BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #540250 przez andzia_zg
Dzięki dziewczyny za rady. Kurde jak ja wyglądam... złazi mi ta skóra z powiek... na noc kremuję teraz grubą warstwę kremem nivea zeby te miejsca troche natłuscić, bo brzydko to wygląda :dry:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #540313 przez katarinka1
Cześć :)

Ale od wczoraj naskrobałyście :blink:
Ja jestem bardzo zadowolona, bo dzisiejszą noc przespałam całą i bez żadnych "przebojów". Oczywiście kilka spacerów do kibelka, ale to przecież norma ostatnio.

Sylwia fajnie, że wszystko dobrze po wizycie :laugh: Chyba super uczucie zobaczyć buźkę? Ja niestety jeszcze nie widziałam, bo Ania zawsze zasłaniała się rączkami.

Buziaczek wytrzymaj jeszcze pare dni, w końcu jesteśmy lutówki, co nie? :blink:

Kasia Ty to masz bidulko ciągle zmartwienia. Mam nadzieję, że u Kacperka to chwilowe załamanie zdrówka. Chociaż dzieci teraz bardzo chorują...

Dominia ja też uwielbiam gołąbki mojej mamy, hmmmm pychota, ale narobiłaś mi smaka :lol: Fajnie, że wynik ujemny.

Princess ja też byłam dziś kłuta i też juz mam tego dość :angry: Fajne sny :P

Pati ale ta Twoja niedoszła teściowa wymyśla głupoty ;)

Andzia a może spróbuj na początek jakąś naturalną maseczkę super nawilżającą - są różne na bazie np. oliwy i produktów spożywczych, może poszperaj w necie. A przed wyjściem na mróz to rób kołderkę na twarz - krem tłusty i na to puder, najlepiej sypki. Pomaga :)

Chomiczka można poprosić o przepis na ten tort czekoladowy? Może bym jutro zrobiła na niedzielne urodziny... :P

Mrufka Chyba coś się na poważnie zaczyna, taka energia... :blink:

Monia, Alina coś wasze dziewczynki się przyczaiły :blink: Nie spieszy im się wychodzić na taki mróz

A ja dziś byłam na obiedzie u mamy, bo mój m musiał pojechać na dwa dni do swoich rodziców. Byłam dziś w Pepco i dokupiłam jeszcze parę ciuszków dla małej - mega przeceny. Kupiłam jej pierwszą sukienkę na rozm. 62 :lol: A jutro do gina.
Mam do Was pytanie - czy przy cesarce też jest wymagane to badanie na paciorkowca? Pytałam go ostatnio o skierowanie, to jakoś mnie zbył, że nie potrzeba do cc, ale ja nie jestem przekonana. Muszę go jutro jeszcze raz zaczepić o to.

A co z Gabilee???

12 lata 2 miesiąc temu #540325 przez Pliszka
No właśnie coś się Gabilee nie odzywała ostatnio :( Kochana, zamelduj się :)

Misiek chyba mi czyta w myślach, bo kupił mi po drodze z pracy lody pistacjowe :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #540332 przez katarinka1
Pliszka ale mężuś Cię rozpieszcza :laugh: Przepraszam, że spytam - długo już jesteście po ślube? Bo piszesz o nim w taki ciepły sposób, jakbyście byli bardzo młodym małżeństwem - uczucie, aż kipi - fajnie :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #540333 przez sylwia1986
Katarinka cudowne uczucie zobaczyć buźkę, choć jeszcze lepiej będzie ją zobaczyć po drugiej stronie brzuszka. Wydaje mi się że przy cesarce nie jest to konieczne, bo ryzyko zakażenia dziecka przez paciorkowce jest przy przejściu przez kanał rodny.

Pliszka lody pistacjowe mmmm...

Dziewczynki czy będziecie dawały swoim maluszkom drugie imię, jeśli tak to czy na jakiś specjalnych zasadach typu imię po kimś z rodziny?

Gabilee odezwij się :side:

12 lata 2 miesiąc temu #540337 przez katarinka1
Sylwia dzięki za info. Tyle teraz zagrożeń, że lepiej się upewnić. A co do ujrzenia maleństwa po drugiej stronie brzuszka to już nie mogę się doczekać. Zresztą jak my wszystkie :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #540342 przez andzia_zg
Sylwia ja daję tylko jedno imie, a to dlatego, że ja mam 2 imiona i mialam z tym problem w dokumentach... w niektorych domunentach kazali podac jedno imie, w innych 2. Jak przyszlo co do czego to kiedys mi sie przyczepili z prawkiem, że dane nie sa zgodne z dowodem. Wiec Wojtus bedzie mial jedno imie.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #540359 przez Alina2408
andzia a moze kup alantan w masci...

katarinka no nie wiem czy wyjdzie czy nie bo teraz boli okropnie ale nie sa to regularne skurce...

pliszka moj przywioz paczusie ale takie domowej roboty bo jego mama zrobila i przez brata przekazala... pyszne...

sylwia ja nie chcialam dawac drugiego imienia ale w zwiazku z tym ze sytuacja mamy jest jaka jest to nataszka bedzie miala na drugie imie po babci... ewa

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #540360 przez [email protected]
Sylwia właśnie sie zastanawiamy nad drugim imieniem i może po moim tacie albo dziadkach ale predzej po moim tacie,czekał na wnuka i wiem że moja mama byłaby zadowolona,ja mam na drugie Romana od Roman,tak na imie miał tata

12 lata 2 miesiąc temu #540382 przez dominia
jeszcze nie ma Jadzi ???? myślałam, że już się tutaj rozpisała o tej godzinie, może coś przez noc się wydarzyło ? Jejku już się martwię ..

Co do drugiego imienia to u nas będzie Igor Bartłomiej, Bartuś mi się podoba i wszystkich facetów o takim imieniu, których znam są super :) Mój Kuzyn ma właśnie tak na imię i strasznie się lubimy :)

12 lata 2 miesiąc temu #540389 przez natalka
Lody pistacjowe też bym zjadła tylko jeszcze nie widziałam w sklepach? Pliszka podpowiesz coś na ten temat? :)
Buźki mojej malutkiej też nie widziałam nie chce się pokazać wstydzioch mały :)
A jeśli chodzi o drugie imię to albo moje albo po zmarłej siostrze M. byli bardzo ze sobą związani ewentualnie po mojej babci także mamy kilka opcji.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #540392 przez Dzolka
Właśnie może do tej tabelki drugie imiona dopisać kto ma chęć :) My na pierwsze dajemy po tacie mojego M a na drugie sama wymysliłam :laugh:

Ale dzis jakis spiacy dzien :dry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #540402 przez Monia_T
Ja daję drugie imię. Będzie Iga Emilia. Pierwsza córka też ma dwa imiona, a my z mężem mamy po jednym tak skromnie ;) . Bardzo mi się podoba jak są dwa imiona. Jak chodzę z klientami do notariusza to podwójne imię ładnie się prezentuje :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #540404 przez jadziatopol
:lol: Witam wszystkie Mamy. Przepraszam ze pisze w imieniu Asi, ale jest teraz zajeta karmieniem Huberta. Urodzil sie dwie godzinki temu... Jego waga to 2.88 zdrowiutki jak rybka. Sprobuje dodac zdjecie jak nas puszcza do domu. Pozdrawienia od Asi. P.S. Asia rodzila niecale 2 godzinki a w zasadzie to nawet ja nie zauwazylem jak Hubert wyskoczyl. Asia kazala dopisac ze Dominia miala przeczucie. :lol:
Pozdrawiam Radek.

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #540407 przez dominia
:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jadziaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!! aż mi ciary przechodzą po ciele :) matko jak się cieszę !!!!!!!!! :lol: :lol: Kochana Hubercik malutki :) szybciutko urodziłaś :) najważniejsze, że zdrowiusi i cały :kiss: :kiss:
Czekamy na Was !!!! Przytulamy dzielną Mamusię :kiss: :kiss: :kiss:
nie mogę normalnie tak ogromnie się cieszę, że masz już Synka koło siebie !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Z tych wszystkich emocji bym zapomniała :) dziękujemy za przekazanie WSPANIAŁEJ wiadomości :)
Gratuluję Mamusi i Tatusiowi :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka