BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #539237 przez dominia
A jak to się sprawdza czy brzuch jest nisko czy wysoko ? bo ja nie wiem sama jak jest z moim ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #539244 przez princess
Dominia prosz allegro.pl/poduszka-do-karmienia-rogal-w...art-i2924003716.html
ja mam brązową, jest ładna, wypchana kuleczkami, gruba, zbita. Obicie bawełniane, zdejmowane do prania.

Jadzia u nas właśnie tak jest, że też się mało widzimy, bo M wraca z pracy po 17, często jeszcze gdzieś jedzie, a to na próbę, to zakupy, o 21-22 chodzi spać i czasem ledwo parę słów zamienimy i zdążymy się pokłócić, czasem konkretnie. Dziś była awantura ale ochłonęliśmy i już jest ok.
Śliczny kiciuś, rzeczywiście podobny do Pliszkowego :D

Michasia też uważam, że lepiej wziąć za dużo niż za mało. Nie lubię tego uczucia, gdy gdzieś jadę i nie mam pewności, czy czegoś nie zapomniałam ;) A tym bardziej w takich okolicznościach jak poród :) Też muszę kupić tą maść Ziajki.

Andzia ja ostatnio zauważyłam, że po południami mam temperaturę ok 37, zaś wieczorami spada do 36,5. Ciekawe czemu tak się dzieje?

Zdecydowałam, że idę jutro do laboratorium na badania, mocz, morfologię i jeszcze kilka innych badań zrobię, mam jakieś przeczucia, ze coś jest nie tak. W sumie to mam prawo fisiować, w końcu w ciąży jestem ;)

12 lata 2 miesiąc temu #539248 przez Satine0
Pokazujecie swoje kociaki to i ja pokażę swojego Kuguara :P tz. swoją :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539319 przez Madlen
Oj Katarinka migrena coś okropnego..... ja mam z nerwów, pomaga apap ice m.i.n.

Ja też chce kota :) Prześliczne wszystkie...

Ale Bartek ładniusi.

To jest nas trochę rodzących w marcu wg 1 usg...
Szkoda, ze dzidzia się nie rodzi wtedy kiedy osiągnie daną wagę np 3500g :lol:

Michasia a może te www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-biala-...3,swiat-niemowlaka-p myślałam nad nimi
Czasem zamawiam rzeczy w promocji ze strony www, a potem odbieram je w wybranym Empiku- np w Galerii.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539348 przez jadziatopol
Madlen o! to byloby swietne :lol: :lol:
Kasia ja tez samotnik jestem ;) czasem to mysle,ze dzikus ze mnie straszny :ohmy: a Bartka zdejcie zdobede...musze go poprosic,zeby mi dal bo nie mam albo mu cykne swieze :lol: z ukrycia :lol:
Andzia zdrowiej szybko :)
Princess no to cale szczescie ze juz jest ok :) ale bym chciala tez pojsc na badania tak dla swietego spokoju...chociaz podstawowa morfologie :( a tu sie nie da :(
Dominia a ja ci powiem,ze jestem koziorozec ale czuje jakbym byla wodnik :)
Satine piekny kociak :) najladniejsze sa takie wlasnie szaro-bure dachowce. Moja kolezanka ma jakies takie lyse koty rasowe...wygladaja jakby cierpialy na plackowate lysienie albo jakby sobie powygryzaly futerko miejscami...fuj...okropnie to wygladalo ;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539396 przez Pliszka
Jakie piękne kocice :lol:

Kasia, nie brakuje Ci towarzystwa bo masz synka :) Ja też mam raczej nie jestem jakoś strasznie towarzyska, lubie ludzi, ale też potrzebuję dużo prywatności, problem w tym, ze teraz calutkie dnie siedzę sama ze zwierzakami, bo Misiek teraz dużo pracuje i często wyjeżdża, więc jak się pojawia jakaś okazja żeby się z kimś spotkać to się bardzo cieszę :) Lubię samotność i ciszę, mogę sobie godzinami czytać czy coś oglądać czy wcześniej spacerować, ale ostatnio za dużo tej samotności :dry: Nigdy nie miałam aż tyle czasu dla siebie :blink: , już w czasie studiów zaczęłam pracować, po pracy często jeszcze jakiś fitness, basen czy spotkanie z koleżanką, w weekendy studia podyplomowe albo odiwedziny u rodziców, jak przychodził wolny weekend albo urlop to się nie mogliśmy z Miśkiem nacieszyć :) Często sie wykręcaliśmy z różnych spotkań czy imprez żeby sobie własnie tak pobyć na spokojnie w domku. A teraz już chwilami mam dość leniuchowania :blink: Myślę, że jak się ma dziecko to jest zupełnie inaczej, bo taki mały człowiek jest pewnie strasznie absorbujący, zadaje tysiace pytań i człowiek marzy o ciszy no i nie brakuje mu tak kontaktów towarzyskich. Dobrze, ze przynajmniej mam zwierzaki, troche do nich pogadam i mam się do kogo poprzytulać :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #539397 przez Dzolka
UUU..

A mnie wogole nie ma na tej liscie :( :P

12 lata 2 miesiąc temu #539402 przez jadziatopol
Dzolka jak to sie stalo? nie dopisalas sie?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #539404 przez justyna84
princess 2 torby do do szpitala lol :ohmy:

Tez jestem wodnik uparta zemnie czlowieczka ;) zakrecona i nie lubie jak mi ktos rozkazuje albo podpowiada co mam robic ;) to jest chyba moja najwieksza wada ;) Tez jestem troche samotnik zas moj m nie usiedzi na miejscu lubi towarzystwo ;)

12 lata 2 miesiąc temu #539414 przez Dzolka
NO NIE :( :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #539421 przez dominia
Ale sie ciezko czuje.. Jakbym nosila ze soba kamienie, tak sie czuje od jakiegos czasu wieczorem ;) padam ma twarz i wtedy marze zeby sie polozyc :)

Dzolka napisz co i jak i napewno zostaniesz dopisana :) wlasnie po to tez tabelka zostala stworzona tak wczesnie :)

12 lata 2 miesiąc temu #539422 przez Alina2408
princess moja kolezanka dotrwala do terminu cesarki ale miala ja na kilka dni wczesniej zaplanowana niz porod...

jadzia jaka fajowska kocicha

no to kawal chlopa z niego jadzia 180 cm :)

kasiu dziekuje mama skupila sie na nas troszku czasem doluje i chcialabym do niej pojechac ale sie boje i nie chce jej stresa dostarczac od 1 lutego ma urlop wiec wyglada na to ze spedzi z nami caly miesiac bo tak chce a moj m bedzie musial to przezyc hehe

andzia wieczorami zawsze wzrasta temperatura ale lepiej do wyrka jak sie zle czujesz...

pati musisz powoli wprowadzac maluchom pojecia takie normalne i informacje ze dzieci wychodza dolem nie pepkiem :)

dominia ja mialam tak ze jak zmienilam stanik na taki luzniejszy to cycuchy mi sie opieraly o brzuch :P a teraz to tak mi sie opuscil ze powoli to juz talia mi sie robi a o opieraniu cycuchow nie ma mowy...

satine jaka rozkocha ktos u ciebie robi fajowskie foty...

upieklam jablecznik nie wiem jeszcze czy dobry ale pachnie wysmienicie no i beza mi taka ladniusia wyszla ach... mniam juz mi slinka lecia ale poczekam na m :) niech on wezmie pierwszy kawalek...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #539426 przez Dzolka
U mnie niby na 10 Luty z USG na 6 Luty. Imie to Jaś :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #539427 przez Pliszka
Wszystkie wodniki, które znam są bardzo inteligentne, odważne i niezależne :) To ponoć znak zodiaku większości geniuszy :)
Ja się urodziłam 19.02 i w niektórych horoskopach jestem Wodnikiem, a w innych Rybami :unsure: Zawsze z opisów się bardziej utożsamiałam z Rybami, bo chyba bardziej niż przenikliwym umysłem i odwagą cechuję się wrażliwością i uczuciowością :) Nigdy nie czytam horoskopów w stylu co cię czeka w przyszłym tygodniu/miesiącu/roku, ale w takich charakterystykach znaków jest często sporo prawdy, choć też nie zawsze ;) Mój Misiek to lew i rzeczywiście uwielbia być w centrum zainteresowania i jest dobrym przywódcą, podobnie moja mama :) Ona ma nawet grzywę jak lew i czasem potrafi ryknąć :laugh: Ja nigdy nie podnoszę głosu, nienawidzę hałasu i krzyku, lew Misiek na szczęscie nie ryczy :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #539431 przez xpatiiix3
Alina no tak hehe ja to jakaś niekumata ostatnio i zakręcona :P Tylko właśnie nie wiem jak to im powiedzieć, oni wiedzą tam, że pipcie mają dziewczynki, a chłopcy siusiaki i tylko tyle, ale nie wiedzą po co i nie wiem jak im to wytłumaczyć, bo trochę dziwnie z maluchami gadać, którędy wychodzi dziecko, wiedzą, że wychodzi z brzucha, ale nie wiedzą którędy, no tylko, że wszyscy moi bracia zostali wyciągnięci z brzucha mamy bo ją rozcięli jak wilka z bajki, no tak śmiesznie wytłumaczone... I jednak chyba to rodzice powinni wytłumaczyć, nie ja, bo potem mogą mieć pretensje do mnie, że ja tłumaczę dzieciom, skąd się biorą dzieci :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka