BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549750 przez Madlen
Pisalaś, ze masz też ktg. Długo się tam leży? Obawiam się, że na plecach długo nie wytrzymam..

O rety to ja jutro po badaniu jeszcze nie chcę rodzić ;) Mam jeszcze trochę do ogarnięcia.. choć parę dni :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549752 przez dominia
Madlen leżysz około pół godzinki ale na boczku :) nie martw się dasz radę :) tylko dobrze się ułóż żeby było wygodnie :)
Mi chodzi o mocniejsze badanie, oni sami wiedzą jak badać więc się nie denerwuj :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549754 przez natalka
Cześć
Ależ miałam noc, położyłam się przed 24 o 3 poszłam do łazienki i już nie spałam nie mogłam się sama obrócić bo bolały mnie biodra i podwozie, teraz siedzę taka przymulona i jeszcze M. mnie denerwuje :angry:
Powodzenia na wizytach
Buziaczek jeśli to wody to nie masz na co czekać, oby poszło szybko i sprawnie :kiss:
Satine jak u Ciebie?
Czy któraś mogłaby mi wysłać swój nr tel. na priva???

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 10 miesiąc temu #549755 przez buziaczek18
Tak pewnie to wody wykąpałam się i znowu poleciało mi trochę na wkładkę i po nogach ale są białe,więc jeszcze chwilę poczekam bo się ustatkowało,chyba się sączą,ale coraz więcej ich wylatuje,ale skórczy nie mam ,bedziemy w kontakcie,dzieki...

11 lata 10 miesiąc temu #549756 przez sylwia1986
Dzień dobry :) nie było mnie wczoraj po południu i tyyyle do nadrobienia :)

Alinka cudna smerfetka :kiss: :kiss: :kiss: śmiesznie zajada tą pieluszkę :) to mówisz że urodziła się z kciukiem w buzi?

Niika kochana byłaś bardzo dzielna, a teraz jak się czujecie? Niedługo przyjdzie pewnie do Was położna to rozwieje Twoje wątpliwości.

Olu my tak z M widywaliśmy się weekendowo przez okres narzeczeństwa, kiedy ja jeszcze studiowałam i niedziela po południu była dla mnie straszna.. Także doskonale znam to uczucie, dobrze ze jest coś co choć troszkę poprawia Ci humor. A z tym ochraniaczem to też nie będę chyba zakładać, żeby mieć też lepszą widoczność na maluszka.

Andziu ja myślę uprać pościel pod koniec tygodnia i nie ubierać łóżeczka "na gotowo"

Pati daleko masz do tej szkoły? Mówisz że M chce być przy porodzie? A co to dla niego jakaś "atrakcja" ma być? Sory kochana, ale mam taki nerw i uprzedzenie do tego chłopaka, że nie zgodziła bym się chyba na Twoim miejscu, bo może więcej szkody zrobić niż pożytku będąc tam z Tobą.

Michasia świetna arbuzowa sesja, na początku myślałam że to prawdziwy arbuz, ktoś tu ma talent ;)

Jadziu tak się ostatnio zastanawiałam, czy maluszka można kłaść na brzuszku jak odpadnie mu kikucik pępowinowy czy już wcześniej też?

Princess bez słodzenia, wyglądasz pięknie, a brzuszek wydaje mi się ciut niżej.
Ja też ostatnio czuje się lżej pod żebrami, za to ciągle chodzę na siusiu, więc też coś na rzeczy.

Vini jaką ona ma piękną czuprynkę i słodkie usteczka:) śliczności :kiss: :kiss: :kiss:

Gabilee dobrze że przeziębienie minęło :) a chodzi Ci o ciuszki dla dziecka? Bo u nas w szpitalu trzeba tylko na wyjście.

Martyna dobrze że to tylko fałszywy alarm i wszystko jest ok :) się biedna musiałaś zestresować. Mi też tylko bezboleśnie twardnieje brzuch coraz częściej, więc to chyba nie to ;) choć pewnie każda z nas będzie odczuwała to inaczej..

Madlen remont na finiszu, bryka dla Adasia w drodze, to jakieś pozytywy w końcu ;)

Buziaczek powodzenia, oby to było to :)

Wszystkim dziewczynkom powodzenia na wizytach i ktg :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #549768 przez Madlen
Buziaczek jak wody to czas do szpitala!
Nie ma na co czekać.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549775 przez dominia
Wykąpałam właśnie mojego psa bo już mi coś śmierdział .. ;) średniej wielkości jest a ledwo go podniosłam żeby włożyć bydlaka do wanny, tak się spasł w zimie :dry: mam nadzieję, że wróci do formy niedługo :)

Buziaczek do szpitala sio ! myślę, że niedługo będziesz tulić swoją Zuzię :kiss:

Ostatnio dziwnie czuję swoje dziecko, wypina nóżkę niżej żeber ale czasem też jak wjedzie w żebra to aż mnie ściska ;) zastanawiam się czy to przez opadający brzuch czy zmienił pozycję ..

11 lata 10 miesiąc temu #549776 przez buziaczek18
Zbieram się do szpitala trzymajcie kciuki........,boję się

11 lata 10 miesiąc temu #549794 przez lusiaczek82
witam mamusie ja jestem przyszłą marcówką i mam do was takie pytanie czy któraś z was miała cc lub będzie mieć z powodu zbyt cienkiej blizny po poprzednim cięciu?ja jestem narazie w 34 tygodniu i blizna ma 3mm a do ponownego cc ma mieć 2mm ale bardzo mnie boli czy dla lekarza ma to wogóle znaczenie czy kierować się będzie tylko grubością przy podejmowaniu decyzji

11 lata 10 miesiąc temu #549798 przez Satine0
Natalka Wysłałam Ci swój nr ;-)

U mnie noc taka sobie. Co jakiś większy odstęp czasu się budziłam ze skurczem, ale już cisza ;-) Heh niestety. Lecę zaraz na ktg

11 lata 10 miesiąc temu #549804 przez dominia
Lusiaczek Domi ma cienką bliznę po ostatnim cc więc jak przyjdzie to pewnie Ci odpowie na to pytanie :)

Satine może dzisiaj coś już na tym ktg wyjdzie :)
Mi dzisiaj twardnieje brzuch coś częściej i teraz lekko pobolewa jak na okres ..

11 lata 10 miesiąc temu #549809 przez katarinka1
Hej dziewczynki!
Kurcze, wystarczy kilka godzin odpuścić forum i tyle się dzieje. Buziaczek, trzymamy kciuki kochana, wszystko będzie dobrze. Daj szybko znać,jak już Zuzienka będzie przy Tobie.
Vini, Twoja córcia mogłaby w reklamie występować - i na ślicznego bobaska i na szampon dla dzieci - piękna i ta czuprynka :kiss:
Madlen nie smuć się, nie denerwuj. Teraz już z górki. A może M jest też przemęczony i pracą i remontem. No i pewnie się denerwuje, bo nadchodzi czas na test ojcostwa. Oni wszyscy są tacy odważni w gębach, a na widok maleństwa gacie im się trzęsą ze strachu przed nowym :blink:
Gabilee zdrowiej!
Dominia jeszcze troszkę wytrzymaj. Gratuluję zaliczeń :)
Jadzia no to pięknie, jak tak szybko wracasz do formy. Twój przykład i porodu i radości z macierzyństwa napawa optymizmem :laugh:
Satine a co u Ciebie? Jeszcze w dwupaku?
Martyna bidulka najadlaś się strachu, wcale się nie dziwię :kiss:

A moja nocka koszmar, łapy tak mi napuchły i tak bolały jak nigdy. Brzuch coraz niżej, mała napiera na pęcherz tak, że mogłabym zamieszkać w kibelku. No a poza tym czułam się bardzo dziwnie, brzuch się napinał i twardniał, czasami przechodził w takie bóle w krzyżu. Każdy ruch to wysiłek i kłucie w podwoziu :(
Mój gin jakiś niekonkretny od samego początku i mami mnie tylko. A to gada, że nie ma wskazań do cesarki, a to że cesarka. Ale nic konkretnie nie wiem. W końcu wczoraj dogadałam się z koleżanką, której kuzynka jest położną w moim szpitalu i go zna. No i on niewiele może zadecydować jak się okazało, bo pracuje na oddziale ginekologicznym a nie położniczym :angry:
W każdym razie wskazała ta położna namiar na ordynatorkę oddziału położniczego i jutro mam u niej wizytę. Skonsultuje sie i niech ona się wypowie jak to widzi. Bo ta położna stwierdziła, że i wiek i przewlekła choroba tarczycy jak najbardziej są do rozważenia bo poród sn może różnie przebiegać. Także może jutro wreszcie będę jakoś ukierunkowana. A dziś byłam na pobraniu krwi i na 14-tą na ten wymaz na paciorkowca. Tyle, że moje żyły juz też mają dość - bolą bardzo :(

Powodzenia dla wszystkich no i zaczynamy kolejny, mam nadzieję owocny tydzień :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #549815 przez natalka
Dziękuje :)
Lusiaczek, z tego co PAMIĘTAM to DOMI będzie miała cesarkę z tego powodu, pewnie później odpisze Tobie.
Spakowałam się do szpitala moja torba praktycznie się nie dopina a jeszcze nie włożyłam kosmetyków :ohmy:

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 10 miesiąc temu #549835 przez gabilee
michasia dokladnie w waszych ^^
a przygotowania do slubu to narazie tylko sala :P na 26 kwietnia 2014 r. , za sukienke zabiore sie tak 3-6 mcy przed slubem , ale dziekuje , ze pytasz :)
moja tyesciowa tez wziela urlop na moj porod 2 tygodnie i moze sobie przesunac jak sie zacznie :D fajnie ma i ja tez pomoze mi i ja tez bede miala szanse dojsc do siebie :)

madlen ogolnie myslalam , ze cie widzialam :P taka podobna babeczka szla i tez w ciazy po Wyspie młyńskiej :) ja teraz chce duzo chodzic , moze uda sie Leona namowic na szybsza wizyte z rodzicami :) jak narazie to boli tylko krocze po wycieczce...
madlen u mnie tez podczas remontu bylo dosc nerwowo ;/ bo to wiadomo dluzy sie , i czlowiek wykonczony , chcialby cos innego niz tylko remont i lazenie po sklepach ...
dobrze, ze synus cie podnosi na duchu :)
ty juz limuzyne bedziesz miala w domku , a ja nawet jeszcze nie zamowilam :P musze sie tym zajac

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi co wziac dla malego do szpitala skorzystalam i tez to samo spakowalam wiec jestem gotowa :) a jaka duza ta torba :P jeszcze musze dla siebie kosmetyki wlozyc plus szlafrok jak wyschnie i lewatywe , bo u nas trzeba miec...

martynka dobrze , ze reagujesz na takie sytuacje , wazne , ze synek zdrowy , moj tez casem mniej sie rusza i juz mnie schizy biora ;/ ciesze sie , ze jednak wszystko dobrze kochana :kiss:

princess podoba mi sie twoj sen ^^ a ty tez przeziebiona kochana? ja bralam przez 2 dni ten syrop prenalen plus herbatka z miodem , cytryna i pomarancza , i jak goraczka lub stan podgoraczkowy na noc apap , i 2 dni i koniec katar juz sie zasuszyl prawie

dominia powodzenia na ktg :) ja tez musze mojego psa ogarnac , ale wogole nie mam ochoty :P

pati powoadzenia w szkole kochana :) jak bedziesz sie gorzej czuc to zawsze mozesz wrocic do domku :) a tak chociaz z kolezankami pogadasz :)

buziaczek chyba bym jechala do szpitala :) trzymam kciuki , zeby to bylo juz :kiss:

natalka to mialas ciezka noc biedulko ;/ moze w ciagu dnia sie przespisz :)

katarinka biedna jestes z tymi rekoma ;/ kurcze , ze tez nic sie zaradzic na to nie da ;/ daj znac jak po wizycie u pani ordynator :)

ktora moze mi tez wyslac nr tel? bo ja w sumie tez taka nie przygotowana , z nikim sie nie dogadalam co do numeru :P bede wdzieczna :kiss:

a ja dzis pospalam do 9 :) tylko w nocy wstalam ok 2, bo moj Misio jechal do Warszawy na jeden dzien :) a przed chwila dzwonil , ze juz wraca do nas :) super
dzis nad ranem jedyne co to u dolu bardzo bolal brzuszek ,ale jak podlozylam podusie to troche lepiej i usnelam :)
kurcze biore ta nystatyne i mi sie oczyszcza to zapalenie taki okropny ten sluz , kolor karmelowy troche brazowy ;/ ale gin mowil , ze tak bedzie zwlaszcza po badaniu

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549852 przez bananamana
Czesc dziewczyny widze nastepna mamusia nam sie szykuje do rozpakowania :)

Bede trzymać kciuki :)))

Gabilee ja ci wysle zaraz moj nr bo tez sie jeszcze z nikim nie wymienilam :) a i mam do sprzedania swoja suknie slubna nie wiem czy pamietasz jak wygladala tak tylko jakbys byla zainteresowana :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka