BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #533539 przez michasia
Sylwka, gratulacje dla M. Święto w domu? Jak dobrze, że przed wprowadzeniem nowych przepisów:) Mój zdał we wrześniu dzięki Twojej radzie właśnie.

Alina to dobrze, że piszesz. Ja byłam w zeszłym tyg. z mama i mama chciała zgłosić właśnie kupno auta po połowie roku. Ale najpierw zadzwoniła do swojej siostry i ta ją opieprzyła, że na to ma się 14 dni...i że mogą karę dowalić. Mandatu współczuję. A mama kupiła auto od kuzyna, więc na szczęście może sobie przepisać umowę:)
A u nas i tak chyba lepsza skarbówka, bo ja zgłosiłam po 2 m-cach w zeszłym roku i nic mi nie zrobili. Myślałam wcześniej, że jest przepis, że trzeba zgłosić w jakimś tam czasie, ale nie wiedziałam, że są takie konsekwencje niezgłoszenia. Człowiek ucz się całe życie...
A z tym łóżkiem, to jest argument, który dla mnie przemawia za tapczanem, bo da się jedną ręką rozłożyć, a z sofa więcej zabawy zazwyczaj. U mnie na szczęście raczej Paweł ścieli:)
Mamy taki rytuał, że ja idę się myć, a on ma za zadanie donieść mi piżamę i pościelić łóżko.
Twój pewnie w pracy, to Ci nie rozłoży....

Dominia gratulacje i super, że dziś już z głowy. Jeszcze jutro, dasz radę. Kciuki będą zaciśnięte.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533552 przez kasia123m
Syn w szpitalu zakaznym na drugim koncu krakowa.akurat w tym co mialam rodzic.odeslali mnie do domu..m z nim zostal.pierwszy raz szpital bez mamy.mial wysoka goraczke i wymiotowal.pierd...szczepeienie....Prosilam obok nas w szpitalu dzieciecym by nas nie odsylali do zakaznego bo ja nie wejde...i dupa.odeslai.nie wezme dziecka do domu w takim stanie...

Poczytam Was za chwile bo i tak pol nocy spac nie bede

domina bede trzymac kciuki jutro..

dziwgnelam lozko jak scielila i mnie szyjka niezle boli kurde..jeszcze tego vrakuje zebym rodzic zaczela w nocy...rano jade do syna...Mowila lekarka ze w dzien moge choc duzo ryzykuje..ale jak bede rece myc i nie korzystac z toalet itd...chyba spia bo M nie pisze..Balam sie wrocic autwem..nie jezdzilam ponad 4 lata a snieg i slisko..tesciowie mnie odebrali a rano pojade taksowka trudno...Zreszta to szczerze nawet bym nietrafila do tego szpitala...i z niego dod domu...Insuline wzielam o 12 w nocy..wszystko sie posra...trudno..wazne zeby synowi przeszlo...ale mam nerwyy ze mnie tam nie ma

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533556 przez jadziatopol
Gabilee nie wiem czy tez smoczki sa u nas w Polsce. Ja kupilam tutaj ;) ale moze na allegro znajdziesz? ja zaraz poszukam :) znalazlam na allegro :laugh:
allegro.pl/smoczek-z-termometrem-dzwieko...etr-i2934309928.html
Kasia ku...a mac :( ale ci sie jeszcze trafilo. Niech to szlag! oby synkowi szybko przeszlo i wrocil juz do domku. Trzymam kciuki kochana i myslami jes :( em z toba caly czas :kiss: :kiss: :kiss: Pieprz....e szczepienie :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533563 przez dominia
Kasia oby Kacperkowi szybko przeszlo i szybko wrocil do domu :( trzymam za Was kciuki a Ty uwazaj na siebie na tym zakaznym :kiss: :kiss:

Ja wczoraj przyjechalam do domu z 40 minutowym opoznieniem i to pociagiem przyspieszonym :/.. Myslalam, ze z nerwow wyjde z siebie i stane obok.. Juz mnie na placz bralo i mialam ochote wydrzec sie na tych co kieruja ta koleja.. Nie po to place wiecej zeby jechac dluzej niz zwyklym osobowym :/ dzisiaj jeszcze droga do szkoly a pozniej Tomek mnie wezmie i dobrze bo by mnie chyba trafilo :/ dzisiejszego dnia sie boje.. Mam ustny jeden :( czego okropnie nie lubie, babeczka jest spoko to mam nadzieje, ze jakos mi pomoze.. :) milego dnia mamusie :*

12 lata 3 miesiąc temu #533572 przez kasia123m
zaraz jade do szpitala ...wymiotowal w nocy i dalej mial goraczke/..jak mu sie cos stanie przez ta szczepionke to zabije ta lekarke i wszystkie inne...BOze...

12 lata 3 miesiąc temu #533575 przez dominia
Kasia moze akurat go zlapala jakas grypa zoladkowa i pogaczki do tego po szczepieniu dostal, z tego co pamietam to Kacper czesto Ci wymiotuje, badzmy dobrej mysli :) zwariujesz jak bedziesz myslec o samych najgorszych rzeczach :( bedzie dobrze ! Zobaczysz :) uwazaj na siebie bardzo bo masz jeszcze Tosie :) jestem z Toba :* a Synkowi wysylam swojego Aniola Stroza niech Was pilnuje w tym szpitalu :) :*

12 lata 3 miesiąc temu #533584 przez ola85
Witajcie,
Jadziu - co Ty się nacierpisz biedaczko :) Jak już urodzisz Hubusia, to pewnie o tym zapomnisz, ale końcówka na prawdę wyczerpująca
Drzyzgunia - ja też mam szpitalofobię. Oby udało się doleżeć w domku do porodu :)
Alina - ja myślę że wiele z nas lub naszych M miewa czasem wątpliwości co do imienia :blink:
Pati - też czasem mam na coś ochotę, a jak już przygotuję to przechodzi
Kasiu - dużo zdrowia dla synka

Mnie wczoraj wieczorem bolało w dole brzucha, nawet się wystraszyłam trochę. Jeszcze do tego coś mnie trochę piecze przy sikaniu. Biorę żurawinę, a w poniedziałek lecę na badanie moczu.
Pozdrawiam i miłego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #533587 przez sylwia1986
Dzień dobry :) My dziś jedziemy do rodziców do Sosnowca, bo tata ma urodziny, w lutym już pewnie się do nich nie wybierzemy, no najwcześniej na Wielkanoc pewnie.

Kasiu no to pięknie :( tylko się nie denerwuj proszę, porozmawiaj na spokojnie z lekarzami, może oni już wiedzą o co chodzi z tą wysoką temperaturą i wymiotami Kacperka i uważaj na siebie.

Dominia więc jeszcze raz powodzenia na zaliczeniach dziś :) a pkp to pkp, co zrobisz jak nic nie zrobisz...

12 lata 3 miesiąc temu #533596 przez natalka
Kasia dużo zdrówka dla syna, dla Ciebie cierpliwości uważaj na siebie, trzymam kciuki :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #533597 przez princess
Pati mnie też powrót do odrostów trochę przeraża no ale trudno, za bardzo stęskniłam się za swoim kolorkiem :)
Kiedy masz wizytę u gina? Może to zwykłe upławy, mi też czasem troszkę więcej poleci. Gratuluję wysokiej średniej ! :)

Aganobla prosz allegro.pl/zelazko-rowenta-dw8120-pro-ma...zak-i2912406212.html
Ty to chyba gorącokrwista jesteś - 19 stopni, ja to bym zamarzła z takiej temp. łącznie z moim M ;)

Kasia ja do wszystkich ubranek dałam płyn do płukania i szczerze mówiąc to on chyba już całkiem wywietrzał, nie pachnie. Jedynie ubranka są miękkie...

Monia fajnie Ci, że będziesz rodzić tam gdzie chcesz :) ja niestety chyba tyle szczęścia nie będę miała.

Jadzia a nie myślałaś, by jakoś z chłopem przyspieszyć poród? :D
Kolor farby tak? Ciemny czekoladowy kasztan :)

Drzyzgunia spokojnie z tym ciśnieniem, wiele osób na wizycie ma wysokie z przejęcia a w domu jest ok. Ja ostatnio na wizycie miałam 150/90 a w domu zwykle 100/50 :) Super, że maluch ma się dobrze.

Alina a jakie imię chce Twój M?

Kasia trzymam kciuki za Kacperka ! Jak on się dziś czuje?

Wczoraj wysłałam M do Reala po jakiś balsam dla ciężarnych. Nie było nic ciekawego, więc kazałam mu wziąć zwykły balsam Nivea do bardzo suchej skóry. Ostatnio smarowałam brzuch oliwką i ciągle brzuch mnie po niej swędział, więc pewnie ta oliwka nie nawilżała. W sumie to ja nigdy nie lubiłam oliwek, dla dziecka też nie kupię. No i wczoraj jak posmarowałam brzuch Nivea to nareszcie przestał mnie swędzieć i skóra się uspokoiła. Teraz pierniczę, nie kupuję żadnych specyfików ciążowych, może po porodzie jakiś ujędrniający kupię.
Wczoraj się trochę przestraszyłam, bo po prasowaniu (udało mi się wyprasować pierwszą stertę ubranek :) ) i po obiedzie spuchły mi dłonie, mierzę ciśnienie a tam 135/90, to już blisko tej niedobrej granicy :( Od razu miałam myśli, że to zatrucie ciążowe. Położyłam się, napiłam chłodnej wody i ponownie zmierzyłam ciśnienie, na szczęście spadło... Ale dłonie mi od wczoraj raz puchną raz są normalne. Ciśnienie też w normie. Dziwne. Muszę o tym powiedzieć ginowi.
Jakie macie plany na dziś? ja wyprałam wczoraj kolejną porcję ubranek więc dziś prasowania cd. a potem odpoczywanie. M pojechał do szkoły i wraca dopiero o 18. Więc dzień jak co dzień, sami z Adasiem w domku.

12 lata 3 miesiąc temu #533604 przez sylwka727
Alina poka poka twoje tatuaże :lol: :silly: ja już od dawna choruję na tatuaż ;) chciałabym sobie zrobić 2 aniołki z pierwszymi literami imion chłopców . Dziękuję Pogratuluję :lol:

Dominia kciukasy zaciśnięte :lol: :kiss:

Sylwia kurcze no masuje mężulek ale na chwilę przechodzi jak leżę ale jak siadam do lapka to zaraz wraca ból :dry: . Przeszły wczorajsze twardnięcia? :kiss:

Pati wyczytałam że jednak stypendium jest, gratuluję :kiss:

Gabilee szaleniec to zbyt lekkie określenie na niego ale cieszę się że pół roku przed ślubem pokazał swoje prawdziwe oblicze przynajmniej mogłam odwołać ślub i mam teraz wspaniałego męża (z tycimi wadami :lol: )

Madlen
dziękuję postaram się częściej gościć na forum :lol:

Michasia
pamiętam, a mojemu tyle zeszło bo testy zdawał kilka razy :dry: ale było minęło najważniejsze że zdał i to dzień przed wprowadzeniem zmian :lol: . A powiedz mi jak to jest z wybraniem prawka bo nie pamiętam? :S trzeba zgłosić do urzędu czy WORD wysyła inf? i czy teraz sie płaci czy przy wybieraniu?

Kasia kurcze ale się porobiło :( dużo zdrówka dla synka :kiss: mam nadzieję że szybko wyjdzie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #533637 przez buziaczek18
Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę jestem w szpitalu od srody po wizycie ,ponieważ miałam zły wyniki ,300 cukru w moczu i do tego tak się zestresowałam że cisnienie na wizycie miałam 180 na 105 ,poprostu koszmar,i od razu dał mi skierowanie do szpitala,już powoli się wszystko normuje i jest oki,więc mam nadzieję że w poniedziałku do domu ,ale już miała być cesarka jakby się nie unormowało to cisnienie bo to jest bardzo niebezpieczne dla mnie i dla dziecka ,można dostać rzucawki ,albo możę się odkleić łożysko i koniec ,trzymajcie się ciepło nadrobię was w wolnej chwili bo mam neta w szpitalu ale się muli i wolno chodzi ...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533639 przez xpatiiix3
Hej mamusie ;)

Madlen olewam tak jak on mnie :P

Gabilee fajny kopniak :D

Kasia ja pierdziele i wszystko przez głupią szczepionkę...;/ Nie martw się będzie dobrze, synek jakoś da radę z tatą ;) Jeju i jeszcze tyle nerwów teraz masz na końcówce, bądź dobrej myśli kochana, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło dla synka :*

Dominia no takie są właśnie nasze koleje... Ehh ;/ To trzymam kciuki za dzisiaj, dasz radę ;)

Ola tak to jest z tymi zachciankami naszymi :D

Princess No ja to bym chciała na czarno znowu, ale kurde właśnie samo to że farbować te odrosty potem :P Ja mam na 8 lutego dopiero, ale jak na razie nic się nie działo, więc chyba ok jest ;) No i dziękuję ;) I nie wysilaj się tam za bardzo, rób sobie przerwy :) Może pogadasz z ginem i będzie w porządku, może tak jednorazowo tylko ten skok ciśnienia..

Sylwka no jednak jest ;) Dziękuje :D

Buziaczek trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, oby było wszystko w porządku. ;) Przynajmniej jesteś pod opieką lekarzy całą dobę ;)

A ja zauważyłam, że od paru dni mam stałe pory chodzenia do wc w nocy hehe co 3 h... i wtedy mały aktywniejszy się robi, ale nie jest tak źle, daje mi spać, bo tak bardzo nie szaleje :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #533666 przez sylwka727
Buziaczek trzymaj się :kiss: trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało :kiss: :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #533689 przez gabilee
kasiu kurcze mam nadzieje , ze Kacperek szybko sie wykuruje :)

dominia powodzenia :D trzymam kciuki

jadziu dzieki za linka :kiss:

ola zapewne zurawinka ci pomoze, a na bol brzucha to tylko lezenie albo nospa ... :kiss:

princess najlepiej tak jak mowisz powiedz to gin o tym puchnieciu , ale nie martw sie na zapas kochana , bo norma jest, ze niektorym kobieta puchna dlonie i stopy, moja bratowa miala stopy jak slonica !!
a w planach mam zakupy dla malego i moze wkoncu jakies pranie :)

sylwka tyci wady to nie wady :D hehe wazne , zeby byl kochajacy i czuly :)

buziaczek biedulko trzymaj sie tam i zdrowiej :kiss: mam nadzieje , ze sie wszy7stko unormuje

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka