BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #531067 przez dominia
Bylam w galerii doslownie godzinke chodzilam spacerkiem i padam na pysk :/ masakra jakas jak slon sie czuje ;)

Dziewczyny u Was pewnie juz niedaleko skoro takie plamienia i sztylety w kolezance .. Badzcie dzielne bo to boli jak nie wiem .. Nieprzyjemne uczucie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #531075 przez jadziatopol
Dominia to ty odwazna jestes... :ohmy: do Galerii nie odwazylabym sie pojsc...no ale ja juz slonica jestem ;) :blink:
Mrufka my mamy taki sam prawie termin :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #531099 przez dominia
Jadzia ale mówię Ci masakra :ohmy: nie nadaje się wcale .. chodzę jak stara babcia i dyszę jak parowóz :dry: w sumie to niejedna babcia by mnie prześcignęła :silly:
Przez to nie wyobrażam sobie szkoły przez piątek i sobotę :(

12 lata 3 miesiąc temu #531107 przez jadziatopol
Dominia wierze ci kochana...ja tez ledwo dysze :P hahaha...ale rywalki bysmy mialy :lol: biedna jestes z ta szkola ;) wspolczuje ci bardzo bo ja nie dalabym rady ;) ja pamietam ze wzielam urlop na studiach juz 2 szostym miesiacu ciazy bo nie dalam rady i dopiero po roku wrocilam i skonczylam . Tak wiec podziwiam cie ze dajesz rade :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531112 przez mrufka
Jadzia w nocy miałam skurcze ale co 20 min później rano ustały ale zaczęło się plamienie najpierw miałam znowu taką galaretkę brązową a nie dawno zaczęłam ciemną krwią ale to malutko gin mi mówiła że może pojawić się jasna krew jeśli za szybko się rozwiera a że szyjkę mam bardzo wrażliwą to tak może być. A rozwarcie tydzień temu miałam na 2 cm. No ale praktycznie leżę ale w pozycji półleżącej bo na boku to mnie biodra bolą i nogę jak podnoszę to ryczę z bólu tak mnie pipka i pachwiny bolą :angry: jak by mnie stado murzynów przeleciało :silly:

Domina mój M się śmieje ze mnie że w takim tempie jakim ja wstaję z łóżka i dochodzę do toalety to żółw by mnie ze trzy razy wyprzedził ale to przez te bolące pachwiny chodzę jakbym z konia zsiadła :angry:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531127 przez jadziatopol
Mrufka hahahha....dogielas z tymi murzynami :lol: :laugh: nno to niezle ci :lol: :woohoo: nie nudzisz sie kochana :blink: ale serio to ja tez mialam w tamtym tygodniu 2 cm i wlasnie swieza krew...a teraz brazowa. Zaczyna nam sie :lol: ja zaczynam dzisiaj czuc ze juz blisko :lol: to jak sobie dajesz rade z synkiem....kto sie nim zajmuje? pewnie ci ciezko ;)
ale to chyba dobrze,ze sie otwieramy a skurczow jeszcze bolesnych nie ma ...jak myslisz? jak mialas przy ostatnim porodzie...? bo ja mialam dokladnie tak samo ale rozwarcie zaczelo mi sie 2 tygodnie po terminie i od tego czasu 8h i chlup :lol: lepiej miec rozwarcie a nie miec skurczow niz odwrotnie ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #531142 przez mrufka
Wczoraj synka mi mama wzięła bo już serio wysiadałam przy nim teraz przynajmniej mnie kręgosłup nie boli bo tu musiałam się poschylać tu coś z nim pobudować a M ma drugą zmianę więc cały dzień zabawy z Kubą od malowania po chowanego. Na szczęście mama ma wolne więc go wzięła i teraz się nudzę siedzę na allegro i wydaję pieniądze jak Igor zobaczy konto to mnie przechrzci :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #531143 przez princess
Sylwia z tego co słyszałam to pierwszy rok wychowawczego jest płatny i ja zamierzam tyle na nim być.

Dominia też bym się bała iść do galerii na tym etapie ciąży, nie dość, że grypa szaleje i powinnyśmy unikać takich miejsc to jeszcze chyba lekarz kazał Ci dużo leżeć?

Jadzia Mrufka trzymam za Was kciuki :)

Dziewczyny czy Wasze dzidziusie też zasypiają po czkawce? :)

12 lata 3 miesiąc temu #531154 przez Madlen
Dzięki Monia i Pliszka :kiss: Mam wrażenie, ze jestem brudna od tego remontu, Musze zabrać się za siebie. Choć do kosmetyczki już się nie wybiorę w ciąży, po prostu tylko chwilę wyleżę na plecach to chcę wyglądać jak człowiek. Dobieram kosmetyki, na siłę robię jakieś peelengi, maseczki,henne, próbuję ułożyć fryzurę.. Szukam jakiegoś samoopalacza dobrego. Zna któraś?

Ale naskrobałyście.. Mi już ciężko z laptopem nawet :)

Marlena ciekawe z tą miętą, też bym się napiła..

Princess kuruj się Kochana.

Dominia ojej to się Tobie ciśnienie podniosło..

Domi wózeczek b. ładny

Pati z tego co czytam bardziej spokojna i szczęśliwa jesteś bez niego. Bo inaczej to dwoje dzieci będziesz miała...

Nika też miewam takie skurcze

Princess słodkie ciuszki :)

Monia co za betony... To będziesz rodziła w Bizielu gdyby mała nie chciała szybko wyjść?

Dominia jeszcze chyba zapomogi- paczki kościelne wchodzą w grę. Kościół jest bogaty..

A propos Rossmana kupiłam chusteczki Pampers sensitive 4paczki. za 20 zł

Vini nie daj się ;)

Ja omijam miejsca gdzie głupie pipy pytają po raz kolejny o termin, a jak muszę to zakrywam się/mówię, że za pół roku...

Jadzia koeljne podejście..chyba ostatnie ;)

Mrufka ojej to już Twój czas ?

Princess wychowawczy jest bezpłatny, płacą tylko za macierzyński.
A po czkawce synek zasypia :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #531158 przez mrufka
Jadzia ja do szpitala przy pierwszym pojechałam z 5cm rozwarcia i żadnych bóli wody mi tylko odeszły ale w szpitalu nie było żadnego postępu porodu masaż szyjki, oksytocyna i po 16 godzinach zdecydowali o cc choć ja nadal się upierałam i nie chciałam.

Princess dziękuję :kiss: Lepiej ci już? Moja mała czkawki nie ma więc ci nie odpowiem

Madlen no ja mam nadzieję że to już na dniach bo mam dość

12 lata 3 miesiąc temu #531177 przez Madlen
Mrufka a to prawda, że masaż szyjki b. bolesny??

12 lata 3 miesiąc temu #531182 przez dominia
Princess tak kazał mi polegiwać ale ja jestem bardziej chora jak nic nie robię cały dzień niż jak się trochę poruszam .. jak mam przejść grypę żołądkową albo jakieś choróbsko to niestety jadę do szkoły w piątek i sobotę a tam dopiero ludzi i w jednym pomieszczeniu minimum 1,5 h :)

12 lata 3 miesiąc temu #531197 przez justyna84
Wlasnei tez slyszlama ze ten masaz szyjki jest bolesny jak cholera :ohmy: dlatego sie go booje mam nadzieje ze mnei ominie .To jak jest z tym masazem

12 lata 3 miesiąc temu #531205 przez princess
Madlen ja kiedyś używałam samoopalaczy do twarzy ale przestałam bo nie mogłam znaleźć tego idealnego, do tego składy tych kosmetyków nie są zbytnio fajne. W ciąży mamy podobno większą skłonność do przebarwień, więc efekt może nie być ciekawy.
Mam do Ciebie pytanko, Ty sobie robisz rzęsy 1:1 nie? Tak myślałam, żeby je sobie przed porodem zrobić, chyba nie ma przeciwwskazań nie?

Mrufka dzięki, już się poprawia, dziś odzyskałam trochę apetyt, więcej pojadłam niż wczoraj :) Za to na wieczór mnie głowa rozbolała.

Dominia ja bym sobie odpuściła takie eskapady, zdrowie dziecka jest dla mnie najważniejsze.

12 lata 3 miesiąc temu #531214 przez xpatiiix3
Alina tego to pełno, ale jaką kasę oszuści zbijają, a niektórym którzy zasługują, bo naprawdę na chleb nie stać to nie dadzą im... ;/

Madlen a powiem Ci, że dużo spokojniejsza, bo skończyło się chamstwo i dzięki temu jakoś się tyle nie denerwuje, a on niech robi jak chce, to jego wybór, kiedyś się spostrzeże, że źle zrobił, a będzie za późno już go kiedyś ostrzegałam.. :P

Dominia patrzę, że masz tak jak ja, że nuda nicnierobienie to gorzej niż choroba albo jak sama w domu codziennie siedzę.. :P Bo ja to mogę przez to jakiegoś pierdolca dostać za przeproszeniem...

No ja to nie mogę po prostu już, bo moja mamuśka jak zwykle mądrzejsza jest, chciałam poprasować dzisiaj ciuszki, no to do mnie, że nie, bo mam najwcześniej półtora tygodnia przed terminem prasować, bo te ubranka mają być zdezynfekowane bla bla bla no ja nie mogę, jakby coś się stało gdyby leżały w szafie już, no to jej powiedziałam, że jak nie zdążę z tym przed porodem to sama będzie prasowała to od razu do mnie dobra rób jak chcesz... Hmm szybka zmiana decyzji, patrze, że ktoś lenia ma :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka