BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #539091 przez Marlena1888
Jadziatopol a właśnie złapałam katar, oczy jak szklanki i taka osłabiona jestem.. typowe przeziębienie.. ale po rosołku trochę lepiej :laugh: a Filipek szaleje w brzuchu jak szalony po nim :lol:

Dominia Igorek duży chłop już :) oj to musisz się przygotować na wcześniejsze wyjście widzę ;) ale grunt że mały już gotowy do przejścia ;)

Martyna hihi żebyśmy miały na to wpływ kiedy im się zechce wyjść :woohoo: tyle okazji po drodze :) a Ty kiedy masz urodzinki?

a weźcie nie mówcie o tym czyszczeniu, ja mam codziennie "czyszczenie" raz lub dwa razy dziennie... :blush: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #539092 przez Martyna
Drzyzgunia to zależy ile tego białka masz ale może oznaczać zatrucie ciążowe, skoro Cie wypisali to pewnie nie miałaś go aż tak dużo, dobrze że sprawdzali z całego dnia

12 lata 2 miesiąc temu #539098 przez drzyzgunia
Martyna nooo dokładnie teraz doczytałam a na wypisie miałam napisany umiarkowany stan przedrzucawkowy. i w sumie dziwne bo w poniedziałek robiłam badania w przychodni i białka nie było a w niedziele już się pojawił dlatego kazali mi to kontrolować :)

Jadziu no teraz to już mam niskie :laugh: na szczęście bo jak trafiłam na IP to było powyżej 150/100 i cała niedziele się utrzymywało

12 lata 2 miesiąc temu #539102 przez jadziatopol
Marlena to kuruj sie kochana :)
Drzyzgunia mi zawsze tu sprawdzaja na kazdej wizycie mocz na obecnosc bialka ,zeby wykluczyc zatrucie ciazowe...dziwne ze cie wypuscili no ale moze mialas go niewiele

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #539103 przez dominia
Jadzia zobaczymy czy Synuś Ci zrobi niespodziankę w poniedziałek :)

Princess dzisiaj nie było .. Kochana zamelduj się proszę :)

Sylwia czekamy z niecierpliwością na Twoje wieści z usg :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #539107 przez Martyna
Buziaczek mogłaby się też odezwać

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539109 przez dominia
Martyna dokładnie też jej dawno nie było .. prosimy o odzew Kochane ! :) wszystkie, które dawno nie pisały :)

mam ochotę na kromkę z dżemem truskawkowym :( ale mogę sobie pomarzyć :(

12 lata 2 miesiąc temu #539113 przez jadziatopol
Princess byla przedwczoraj...a Buziaczka rzeczywiscie dluzej juz nie ma

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539118 przez princess
Pliszka śliczny kotek :kiss:

Dziś zabrałam się konkretnie za pakowanie torby szpitalnej bo miałam tylko wrzucone parę rzeczy do wanienki małego no i się okazało, że to będzie nie jedna tylko dwie torby :) w jednej moje rzeczy w drugiej Adasia, będziemy jechać na porodówkę jak na wczasy, tyle bagażu :)

Dominia dzięki za pamięć, dziś jakaś zakręcona jestem, w domu dużo rzeczy porobiłam :)

12 lata 2 miesiąc temu #539119 przez jadziatopol
Princess no to niezle :lol: tyle bagazu :ohmy: Jak samopoczucie?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #539122 przez katarinka1
Cześć kobietki.

Dobre wieści z wizyt jak czytam, to dobrze. Nastroje też chyba nie najgorsze, bo pojawiły się wizje urlopowe, wyjazdowe, achhhh super :)
A ja czuję się masakrycznie. Ostatnia noc i dzisiejszy dzień to dotychczas najgorsze w całej ciąży. Nocy nie spalam w ogóle. Dopadł mnie migrenowy ból głowy z wymiotami - nic nie pomagało :( Do tego okropny ból dłoni od tego cholernego drętwienia, a na koniec - chyba po apapie - ból żołądka. Także umęczyłam się i umęczyłam przy okazji męża, bo biedny latał w nocy do nocnej apteki i w ogóle cały w stresie. A dziś to się snuje niewyspana i zmęczona. Głowa jeszcze pobolewa, choć nie bardzo, ale za to - by nie było za dobrze - mega zgaga :( :( :(
No ale dość o tym. Martyna ja mam termin z OM 27 luty, z pierwszego usg 1 marca (niestety). W nicku zamiast Katarina1 (brzmi posągowo i mega poważnie) to Katarinka1 i córcia albo Ania albo Ninka - nadal myślimy :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #539129 przez Alina2408
juztyna w sumie najwyzsza pora :)

pati powinnas mowic otwarcie ze dolem juz nie sa takie malutkie :):)

pliszka my calkowicie tez nie bedziemy izolowac ale nasze spaly z nami i ogolnie dlatego na poczatke zainstalowalismy bramke robina domowym sposobem teraz mamy taka normalna poza tym w dzien moga wchodzic tylko chodzi o noce glownie a zrobilismy to wczesniej zeby psy nie kojarrzyly bramki z dzieckiem zeby nie mialy pretensji... i uwierz mi ze one sie z tym tez dobrze czuja maja swoje mile miejsce i nie traktuja tego jako kary...

natalka jelitowka na pewno nie bo bardzo dobtrze sie czuje zadnej goraczki czy wymeczenia poprostu biegam do kibelka :P

jadzia chcialabym hehe

martyna u mnie z usg byl termin na wczoraj :P

dominia urodzisz na walentynki :P

marlena ja zalatwiam sie regularnie ale nie az tak czaesto jak dzis i yak latwo :P:P

ide z psinami i po margaryne bede robic jablecznik z beza zeby przed porodem jeszcze zdazyc :P:P

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #539131 przez Martyna
katarinka1 zmienione :) katarina1 było na liście :) a tu działalo kopiuj wklej także dziekuję za uwagę

współczuję tej męczarni oby juz było lepiej :)

Princess ja też mam 2 torby tylko spakowane tak, że jedna na porodówkę a druga na później bo tak położna sugerowala aby wszytsko do porodu mieć pod ręką.

I może któraś skorzysta - rzeczy dla dziecka na czas porodu najlepiej schować w rożek wtedy nie trzeba szukać w torbie rzeczy tylko wyjmujemy rożek i dajemy położnej z ubrankami i pieluszkami

12 lata 2 miesiąc temu #539132 przez princess
Jadzia też się zdziwiłam ilością, ale jak do kupy uzbierałam te różne gacie, przybory, ręczniki, klapki to wyszła prawie jedna torba, a dla Adasia paczka pieluch to już pół torby to akurat jeszcze wejdzie parę ubranek, kosmetyków i koniec :) W sumie to ja jeszcze do szpitala będę targać poduszkę do karmienia, bo po cesarce się podobno bardzo przydaje.
A samopoczucie - dzięki, może być gdyby nie popołudniowa kłótnia z M, wkurzyłam się strasznie, aż wyszłam z domu ochłonąć. Ale już jest ok :)

A jak Wy się czujecie?

Dominia doczytałam, że wizyta udana i Igi już spory klocek :) powiem Ci, że lekarze rzadko się mylą co do rozpakowania, mojej koleżance wróżył, że się rozpakuje 3 tyg. przed terminem i tak się stało ;)

Ja z kolei jeszcze nie słyszałam, by ktoś z moich znajomych czy rodziny dotrwał do terminu cesarki, każdej wody odchodziły 2-3 dni przed terminem, moja mama tak samo z siostrą miała ;) To się chyba tak dzieje bo im bliżej terminu tym człowiek bardziej przeżywa to i się z wrażenia zaczyna szybciej rozpakowywać chyba ;)

12 lata 2 miesiąc temu #539146 przez dominia
Princess zobaczymy jak to będzie :) w sumie to jakoś bym chciała wcześniej urodzić .. przede wszystkim byłoby mi łatwiej później nadrobić egzaminy na uczelni :) ale jak Iguń wymyśli tak będzie :)
Mam do Ciebie mega prośbę mogłabyś przesłać linka do tej swojej poduszki ? bo sobie go nie zapisałam ostatnio :( jaki materiał na niej jest ? dobry ? ogólnie fajna ? zadowolona z niej jesteś ? :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka