BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534107 przez Monia_T
Jadzia spokojnie z tymi cukrami. Ja ze 2 tygodnie temu miałam tak, że przez kilka dni w ogóle nie mogłam ich opanować trzymając ścisłą dietę...za to teraz od 5 dni są bajecznie niskie, a przyznam się bez bicia, że nie trzymam się wyłącznie diety :silly: Po prostu to ostatni moment przed porodem, żeby zjeść coś pysznego, bo przynajmniej na początku karmienia wiele rzeczy odpadnie...
Także może to taki okres u Ciebie, że cukier wariuje a za moment sie ustabilizuje?

Trzymam kciuki, żeby tak było :kiss:

Sprawdzam przed jedzeniem tylko jak się dziwnie czuję. I jeżeli był powyżej 120 to wtedy odczekałam chwilę, ale tak to nie. Moja diabetolog mówi, że nie wolno opuszczac posiłków, więc ja sie tego trzymam.

Zdarza się chociaz ostatnio rzadziej, że po insulinie i dietetycznym posiłku cukier potrafił skoczyc do 160 :dry: Także u Ciebie nie jest tak źle :)

A o tych skrzepach ja powiedziałabym lekarce. Nawet jakby miała mnie uznać za panikarę i powiedzieć, że świruję...to pytasz dla swojego i dziecka dobra. W tym wypadku odrobina nadgorliwości nie zaszkodzi, a nie wygląda to na normalny objaw.

Andzia właśnie apap możesz :) I wyleż się pod kołderką, może to z zimna.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #534111 przez Madlen
Hej Jadzia remont jeszcze jeszcze.. pierdolony...
Nigdy więcej remontu. Rzygam tym już. Masa kasy i nerwów.
A samopoczucie do dupy, pokłóciłam się z M. przez jego nerwy i dzień koszmarny. Boli głowa, niedobrze mi jest. Ledwo się kulam. Nic tylko przespać taki czas..

Też chyba Apap wezmę..

12 lata 3 miesiąc temu #534113 przez jadziatopol
Monia dzieki :kiss: juz mi lepiej :) zaraz do niej zadzwonie i jej powiem o tych skrzepach ;)
Andzia do lozeczka hop! :) herbatka z cytrynka,miodem zebys sie wygrzalai apap :) zejdzie w dol na pewno :)
Madlen widze,ze nie tylko mnie sie zdarzaja takie pieprzone dni ;) najlepiej przespac...jutro cale szczescie bedzie nowy dzien :) a i remont sie w koncu skonczy :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534117 przez Monia_T
Madlen to może zamiast apapu wypij Karmi lub Bavarię, włącz jakiś film albo połóż się w wannie pełnej piany? Najlepsza byłaby butelka dobrego wina...ale na to musisz chwilę poczekać ;)

Wiem jak wkurwiający jest remont, rok temu kupiliśmy mieszkanie, mojego męża akurat nie było i sama musiałam zapanować nad remontem robotnikami, wybrać kolory, projekty, sprzęty itd, itp...A do ogarnięcia miałam wszystkie 3 pokoje, kuchnię, przedpokój łazienke i WC. Fajnie mieć wszystko nowe, ale drugi raz tak bym się wrobić nie dała!!! Chyba w życiu tylu nerwów nie miałam.
Współczuję, ale pomyśl, że efekt będzie tego wart ;0

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #534120 przez andzia_zg
jadzia własnie leze w łozeczku i popijam herbate z cytryna i sokiem malinowym... oby do jutra przszlo wredne choróbsko

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534122 przez jadziatopol
wlasnie do niej dzwonilam i powiedziala,zeby sie nie martwic...ze to nie jest na pewno efekt uboczny zazywania tego leku, ze mam dawke minimalna :) moze po prostu od grzania mi takie skrzepiki krwawe wychodza z nosa? nie wiem...w kazdym badz razie jestem spokojniejsza :) moze mnie uzna za wariatke ale w koncu tak jak mowicie...kobiety w ciazy sa usprawiedliwione ze maja jobla na punkcie zdrowia bo nie sa same a z maluszkiem :lol:
Monia rozmarzylam sie kochana...tak pieknie napisalas o tej wannie z piana i winie :P :side:
Andzia na pewno przejdzie :lol: herbata i lozko czynia cuda :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534147 przez Satine0
Cześć :)

Czytam was dziś od rana heh, ale jakoś nie mam weny na pisanie :) Wyszłam właśnie z wanny...czułam się jak w spa :P Mąż mnie całą umył i wytarł hehe :laugh: :laugh:

:) Jadzia Ja dopegyt biorę chyba od 11 tc. Przepisał mi go bo miałam ciśnienie 140/90. I teraz mimo tabletek takie się zdarza a nawet większe. A co do skutków ubocznych to nie miałam żadnych. Może zapytaj swoja Panią doktor czy mogła być brać te tabletki :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534151 przez jadziatopol
Satine takiej to dobrze :lol: to nie dziwie sie ze sie nie udzielasz na forum...jakby moj byl w domku i tak sie mna zajmowal to tez by mnie nie bylo :P co do dopegytu to pytalam ja ale ona nie chce slyszec wogole o lekach z Polski :( a szkoda :( bylabym spokojniejsza :( ale ten lek co biore zaczynaja wporwadzac w Europie dla ciezarnych. Podobno rownie dobry....mam nadzieje,ze mi to minie po tygodniu (tak jest napisane przynajmniej) . I pomimo tego ze bierzesz Dopegyt zdarza ci sie wyzsze cisnienie? szok! dlaczego? a w domu tez sama mierzysz? no chyba ,ze mierzysz po takim myciu :P to sie nie dziwie ,ze masz podwyzszone :lol: ale glupol dzisiaj ze mnie....i mam sprosne mysli :side: :woohoo: :silly: taki humor to tez skutek uboczny leku :side: :silly: :silly: :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534171 przez Satine0
Hahah :D:D Mierzę, mierzę :) 4 razy dziennie i zapisuje to w swoim magicznym zeszyciku :) Na każdej wizycie mój pipkolog mi sprawdza pracę domową :P Jak będzie przekraczało 140/90 to kazał mi się zgłaszać do szpitala albo do niego :) Póki co nie przekracza całe szczęście. U niego przeważnie jak mi piguła mierzy to mam wyższe :P ostatnio miałam 149/95 bodajże ;x nie wiem czemu tak...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534178 przez jadziatopol
Satine no wlasnie ja tez tak mam..w domu ok a tam mam takie samo jak ty ;)

Mam dzisiaj taki zajeb...y humor :silly: ladna pogoda...kapusniak na gazie ...czego wiecej chciec :lol: :blink:
A z takich amerykanskich ciekawostek edukacyjnych to moj syn wczoraj mial wychowanie seksualne i uczyli sie o seksie analnym,oralnym i "zwyklym"...hahhaha...omawiali kazdy z nich po kolei i wymieniali sie doswiadczeniami o ile takowe ktos mial :blink: ciekawe co na to powiedzialoby nasze kuratorium oswiaty? :silly:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534180 przez Satine0
Hahah ja mam ubaw bo Szymek zrobił mi zdjęcia jak leże ściśnięta w wannie...wyglądam jak masajka !! Takie cyce zwisające po pępek hahahahahah nie mogę !!!!

Ja chyba zaraz pojem lody czekoladowe z kawałkami czekolady bo jeszcze mam trochę :D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534181 przez jadziatopol
hahahahhaha..... :lol: :lol: i pewnie nie masz ochoty urozmaicic fotkami naszego wspanialego forum? :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534186 przez Alina2408
widzisz buziaczek jednak wszystko jest oki :):)

monia spokojnie nie poczulam sie urazona i zrozumialam o co ci chodzilo :):) a moze malenstwo spierdzilo ze"pier... i zostaje na dluzej :P"

andzia i wystarczy a jak mozesz to cieple mleko z czosnkiem i wyrko...

jadzia mnie tez ostatnio pekaly naczynia i to jak bylam w szpitalu bo tam goraco i kaloryfer na full wiec spytalam o morfologie i idealna wiec polozna stwierdzila ze od suchego powietrza i jak wrocilam do domu to oczywiscie sie skonczylo...

jadzia takie nauki u nas nie wchodza w gre o seksie analnym generalnie nie ma mowy uwierz mi...

satine ja upieklam czekoladowe muffinki z kokoskiem :):) tez mi czekoladowo :):)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #534187 przez Satine0
hahaha....lepiej nie bo jak zaczniecie się śmiać to wam się brzuszki pourywają hahaha każda rodzić zacznie :woohoo: :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534197 przez jadziatopol
Alina oj wiem ze u nas temat sexu to tabu ;) tak sie tylko smieje :blink: :lol: juz sobie wyobrazilam te nauczycielki ze szkoly Bartka jak prowadza wyklad...hahahaha :lol: w garsonkach pod 50-tke . Nie wszystkie nauczycielki sa takie hardcorowe jak ty Alina (z wygladu) :) ale polska mlodziez na 100% reagowalaby smiechem...a tu Bartek byl zszokowany...nikt sie nie smial.Kazdy powaznie podchodzil do sprawy i dyskutowal na ten temat bez zadnych oporow :ohmy: mowili tez o zagrozeniach (chorobskach) i czy sex bez milosci jest ok . Mieli sie podzielic na dwie grupy . Jedna to sex bez milosci jest extra, a druga sex tylko z milosci....i o dziwo w pierwszej grupie pozostaly tylko 2 osoby :ohmy: jednak ta amerykanska mlodziez nie jest taka wyuzdana i puszczalska o ile przyjac ,ze podeszli do sprawy uczciwie :blink:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka