytrzymam jeszcze trochę :) później będę mega szczęśliwa wychodząc od fryzjera, że synuś dał mamusi taki prezent :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #519758 przez gabilee
monia sliczny pokoik :)
nic tylko zekac na corunie :)
a co do seksu to tez czuje sie malo sprawna :P

a wgl w alonie wy7szedl mi nie ten kolor co chcialam i chyba bede zmieniac ten kolor , ale jak skonczymy dzieciecy i sypialnie , zeby takiego syfu nie bylo :D

12 lata 3 miesiąc temu #519760 przez Marlena1888
Monia brzusio ładniutki, ale jak cudownie wygląda to łóżeczko z pościelką i jeszcze naklejki nawet na ścianie :laugh: ;) Przygotowana mamusia z Ciebie:_) już można czekać na księżniczkę :)

Gabille łoże jak marzenie :)

ja też dziś osłabiona jakaś, przyszło mi już troszkę rzeczy dla synka, ale chyba jutro się tym zajmę.. dziś nie mam weny.

12 lata 3 miesiąc temu #519761 przez gabilee
fajnie , ze sie wam podoba :)

dominia ja normlanie farbuje lekarz nie zabronil , no ale kazdy ma swoje upodobania , jak masz cierpliwosc to podziwiam ja bym nie wytrzymala , ale u ciebie na fotkach nie widac , zeby jakos barzo naturalny sie od farbowanych roznil wiec nie widac odrostow :kiss:

satine ja tez mam dosyc ale jaka bedzie satysfakcja jak bedzie koniec :D
zobacz jak u moni i vini super wyglada :D
aa i czas szybciej do porodu zleci :P

12 lata 3 miesiąc temu #519765 przez dominia
Gabilee no właśnie nie widać tak bardzo tych odrostów a akurat będę chciała zmienić kolor po porodzie bodajże na rudy bo mój mąż wariuje, że mam sobie taki zrobić i ściąć to odrosty będą jak znalazł :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519768 przez gabilee
marlena odpoczywaj dzisiaj jutro pewnie bedzie wiecej ochoty jak odpoczniesz :)

materac jest w cenie lózka wiec 1600 to uwazam za spoko cene :) mam nadzieje ze sie bedzie dobrze spalo

dominia mi sie tez rudy podoba , ale taki wyrazisty nie pomaranczowy

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519774 przez gabilee
ide dzis sie spotkac z kolezanka , ktora urodzila :D ale nie wiem co kupic , chcialam jakis pierdulek , bo czekam na kase do 10 .01 i moze jakas grzechotke , bo ciuszki pewnie ma , albo pieluszke zabawke
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #519837 przez Monia_T
Dzięki Dziewczyny :)

Gabi piękne to łóżko :laugh: I jeśli materac jest w cenie to rzeczywiście nie zapłaciłaś dużo :)

Dominia z moimi cukrami różnie...przeważnie opanowane, ale zdarzają się skoki :dry: Mam już serdecznie dosyć tych ograniczeń, zakazów i kłucia się insuliną :angry: Ale pocieszam się, że to już tak niedługo ;)

Teraz obiadek, zaraz mąż wróci z pracy, córcia właśnie wróciła ze szkoły :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #519854 przez princess
Sylwia to pół biedy, że Twój brat pożałował i przeprosił, więcej pewnie nie będzie gadał takich rzeczy...

Ja tak sobie rozmyślałam, że moja siostra chyba specjalnie tak się zachowuje, bo wie, że pretenduje do bycia chrzestną Adasia w pierwszej kolejności i może nie chce i się teraz przed tym broni... Ja już i tak podjęłam decyzję, że po czymś takim nie poproszę jej o to. Chyba, że nas przeprosi, w co wątpię bo mamusia ją już pewnie odpowiednio nastawi przeciwko mnie...

Pati pewnie że idź na zwolnienie.

Pliszka też się urodziłaś w lutym? A którego? Może maluszek zrobi Ci niespodziankę urodzinową :)

Dominia też z utęsknieniem wspominam swoje czarne włosy... Dziś przechodziłam obok fryzjera i już chciałam wejść i się umówić, ale sama nie wiem na co? Czy pocieniować i zrobić delikatną grzywkę, jak pofarbować to na swój naturalny by wyrównać kolor z końcówkami czy od razu na czarny? Nie wiem, ale tak samo jak Tobie też już się marzy zmiana na głowie :)

Mrufka to dobrze, że to fałszywy alarm. Dziś czytałam w książce, że chodzenie podczas skurczy wzmacnia je i przyspiesza akcję porodową :/

Kasia ja wyprałam ostatnio ubranka Adasia w dziecięcym proszku i płynie Jelp i też ledwo pachną, chyba o to chodzi, by nie drażnić maluszka zapachami :)

Monia ja cały czas chodzę po domu w letnich tunikach z gołymi ramionami i nogami, więc może dlatego tak nie odczuwam tych temperatur.
Jaką mieliście przerwę w przytulankach?
Śliczny brzuszek a pokoik uroczy :)

Gabilee a cóż to za gwiazda z misiem? :silly:

Dziękuję Wam za odpowiedzi n/t puchnięcia :kiss:

Dzień dobry. Dziś zaniosłam swoje si do laboratorium, wyniki odbieram po 16. Szkoda, że tak długo trzeba czekać, u siebie w pracy badałam mocz w parę minut łącznie z oglądaniem pod mikroskopem... Po drodze zaszłam do kilku ciuchlandów, uśmiałam się, bo pod jednym z nim stał tłum starych bab, które napierały na drzwi a było to na chwilę przed otwarciem. Jak drzwi zostały otwarte to dosłownie wbiegły do sklepu i się rzuciły na te wszystkie ciuchy... Niedobrze mi się robiło jak kupowały ręczniki do ciała... ble. Wyhaczyłam kilka rzeczy dla Adasia :) Kupiłam sobie też stanik do karmienia, nie jest on do tego przeznaczony ale mi wystarczy :)
Dziś jedziemy do sklepu zamówić wózek. Zdecydowaliśmy się ta Tutka Tambero, w kolorze fioletowo-czarnym, wygląda tak:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #519858 przez adela82
hej dziewczyny,
Ja jestem ze stycznia ale piszę u Was bo u Was są dziewczyny z cukrzycą.
U mnie też różnie z cukrami i też pocieszam się że niedługo nie będę musiała tego robić i zjem coś pysznego... najgorsze że teraz mam fazy na wszystko co w oczy mi wpada...

ja biorę rano insuline długodziałającą 6 jednostek i przed śniadaniem, obiadem i kolacją biorę szybkodziałającą tak po 7 lub 8 jednostek..

Czy Wam lekarz mówi że szybciej pójdziecie do szpitala na wywołanie porodu przez cukrzycę?
Ja mam wizytę 10.01 a termin porodu na 27.01... tylko mój lekarz nic na ten temat nie mówi..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #519862 przez Satine0
Princess Ale super fura dla Adaśka :D

Ja z chrzestną mam problem...bo też najpierw pomyślałam o siostrze, ale mój mąż powiedział, że się nie zgadza na to. Nie przepada za nią właśnie przez to co mi robiła.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka