- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
Trochę lepiej mi dziś.

Kurczaczki, wstałam o 10 a Oliwia o 11.15.

Madlen już wszystko gotowe. Tzn. ciuszki wypieram, prasuje itd. Ale jeśli chodzi o wyprawkę to mamy wsio. W Poniedziałek mam gina i zobaczymy jak się ma sytuacja ''tam''. Jeśli ok to spoko. Jeśli coś się skraca, albo co to telefon do drugiego gina i decyzja co dalej. Skierowanie do szpitala mam na 17.02 a cc następnego dnia z rana. Tylko aby dotrzymać w nienaruszonym stanie do tego 17stego.

Princess nic się nie bój cc. Zapewniam Cie że więcej powikłań jest po sn niżeli po porodzie cc. Blizny nie będziesz miała pionowej tylko poziomą.

Poduszka do karmienia się przyda. Nie będziesz musiała się pochylać do karmienia wiec i nie będziesz naciskała na bliznę. Chociaż ja poduszki nie miałam ani przy Oliwii ani teraz też nie kupuję. Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć to pytaj.

Kasia wszystko bedzie dobrze. Nie stresuj się tak tym porodem. Dobrze że wszyscy się szykują do Twojego porodu. Przynajmniej będą przygotowani a i Wy będziecie w dobrych rękach.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasia po tych globulkach, to tak jak dziewczyny mówią, mi też lało się po nogach, do łazienki ciężko dojść. Nie dość że ta globulka się upłynnia, to pewnie i ten grzybek i śluz i tego robi się sporo... Po maści jakoś tak łagodniej u mnie było z "zawartością". A temperatury i ciśnienia nie mierzę sobie w ciągu dnia, skoro dobrze się czuje nie widzę potrzeby.
Paulaa to dobrze że już lepiej, ale nie musisz nigdzie na zewnątrz wychodzić? Wypoczywacie z Oliwką w domu?
- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Co do wycieków po globulkach czy tabletkach dopochwowych to normalka. Przecież nigdy całe nie zostaną wchłonięte a resztki jakoś muszą się usunąć.
Też mnie wkurza jak ktoś coś palnie głupiego wg mnie ale staram się puszczać mimo uszu.
Ja wizytę mam za tydzień i będę miała pobieraną próbkę na gbs i drugą aby sprawdzić czy bakterie na które brałam antybiotyki się wybiły.
Princess ja żadnego koła poporodowego nie miałam. Poduszkę do karmienia tak i bardzo się przydała. Cięcia pionowe wykonuje się w nagłych przypadkach. Co do powikłań po znieczuleniu to jak podpisywałam zgodę na jego wykonanie to zapytałam anestezjologa co może się zdarzyć i jak często. W odpowiedzi usłyszałam, że wiedzę na ten temat ma tylko z teoretyczną bo w codziennej praktyce nigdy się nie spotkał.
Powikłania po cięciu mogą wystąpić no bo wiadomo to operacja ale tak jak Paulaa napisała po porodach sn też występują tylko tyle się o tym nie trąbi. Stresowanie się nic nam nie pomoże i raczej niczemu nie zapobiegnie a urodzić jakoś trzeba.
Kasia co do słodyczy to pewnie diabetolog powie ci abyś nie jadła. U mnie z tym pawełkiem to był jednorazowy epizod. Taki grzeszek malutki.

- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Kasia super, ze po maselku cukier ok

Princess nie kupowalam, zobacze co lekarz powie i czy cos przepisze

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Ja zamiast koła poporodowego zabieram do szpitala rogala, mojego kochanka

Miałam rok temu punkcję lędźwiową i efekt popunkcyjny

W moim otoczeniu koleżanki bardzo chwaliły cc, zadnych powikłań. W szpitalu położna mówiła, że co 3 ciąża jest rozwiązana przez cc.
Princess ja mniej bym się bała takiego rozwiązania ciąży, pomimo, ze tak krwawo wygląda na filmikach. I plus że drogi rodne całe

Ale jak trzeba to trzeba

Michasia idealnie ujęłaś te słowa do dziewczyn, nic dodać

Buziaczek ja mam "jedynie" straszne parcie na pęcherz jak chodzę, ale nic z tym się nie da zrobić, tak mówił lekarz. Trzymaj się

Gabilee to teściową sposobem trzeba

Do kosmetyczki chodzisz? Moja się rozchorowała i nie wiem czy będę chodzić. Wyleżeć tyle czasu to cud...
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
gabille : ...a sprzatam zawsze po sobie , no i wiadomo to co wspolne , ale odkad jestem w ciazy to prawie nic nie moge i drazni mnie , ze zalezna jestem od wszystkich , bo juz dawno polowe rzeczy bym miala zrobione , a jak nie t4o pomoglabym n w remoncie , pomalowac , panele ulozyc , szafy zmatowac , bo samemu to zawsze dluzej idzie ... zawsze razem pokoj odsiwezalismy. i szybciutklo wtedy szlo jeden dzien i pokoj zrobiony , wymalowany, ogarniety na blysk
a to z ilosci wolnego czasu pewnei mnie tak wszyscy i wszystko drazni
ja mam to samo, wkurza mnie to że jestem zależna od innych, mojego M, że jestem słabsza, źle mi się schylać, chodzić, zrobić coś pożytecznego, a tak przeleżeć cały dzień trudno..
tak tak też strasznie mnie irytują teksty w stylu: "źle się czujesz? nie wygodnie Ci? no tak, jedne to przeżywają głądko a drugie ledwo dychają... a ja tak Ci zazdroszcze tego stanu, oh!" albo " a wiesz że te jedzenia z gerbera to świństwo, musisz kupić sobie blender i sama dziecku gotować ( ..a tu cały przepis na zupki dla dzidzi, od osoby która nie ma swojego dziecka...)", masakra, słuchać się nie da, jak inni się wymądrzają. dlatego doszłąm do wniosku, że nie będę się nikomu skarżyć, tylko odpowiem, że czuje się ŚWIETNIE.

ja już drugą pralkę ubranek wyprałam dla mojego Wiercipiętka:) torbę też już spakowałam, dołoże jeszcze potem te wyprane ciuszki ;P i będzie gites

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie śmiejcie się ze mnie.

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jeżeli już założysz body to wydaje mi się że kaftanik jest zbędny - w szpitalach jest zazwyczaj gorąco, zresztą kaftaniki lubią się zawijać i ugniatać małego. Ja w ogóle zrezygnowałam z kaftaników na rzecz body, bo uważam że są wygodniejsze i dla mamy i maluszka

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*