BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #522697 przez Satine0
A mój ginekolog na fotelu bada mnie co wizytę a USG co dwie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #522700 przez xpatiiix3
Ja miałam 4 USG (w tym jedno by ciążę stwierdzić) i raczej już nie będę miała,a co do badania na fotelu to tylko raz na IP, a tak to wcale, dlatego w piątek się upomne, bo się martwie, że ię coś tam może dziać...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #522703 przez natalka
Ja mam badanie na fotelu i usg na każdej wizycie.
Jadzia dobrze, że już lepiej u was.
Pati odpoczywaj, ciężki dzień za tobą pewnie?

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #522708 przez sylwia1986
Jadzia to super że dziś lepiej :)
Moja ginka to kompletna porażka, w sumie wszystkiego dowiedziałam się dopiero w szpitalu na patologii ciąży. USG na wizytach miałam 2 razy i to u innego lekarza bo moja nie robi usg. Nie mówiła nigdy ile dziecko waży, ile ma szyjka.. O wszystko trzeba się dopytywać. Jutro zapytam czy będzie jeszcze jakieś usg i czy będę miała robiony wymaz na paciorkowca czy muszę się za tym w jakimś laboratorium zakręcić i zrobić prywatnie..

12 lata 3 miesiąc temu #522714 przez buziaczek18
Jestem już po wizycie,samo badanie,główka nisko dlatego czuję taki ucisk ,rozwarcie mam ale na 1 cm,mam się oszczędzać i za tydzień wizyta,a co do żylaka mam kupić jakąś maść w aptece,Jadzia dobrze że już dobrze,dbajcie o siebie,oszczędzajcie się ,uciekam muszę pomyć maluchy spokojnej nocki... :)

12 lata 3 miesiąc temu #522717 przez ola85
Sylwia - jak dobrze pamiętam to masz jutro wizytę, może się babka zmobilizuję? Ja wymaz mam mieć robiony za 3tyg.

12 lata 3 miesiąc temu #522718 przez Paulaaa
Domi ma rację. Chodziło mi o ciuszki do szpitala, a nie na wyjście. ;)

Princes skierowanie na cc już mam. Dostałam tydzień temu na wizycie. Niby na skierowaniu jest termin planowego przyjęcia na 17.02, ale w nawiasie dopisał mi, że ewent. z oznakami porodu. :)

Jeny, czuję takie parcie na pip*ę, że masakra. Przeleżałam jakieś pół dnia i niby lepiej. Ale jak leżę na plecach to góra brzucha mi się spina (tak jakby mała dupkę wypinała). Nie są to raczej skurcze, bo tylko góre spina.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522723 przez jadziatopol
dzieki dziewczyny :)
Paulaa u mnie to sa wlasnie skurcze....gore spina i robi sie gula...jakby dupke wypinalo i to wlasnie jak na plecach leze najczesciej :) nie zawsze caky brzuch twardnieje...najbardziej u gory wlasnie i w tym czasie na KTG mam skurcz
Buziaczek jej ..juz masz rozwarcie? ale ci dobrze :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #522727 przez Paulaaa
Jadzia nie strasz. :) Ale to już te porodowe czy przepowiadające?
O maaaamooooo, wystrachałam się :P

Nie bolą, ale są takie średnio przyjemne...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522739 przez drzyzgunia
HEJ :)

Ja wczoraj miałam kryzys i wpadłam w histerie :) M nie wiedział co się dzieje ale jakoś udało mu się mnie uspokoić :) czułam się brzydka,niedołężna i nikomu nie potrzebna :) na szczęście dzisiaj już jest o wiele lepiej:)
Do szpitala nie muszę barć ubranek bo szpital mi wszystko zapewnia więc nie pomogę niestety :) a na wyjście to w sumie chyba jeszcze nie zdecydowała :)
Tak mnie nastraszyłyście dziewczyny tymi waszymi skurczami, ze ja już torbę naszykowałam nic tylko brać i wychodzić :(
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i też będę musiała mu na ściemniać bo mój gin tez nie zawsze mnie bada na fotelu ale usg robi co wizyta więc tyle dobrego :) już się jej nie mogę doczekać bo mam do niego kilka pytań :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522747 przez xpatiiix3
Natalka no szkoła, potem sprawy pozałatwiać i do dentysty jeździłam a póki do domu dojechałam to już 17 była i tak wszystko jakoś na biegu wyszło, a jeszcze żadna cholera się w autobusie nie zlitowała tylko jeszcze mi się baba wepchała normalnie jak usiąść miałam i mnie zcięła wzrokiem, a jechałam prawie godzinę, bo w centrum u mnie jakiś wypadek był i trochę ruch spowolniony, w sumie to trochę mało powiedziane, bo autobus podjeżdżał może co 2m i znowu stawał, a mi tak ciężko było stać, bo krzyż bolał i brzuszek się spinał ciągle...

Buziaczek rozwarcie.? ;O o kurde no to następna już się szykuje powolutku :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522749 przez jadziatopol
Paulaa ja mysle ,ze przepowiadajace....tylko u mnie sa coraz czesciej i coraz dluzej. Ale tak jak mowila Justyna u niej zwiastowalo to porod...wiec nie wiadomo ;) mi w szpitalu 2 tygodnie temu daly na powstrzymanie tych skurczow tabletki bardzo silne,zeby nie doszlo do porodu...wiec nie wiem ;)
Drzyzgunia chwilowa depresja? ja tez tak mam czasem...nic tylko siasc i plakac...ale najbardziej sie boje po porodzie...ostatnio mialam taka ksiazkowa depresje poporodowa...ale mam nadzieje,ze teraz unikne tego ;) dobrze,ze m cie potrafil wyciagnac z tego stanu ...chwala mu za to :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #522838 przez buziaczek18
Tak dziewczyny,kurcze rozwarcie to małe ,ale znów wyję bo mam takie parcie przez tego żylaka że masakra ani nie mogę usiedzieć ani ustać masakra jakaś,życzę wam miłej nocki do jutra,mam nadzieję że mi przejdzie ,jakaś porażka,,,,,,,,,,,.boli jak cholera........ :( :( :(

12 lata 3 miesiąc temu #522851 przez dominia
Buziaczek dostałaś maść więc będzie już coraz lepiej :kiss:

Jestem dzisiaj jakaś nie do życia .. brzuch mi zaczął twardnieć, najgorzej jest jak idę to wtedy muszę się złapać za brzuch :huh: tak mi go ściska .. nie wiem może ja przesadzam :(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522853 przez xpatiiix3
Buziaczek biedna, no mam nadzieję, że przejdzie Ci ;)

Dominia nie tylko Ty, bo i mnie dzisiaj dojechało coś... Jak miałam skurcze to musiałam stawać i rozchodzić jakoś, bo usiedzieć nie dało się...

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka