BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537870 przez jadziatopol
DOMI oj...przepraszam ;) pomylilo mi sie ;) rzeczywiscie Chomiczka to napisala :) dzieki za poprawienie :) hmmm...z ta gestoza to nie sa zarty :( ja nawet nie wiedzialam,ze cos takiego jest :ohmy: to wolisz rodzic przez cc? czy wolalabys sn?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537871 przez xpatiiix3
Jadzia no to w takim razie chyba rozwarcie się robi tak.? u mnie to takie białe zabarwione na brązowo krwią ;> chociaż na razie cisza i nic nie ma teraz...
Dzięki ;) to z początku ciąży fotka :P No no pełna chata to jest hehe byłaby równowaga ale ciotka się wyprowadza i chłopaków więcej będzie :P Alina ma kontakt z Satine..

Michasia wspominałam hehe ale nie że bliźniaki, mówiłam że ciotki córcia w wieku brata :) ale my i tak się śmiejemy że jak bliźniaki bo bardzo zżyci ze sobą są.. :P

Domi no tak hehe ;) zawsze może się maluszkowi pośpieszyć :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #537875 przez princess
Pati rzeczywiście słodziaki :) Wesoło masz z nimi :) Mówisz masz brązowe nitki, a jakiej są konsystencji, galaretowatej?

Sylwia to super masz obiadek, też bym pojadła takiej zupki i krokietów :silly:

Chomiczka to dobre wieści :)

Kasia czyli wizyta ok, optymistycznie to wszystko wygląda...

Natalka dobre wieści z wizyty :) Powodzenia w nauce, a kiedy zaczynasz zaliczenia?

Monia trzymam kciuki za córeczkę.

DOMI ale masz szyjkę długą :)

Michasia super pokój, od razu widać, że świeżo po remoncie :)

Też się zastanawiam co u Satine, w sumie to Alina ma jej numer a może sama pojechała rodzić :D

Kasia Ty korzystasz z forum z komórki?

Była u mnie koleżanka z córeczką, ależ on słodka :) Czarne włoski, pulchniutka, po prostu cudeńko :) Ale koleżanka narzekała, że babcie i ciotki małą rozpieściły ciągłym noszeniem na rękach i teraz ona ma probllem, bo mała ciągle by tylko wisiała przy cycku, jak na chwilę ją odłoży to zaraz ryk na całego. Nie może spokojnie przy komputerze posiedzieć czy ksiażki poczytać bo ciągle małą nosi na rękach bo już tak się przyzwyczaiła. Przestrzegła mnie, by nie dawać ciągle dziecka nosić, bo potem będę miała masakrę. Opowiadała mi o cesarce w szpitalu, w którym będę rodzić, takie emocje miałam, że ciśnienie mi skoczyło do 150/100 :ohmy: teraz na szczęście już 120/80. Ale chociaż dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy i już wiem co i jak.

12 lata 2 miesiąc temu #537877 przez jadziatopol
Patii u mnie wyglada to dokladnie tak samo :) i odchodzi codziennie od ok. 2 tygodni :) szkoda ze tutaj nie badaja na kazdej wizycie bo wiedzialabym czy cos sie zmienilo i czy mam wieksze rozwarcie. Moja dr powiedziala ostatnio,ze juz mnie nei bedzie badac ginekologicznie,zebym nie krwawila jak ostatnio....mamy tylko czekac ;) a ja bym wolala wiedziec ile mam rozwarcia :(

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537879 przez xpatiiix3
Princess tak, mój malutki pocieszny chłopczyk :) no no dokładnie takie, bo śluz u mnie wodnisty, a to takie niteczki galaretowate, białe, zabarwione na brązowo krwią i krótkie były takie po 2cm gdzieś..

Jadzia no szkoda, że tak nie badają u nas też czasami trzeba się doprosić, żeby zbadali, bo uważają, że nic się nie dzieje i tylko nospe pchać potrafią... ale ja tam nic nie biorę, bo i tak mi nie pomaga...

No i całą noc miałam bóle jak na okres i dzisiaj już trochę lżejsze, ale tak co jakiś czas, a w nocy to aż ułożyć się nie mogłam, czyli, że tam się coś dzieje, a ja dopiero za 2,5 tyg mam wizyte.. Ciekawe czy jej doczekam :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #537883 przez Marlena1888
hej mamuśki:) ja na chwilkę, bo widzę że net się wkońcu pojawił- nie było od wczoraj..
cieszę się że dziewczynki na wizytach wszystko pięknie, jakie duże te Wasze Dzidziusie :)

Honka, śliczny juniorek :)

miłego wieczorka, :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #537887 przez princess
Pati no to rzeczywiście to może być czop :) A kiedy masz teraz wizytę u gina?

12 lata 2 miesiąc temu #537890 przez jadziatopol
Patii jak masz takie bole i czop ci odchodzi to ja zadzwonilabym do swojego gin bo u ciebie to troszke za wczesnie na porod ;) tak na wszelki wypadek ,zeby zerknal...takie odchodzenie czopa moze trwac kilka tygodni ale moze tez kilka dni albo godzin. Przy pierwszym porodzie po 8 godzinach od odejscia czopu urodzilam :) wiec lepiej sprawdzic bo u maluszka moga byc plucka niedojrzale ;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537905 przez princess
99 % dzieci ma dojrzałe płucka w 36-37 tc więc chyba nie ma powodu do paniki. Ja to bym bardziej się zastanowiła nad łożyskiem, bo brązowe zabarwienie to nie z szyjki tylko głębiej, z macicy.
Pati ale nic Cię nie boli teraz?

Gin mi kiedyś mówić, że drobne plamienia mogą być spowodowane przemieszczaniem się łożyska, które może mieć miejsce przez całą ciążę. Mi np łożysko przewędrowało całkowicie ze ściany tylnej na przednią ;)

12 lata 2 miesiąc temu #537910 przez dominia
Michasia USG dopochwowe mam tylko na zmierzenie szyjki :) to badanie robi mi co wizytę bo to wygląda tak, że jest szyjka i zaraz napierająca na nią głowa ;) widać ją dobrze wtedy .. i jest wiarygodne bo palcem to można powiedzieć, że jest miękka i czy wszystko zamknięte ale dokładnie szyjki się zmierzyć wtedy nie da :) powie, że niby krótka a wyjdzie, że długa jak szyja żyrafy i na odwrót :)
Bardzo ładny odświeżony pokoik :)

Jadzia nie wiem jakoś czuje taki niepokój, że u Ciebie już niedługo się zacznie :) dzisiaj masz wizytę ? pewnie znowu posiedzisz ładnych kilka godzin :lol: szyjka może się skracać ja bym się nie obraziła ale niech potrzyma jeszcze chwilkę :blink:

Patii dobrze dziewczyny mówią, bezpieczniej by było jakbyś skonsultowała to z lekarzem ;) mój gin jak wychodzę już z gabinetu to zawsze jakby się coś działo to proszę dzwonić albo od razu na IP :) taki wystraszony a mi się śmiać chce hihi :lol:

Kurde .. byliśmy w merkury market kupić koszyczki na komodę na grzechotki i takie różne mniejsze rzeczy i już mieliśmy jechać do domu Tomek włożył kluczyk żeby otworzyć samochód i już nie wyciągnął :dry: próbowaliśmy wszystkiego, tata musiał przyjechać, odwiózł mnie do domu wziął jakieś klucze i mieli rozkręcić żeby jakoś odzyskać ten klucz i przyjechać do domu .. :( samochody są od 3 dni całe w lodzie bo padał deszcz i na chodnikach jest po 3 cm samego lodu :ohmy: normalnie takiego czegoś jeszcze nie było .. auto jak skorupa :huh: żeby tylko się nie rozsypał ten zamek całkiem bo nie mamy kasy na zmianę zamków i stacyjki :( dalej tam jest pod tym sklepem .. jeszcze mi się tak chciało sikać, że mamciu :ohmy: Igi mi co jakiś czas jeszcze dociskał na pęcherz i myślałam, że popuszczę, na szczęście dotrzymałam do domu :)

Ja mam numer do Satine jak coś :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537925 przez jadziatopol
Patii mi moja ginka mowila,ze ta galaretka moze byc podbarwiona na brazowo (brazowa krew) i to normalne...ale mimo wszystko ja zadzwonilabym. A z tymi pluckami to kazdy lekarz inaczej mowi...ja juz slyszalam ze od 36 tygodnia jest ok...potem ze od 37 tygodnia i nawet slyszalam ze od 38 tygodnia...to sprawa indywidualna.....dlatego u mnie sprawdzala ostatnio na usg :)
Dominia no to jaja z tym lodem i z zamkiem... ;) ja mialam podobna przygode w tamtym roku...wlozylam i zlamalam kluczyk bo na sile chcialam wyciagnac i tez byl lod jak diabli. ;) tak.,...dzisiaj mam wizyte i robie wiecej jedzenia na wypadek jakbym miala tam znowu koczowac ;) :lol: to moze wyslij smska do Satine z pytaniem co u niej?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #537931 przez Dzolka
Monia super brzuszek wielkośc chyba mam podobna :laugh:

chomiczka świetna ta czapeczka :laugh:

vini-miki, jadziatopol no ciekawe kogo teraz wezmie :blink:

DOMI to ta przytulanka z bijacym sercem? ja tez mam zamiar kupic

sylwka727 o której pościeli mówisz? tak na allegro:
tu masz: :laugh:
allegro.pl/16-el-posciel-dziecieca-120x9...era-i2971112009.html

allegro.pl/kubus-disney-posciel-3-el-90x...ena-i2942830425.html

honka_18 powinnas kokardke czerwoną przypiąć :laugh: jest cudny :woohoo:

Wogóle dzis sie obudzułam z płaczem ok 4 bo strasznie dłonie mnie bolą wyczytałam ze to w ciąży tzw.zespół cieśni nadgarstka jutro idę na wizytę do gina to powiem ze nie wyrabiam cały dzień też bolą ale staram się do wody wkładam itd aż boje sie spać :(
Ja jak na razie nie mam żadnych objawów porodu :angry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537933 przez dominia
Jadzia ale takiej szklanki to ja nie pamiętam jeszcze jak żyję :) na szczęście coś tam jeszcze poszperał i wyciągnął uff ulga :)
Dobrze robisz lepiej mieć jedzenie niż głodować ;)
Moja chrześnica Milena była wyciągnięta między 36 a 37 tygodniem przez cc bo Magda miała łożysko przodujące .. i siedziała tydzień w inkubatorze, jak ją przywieźli nam zaraz po cc to 'skrzypiała' i płucka były sklejone czy jakoś tak, ta taka ostateczna faza wykształcania nie była do końca rozwinięta :)

Już napisałam do Satine, czekam na odpowiedź :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537940 przez jadziatopol
Dzolka dokladnie....CTS...zespol ciesni nadgarstka...nieprzyjemna sprawa. Dobrze,ze idziesz do lekarza. Wspolczuje ci bardzo bo podobno boli jak cholera. ;)

Dominia dokladnie ;) to wszystko zalezy...kazdy dzidzius inaczej sie rozwija i czasem brakowac moze jednego dnia ;) i plucka sie zapadna. Cale szczescie ze Tomkowi sie udalo wyciagnac kluczyk...jej....przynajmnie kasy nie musicie wydawac :) no to pieknie z tymi mrozami. Wlasnie do mnie kuzynka napisala ,ze faktycznie mroz i lod wszedzie ;) super,ze napisalas...to czekamy teraz. Mam nadzieje,ze jej unormuja cisnienie i wroci do domu ;)
Uwazajcie dziewczyny :(

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537949 przez DOMI
Dozolka tak zabawka naśladuje odgłos bijącego serca. Ja też miałam problem z drętwieniem dłoni w ciąży a po porodzie nie mogłam nawet utrzymać łyżeczki w ręku. Dotykałam umytych włosów i nie umiałam stwierdzić czy są suche czy mokre. Chodziłam na laseroterapię i nosiłam opaski na łokciach i po jakimś czasie ustąpiło a teraz znowu się zaczyna.:( Lekarz też początkowo twierdził, że to cts ale ostatecznie orzekł uszkodzenie nerwów łokciowych.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka