BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534569 przez aganobla@op.pl
Hej brzuszki :)

Satine super zdjęcia :)

kasia ciesze sie że z Kacperkiem lepiej a ze szczepieniami to prawda,to samo powiedział nam lekarz z 25 letnim stażem,pracuje w szpitalu i na co dzień leczy dzieci,które nie zostały zaszczepione

Madlen dziewczyny dobrze podpowiadaja,ja tak samo odradzam

Buziaczek dobre wiadomości,jeszcze troszke :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534576 przez Madlen
Satine urocze foty :)

Dziękuję za odpowiedzi :kiss:
Jeśli pogrzeb będzie w środę to nie pojadę sama.

A teraz weselsza tematyka.
Zastanawiałam się nad leżaczkami. Podoba mi się bardzo ten co Kasia wstawiała- Fisher Price Rainforest do 9 kg.
Te do 18 kg też się nadają dla noworodka?
Jakie są najlepsze? Z wibracjami, zabawkami i muzyczką?
A może te na cienkich płozach, gdzie dzidzia sama się może pobujać?
Jak macie jakieś modele to się chwalcie.

A co wy na ten model :)

12 lata 3 miesiąc temu #534581 przez dominia
Kasia super, że z Synkiem jesteście już w domu :) od razu lepiej :) :kiss:

Satine masz piękne włosy :) wyfarbowane tak wyraziście :) super :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534582 przez aganobla@op.pl

12 lata 3 miesiąc temu #534587 przez Alina2408
monia moiwilam ze jej tam ciplutko i sie spodobalo...

wiesz moi rozdzice zawsze byli otwarci i na duzo nam pozwalali ale jak patrze na pewne zachowania dziewczat w wieku 11 lat to mi rece opadaja... szok poprostu a generalnie jestm bardzo tolerancyjna ale chyba nie az tak...
z mama jest tak ze chyba na rzie to przyjela do wiadomosci chyba sama czuje ze tak jest dla niej lepiej tylko ja sobie zadaje pytanie co dalej...

pati to dobrze ze sobie radzi bo naprawde byloby zle gdyby tak nie bylo szkoda tylko bo uwazam ze stracila troche dziecinstwa ale za to jako mloda mama jak dziecko podrosnie to ona zacznie od nowa zyc w moim wieku jej maluch bedzie mial 15-16 lat :P:P

satine swietne foteczki to ze sluchwkami mnie rozwalilo...

madlen ja wstawialam jest na dosc cienkich nozkach i ma wibracje i melodyjki i zabawki zaraz poszukam i wstawie :)

...nie oddam Cię nikomu...
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #534588 przez Alina2408
monia moiwilam ze jej tam ciplutko i sie spodobalo...

wiesz moi rozdzice zawsze byli otwarci i na duzo nam pozwalali ale jak patrze na pewne zachowania dziewczat w wieku 11 lat to mi rece opadaja... szok poprostu a generalnie jestm bardzo tolerancyjna ale chyba nie az tak...
z mama jest tak ze chyba na rzie to przyjela do wiadomosci chyba sama czuje ze tak jest dla niej lepiej tylko ja sobie zadaje pytanie co dalej...

pati to dobrze ze sobie radzi bo naprawde byloby zle gdyby tak nie bylo szkoda tylko bo uwazam ze stracila troche dziecinstwa ale za to jako mloda mama jak dziecko podrosnie to ona zacznie od nowa zyc w moim wieku jej maluch bedzie mial 15-16 lat :P:P

satine swietne foteczki to ze sluchwkami mnie rozwalilo...

madlen ja wstawialam jest na dosc cienkich nozkach i ma wibracje i melodyjki i zabawki zaraz poszukam i wstawie :)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #534589 przez Pliszka
Kasia, super, że Kacperek już w domu! Jeśli chodzi o szczepienie przeciwko pneumokokom, to w szkole rodzenia pediatra też radziła aby akurat tego absolutnie nie odpuszczać, ale nie wiem w którym momencie się szczepi.

Madlen, myślę, że koleżanka na pewno zrozumie i się nie pogniewa jeśli się nie pojawisz. Gdyby to jeszcze nie był środek zimy i końcówka ciąży to co innego, ale myślę, ze w tym momencie to takie wycieczki są ryzykowne, tym bardziej , że wszędzie jest bardzo ślisko :dry: Może tak jak pisze Michasia zaproś ją do siebie parę dni po pogrzebie, niech wie, ze może na Ciebie liczyć i się wygadać, albo po prostu pobyć. Czytałam jakiś czas temu w "Zwierciadle" o tej książce:
lubimyczytac.pl/ksiazka/156271/mozesz-odejsc-bo-cie-kocham
Może to byłby dla niej dobry prezent?

Alina, przykro mi z powodu Mamy. :( Może skonsultujcie to jeszcze z innym lekarzem czy na pewno nie ma szans, zeby jak najszybciej zacząć leczenie...

Satine, super zdjęcia :)

My byliśmy w kinie na "Django" Tarantino i bardzo mi się podobało :) Co prawda były momenty, ze krew się lała strumieniami :ohmy: ale grunt, że wszystkich oprawców spotkała zasłużona kara, no i sporo śmiesznych scen zrobionych z przymrużeniem oka :) Bardzo fajny film i swietna obsada. Siedzenia w kinie super wygodne, więc nie było źle, tylko musiałam raz się wymknąć do toalety :blink: Potem byliśmy ze znajomymi na kebabie i się z Olkiem objedliśmy falaflami :) No a teraz odpoczynek po tych wszystkich atrakcjach :laugh: W piątkę sobie rezydujemy na kanapie (Misiek, kociczka, psiak, ja i Olek :lol: ).

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534590 przez Satine0
A ja mam dokładnie ten :) z wibracjami na nóżkach.

12 lata 3 miesiąc temu #534594 przez Alina2408
www.smyk.com/bright-stars-lezaczek-malpk...5,swiat-niemowlaka-p tu jest linka ale my kupilismy go za 80 zl w jeszcze wiekszej promocji

12 lata 3 miesiąc temu #534596 przez Monia_T
Alina mi tez rodzice pozwalali i wyrosłam na ludzi ;) Ale bez przesady!!! Teraz 12-latka udaje 18-latkę i to mnie rozwala. Nie jestem bardzo konserwatywna, ale jakieś zasady wprowadzam :)

Madlen ja mam taki leżaczek, hybrydowy Bright Starts. Jest od 0-13kg i ma wkładkę dla noworodka. Nie ma wibracji, ale na tym mi nie zależało. Ma różne tempa bujania, timer, dźwięki natury, melodyjki, dostosowuje się do wagi maluszka.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #534599 przez Alina2408
monia fajny ten lezaczek ale boje sie zapytac za ile????

12 lata 3 miesiąc temu #534603 przez xpatiiix3
Satine śliczne fotki ;)

Alina no teraz już jak większy chłopczyk to i czasem na imprezę jakąś się może wybrać, ogólnie jeżeli chodzi o syna to w ekspresowym tempie dziewczyna dojrzała :)

Monia mi się raz zdarzyło, że do klubu z koleżankami poszłam, a tam 12-13 latki pijane stoły przewracały i tarzały się po ziemi tak schlane były... Ale to już wogóle komedia, bo i ochroniarze powinni DO sprawdzać i powinni taki klub zamknąć, ale w tych czasach się patrzy aby zarobić, a takie dziewczyny to dobry łup dla starszych chłopców, którzy lubią takie wykorzystywać...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #534612 przez Alina2408
pati dlatego ja kiedys i to uz nie raz zwrocilam uwage i w barze i w sklepie na wiek dzieciecy klientow kupujacych alkohole i papierosy moze jestem wredna czasem ale kurcze nawet pic trzeba umiec :)

12 lata 3 miesiąc temu #534613 przez Monia_T
Alina niestety nie tani...nowy ponad 300zł :ohmy: Ja kupiłam od znajomej za 150zł, jej córka nie tolerowała w ogóle bujaczków, więc ten nie był prawie używany. I dostałam jeszcze do niego matę z drewexu i karuzelke, także mi się udało :laugh: .
Szczerze to nie zapłaciłabym 300zł na nówkę ;)

A jeszcze mi się przypomniało...jak leżałam na patologii były dwie 14-latki w 9 miesiącu ciąży. I chodziły takie nieporadne z brzuchami, już nie były takie "przebojowe" jak kilka miesięcy wcześniej kiedy pewnie w ciążę zachodziły...szkoda takiego straconego dzieciństwa...
A jak słyszę o tych zabawach typu "słoneczko" :ohmy: :ohmy: :ohmy: oby moja córka nigdy nie wzięła w tym udziału!!!

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #534616 przez Satine0
Monia Ja jak chodziłam do ginekologa to zawsze pełno takich siedziało brzuchatych :) teraz już urodziły to ich nie widuje. No i szkoła się zaczęła to też ich mniej w kolejkach przesiaduje :P

Dziewczyny co kupić dziadkowi na dzień dziadka?? :) Babci kupię koszulę nocną o ostatnio narzekała, że ma same stare i że muszę jej zamówić jakieś... ale nie mam pomysłu co dziadkowi :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka