BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #539003 przez Pliszka
O tak, spryskiwacz do kwiatów jest niezawodny przy kocie w domu :laugh: Nigdy byśmy nie byli w stanie pograć w żadną grę planszową gdyby nie spryskiwacz :blink: Jedno machnięcie łapą i nie ma pionków na planszy ;) A wystarczy spryskiwacz w dłoni, a kot znika :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #539006 przez koticz
Pliszka napisał:

koticz napisał:

Pliszka ja jestem marcówką 2013 ale czasem do Was zaglądam jak u nas jest cisza...
I właśnie od kilku dni zastanawiam się co zrobić,żeby nie bić,ani nie straszyć moich kocurów(mam dwa) a żeby jednak mi nie wchodziły do łóżeczka...Ty ze swoją kotką nie walczysz?Pozwalasz jej tam leżeć???Moi mieli do czynienia z dzieckiem znajomych i też trzymali się na dystans,w ogóle się nie boję,że zrobią Małej krzywdę,tylko te ich kudły spędzają mi sen z powiek no i ostrzenie pazurów o wszystko...

Nasza na szczęście drapie tylko swój drapaczek, sierści też właściwie nie zostawia (przy goldenie w domu to pestka :blink: ), na razie nie walczymy, nie chcemy stwarzać dodatkowego napięcia, pojawienie się w domu Olka to i tak będzie dla wszystkich dużym wydarzeniem :) Maluch i tak pewnie większość dnia będzie spędzał poza swoim pokoikiem, dlatego nie wyobrażam sobie izolowania dziecka od zwierząt. będziemy obserwować i dopóki się nic niepokojacego nie będzie działo, to nie będziemy jakoś ingerować we wzajemne relacje, oczywiście z zachowaniem zdrowego rozsądku :) Nie ma co się martwić na zapas :)

No ja też nie chcę córki izolować od kotów,tylko one są czarne i te ich kudły są bardzo widoczne i jak otwieram drzwi to oni zawsze wybiegają na klatkę schodową i się czorchają po ziemi w tym piachu :huh: i to trochę fuuuu,żeby potem w łóżeczku leżały.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #539008 przez andzia_zg
Martyna napisał:

Andzia dokładnie tak jak piszesz zrobię, edytujemy dane i prześle plik do kilku osób żeby zawsze były najświeższe informacje :)

Ok. Jak coś to mogę Ci pomóc :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #539012 przez jadziatopol
Martyna to nie ja :blush: to Andzia byla pomyslodawczynia :lol: rob kochana jak lubisz :)
Andzia swietny pomysl :lol:
Drzyzgunia jak z twoim cisnieniem ?
Satine to dobrze,ze twoj lekarz tak dba o ciebbie. Moja za to zmienia zdanie co wizyte...ledwo co sie przyzwyczailam do leku to kaze mi go odstawic ;) nie wiem co o tym myslec tym bardziej ,ze jest napisane na ulotce,ze nie wolno tego leku odstawiac natychmiast ale stopniowo zmniejszac dawke okolo tygodnia do dwoch. A ona powiedziala,ze od razu bo mam za niskie w domu cisnienie. A wczesniej jak jej mowilam ze mam niskie bez lekow to mimo tego przepisala mi ten lek bo mialam u niej w przychodni wysokie :ohmy: zwariowac mozna...bo nie wiem co robic.
Alina oczyszczasz sie przed porodem? :lol:
Madlen zapraszam do mnie na wakacje :lol: co prawda to nie Pobierowo ale plaza bedzie cala twoja o kazdej porze :lol: tutaj wogole ludzi nie ma nad oceanem....wieczorem dopiero sie zbieraja...przychodza pary z winkiem i truskawkami albo z gandzia :blink:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #539013 przez Pliszka
Nasza kicia nie wychodzi z domu i jest czysciutka, pachnie albo moimi perfumami albo Miśka albo kremem do rąk, w zależnosci od tego kto ją ostatnio przytulał :laugh: Czyściutkie zwierzątko, więc brudku się nie boję :) gorzej jak mały zacznie raczkować, bo psiak niestety troszkę brudku przynosi i momo że odkurzam codziennie, to sierści psiej jest dużo. Chyba będę odkurzać co godzinkę :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539022 przez Madlen
jadziatopol napisał:

Madlen zapraszam do mnie na wakacje :lol: co prawda to nie Pobierowo ale plaza bedzie cala twoja o kazdej porze :lol: tutaj wogole ludzi nie ma nad oceanem....wieczorem dopiero sie zbieraja...przychodza pary z winkiem i truskawkami albo z gandzia :blink:

Ty mi 2 razy nie mów, bo przylecę z Adasiami :lol:

Ale Ci zazdroszczę!!!!!!!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539026 przez Martyna
Andzia, Jadzia zrobione :)

Dziewczyny sprawdźcie swoje dane czy wszytsko się zgadza, jeśli kogoś pominęłam, coś jest nie tak lub czegoś brakuje, a może chcecie dodatkową kolumnę prosze o info i będziemy działać
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #539028 przez Madlen
Pliszka hahahah kot jest niesamowity, gra z Wami w gry planszowe, perfumuje się, kremuje ręce.....
Uwielbiam koty i ludzi co lubią zwierzęta :)

Koticz gdzieś czytałam właśnie albo na marcówkach albo styczniówkach, że tak ktoś traktuje spryskiwaczem kota, który udaje niemowlę :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #539030 przez Satine0
Martyna u mnie z om 18 luty :) z usg 10

12 lata 2 miesiąc temu #539033 przez jadziatopol
Madlen heheh....nic nie stoi na przeszkodzie :lol: bedzie mi bardzo milo :lol:
Martyna swietna tabelka :lol: dopisz mi termin z usg na 28 stycznia :lol: prosze :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539034 przez Madlen
Martyna

No właśnie jak to zrobić. U mnie długie niereg. cykle więc termin z OM nie biorę pod uwagę.
A 1 marca to z 1go usg w 5 tygodniu. Ostatnie USG duzo wyprzedza, ale wg lekarza na to nie patrzymy.
To moze kolumna "termin z 1 USG"

12 lata 2 miesiąc temu #539036 przez andzia_zg
Martyna jestes rewelacyjna :-) ale to szybko zrobiłaś :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #539037 przez drzyzgunia
jadziatopol napisał:

Drzyzgunia jak z twoim ciśnieniem ?

Jadziu nooo kontroluje je cały czas niby jest ok tylko służba zdrowia mnie trochę dobija. Na wypisie w zaleceniach mam napisane aby konsultować się z ginem, kontrolować ciśnienie i w przyszłym tyg badania moczu z uwaga na białko które sie w nim pojawiło:( Gin moze mnie przyjąć dopiero 11/02 gdyby nie to , ze wczoraj poszłam do internisty i udałam głupią nie miała bym leków do tego czasu :) Od internisty dostałam skierowanie do kardiologa tak na wszelki wypadek aby mnie w ciąży zbadał to najbliższy termin na marzec :P więc bardzo ciekawie hahaha

Pliszka my mamy psa i też nie chce go izolować ale w pokoju gdzie będzie maluch zamontowaliśmy bramkę już dawnoooo temu aby pies nie kojarzył przyjścia na świat malucha z tym że zostało mu ograniczone wejście. Chodź rozśmieszyło mnie jak ludzie nam sugerowali, ze musimy się psa pozbyć ze względu na dziecko:) a mamy labradora więc razem z mężem trochę mieliśmy ubaw z tych jakże mądrych rad :)

Przepraszam nie pamiętam która z was pytała się o ciśnienie mój gin powiedział ze jeżeli ciśnienie przekracza 140/90 w obu wartościach to najlepiej udać się na IP

12 lata 2 miesiąc temu #539042 przez drzyzgunia
MArtynka u mnie będzie Bartosz

12 lata 2 miesiąc temu #539043 przez Madlen
Jadzia dzięki, przypomnę się :)

Podaj nazwę miejscowości w której mieszkasz lub najbliższej miejscowości to popodróżuję na razie palcem po mapie :)

Lubię marzyć, bo marzenia się spełniają :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka