BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #531401 przez kasia123m
Nika to zaciskaj nogi bo do konca 37tyg daleko.chociaz 36 niech sie skonczy...a najlpeiej 37.dasz rade.

Ja po wymazie.po poludniu sie dowiem jak moje plytki...syn morfologia ok choc na dolnej granicy hemoglobinka...musze go podtuczyc przez tydz jeszcze.a wiecie czy roibosa mozna dawac dzieciom?
Ide prasowac ciuchy Tosi...a na 12,15 okulista

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #531411 przez Madlen
trochę promocji dzidziusiowych w rossmanie od jutra

www.rossnet.pl/imagesrossnet/Magazines/1...na-m101-rossmann.pdf

12 lata 3 miesiąc temu #531470 przez dominia
Dzień dobry :)

Niika trzymaj się tam i zaciskaj nogi bo jeszcze trochę za wcześnie, niech maluszek posiedzi, każdy dzień na wagę złota :)

Pół nocy bolała mnie głowa :( jakoś spałam ale wiadomo .. ciężko ;)
Dzisiaj wizyta u diabetologa, zobaczymy ile przytyłam :) i co powie na moje cukry .. w sumie nie są takie straszne ale może się doczepić niestety .. :)

Jutro do szkoły :huh: mam nadzieję, że dam radę :)

życzę wszystkim miłego dnia :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #531487 przez Monia_T
Cześć

Madlen no niestety wygląda na to, że przyjdzie mi rodzić w tym cholernym Bizielu :angry: :angry: :angry: A po wczorajszych przebojach z "przemiłym personelem" nie potrafię sobie tego wyobrazić. Jestem załamana... :dry:
Jeszcze dziś jak przypomnę sobie tą IP rodem z PRL...wrrr.
Porównanie do dwójki to jak niebo do ziemi! Tam piękna IP, jak tylko przyjeżdżałam z problemem to położna dzwoniła po lekarza, po kilku minutach pełne badanie na fotelu i USG. Oddziały i gabinety po remoncie, sprzęt nowoczesny. Bajka :laugh:

Dziś weszłam w 39 tc, mam cichą nadzieję, że Iga postanowi wyjść wcześniej.

Jadzia, Vini u Was tez opieka zdrowotna do bani...Współczuję. Ja się cieszę, że w piątek chociaż to USG będę miała, bo tym razem nie dam się spławić.

Marlena pytałaś o pranie kombinezonów. Ja prałam wszystko. Nigdy nie wiadomo kto tego dotykał, na to kichał itd, itp. Poza tym ostatnio czytałam artykuł, że ubranka dla dzieci pokrywane są jakąs dodatkową chemią przed sprzedażą...więc u mnie w pralce wylądowały wszystkie ciuszki, pieluszki, ręczniki, myjki, pościele, śpiworki, kocyki, kombinezony...wszystko :)

Pati silna z Ciebie laska, że tak dajesz radę bez swojego chłopaka. I nie chodzi mi tu siłę fizyczną. Podziwiam i popieram :lol: Lepiej, że teraz pokazał jakim "odpowiedzialnym" partnerem i tatusiem jest, Ty dasz radę a później byłoby trudniej to odkręcać. Chociaż współczuję Ci, bo wspracie teraz na pewno by Ci się przydało :) Dobrze, że chociaż rodzinka pomaga :)

Niika trzymaj się :laugh: Oby maleństwo jeszcze troszkę poczekało. Wszystkie forumowe ciocie trzymają kciuki :) A te tabletki to rozkurczowe.

Jadzia, Mrufka widać u Was porody rozkręcają sie powoli i boleśnie. Współczuję. Mnie by przeraziło jakiekolwiek krwawienie czy plamienie. Mam nadzieję, że to już niedługo :)

Dominia, że Ty masz jeszcze ochotę i siłę na szkołę...ale może za to będziesz miała lżejszy poród, bo tak ciągle w ruchu, to lepiej przygotowana będziesz ;)
Powodzenia u diabetologa :)
A humorki mnie dopadają, chociaż ostatnio rzadziej. Mam raczej taki dziwny etap spokoju i miłości do męża...poprzewracało mi się w głowie :blink:
Za to czasami drobna pierdoła potrafi wywołać we mnie takie nerwy, że mam wrażenie, że wybuchnę! Ale szybko mi przechodzi.

Princess niestety ani jeden dzień wychowawczego płatny nie jest :dry: Możesz się starać o zasiłek wychowawczy tj. 400zł miesięcznie, ale tylko przy bardzo niskich dochodach.

Mrufka śliczny kącik Adusi. Tylko czekać na małą Księżniczkę :)

Ogólnie jak ktoś ma możliwość wyciągnąć jakieś zasiłki, dodatki czy rodzinne to ja w 100% popieram!!! Nasze kochane państwo wyciska z nas każdy grosz...ale jak mają coś dać to góra problemów. Progi dochodowe na jakąkolwiek kasę są żenująco niskie i trzeba się nabiegać po urzędach. Ja chyba tylko na podstawowe becikowe się załapię, żałosny 1000zł...ale dobre chociaż to.
Po poprzednim porodzie wyciągnęłam z państwa dużo więcej i nie miałam skrupułów :silly:
Dużo się dzieje w temacie macierzyńskiego, ale ja nie mam nadziei. Przecież jest tyle ważniejszych problemów...LOT, Kościół, ITD...a matki i ich dzieci nie potrzebują kasy...ehhh szkoda gadać!

Też mam dosyć telefonów i pytań "czy już urodziłam" albo "a kiedy w końcu zamierzasz urodzić" :angry: odpowiadam, że mi tak dobrze i postanowiłam sobie do marca w ciąży pochodzić, żeby się na roczny macierzyński załapać :silly: Kurcze, mam jeszcze 2 tygodnie do terminu! Jak będę 2 tygodnie po, to może te pytania nie będą mnie tak drażnić...

Dziś się z domu nie ruszam. Trochę ogarnę i oddaję się słodkiemu lenistwu :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531495 przez xpatiiix3
Mrufka co do kącika Adusi to jest śliczny ;)

Dominia no to trzymam kciuki za diabetologa, na pewno będzie dobrze, nie martw się ;)

Monia no współczuję, ale może da radę jednak w innym szpitalu heh pośpiesz maleńką może trochę, powiedz, że mamusia czeka na nią, może wyjdzie :P A ja tam się nie martwię dam radę sama, zawsze musiałam sama sobie radzić, to i teraz jakoś będzie ;)

A ja po szkole już bo zwolnili, no taka frekwencja hehe I wiecie co.? Dostanę to stypendium, udało mi się :D Tak się cieszę, tylko, że wynosi tylko 75zł, ale dobra tam zawsze to paka pieluch :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #531505 przez Marlena1888
hej Brzuszki! :D
ja ostatnio odpukać fajnie w nocy śpię :) budziłam się 2razy na siku i luzik, mały też ostatnio jakiś spokojniejszy :laugh: myślę że to cisza przed burzą :) organizm zbiera siły ;) ostatnio gramy z M w scrablle, ale nam dynki parują ;) i dobrze, bo szare komórki ostatnio dawno były używane ;) aż w szkole tak żeby intensywnie myśleć ;)

Niika widzę że u Ciebie cosik zaczyna się dziać ;)3 mam kciuki :* dasz radę!

Dominia
ja ostatnio mam takie nerwy, najbardziej z takiej bezradności i niezdarności. tu chce się przewrócić na drugi bok, a tu kaszana bo ile się nastękam, ile nagimnastykuje.. nie jest łatwo :S ale szczęście, że M mnie wspiera i przytula od razu.. zaproponowałam mu ostatnio żeby mi zrobił masaż krocza, ale biedak nie chciał, bo mówił że chyba nie da razy :woohoo: się powstrzymać :) ha, a tu teraz seks mógłby poród wywołać jeszcze..

Mrufka 3mam kciuki za Ciebie, jak tam u Ciebie rozwarcie? kącik taki przytulny, malutkiej na pewno się spodoba..

a ja zaraz jadę do zusu zawieść ostatnie chorobowe ;) i może jakieś zakupki po drodze zrobie. zima znowu wróciła. mam nadzieje że jakoś powolutku zajadę ;P narka!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531506 przez Monia_T
Pati Super!!! Bardzo się cieszę, każdy grosz się przyda :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531511 przez dominia
Pati ekstra, za stypendium dostalas !! Patrz tu 75 z rodzinnego 77 i juz jest 150 :) tu troche tam troche i bedzie super :) ogromnie sie ciesze ! :) :kiss:

Monia do szkoły niestety muszę jechać, nie chcę już bo chodzę jak słoń, jestem jak jakaś ciapa momentami .. żebra napewno mi będą odpadać :( pewnie brzuch będzie stawał dęba co chwilę :( ale nie da się nie jechać bo mam 3 zaliczenia :dry: a później w sesji nie dam rady być bo pewnie Igor się wykluje między czasie :)

Marlena mi z tej bezsilności czasem płakać się chce :( i taka chodzę wkurzona, wieczorami jest najciężej .. mam nadzieję, że Mały już powoli się do porodu szykuje :)

12 lata 3 miesiąc temu #531516 przez Pliszka
Hej Dziewczynki :)

Niika, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!! :kiss:

Sylwia, ja też zawsze na badania zabieram coś do przekąszenia i zaraz po wyjściu z gabinetu pałaszuję :laugh: Rano budzę się zawsze głodna jak wilk :)

Madlen, dzięki za info, właśnie jutro miałam w planie wycieczkę do Rossmana :)

Ja już po wizycie w "moim" szpitalu. Przeszłam pozytywnie kwalifikację do Domu Narodzin :laugh: więc mam nadzieję, ze właśnie tam Olek przyjdzie na świat :)
Pan doktor jak zobaczył mój brzuszek powiedział, że poniedziałkowa waga Olka jest chyba niedoszacowana :silly: Mam nadzieję, ze jednak się myli :blink:

Muszę troszkę odsapnąć, a po południu kolejna wycieczka do pani doktor. Muszę też troszkę ogarnąć mieszkanko i przygotować jakąś smaczną kolacyjkę, bo dziś Misiek w podróży, a mnie towarzystwa będzie dotrzymywał wieczorem mój brat :) Fajnie, bo troszkę sie teraz stresuję jak jestem sama. Co prawda mamy super sąsiadów i na pewno by mi pomogli gdyby coś się na przykład w środku nocy zaczęło dziać (bramy do osiedla są pozamykane od 22 do 6 rano, więc taksówka nawet nie miałaby jak w nocy podjechać pod klatkę, musiałabym z walizką przejść spory kawałek), ale jestem spokojniejsza jak ktoś ze mną jest. W ciągu dnia to bym sobie poradziła sama, gorzej w nocy.

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #531527 przez xpatiiix3
Monia dokładnie ;) Ja też bardzo zadowolona z siebie jestem :P

Dominia dokładnie trzeba czasem pod górkę pokombinować i jest co raz to lepiej :)

Pliszka super, że się udało ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #531529 przez Pliszka
Zapomniałam napisać, że zastanawiam się nad takim zakupem dla Olcia:
allegro.pl/sterntaler-misiu-billy-od-nar...rce-i2918228265.html
Chyba na wątku styczniówek któraś mamusia zachwalała teen wynalazek. Troszę to drogie, ale gdyby dziecko miało dzięki temu spać spokojniej w swoim łóżeczku, to może warto? jak myślicie?

12 lata 3 miesiąc temu #531533 przez Madlen
Monia leżałam tam rok temu i też niemile kojarzę szpital..
Ale nie wszystkie pielegniarki/lekarze źli. Zawsze się znajdzie jakaś dobra dusza.

U mnie porodówka w remoncie... Kurna nawet tam remont.
Na szczęście długo tam się nie lezy zazwyczaj a dzidzia wynagrodzi wszelkie zło :)

Pati gratuluję stypendium. Zdolna nasza :) :kiss:

A propos pieluch kupiłam w POLO 80 sztuk PAMPERS 2 (3-6kg) za 39,99 zł.

12 lata 3 miesiąc temu #531535 przez Marlena1888
o przypomniało mi się, moja koleżanka wczoraj o 3 w nocy urodziła zdrowego chłopca, miała lekki poród (3godz) lekko pękła i tylko dwa szwy ma ;) 56cm i 3200g ;) widzę że wczoraj był dzień porodów :) druga koleżanka też urodziła w południe, ale to Wam też pisałam. A my do miesiąca powinnyśmy mieć nasze Maleństwa w ramionach... :)
oki, wyjeżdzam, pa ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531555 przez ola85
Witajcie,

Monia - ten szpital to jakaś kompletna porażka
Sylwia - ja będę mogła liczyć na teściową, ale jak dzieciątko będzie starsze po pomyślimy o przedszkolu. Może nasze dzieciaczki się tam spotkają? :blink: Też słyszałam że w szpitalu udzielają informacji co i jak dalej.
Mrufka, Jadzia - bardzo mocno trzymam za Was kciuki, oby coś się wyjaśniło z tym krwawieniem szybko, bo stres to dla Was na pewno niemały
Nika - na pewno zadbają tam o Ciebie i maluszka, trzymaj się ciepło :)
Pati - gratuluję stypendium :)
Pliszka - fajnie że się udało! Powodzenia u lekarza

Ja co rano budzę się i tak sobie marzę, jakby to fajnie było mieć już małą przy sobie :)
Miłego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #531565 przez xpatiiix3
Madlen no postarałam się :) Ale fajna promocja :P

Ola już niedługo :)

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka