BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #520553 przez xpatiiix3
No raczej ja to i godziny bym nie wytrzymała tako w dzień, bo ja dużo pije mineralki ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520562 przez jadziatopol
Madlen alez prosze uprzejmie moja kochana :kiss: :blink: :side:
ale mi dzisiaj bije....nie wiem juz co ze soba zrobic z nudow. ;) pojezdzilam troche wozkiem....poukladalam papiery w segregatorze, posprzatalam i ogladam Housa w kolko na weeb.tv . Dobrze,ze jest ta telewizja bo bym oszalala. Wszystkie polskie kanaly moge ogladac :lol: i spacery do kibelka zajmuja mi caly dzien...ja to nawet 15 minut juz nie wytrzymam ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520564 przez [email protected]
Prawie wszystko kupiłam,jeszcze laktator,zastanawiam sie nad tym,co myślicie allegro.pl/laktator-reczny-avent-isis-0-...tis-i2863603264.html

12 lata 3 miesiąc temu #520591 przez gabilee
princess wozek sliczny :D moj n w sklepie tez klikal stukal tez myslalam , ze zaraz tam wsiadzie i pojedzie w dluga :P

pati mysle , ze tak jak sylwia mowi , babcia chciala was zmobilizowa :P

drzyzgunia to jej powiedzialas hehe pewnie sie usmiala :P

jadzia co to za proba? i co to za badania przed pojsciem do sql?

madle nikt nie ma ci nic do zarzucenia , ze synek bedzie mial tak jak tatus , mam w rodzinie u n jego wujka karola i jego syn tez karol i jak ktos wola to obaj sie obracaja i jaja sa czasem:P
ale jak komu pasuje kochana to twoj wybor :D

aganobla nie znam sie na laktatorach i sama nie wiem co wybrac wiec nie doradze ,zastanawiam sie nad elektryczny76m albo recznym sama nie wiem ;/ ?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520599 przez [email protected]
Domek Gabrysia,jutro pokarzę,nie moge zmniejszyć zdjęcia

Bolą mnie żebra jak cholera i mam krzywy brzuch,mały siedzi z jednej strony,ide do łóżka

Dobrej nocki mamusie :)

12 lata 3 miesiąc temu #520602 przez gabilee
aganobla nie widac chy76ba fot45o nie dodalas

12 lata 3 miesiąc temu #520618 przez kasia123m
madlen dasz dziecku na imie jak CI sie podoba..u nas tez sie beda czepiac ze antonina..i mam ich gdzies,,hehhe,,,co kogo to obchodzi..

aganobla gdzie ten doemk gabrysia?:P

12 lata 3 miesiąc temu #520624 przez Martyna
Madlen ja tak jak Dominia mam laktator ręczny z Aventu, nakładek na razie nie mam

Też czekam na paczkę z Margot, zamówienie robiłam w piątek więc najpóźniej do końca tygodnia paczka powinna przyjść

Michasia, Pliszka ja też czekam i ja to w ogóle nigdy nie farbowałam włosów

Dominia, Jadzia ja mam imieniny 30 stycznia, mój tata ma urodziny 11 lutego (jeden z terminów USG wskazywał ten termin), a teściu ma urodziny 22 lutego :) tylko teraz w mojej sytuacji jak mogę urodzić wcześniej to może dziadkom prezent Mały zrobi i w Dzień Babci lub Dziadka się urodzi.
A z takich ciekawostek to mój kuzyn ma 2 dzieci z tego samego dnia - różnica między nimi 3 lata, godzina porodu różna o całe 10 minut!! a dodatkowo tego dnia dziadek tych dzieciaczków ma imieniny :)

Dominia ja też zacznę podczytywać styczniówki, to taki przedsmak tego co u nas niedługo będzie się działo. Dziś już 7 stycznia, a niedawno połówkowe USG robiłyśmy, a tu juz każda po 30 tygodniu i dalej :)

Andzia ja mam kupione do włosów i do kąpieli kosmetyki HIPP,
emolienty bedę stosowała jak coś Małemu będzie wyskakiwać, do pupy mam linomag, sudocrem wtedy jeśli pojawia sie odparzenia, oliwka Bambino ale tylko do masażu, do twarzy chyba kupie krem bambino bo ten mi polecano, na brodawki kupię chyba Maltan lub Bepanthen

Ola ciekawa jestem jak z tym termometrem bo my tez kupilismy taki do czoła i ucha i czekamy na przesyłkę

Pati fajnie, że teściu się angażuje i chce pomóc tak sam z siebie :)

Gabilee ja też mam nadzieję, że pójdzie gładko i, że do 15 stycznia jeszcze się nie rozpakuję :) wtedy kończę 37 tydzień i już ciąża donoszona będzie. 15 mam też wizyte i lekarz z połozną powiedzieli, że jak się skończy wizyta to smiało mogę oddallić się w stronę szpitala i zacząć rodzic :)
Teraz jak mam te skurcze - raczej przepowiadające niz właściwe to zastanawiam się czy będę w stanie rozpoznać, że to te skurcze i że to już, czy będa inne objawy itd....

Niedługo Ty też będziesz tuliła Leosia :)

Madlen a wybór imienia super :)

Princess super, że wyniki w porządku i że macie już wózek, nasz dotrze w polowie przyszłego tygodnia, a zamówiliśmy Tako jumper X
Ja też biorę znowu żuravit bo jakis dziwny mocz ostatnio miałam i w środę do kontroli musze oddać

Sylwia tylko skąd wiadomo kiedy urodzimy :) i kiedy są te 2 tygodnie wcześniej, a gdzie siły wtedy?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #520627 przez jadziatopol
Gabilee proba tuberkulinowa na gruzlice. U nas tez sie robi. Mam wszystkie szczepienia z Polski bo sa wymagane do szkoly ale mimo tego zadaja wykonania proby....i ona wszystkim z Europy wychodzi pozytywna czyli nie ok. Tutaj mierza srednice zgrubienia ktore wychodzi po ukluciu po 72h i jezeli ma powyzej 10mm to jest zle.Tu maja fiola na punkcie gruzlicy i mysla ze kazdy z Europy przyjezdza chory ;) no ale tego sie spodziewalismy. Zrobia jeszcze dodatkowe badania ktore wyklucza gruzlice i bedzie ok. Cale szczescie ze to pokrywa ubezpieczenie ;)
Martyna no to moze trafisz w jakas date :lol: a twoj kuzyn to wiedzial jak trafic :lol: hehehe...niezle :laugh:
Ja do pupy mam sudocrem...a kosmetyki jeszcze nie wiem...moze Aveeno? sama nie wiem.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #520629 przez princess
Sylwia z tym kurzeniem się racja, ale ze zdążeniem przed porodem może być problem ;)

Aganobla bo się czuję jak wieloryb :silly:

Drzyzgunia chyba ich pogięło w naszym stanie nie sikać 3 godziny... Może w nocy podczas spania idzie tyle wytrzymać ale w dzień :unsure:

Jadzia dokładnie, M się cieszy jak dziecko i mówi, że Adaś też pewnie będzie bardzo zadowolony z fury... Ja na to, że oczywiście, zapewne Adaś jak wyjdzie z brzucha to od razu zapyta jaki wózek mu kupiliśmy :D

Pati a włączałaś babci Basię Kwarc? :D

Madlen mój M też raz wspomniał, żeby dać dziecku na imię po nim, czyli Dariusz... Ale nie wyobrażam sobie mieć w domu dwoje o takim samym imieniu, brak mi cierpliwości i wiem, że ciągle bym się wkurzała, że odzywa się nie ten co trzeba ;)

Hehe Kasia dokładnie co to kogo obchodzi, mój teść jak mu powiedzieliśmy, że nazwiemy synka Adam wybrechał że to pizdowate imię. Za to on się pięknie nazywa - Zenek hahaha :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #520643 przez xpatiiix3
Gabilee tylko nie ma co nas mobilizować, bo ona dobrze wie co i kiedy mamy robić, a czasem gada bez sensu po prostu aby gadać, bo ma zły humor i ktoś ją zdenerwuje, niedawno nam nawet do pokoju wjechała "w trakcie" i powiedziała że ją nie interesuje to co robimy tylko swoje pokrzyczała i poszła... No to weź zrozum xD ale ja tam albo przemilcze czasem albo odpowiem swoje, ale nigdy nic złego do niej tam nie gadam, bo szanuje ją ;)

Dokładnie co do imienia to jest tylko i wyłącznie wasza sprawa :) U mnie to teściowa gadała, że to jak to polskie jakieś musi być i tak dalej... Co ja nie wymyśliłam to żadne jej nie pasowało, a ja tylko, że to moja sprawa i nazwę dziecko jak chce i wyszłam, bo w kuchni siedziałam u nich i herbatke piłyśmy sobie hehe a teraz nagle po świętach M to samo zdanie ma no nie mogę matka już go na swoją stronę przeciągnęła :P ale ja i tak dam na imię jak ja chcę a nie jak on :P hehe chyba, że obojgu będzie się pasowało, jak nie to trudno pogniewa się trochę i przejdzie mu :P

Princess kiedyś widziała to tak się śmiała, że głowa mała :P Hahaha A mój teściu to Józio :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #520647 przez gabilee
jadzia ale maja fiola :P mam nadzieje , ze wyjdzie wszystko na wasza korzysc :)

princess masakra tak powiedziec o imieniu szok ludzie maja juz nasrane ... mam nadzieje , ze ja nie powiedzialam nigdy nikomu czegos nie stosownego jak tak to z gory sorki to nie swiadomie ;;

12 lata 3 miesiąc temu #520678 przez dominia
Cos mnie boli glowa :( mam nadzieje, ze mimo tego zasne..

Satine jak remont ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #520689 przez Marlena1888
Madlen ja też mam laktator z aventa:) a nakłądki na brodawki z Tommee Tippee, r.uniwersalny ;) a jaki synek już duży, wow! :)

a ja włąśnie też myślę pofarbować sobie włoski w tym tyg. chcę się trochę odświeżyć ;)

Andzia ja mam emulsję- żel emolium do kąpieli, mam też płyn do kąpieli OILATUM SOFT, kupiłam jak tamto mi się skończy ;P żel na bolące sutki- bepanthem, będę go też używać na odparzenia;) mam też krem ochronny bambino,:)

Princess ale wózeczek bombowy, bardzo mi się podoba :)

a to bryka synka :) już Wam kiedyś wklejałam ale nie mogę linka znależć ;)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #520695 przez gabilee
marlena super wozek :D

mam pytanie jakie czapeczki na zime kupilyscie?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka