BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #538914 przez dominia
Pliszka Kicia świetna :lol: łóżeczko mu nawet pasuje :lol: :lol:

My już po wizycie, szyjki mi już nie mierzył usg tylko sprawdził na fotelu, powiedział, że krótka i miękka, głowa bardzo nisko, ciężko mu ten łebuś było zmierzyć na usg :silly:
Igi już duży bo waży 2900g chociaż malutko urósł przez te 2 tygodnie :) cycał sobie palusia pierwszy raz widziałam :) już ma takie dokładne rączki i grube paluchy :lol:
Gin powiedział, że napewno nie dotrzymam do terminu :dry: nawet mnie postraszył, że nie wie czy dochodzę do 5 lutego :ohmy: myślę, że trochę przesadza coś mi się wydaje, że do terminu jeszcze będę na chodzie w dwupaku :lol: mam się umówić na ktg na poniedziałek znowu .. ale to nic posłucham sobie serduszka :)
Pytał jak się wczoraj czułam, było jakieś ciśnienie i w nocy na porodówkę przyjął 10 kobiet ! :ohmy: a faktycznie te twardnięcia były już uciążliwe :)
Najlepsze jest to, że powiedział, że szybko urodzę bo jestem szczupła .. i dziecko nie będzie miało problemów z wyjściem.. zobaczymy w praniu :blink:
Kazał chodzić, robić już wszystko co chcę :) bo i tak maluszek może już wychodzić :)
Ciśnienie 95/60 :) więc chyba dobre :)
Trochę się martwiłam a nie było o co :lol: teraz trzeba wierzyć mocno w to, że urodzi się cały i zdrowy :) mój Synek :kiss: :blink:
Na tym usg to już prawie nic nie widać, noga na cały ekran :lol: głowa i brzusio to już nie mówię :lol: :lol:

Dziewczynki jesteśmy już tak blisko końca .. i zarazem początku :lol: nie mogę się doczekać aż zaczniemy się rozpakowywać :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #538922 przez Dzolka
Wiecie mnie dzis w nocy coś bolało tak co godz czułam ale przeszło sama nie wiem to może takie delikatne skurcze były :dry:

Jeszcze troche trzeba wytrzymać :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538923 przez andzia_zg
Madlen a fuj... to naprawde wyglądało jak szczur :ohmy:

jadzia ja robilam w marcówkach taka liste porodow w tabelce. Tylko jest problem, bo tu na forum nie da sie wkleic tabelki tak, aby ktos mógł cos do niej wpisac. Jedynie jako jpg. Wkleilam ja wiec dziewczynom na facebook'u i sobie zapisaly na kompie plik worda, tylko, ze wlasnie nie kazdy ma facebook'a i tu jest problem ;)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538924 przez [email protected]
Dominia super wiadomości a mały ładnie rośnie,jakoś nie dociera do mnie że to już tak blisko :laugh:

Dopakowałam torbę,chyba już wszystko mamy :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538927 przez jadziatopol
Dominia ale sie ciesze :lol: :lol: :lol: :kiss: Igorek to kawal facecika :) bardzo sie ciesze kochana :kiss: i wcale nie jest za duzy...jest w sam raz :lol:
Madlen dodalam roczek :blink: ale chyba cos innego wymyslimy z ta tabelka...no chyba ze nam sie nie bedzie chcialo ;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #538931 przez dominia
Jadzia ja też się ogromnie cieszę :lol: :kiss:
Mi też możesz wiosnę dodać :silly:
Jeżeli chodzi o tabelkę to można by było ją zrobić w najbliższych dniach bo później będzie tyle emocji, że nikt nie będzie myślał o takich rzeczach :) tylko, że ja się na takich rzeczach nie znam ;)

12 lata 2 miesiąc temu #538937 przez Satine0
Pliszka Ja ten wzór robiłam sama :) Wysłała bym Ci zdjęcie, ale już go nie mam :( Aukcje też nie wiem czy znajdę, ale się postaram .

Jadzia Ciśnienie u lekarza mialam 140/90 a on mi na skierowaniu napisał 150/100 :) Nie wiem o co jemu chodziło. No ale poszłam i wszystko okej się okazało. Teeraz we wtorek kolejna wizyta u gina zobaczymy co powie.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538941 przez Martyna
Dominia super, że wszytsko w porządku i fajnie jak tak radość od Ciebie czuć bo wiem, że sie stresowałaś

Co do tabelki to rzeczywiście fajnie byłoby coś zrobić i zaktualizować listę bo chyba są tam też osoby, które były na początku i od kilku miesięcy nie dają znaku

fajna ta tabelka styczniówek. mogłybyśmy tam jeszcze kolumne dodać aby było miejsce na termin z OM i pierwszego usg

12 lata 2 miesiąc temu #538942 przez Pliszka
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

Pliszka super kocurro,ciekawe czy będzie wchodzić do dzidzi :unsure:

:) No właśnie się zastanawiamy jak zwierzaki zareagują na malucha, szczególnie właśnie Lilka - bo to taka charakterna kociczka, ale mamy nadzieję, że wszystko będzie super :)
Astra to taki dobroduszny cielaczek, który nie skrzywdziłby muchy :) Lilka w ciałku 3-kilogramowej kociczki kryje ego tygrysa szablozębnego :lol: :blink: Piękny przykład na to jak ważna jest pewność siebie :laugh: No ale wierzę, że zwierzaki mają w sobie pewną instynktowną mądrość i wobec dzieci zachowują się w wyjątkowy sposób. Nasza poprzednia suczka była wulkanem energii, a jak podchodziło do niej małe dziecko, to kładła się bez ruchu i pozwalała się przytulać i dotykać i nawet nie drgnęła, zdawała sobie sprawę z własnej siły i nie chciała w żaden sposób skrzywdzić malucha :) Byłaby świetnym materiałem na psiaka dogoterapeutę :) Astra do tej pory miała kontakt tylko z jednym maluchem i też zachowywała się bez zarzutu :) Lilka póki co goszczące u nas dzieci omijała zawsze szerokim łukiem, ale myślę, że takie "swoje" dziecko pokocha :) Będziemy mieli na oku całą trójeczkę :)

Dominia, super, że wszystko u Was w porządku! :)

12 lata 2 miesiąc temu #538943 przez xpatiiix3
Dominia super wieści, ale Igi to już wielki chłopak :D aż sama jestem ciekawa ile waży mój Marcelek, ale tego to już się dowiem po porodzie :P ;) Bo niestety usg już nie będę miała raczej...

Dobry pomysł z tą tabelką tylko musi to zrobić ktoś kto się zna na tym i chyba najlepiej co zagląda często na forum :P Ja np nie znam się więc nie pomogę..

Matko, a ja już mam dość tego dzieciaka specjalnie dzisiaj mi nawrzeszczał do brzucha z zaskoczenia, żeby małego wystraszyć to myślałam, że go tam strząchnę, ale tylko wyszłam i się położyłam i po brzuszku pogłaskałam, bo Marcyś biedny się cały trząsł i aż skoczył jak ten wrzasnął takim piskliwym głosem...Biedny mój synuś taki znerwicowany przez tego psychola...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538945 przez Martyna
ja moge zrobic taka tabelkę jak nie ma chętnych :)

przygotuję z tego co jest a Wy przeslecie w razie czego dane do uaktualnienia

Jadziu jako pomysłodawczyni daj znak i biorę sie do roboty :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538947 przez Madlen
Jadzia aż zmarszczki nowe mi się pojawiły.. :ohmy:
Może dodałaś więcej latek...
Ta lista co mają styczniówki w podpisie fajna. W exelu. Ale ja nie ogarnięta w tym temacie.

Dominia nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że jesteś taka szczuplutka, ja zawsze ceniłam chudość. No ale nigdy nie byłam ;)
Myślałam, że dzisiaj jest coś z ciśnieniem, nie mam ani grama mocy. Nawet jak siedzę to wiruje w głowie.

U mnie smierdzi klejem tym razem, nie ma monotonii- majster klei listwę przy płytkach podłogowych. Jak nam wczoraj wystawił rachunek to zrobilismy takie oczy :ohmy:
I na materiały masa $$ Min. żeby 220 kg kleju do płytek zużyć do 2 małych pomieszczeń...

Chciałabym by było już ciepło i wyjechać gdzieś nad morze albo jeziorko. Mam nadzieje, że znajdę jakieś odludnione miejsce. A może znacie coś?
Dla rodziców z małym dzieckiem. I hałasującym- megaczujnym psem. Jakiś domek najlepiej... Jeszcze trochę i będzie można coś rezerwować.. Całe wakacje wolne. Szok... W Pobierowie jak byłam w zeszłym roku to o godz. 9 max musiałam przyjść na plażę, by mieć miejsce przy morzu (innego nie lubię).

Wiem, pojechałam teraz z tym tematem ;)
:side: :side: :side: :side:

12 lata 2 miesiąc temu #538951 przez koticz
Pliszka ja jestem marcówką 2013 ale czasem do Was zaglądam jak u nas jest cisza...
I właśnie od kilku dni zastanawiam się co zrobić,żeby nie bić,ani nie straszyć moich kocurów(mam dwa) a żeby jednak mi nie wchodziły do łóżeczka...Ty ze swoją kotką nie walczysz?Pozwalasz jej tam leżeć???Moi mieli do czynienia z dzieckiem znajomych i też trzymali się na dystans,w ogóle się nie boję,że zrobią Małej krzywdę,tylko te ich kudły spędzają mi sen z powiek no i ostrzenie pazurów o wszystko...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538954 przez andzia_zg

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #538956 przez Satine0
Madlen Ja tez już myślę o wakacjach nad morzem :) Pobierowo też wchodzi w grę bo mam blisko :) Wujek mój ma tam domki, ale trzeba kawałek iść do miasta bo to na poboczu bardziej :) Ale chociaż spokój heh.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka