BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #540003 przez andzia_zg
chomiczka tez właśnie przejrzałam grafike w google i było tylko to zdjęcie.Kurde nie wiem jak to wyciąć :dry:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #540009 przez princess
Pati no to super, że dostaniesz finansową pomoc od państwa :)

Andzia może masz alergię? Nie miałaś nigdy problemów skórnych? Stopy Cię nie swędzą?

Dziewczyny ja podkładów (wielkich podpach) nie pakuję bo w szpitalach w naszym mieście wszędzie dają. Jak leżałam na ginekologii w miejskim to można było brać do bólu z szafki na korytarzu, mniejsze, większe, podkłady na łóżko... Szpital chyba takie rzeczy musi zapewnić...

Chomiczka wszystkiego najlepszego dla Twojego M :) (liczę, że się załapię na kawałek tortu orzechowego :P )

Co do snów to też mi się śnią koledzy z pracy :) A że mam ich bardzo dużo to wybór jest ;) Czasem śnią mi się kobiety... W ciąży częściej mam sny erotyczne :silly:

Aganobla kupiłaś żelazko?

12 lata 2 miesiąc temu #540014 przez Alina2408
dzolka u nas tez mial byc jas gdyby byl chlopak mam jednak nadzieje ze pomylki nie bylo i nataszka bedzie nataszka :)

pati to powiedz mamie ze maluchy sie pytaja a skoro macie za soba info o pipciach to najlepiej powiedziec ze ona sie przystosowuje i rozciaga i jak wszystko jest dobrze to wlasnie tamtendy wychodza dzieci :) ze tak to juz natura zorganizowala mysle ze to powinno im wystarczyc no i wyjasnic ze czasami jest tak ze wlasnie trzeba rozcinac :)

pliszka to znaczy ze moja nataszka bedzie wyderka hehe

buziaczek trzymaj sie nie rozpawouj sie za wczesnie i poczekaj jeszcze troszke...

sylwia link mi nie wchodzi jakos... :(

sylwia wiadomosci z wizyty super a ciuszkami sie pochwal...

monia moja torba tez nie jest za duza a sa tam ubranka dla malej bo troszke wzielam zeby miec w razie czego jakbym rodzila gdzie indziej :P

kasia rzeczywiscie wyglada to na zapalenie oskrzeli a teraz sporo dzieciakow ma z tym problem...

princess sadzac po snach hormonki ci buzuja :):)

princess dzieki za rady sadzac po opisie to moje bolebrzucha ktore sie tak bardzo nasilily w dole to moze byc poczatek rozpakowywania...

marlena olej to poprostu :)

pati to wyglada na to ze u was ta opieka dziala znaczaco lepiej niz u nas bo ja nikogo z opieki nigdy nie widzialam zeby odwiedzali... a sama kierowniczka to alkoholoczka...

andzia a masz parafine???? zrob ciepla kapiel w parafinie lub w glicerynie...

dominia super ze nie masz brzydala w sobie :)

u mnie marek chce byc przy porodzie o ile w ogole zdazy ale jest powiedziane ze tak dlugo jak tylko bedzie chcial nic na sile... mnie nie przeszkadza jego obecnosc bo jestesmy ze soba bardzo silnie zwiazani i mysle ze to bardzo dobrze ze bedzie... oczywiscie jakby mial sie czuc niedobrze to lepiej jak wyjdzie ale mysle ze bedzie chcial byc caly czas...

natalka my wybralismy imie dla chlopca od rzu z dziewczynka mielismy problem oczywiscie wiekszosci sie podoba ale mojemu tesciowi nie no ale uswiadomilismy go ze to my wybieramy :):) i bedzie rowno kochal bez wzgledu czy bedzie nataszka czy nie...

mrufka probowalam nie pomaga hahaha seks tez nie przyspieszyl niczego :P:P

sylwia ja lusek sie pozbywam nozem tradycyjnie ale pod bierzaca zimna woda wtedy nie ma problemu szybko i latwo schodza...

a my dzis napiete jak diabli boli mnie brzuszek i mala sie chyba wwierca w pitunie bo takie mam wrazenie.... spalysmy dobrze nawet bardzo dobrze do 9 :) a o 7 bylysmy drugi raz siusiu i nasze psice sie wcisnely do lozia no ale mialy darowane bo od razu poszly spac :):)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #540029 przez Monia_T
Hej, hej.

Ja już po ktg. Z małą wszystko w porządku, serduszko w normie, chociaż namiętnie uciekała przed czujnikiem, a jak położna poprawiała to ją kopała w rękę :laugh: :laugh: :laugh:

Zapisały mi się też skurcze, chociaż ja ich nie odczułam...może to dobry znak, że wkrótce się rozkręci :silly:
Boli mnie podbrzusze, tradycyjnie pachwiny i kłuje w środku. Czyli dzień jak co dzień :blink:

Pati świetne wieści odnośnie finansów! Przyda Ci się taka pomoc :laugh: a to gadanie olej! Marlena Tobie też to radzę, puszczaj takie uwagi mimo uszu :silly:

Odnośnie uświadamiania skąd wychodzą dzieci...dobrym pomysłem jest powiedzenie, że jak dziecko jest gotowe do wyjścia z brzucha to otwiera się taka specjalna droga dla niego, przez którą dzidziuś wychodzi i zamyka się ona do czasu kolejnej ciąży.Jest to specjalne przejście tylko do narodzin. Unikamy wtedy pytań w stylu "czy dziecko wychodzi tam gdzie siku i kupa", albo "pokaż mi którędy dzidzia wyszła" ;) :laugh:

Dominia mam nadzieję, że się uspokoiłaś wynikiem :)

Wrzucam Wam poniżej dwie grafiki z Papą Smerfem, u obojętnie którego sprzedawcy koszulek z nadrukami na allegro możecie przesłać tą fotkę i poprosić o dowolny napis. Tu lista przykładowych sprzedawców, którzy Wam takie cuda zrobią allegro.pl/listing.php/search?sg=0&strin...rukiem&category=1455

Mam nadzieję, że pomogłam :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #540034 przez dominia
Monia dawno Cię tak boli podbrzusze, pachwiny i kłuje w środku ??? bo u mnie coś takiego też się zaczyna ;)

12 lata 2 miesiąc temu #540035 przez andzia_zg
princess no wlasnie nie mam alergii.. Nie zmieniałam żadnych kosmetyków... zupelnie nic.. wyszłam tylko na zimno na dwór i od razu zaczela mi złazic skóra z ręki i z powiek i mnie swędzi. 2 lata temu mialam to samo ale wtedy byłam dłuzej w górach i był mega mróz.

Alina nie mam parafiny :dry:

Monia skoro na KTG zapisały się skurcze to może faktycznie już zbliża się wielkimi krokami godzina "0"

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #540046 przez Monia_T
Dominia boli mnie od jakiś 3 tygodni...czyli od początku 9 miesiąca. Ostatnio coraz częściej.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #540051 przez dominia
Andzia wychodzi na to, że nie hartowałaś skóry na mrozie i szybko Ci się przemroziły stąd czerwone, suche i popękane .. najlepsza by była maść z witaminą A ale z tego co mi mówiła kosmetyczka w ciąży jej stosować nie wolno .. ;)

Monia czyli mniej więcej w tym czasie co ja teraz jestem :) jeszcze mi Igor jeździ po pęcherzu jakby mi się w niego wwiercał .. okropnie nieprzyjemne uczucie :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #540077 przez sylwia1986
Alinka spróbuje jeszcze raz przesłać linka do tych słodkości www.smaczny.pl/przepis,trufelki_kokosowe , tamten link nie wchodził, ale to są kulki coś na tej zasadzie, tylko ja bez nutelli tylko ze szklanką zmielonych płatków kukurydzianych ;)
a co do ciuszków tablica.pl/oferta/modny-zestaw-firmowych...tml#c3ad65d969;r:6;s : nie wiem na ile to będzie praktyczne, pewnie jeden raz do lekarza i tyle, ale nie mogłam się opanować, szczególnie te czapeczki :)

Monia Igusia nie daje się dotykać obcym, taka wstydnisia :) dobrze że ktg w porządku.

Pati na jednym z odcinków krecika jest pokazane jak rodzą się małe zajączki, może w taki sposób można by było to zilustrować. dzieci.wrzuta.pl/film/5KzVd5GNgr1/krecik_i_narodziny_zajaczkow

12 lata 2 miesiąc temu #540093 przez xpatiiix3
Dominia super, że ujemny, u mnie też ;)

Natalka ja po tym właśnie jak teściowa zaczęła się krzywić to nikomu nie mówię już wie tylko moja rodzinka i tam mama swoim znajomym się pochwaliła, a tak to nie, bo każdemu coś nie pasi, a najważniejsze, że mi się podoba ;)

Mrufka ojj to chyba już na dniach przywitasz się z maleńką ;)

Sylwia ja tam się nią nie przejmuję, bo mam swoje zdanie, a ona przestarzała trochę jest w niektórych sprawach :P

Michasia też miałam wczoraj pomidorówkę, dzisiaj pewnie też sobie zjem ;)

Alina no jest w miarę w porządku, akurat ta co prowdzi nas to stara się jak najwięcej pomóc nam ;) tylko kierowniczka to chamka w grudniu na mnie nawrzeszczała jak byłam, że jej dupę zawracam, a sami dzwonili do mnie żebym przyszła... A co do tego uświadamiania dzieci, no to mama będzie tłumaczyła :P

Monia no no dobre wytłumaczenie dla takich małych dzieci jak dzieci wychodzą ;) A ja jak już mówiłam olewam to, zresztą z "teściową" się nie widziałam ani nie gadałam już od 3 miesięcy prawie :P

Sylwia hehe pamiętam to, oni by się ze śmiechu posikali jakby to zobaczyli :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #540145 przez Pliszka
Ja też mam ostatnio BARDZO PRZYJEMNE sny :blink: Na szczęście z moim Miśkiem w roli głównej :laugh:
Potłumaczyłam, wysłałam tłumaczenie i musiałam się zdrzemnąć :dry: Strasznie mnie teraz wszystko męczy, masakra :dry:
Sylwia, fajnie wyglądają te kuleczki :) Ja chyba dziś wieczorem zrobię coś takiego, tylko bez ajerkoniaku:
namiotle.pl/1662/ule-nadziewane-ciasteczka-bez-pieczenia/
Są rewelacyjne :) Znalazłam takie foremki na Allegro i co jakiś czas robię :) Prawdziwa uczta dla podniebienia :) Jutro mają wpaść do nas sąsiedzi to będę miała czym ich poczęstować. Misiek już zapowiedział, że jak dziś wieczorem wróci do domu, to do poniedziałku rano nie wychodzi :blink: Ma dosyć codziennego odśnieżanie auta i brnięcia przez te zaspy i w sumie się nie dziwię. Będzie weekend na kanapie pod hasłem "papużki nierozłączki" :lol: Fajnie, że już piątek :)

12 lata 2 miesiąc temu #540198 przez Alina2408
monia moze sie rusza ja tez mam dzis dzien pod znakiem boli i piecze...

sylwia dziekuje za link tym razem dziala :) smakowicie to wyglada a ubranka super a co sie martwisz pewnie nie byly specjalnie drogie wiec nie ma co sie martwic...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #540227 przez andzia_zg
dominia a jak moge zahartowac sobie twarz...? ja tak malo teraz wychodze... praktycznie cały czas leżę. Kurde jedno krotkie wyjscie i juz mi zlazi skora z powiek i rąk :/

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #540230 przez dominia
Andzia właśnie chodzi o to, że się nie wychodzi .. spokojnie nie rzucaj się bo ja też mało chodzę po mrozie bo chyba bym zamarzła po 10 minutach :dry: i nie smaruję buzi ani rąk niczym jak już muszę gdzieś wyjść i możliwe, że miałabym tak samo, pomalujesz chwilę kremem i przejdzie.

12 lata 2 miesiąc temu #540247 przez Pliszka
Andzia, ważne żeby w takie mrozy nie stosować kremów nawilżających, bo zawarta w nich woda zamarza i własnie powoduje pękanie skóry. Trzeba sięgać po tłuste zimowe kremy. Ja mam przez cały rok bardzo suchą skórę na buzi i robią mi sie liszaje na policzkach i jedyny krem, którego mogę używać i cera jest ładna i nieprzesuszona to Nutritic:
allegro.pl/la-roche-nutritic-odzywczy-kr...uch-i2970226971.html
Niestety nie jest tani :( W aptece potrafi kosztować ponad 80zł, ale na Allegro udaje mi się sporo taniej upolować, raz nawet znalazłam za 39zł. Testowałam inne i zawsze wracam do niego.
Mojemu Miśkowi kupiłam krem na zimę z Avonu:
allegro.pl/avon-solutions-krem-na-dzien-...0ml-i2956752647.html
Do bardzo suchych rąk polecam:
allegro.pl/garnier-krem-do-rak-bardzo-su...-ml-i2939125718.html

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka