- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bananamama, to super, że mała się obróciła!

Zima do nas wróciła

Mimo śniegu - miłego dnia dla wszystkich!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja mam dziadka Tadka i chrzestnego Tadka i alkohol to dla nich rzadka używka (dla dziadka to już wcale).
Gabilee jak tam Twój N się czuje?
Alina to już na dniach? Ja Cię kręcę ale fajnie

Właśnie ja też chciałam zaproponować, byśmy się jakoś numerami wymieniły, bo się teraz zaczną pielgrzymki na porodówki i żebyśmy na bieżąco były

Dobrze by było, jakby każda z nas miała numer do 1-2 osób z forum
Pliszka a co to jest dokładnie za miejsce, w którym chcesz rodzić? To jest szpital czy co?
Aganobla super domek

Dominia a te probiotyki kupiłaś?
Banana to super wiadomość, że małą się odwróciła

Mam pytanko do mamuś, które miały cesarkę, czy warto kupić poduszkę do karmienia i koło poporodowe pod tyłek?
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Ja wieczorkiem mialam ostre twardnienia brzucha z bolem nawet :/ tak samo bylo rano.. I to w pozycji lezacej :/ boje sie tego troche bo bol podbrzusza pokazal sie dopiero teraz i gorka jest nad pepkiem, najbardziej brzuch jest twardy na samej gorze.. Dobrze, ze w piatek mam tego gina. Zadnej wydzieliny przy tym nie bylo ale spinalo co jakis czas i bolalo, zobaczymy co bedzie dzisiaj

Snieg u mnie zawital

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie kiepska nocka

Rano informacja, że mężowi nie poszedł egzamin...Kinia ma dziś duży sprawdzian z angielskiego, ostatni przed feriami, mam nadzieję, że chociaż jej się uda.
Ogólnie nastrój do d... A popołudniu czeka mnie jeszcze wywiadówka w szkole.
Jadzia trzymaj się

Gabilee współczuję mężusiowi. Mam nadzieję, że juz lepiej.
Satine, Kasia, Princess, Bananamama świetne wiadomości z wizyt

Pati to nieźle "płodna" klasa

Aganobla brzuszek jak z katalogu

Pliszka uwielbiam Twoje posty, zawsze są takie optymistyczne

U nas też biało, ale jakoś nie nastraja mnie to optymistycznie

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

No to zacznie sie teraz wielkie odliczanie

normalnie po przeczytaniu waszych postów aż normalnie mi się pojawił banan na twarzy, bo ten wielki dzien zbliża się wielkimi krokami

Dziewczyny trzymam kciuki

Alina, Jadzia Jak się dzis czujecie?
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

princess, monia a juz lepiej

pliszka u mnie tez sniezek

dominia to moze zadzwon do gina? albo wez nospe powinno przejsc ..
monia a co maz mial za egz? moze Kini sie uda trzymam kciuki

ja dzis dobrze spalam

tesciowa mnie drazni od rana ... masakra

ehhh jeszcze dzis szkola rodzenia , a taki mi sie jezdzic juz tam nie chce ...
dzis sie poloznej zapytam ile u nas kosztuje wlasna polozna
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*

Alina matko!!! trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie i w miarę bezboleśnie

Princess nie martw się na zapas będzie dobrze

Banana super, że córcia się odwróciła kochana dziewczynka.
Jadzia jak się czujesz?
Paula zdrówka życzę

U mnie też śnieg za oknem wczoraj cały dzień padało wybiorę się dziś na spacer. Muszę poprasować resztę ubranek i pochować do szafy, w której swoją drogą już brakuje miejsca

Miłego dnia!!!
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Biore sie za prasowanie ciuszkow Tosi...jak ja bym juz chciala ja miec w domu i wiedziec ze nic nam sie zlego niestalo...
Po tej globulce wylewa sie ze mnie dzis od rana tona sluzu.
Jedyny pozytyw to to ze po bulce z maslem cukier ok...
Ide osluchac syna po 14 do osrodka bo jak go wzielam pod stetoskop to moim zdaniem zezi na plucach...lepeij niech lekarz sprawdzi...u nas tez snieg...fajnie bo na feriach bedziemy na sanki chodzic
Domina Ty sie polz bo cos za szybko to u Ciebie sie posuwa...do 37tyg wytrzym?aj
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie czytaj juz bo nie potrzebnie sie dolujesz, u ciebie napewno bedzie wszyst4ko dobrze , juz dosyc sie nacierpialas , twoj aniolek czuwa nad toba i braciszkiem i nie da wam krzywdy zrobic kochana

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aganobla piękny brzusio i dobrze że na wizycie ok.
Bananamama to Wam pozytywnego psikusa malutka zrobiła,
Princess jak widać każdy ma jakiś stereotyp co do danego imienia

Gabilee a teściowa pracuje? Może jej nie po drodze ten urząd

Dominia więcej odpoczywaj, do piątku niedaleko
Olu powodzenia na wizycie i daj znać po
Jadziu daj znać jak po wizycie w szpitalu i jak się czujesz
- vini-miki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Alina - faaaaaaaaaajnie dostac takie wiadomosci, i zeby nawet sie mialo cos przedluzyc, to zawsze to tak podbudowuje, ze to jednak juz za nastepnym zakretem

zeby mnie tak kto powiedzial to bym sie posikala chyba ze szczescia, a ta moja lajza ostatnio tylko stwierdzila, ze jak dwie przenosilam to teraz moze byc podobnie...kuzwa i po czym ona wnioskuje, jak ani nie bada, nicccccc kuzwa!!! na centymetrze zobaczyla jakas date czy co

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

vini to polozna cie nie pocieszyla ;/ a we wczesniejszych ciazach tez mialas takie wizyty z kosmosu?
musisz dosadnie powiedziec , t45o moze ci zrobia co zechcesz ?
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Monia mi też w nocy brzuch się spinał i tak jak na okres bolał.. to chyba te hiksa skurcze.. mój nastrój też do bani.. więc piąteczka! heh ;P ani czekoladka nie pomaga.. eh te hormony i spadek samooceny..
u mnie też nasypało śniegu, biało się zrobiło.. zima wróciła. kiedyś bym się cieszyła ale teraz nosa za okno nie wystawiam,

jadzia to jak masz takie skurcze regularne to tuż tuż i będziesz miała malutkiego w ramionach

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U nas sprawdził się sposób, który podawała Sylwka chyba. Wziął tabletki na uspokojenie. Najpierw do pociągu jak jechał do Gdańska, by je wypróbować, a później na sam egzamin.
Princess głowa do góry. Zobacz ile jest powikłań po porodzie SN. Nacięcie jest przecież poziome, pewnie się naczytałaś o jakiś skrajnych przypadkach, gdzie jest cesarka już w ostatniej chwili robiona. Laktacja też rusza podobno kilka godz. później, ale rusza i nie różni się od tej, gdy rodzisz siłami natury. Znieczulenie wiadomo- jesteś najpierw nie do życia, nie możesz chodzić ani nic, ale to mija i już drugiego dnia jest ok. Jak gadałam z koleżankami, które rodziły naturalnie, to teraz tylko cesarki chcą. Inna, która miała cesarkę, to też by chciała drugą, bo się bardzo naturalnego porodu boi.
Zobacz sobie na konsekwencje jazdy samochodem-tyle wypadków i w ogóle, a jednak jeździmy, bierzmy pod uwagę całość, a nie skrajności.
Ja się nastawiam, że ciąża skończy się terminowo, będę rodzić góra 3 godz, będzie to mało bolesne, karmienie od razu fajne i w ogóle. Jak się pojawią problemy to trudno, ale nastawiam się pozytywnie.
Kasia druga mądra, kurcze poród coraz bliżej a Wy stresujecie dziecko czarnymi wizjami. Jak tak będziecie myśleć, to dziecko się uprze i nie będzie chciało wyjść, bo przekazujecie dzieciom sama negatywną energię z tej strony życia, a w brzuszkach im dobrze! Przecież się cieszycie z Maluszków i nie możecie się doczekać kiedy się pojawią, będzie można przytulić, ułożyć w pięknym łóżeczku.
Ciąża trwa 9 miesięcy, wychowanie dziecka kilkanaście lat, a poród to krótki epizod i już!
A jakie masz globulki? ja miałam clotrimasolum dopochwowe. Rano budziłam się mokra jak niewiem, a ostatniego dnia to ledwo doszłam do łazienki ( u teściowej), weszłam do wanny i leciało mi ciurkiem po nogach. Mówiłam o tym gin. na wizycie kontrolnej i powiedziała, że to zupełnie normalne.