BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #539151 przez jadziatopol
Princess no tak...jak sie wszystko do kupy zbierze to moze tyle wyjsc :) to wracajac bedziesz miala 3 bagaze w tym jeden slodki :lol: bo Adasia :lol:
ecg te emocje...ja przypuszczam,ze gdyby moj byl czesciej w domu to tez pewnie bylyby spiecia ;) a tak to nawet nie mamy czasu sie poklocic :laugh: no to niefajnie...mam nadzieje,ze ochlonelas i szybko wroci wszystko do normy :)
Katarinka to rzeczywiscie mialas nieciekawa noc i m tez ;) ale teraz ci lepiej?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539152 przez michasia
Martyna super tabelka. Ja mam termin z OM 20.02, a z USG na 1.03.

Byliśmy w kinie na tym hobbici, nawet do WC nie wychodziłam:)Niby długi film, a szybko minęło:)
Później lataliśmy po mieście...proszku nie kupiłam...sama niewiem czemu. Mam próbkę mleczka z jelpa i proszku z loveli, to może pierwsze 2 prania tak zrobię i wtedy zdecyduję się na zapach:)
Od wczoraj smaruje się tą maścią Maltan, ciekawe jakie będą efekty przy karmieniu. Kupiłam jeszcze dziś lano maść z Ziaji. I smoczek kupiłam na wszelki wypadek. Pieluszki tetrowe jednak kupię na allegro, bo nie miały podanej gramatury, a zależy mi na grubych.
Chyba druknę sobie listę co trzeba mieć, bo już się gubię co jeszcze kupić:)

Pliszka super kotka:)ślicznie umaszczona. Jak rozstawiliśmy łóżeczko, to Pysia próbowała wejść między szczebelkami, przełożyła głowę i zwątpiła,więc się wycofała. Chyba nie będzie na łóżeczku spać. Od remontu w ogóle nie może sobie znaleźć miejsca. Druga kicia raczej mało towarzyska...a pies raczej do nas ma zakaz wstępu, ale też się zastanawiam jak zareaguje, bo on bardzo się cieszy na ludzi i obskakuje...

Princess z drugiej strony lepiej wziąć za dużo i nie korzystać, niż się wściekać, że coś się w domu zostawiło. Położne pewnie przyzwyczajone do dużych bagaży. W końcu to kobiety rodzą:) Dla facetów by pewnie woreczek foliowy na rzeczy wystarczył:)

Moja koleżanka miała na początku ciąży ustalony termin cesarki i tego dnia pojechali "urodzić".

katarinka pytałam dziś w aptece o coś na zgagę, bo miałam niedawno 2 dni z rzędu, babka poleciła mi Gelatum-to jakieś mleczko czy coś.
Przy następnej okazji sprawdzę jak działa.

Idę się myć i poodpoczywać w łóżeczku, bo dziś już padam...

12 lata 2 miesiąc temu #539154 przez Pliszka
Madlen napisał:

Pliszka hahahah kot jest niesamowity, gra z Wami w gry planszowe, perfumuje się, kremuje ręce.....

:lol: :lol: :lol:
I jak tu jej nie kochać? :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #539165 przez katarinka1
Jadzia dziękuję, już trochę lepiej. Ale aż boję się zapeszyć, bo noc nadchodzi. A Ty może urodzisz w moje urodziny - 27 stycznia nie chciałabyś? A Dominia słyszę w moje imieniny - 13 lutego - same fajne daty :blink:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539171 przez jadziatopol
Pliszka ale podobny do mojego kociaka...niestety zostalw Polsce i nazywa sie Francesca :lol:

mam zdjecia ale jak byla malutka sprzed 2 lat

Katarinkato dobrze,ze juz lepiej :) cale szczescie,ze juz ta migrena ci przeszla bo to masakra ;) o! to masz dzien przed Dominia urodziny...to same fajne daty...zobaczymy co Hubus wybierze :lol:

[/url]
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539172 przez dominia
Katarinka masz urodziny dzień przede mną :lol: :lol:

Jadzia na drugim zdjęciu z kiciem to Twój Bartek ?? mmm przystojniacha :lol: :lol: :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #539182 przez jadziatopol
Dominia tak...Bartek ale malutki...mial 12 lat..no prawie 13 . TERAZ WYGLADA CALKIEM INACZEJ,,,MA DLUGIE WLOSY I 180 CM...OJ...sorki za capsa ;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #539183 przez katarinka1
Dominia uwierz mi kochana, że chciałabym by to był tylko jeden dzień :blink: Ale wodniki nie są złe, co nie? :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #539193 przez dominia
Jadzia to Bartek teraz już ciacho :lol: :lol:

Katarinka uparte jak osły :silly: ale myślę, że serce mają dobre :) a Ty jak uważasz ? :)

12 lata 2 miesiąc temu #539201 przez kasia123m
Satine super ze jestescie juz w domu i ze ok..Marysia duza dziewczynka:)

Domina juz CI kazal wszystko robic?a ja myslam ze trzeba miec 37tyg skonczone...ja bym jeszcze zaczekala kilka dni dla tych pluc...Moze teraz dzieci mniej juz tyja bo Tosia tez mniej przytyla...

na wakacje my do pobierowa w tym roku..do domkow przy glownej ulicy...ale teren z domkami duzy i stolowka super...bylam 3 lata temu..spokojnie lozeczko turystyczne wezme i bedzie git:)
oj tez bym juz chciala

Martynka wedlug miesiaczki wychodzi mi 28luty...moj gin wytrzasnal z ksiezyca 2 marzec...z usg 23 luty...

Katarinka to niezla mialas noc..wspolczuje..

Jadzia wrzuc aktualna fote bartka..pozachwycamy sie troche:)

ja jakos od wczoraj mam uczucie plenego zoladka..wczoraj to az mi sie wrocilo do gardla ze dwa razy...tylko na wielka wieczorna bule zawsze mam miejsce...to pewnie efekt przejedzenia ta dieta..bleee...teraz bede jesc hotdoga jednego tylko z cebula i pomidorem..juz kiedys jadlam i bylo chyba 116 po...
ja na ktg we wtorek plus pelna wizyta na klinice..ale niewiele sie dzieje wiec raczej nic mi nie powiedza...chcialaby,m urodzic przed 22 lutego bo wtedy tesciowa przyjmuja do centrum onkologii albo na opercaje albo na naswietlanie w zamknieciu 6tyg a zalezy mi by dziecko zobaczyla...ale czy sie uda...

Alinka a jak Mama?daje rade jakos?

bizuaczek byla w szpitlu..moze juz urodzila a my nic nie wiemy...hehe

12 lata 2 miesiąc temu #539206 przez katarinka1
Dominia ja uparta to raczej nie jestem, daje się przekonać, gdy argumenty do mnie trafiają. Ale stety/niestety cenię indywidualność i wolność w szerokim tego słowa znaczeniu. Nie lubię narzucania mi co i jak i sama też staram się to szanować wobec innych. Poza tym od dziecka miałam bogatą wyobraźnię i lubiłam czasem sama pobyć ze sobą - to mi wystarczało. Do dziś lubię swobodę i cenię mojego M, że to szanuje. Nie włazimy sobie na głowę, tylko po to by wszystko robić razem. A wodniki, które znam są trochę zakręcone ale w tym wszystkim urocze :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #539211 przez andzia_zg
Zmykam z forum, bo kiepsko sie czuję. W dzien mierzyłam temperaturę i miałam 36,9 a teraz mam już 37,1 Idę pod kołderkę, bo leków niestety nie można brać :blink: Może jak się wygrzeję to sie poczuję lepiej.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #539212 przez dominia
Katarinka z tą indywidualnością masz 100% racji :) i samotność też czasem lubię :) jak mi nikt nie tądra cały dzień przy uchu i nie siedzi non stop ze mną to nawet lepiej się czuję :)

Kasia ja też już pisałam, że jestem najedzona czymś po czym nie tak dawno byłam głodna ;) myślisz, że to przez przejedzenie tą dietą ? :) prawda jest taka, że mi już wychodzi bokiem, przodem, tyłem .. z każdej strony :(

12 lata 2 miesiąc temu #539217 przez xpatiiix3
Martyna dzięki ;)

Katarinka ojj to odpoczywaj tam po tej ciężkiej nocce ;)

Alina ja nie wiem czy ja jakaś zakręcona czy co ale nie zrozumiałam o co chodzi z tym dolem.? :P

Princess 2 torby no to nieźle ja tam się nie martwię, jedną tylko z rzeczami wezmę, a resztę nawet nie pakuje, bo mi mamuśka dla Marcysia już ogarnie w domu sama ;)

Pliszka fajna kicia ;)

Jadzia ale przystojniacha z Bartka i śliczny kiciuś :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #539230 przez kasia123m
katarinka ja tez lubie posiedziec sobie sama ze soba...jestem przeciwnoscia Pliszki hehe....oni co chwilke znajomi goscie a ja bym tak niemogla...lubie czas spedzac z synem i mezem....ale juz wiecej osob zaczesto mnie meczy...zdziczalam hehe przez te lata...choc w lecie codziennie z kolezankami z dziecmi na polu sie spotykamy...dzieci sie razem bawia a my plotkujemy sobvie na laweczce...czy jedziemy gdzies razem z dziecmi..to moze az taka dzika niejestem;PP

DOmina no mam uczucie takie jakbym miala pelny zoladek..idac jesc jakis posilek wogole nie mam ochory na jedzenie..bo ilez mozna tych wedlin salaty...jeszcze tylko marchwka mi nieobrzydla narazie..tyle ze ja mam jeszcze brzuch mega wysoko wiec moze mi zoladek zgniata

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka