BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533818 przez Monia_T
Buziaczek, Kochana, jestes już na takim etapie, że maleństwo jest prawie gotowe do wyjścia. Kiedy miałaś ostatnią OM?
A czop często wygląda jak taka brązowawa glizdka...i nie oznacza to, że poród się zaczął. Może to jeszcze potrwać.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #533821 przez drzyzgunia
Buziaczek ja mam termin na 26 lutego i jutro zaczynam 35 tydzień
Kasiu trzymam kciuki za synka zobaczysz wszystko będzie ok nie denerwuj się :)
kurcze z tym ciśnieniem to u mnie różnie bywa po dwóch dniach obserwacji jest niby ok ale ciśnienie oscyluje w górnych granicach dlatego w poniedziałek przejdę się do internisty. O ile wcześniej nic się nie zmieni. ehhh Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

12 lata 3 miesiąc temu #533829 przez Monia_T
Drzyzgunia współczuję. Postaraj się odpoczywać i nie myśleć o tym ciśnieniu, bo to jest zamknięte koło. Martwisz się za wysokim ciśnieniem, stres je podnosi i tak w kółko ;) Mam nadzieję, że wszystko się uspokoi :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #533833 przez michasia
Sylwka jest taka stronka www.kierowca.pwpw.pl/ tam wpisujesz imię, nazwisko i pesel i sprawdzasz na jakim etapie jest wyrobienie prawka. U Pawła już po chyba tygodniu było gotowe. Wtedy jedziesz do urzędu, płacisz i odbierasz. Także nic wcześniej nie trzeba robić. Zdać i czekać, aż będzie status do odbioru.

Kasia
jak Kacper? lepiej mu? A tak mówiłaś tej lekarce, by go dobrze obejrzała i tylko na jedno zaszczepiła...Jeśli to jej wina, to można napisać skargę. Może następnym razem bardziej się przyłoży do oceny pacjenta.
Uważaj na siebie, żebyś się nie zaraziła.

Buziaczek
to dużo spokoju. Może trochę odpoczniesz w szpitalu. Buziaczek powiedz lekarce, że Ci odszedł. Kto lepiej oceni sytuację niż lekarz?

Alina
ale miałaś krótkie włoski:)
ja akurat za tatuażami nie przepadam, choć jakby już, to ewentualnie takiego kolorowego motylka bym sobie zrobiła:)

Dominia
szkoda, że ustny przenieśli, ale dobrze, że choć to zaliczenie z głowy:)No i dobrze, że Cię M dziś odbiera:)

My dziś kupiliśmy brakujące 3 półki do szafy. Można przenosić rzeczy, ale narazie muszę się brać za obiad-pizze robię i później do cioci po łóżeczko. Pogoda do d...pada śnieg i biało na ulicy. Komody dalej nie mamy, ale dziś przeniesiemy do siebie z powrotem stare łóżko i jak jeszcze łóżeczko postawimy, to może większość gratów uda się przenieść wieczorem.

12 lata 3 miesiąc temu #533836 przez sylwka727
Dzięki Michasia :kiss: :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #533849 przez Marlena1888
hej Brzuszki!
ja dziś rankiem byłam u dentysty, dziurka mi się zrobiła i wolałam iść teraz i nie czekać aż mi się całkiem rozwinie a tak mam już spokój z zębami.. :)
a teraz piorę ostatnie ciuszki na 60cm:) a w następnym tyg zajmę się wyparzaniem butelek i laktatora :) aa i prasowanie heh ;P

Alina jakie fajne tatuaże :)_ taka mamusia z pazurkiem heh:)

Buziaczek 3mam kciuki za Ciebie, żebyś jeszcze chwilkę pochodziła z brzuszkiem ;) a teraz jak się czujesz? unormowało się wszystko? ale aż taki cukier w moczu..hmmm/..

Kasia
dużo zdrówka dla Kacperka..:* teraz szaleją te głupie wirusy.. bidulek..

Sylwia mój tato też ma dziś urodziny :) 50 :) ok 17.00 jedziemy :)

12 lata 3 miesiąc temu #533850 przez buziaczek18
Monia ostatnią miesiączkę mam wpisaną 10 maj ,ale tak naprawdę to nie pamiętam kiedy wiem że między 1-10 maja ,nie mogę powiedziec lekarzą bo mnie wywiozą do matki polki muszę poczekać do niedzieli

12 lata 3 miesiąc temu #533885 przez gabilee
buziczek , a dlaczego przeniosa ci do szpitala ktorego nie chcesz terazmozna sobie wybrac szpital :D

12 lata 3 miesiąc temu #533941 przez Alina2408
pati sylwka dziekuje :) sylwka na jednej lopatce bolalo na drugiej nie to zalezy od unerwienia mowili ze na placu bedzie bolalo ale nie bolalo to naprawde indywidualna sprawa to jest jednak igla ale cienka :) i szybko pracuje nigdy tez bol nie byl nie do zniesienia

dzyzgunia trzymaj sie

buziakczek mysle ze jezeli to czop zbrunatnym zabarwieniem to jeszcze nie masz sie co martwic...

michasia ja mialam takie prawie do kolan a pozniej obcinalam to byl taki etap juz troche odrosniete :P:P michasia tez jadlam pizze na obiad bo pizzerman pomylil zamowienia i musial zrobic jeszcze raz dwie wielkie wiec jedna m przywiozl mnie a druga dalam kolezance bo kto mialby to zjesc...

marlena dzieki wiesz kiedys ktos sie dziwil ze mnie w szkole zatrudniaja wiec odpowiedzialam ze ja sie nie dziwie jak inne kolezanki sie malauja czy ubieraja do pracy a skoro jestem dobrymnauczycielem to nie dziwne ze mnie zatrudniaja...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533947 przez DOMI
Gabilee nie wszystkie szpitale mają warunki do odbierania porodów przedwczesnych i udzielania odpowiedniej pomocy wcześniaczkom.
Buziaczek trzymaj się wierzę, że dzidzia jeszcze posiedzi w brzuchu i nigdzie cię nie wywiozą.
Alina dziwi mnie, że w dzisiejszych czasach jeszcze ktoś ma takie podejście do tatuaży czy kolorowych włosów. Mnie to nie dziwi i nie bulwersuje.
Kasiu jak się ma Kacper? Mam nadzieję, że już lepiej.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533968 przez jadziatopol
Buziaczek ja bez czopa juz chodze 3 tydzien...tak wiec spokojnie...a rozwarcie tez mam juz 2 tygodnie i nic.Skad taki cukier w moczu? powiedzieli? Trzymam kciuki za ciebie i maluszka :kiss:
Kasia co to za szczepionka byla?
Alina extra tatuaze :) ja tez planuje sobie zrobic w przyszlym roku. Mialam w tym ale zaszlam w ciaze i tak jakos wyszlo :)
Dominia niech sie ten weekend juz skonczy i wracaj do domu bo sie martwie o ciebie ;)
Sylwka ale mialas szczescie ,ze niedoszly pokazal na co go stac przed slubem :ohmy:
Ola no jak piecze to lepiej zrobic badanie moczu. Trzymam kciuki kochana :)
Princess chcielibysmy ale dostalismy zakaz od dr bo jestem juz otwarta rozwarta ;) zrob fotke jak wygladasz w czekoladzie :) tez mam ochote na taki kolor :)

A ja wczoraj mialam spoko cukry a dzisiaj od rana jakies dziadostwo ;) ja juz nie wiem co robic ? ;) do tego krew z nosa po tych tabletkach na nadcisnienie ;)
Wczoraj nie czulam ruchow maluszka i zeschizowalam...pojechalam do szpitala ...zrobili usg i KTG i maly skubaniec zaczal kopac jak tylko sie polozylam na lozku :lol: wszystko w porzadku i wrocilam do domku. SKonczylam prasowanie...ciuszki poukladalam w szafie i wszystko gotowe....tylko ja sie cos sypie na koniec :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #533974 przez dominia
Jadzia właśnie miałam pisać, że jestem w domku :) już ponad godzinkę :) zjadłam obiad i odpoczywam z Moim M :) później w końcu pojedziemy na chwilkę w odwiedziny do siostry Tomka bo już drugi miesiąc mieszkają w nowym domu a my jeszcze tam nie byliśmy :ohmy: dzieci przechodziły ospę i grypę i tak szło po kolei :)
Hubi Ci psikusy robi :) ale dobrze, że pojechałaś na IP :) przynajmniej szybko się uspokoiłaś :)

Buziaczek będzie dobrze zobaczysz ! :kiss: jesteśmy z Tobą Kochana, dziewczyny dobrze mówią to, że czop odszedł to jeszcze do końca nic nie znaczy :) leż i odpoczywaj :)

Kasia jak będziesz to odezwij się ! martwię się o Was :( ale jestem cały czas dobrej myśli, jak się czuje mały ? a Ty ? jadłaś mam nadzieję coś dzisiaj :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533977 przez anoda89
Hej brzuchatki :) Podczytuje i wyczekuje bobasków:))))

Buziaczek chyba mało rozsądnie postępujesz nie mówiąc o tym że odszedł Ci czop. Skoro mieli by Cię przenieść do innego szpitala to pewnie dlatego że jest lepszy sprzęt dla takich maluszków :unsure: Tak mi się wydaje. Samolubne postępowanie, myśl o dziecku!

12 lata 3 miesiąc temu #533979 przez DOMI
Jadzia dobrze, że z Hubercikiem wszystko dobrze. Nie martw się już tak tymi cukrami. Mały już wie, że wszystko gotowe i pewnie lada chwila wyskoczy.:)

12 lata 3 miesiąc temu #533980 przez sylwka727
jadziatopol napisał:

Buziaczek ja bez czopa juz chodze 3 tydzien...tak wiec spokojnie...a rozwarcie tez mam juz 2 tygodnie i nic.Skad taki cukier w moczu? powiedzieli? Trzymam kciuki za ciebie i maluszka :kiss:
Kasia co to za szczepionka byla?
Alina extra tatuaze :) ja tez planuje sobie zrobic w przyszlym roku. Mialam w tym ale zaszlam w ciaze i tak jakos wyszlo :)
Dominia niech sie ten weekend juz skonczy i wracaj do domu bo sie martwie o ciebie ;)
Sylwka ale mialas szczescie ,ze niedoszly pokazal na co go stac przed slubem :ohmy:
Ola no jak piecze to lepiej zrobic badanie moczu. Trzymam kciuki kochana :)
Princess chcielibysmy ale dostalismy zakaz od dr bo jestem juz otwarta rozwarta ;) zrob fotke jak wygladasz w czekoladzie :) tez mam ochote na taki kolor :)

A ja wczoraj mialam spoko cukry a dzisiaj od rana jakies dziadostwo ;) ja juz nie wiem co robic ? ;) do tego krew z nosa po tych tabletkach na nadcisnienie ;)
Wczoraj nie czulam ruchow maluszka i zeschizowalam...pojechalam do szpitala ...zrobili usg i KTG i maly skubaniec zaczal kopac jak tylko sie polozylam na lozku :lol: wszystko w porzadku i wrocilam do domku. SKonczylam prasowanie...ciuszki poukladalam w szafie i wszystko gotowe....tylko ja sie cos sypie na koniec :(

Oj wielkie szczęście miałam że się pokazał z "tej lepszej strony" chociaż przez 3 lata i tak nie było najlepiej ciągłe kłótnie i tylko ja nie widziałam że nie pasujemy do siebie :dry: ale człowiek zauroczony nie dostrzega wad :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka