BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #538828 przez natalka
Dzolka dobrze, że u was ok, współczuję bólu
Marlena zdrówka życzę kuruj się w łóżku
Monia no to nie ciekawie, dobrze, że to jednak nie złamanie
Nie mam weny dzisiaj do nauki :dry:
I jeszcze auto mi się rozwaliło, chciałam oddać l4 ale dzisiaj nic z tego :angry:

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #538831 przez ola85
Witajcie,
Monia, Domi, Natalka - to wizyty się udały :)
Pati - ja bym to plamienie skonsultowała z lekarzem
Michasia - ładne nosidełko i pokoik :)
Princess - migracja łożyska może być tylko pozorna, tzn. jak rośnie macica, to łożysko razem z nią się "unosi". Nie wiem jak to było u Ciebie, ale lekarz coś chyba pokręcił w opisie :blink:
Madlen, Kasiu - moja znajoma parę dni temu urodziła córeczkę 4.1 kg i 61cm. Przenosiła ją tydzień. Teoretycznie każda z mam z terminem po 20 lutym może spokojnie zostać marcówką :blink:
Alina - fajnie że się odezwała, bo już myślałyśmy że rodzisz :blink:
Jadziu - trochę pokręcona ta Twoja lekarka.
Sylwia - a mi się śniło że byłam na takim jakby obozie dla ciężarnych, gdzie kazali mi się podnosić na rękach na drabinkach i biegać po lesie
Domi - mnie też piecze po tym żelu
Kasiu - trochę miałaś przebojów w tej ciąży, ale najważniejsze że już jesteś na ostatniej prostej :) Chyba dobrze że zrezygnowałaś z tego zakopanego, tam zawsze takie tłumy i w weekend ma być na prawdę zimno
Satine - super że już w domu! No to napatrzyłaś się biedaczko w szpitalu na patologię.
Dzolka - dobrze że szyjka i mały ok
Marlena - dużo zdrówka i odpoczywaj

12 lata 2 miesiąc temu #538835 przez Pliszka
Monia, no to biedna Kinia :( Oby szybko doszła do siebie!

Marlena - zdrówka! :kiss:

Madlen, dobrze, że mama Ci troszkę pomaga.
Ja chwilkę posprzątałam i chwilę się pobawiłam z kotką rzucając jej piłeczkę (co niestety się wiąże ze schylaniem się ) i musiałam się wyciągnąć na kanapie :dry: Ciężko mi się przyzwyczaić, że taka jestem do niczego :blink: Dobrze, że sobie ostatnio nieźle zaopatrzyłam zamrażalkę, to dziś zjemy pizzę Mozarella z Ristorante, bo na nic bardziej wyszukanego nie mam siły. Położę tylko na nią jeszcze troszkę fety, a Miśkowi szyneczkę i będzie pycha :)
Od dziś mój Olek juz nie jest wcześniaczkiem gdyby coś :lol: :lol: Dopakowałam do torby jeszcze parę rzeczy i pęka w szwach, a to nasza największa walizka :ohmy: i nie spakowałam jeszcze kosmetyków, bo na nie mam osobną torbę :blink: Mam nadzieję, ze mnie nie pogonią z tymi bagażami :silly:

Kasia, podziwiam, że jeszcze myślisz o takich wycieczkach :ohmy: Ja najchętniej już bym się nie ruszała z domu, ale to też dlatego, ze bardzo nie lubię zimy :blink: U nas znów pada śnieg :dry:

Martyna, zazdroszczę energii :) u mnie coś to wicie gniazdka nie idzie tak sprawnie, no ale na raty jakoś się posuwa do przodu :) Pokoik wygląda z dnia na dzień lepiej :) Mobilizuje mnie głównie to że gdybym teraz trafiła do szpitala to żeby nie zostawić w Olciowym pokoiku takiego rozgardiaszu i bałaganu, bo wstyd przed mamą i teściową :silly: Resztę mieszkanka chcąc nie chcąc utrzymuję w porządku, bo często mnie ostatnio ktoś odwiedza, no i milej na kanapie jak wokół jest czyściutko :laugh:

Dominia, też słyszałam, że wielkość brzuszka nie idzie w parze z wielkością dzidziusia :blink: Całe szczęście, bo gdyby tak było, to mój by ważył pewnie z 6 kg :ohmy: :blink: Powodzenia na wizycie!!!!

Dziolka, dobrze, ze u Was wszystko ok :)

Zamówiłam sobie ten pas poporodowy, taki najtańszy:
allegro.pl/pas-poporodowy-gorset-wyszczu...acy-i2968805124.html
ale chyba będzie tylko na szcególne okazje ;) bo z tego co czytam, to jak się go cały czas nosi to mięśnie brzuszka się rozleniwiają, nie pracują i potem zostaje taki flaczek :( Ciekawe jak to jest :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #538840 przez aniajulia2
Monia Nie bylo tak zle myslalam ze bedzie gorzej. Wraca we wtorek-tylko na tydzien wyjechaly. Wiec we wtorek znowu podroz mnie czeka-oczywiscie jak sie nic nie wydarzy wczesniej bo cos mnie dzisiaj brzuch i dol zakuwa jakos tak inaczej niz zawsze.
No to twoja corcia przedluzyla sobie ferie. Ale ma pecha-wspolczuje jej.

12 lata 2 miesiąc temu #538850 przez xpatiiix3
Satine Marysieńka duża dziewczynka już ;D super, że wypuścili Cię ;) Malutkiej tak dobrze u mamusi w brzuszku, że jej się nie śpieszy :)

Monia dzięki, wiem, że słodkie hehe ;) zawsze to jest czym zająć ten wolny czas i odgonić złe myśli jak są w domku ;)

Dzolka to dobre wieści ;)

Marlena to odpoczywaj i kuruj się tam :D

Alina dzięki, dobrze wiedzieć ;)

Ola to nie było plamienie tylko tak jak tłumaczyłam, czysty wodnisty śluz z takimi niteczkami gęstego śluzu zabarwionymi na brązowo krwią, ale tylko trochę tego było i dzisiaj już cisza, mama dzwoniła i nie ma się co denerwować, że to normalne i że rusza do przodu wszystko powoli i mam się nie martwić ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #538857 przez Marlena1888
Dzięki dziewczynki :kiss: :kiss:
sylwia, dominia powodzenia na wizytach, mam nadzieję że wrócicie uśmiechnięte do domku.
Satine tak apropo patologii, kiedy ja się dowiedziałam że jestem w ciązy, to tydz jakoś potem to samo ogłosiła moja sąsiadka (że jest w 3 tyg ciąży ;D ) no ja już byłam w ok 3mies. ale wcześniej nie widziałam sensu żeby o tym komukolwiek mówić. ale to jeszcze nic, znała koleśia 3 miesiące, miało być jak w bajce, mieli się pobrać i chałupę postawić heh. Po jakimś czasie widziałam ją nabzdryngoloną w cztery d.. całą drogą wracała sama z dyskoteki nad ranem.. innym razem z papierosem i z piwkiem.. no i co, okazało się że bardzo szybko poroniła, a już ma innego chłopaka..
Pliszka ciekawe jak duże są nasze bejbuśie :) ok 3kg.. Ty lepiej nie kracz, do lutego musimy wytrzymać hehe :lol: choć trudno trudno się poruszać już teraz ale faktycznie ostatnia prosta przed nami.. ;)

12 lata 2 miesiąc temu #538876 przez Pliszka
Marlena, też mam nadzieję, ze minimum tydzień nam jeszcze dadzą nasi synkowie :)

12 lata 2 miesiąc temu #538881 przez Pliszka
Olek jeszcze w brzuszku, ale jego łóżeczko nie stoi puste :laugh:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #538883 przez andzia_zg
Ale fajna kicia :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #538893 przez Madlen
Pliszka :lol: :lol: :lol: Twój kot wymiata hahaha. Pieluszki mu brakuje :)
Niedługo inna istotka będzie "miauczeć" w łóżeczku :side:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538897 przez [email protected]
Hej dziewczynki :)

Ciesze sie że że wszystkie wizyty ok

Satine dobrze że już w domku,Marysia duża dziewczynka :)

Marlena zdrówka :)

Michasia b.ładny pokój i nosidełko super

Pliszka super kocurro,ciekawe czy będzie wchodzić do dzidzi :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #538899 przez Dzolka
Dzieki :laugh:

Pliszka też mam ten pas jest oki dobrze mówisz przy nim trzeba ćwiczyć :) moja kolezanka miała i co 2 dzien zakłądała i ładnie je wszystko sie wchłonęło :P
Fajny kociak :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #538903 przez jadziatopol
hej dziewczyny :)
ale sie wyspalam...poszlam spac o 9 wieczor i spalam do 7 :)
Satine jak dobrze,ze juz wrocilas razem z Marysia w srodku :) Jakie mialas cisnienie,ze cie zabrali do szpitala?
Pliszka kicia wyszla z zalozenia ...kto pierwszy ten lepszy :lol:
Nie doczytalam wszystkich postow bo nie zdazylam ;)
Dominia ktora liste styczniowek masz na mysli? ta co sobie robia chyba w excellu czy ta forumowa? obie sa fajne. Moze ktos chce zrobic taka profesjonalna i co jakis czas bedziemy ja uaktualniac...ale to musialaby byc jedna osoba za to odpowiedzialna :)
Natalka widzialam,ze skopiowalas ale chyba bez kolorow ...kolory dodalas sama..prawda?
Jezeli ktoras z nas ma jakis pomysl na tabelke to smialo :lol: moze uda nam sie stworzyc jeszcze fajniejsza niz maja styczniowki :lol:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #538909 przez Marlena1888
Pliszka ładny kotek :) w łóżeczku sięh usadowił, hehe :D
Aganobla dzięki :kiss: :kiss: czuję się taka niemrawa.. ale mam nadzieję że do wtorku przejdzie bo mam wtedy ktg.. na noc wezmę sobie apap to się wypoce..
:side:

12 lata 2 miesiąc temu #538911 przez Madlen

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka