BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #620520 przez anoda89
Madlen chyba że tak :laugh: Wiesz nigdy nie mów nigdy kto wie co Ci przyjdzie do głowy za lat kilka :S

Jadzia ale z Hubercika przystojniak :kiss:
Może ja nie powinnam się wypowiadać na tematy rodzicielstwa ale wydaje mi się że jakoś można wszystko ze sobą pogodzić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620522 przez jadziatopol
Aganobla polecam :lol: j ajak mialam 35 lat to moj ginekolog mi powiedzial,zebym sie spieszyla jezeli wogole chce miec jeszcze dzieci...bo mialam problem z endometrioza. Ja juz stracilam nadzieje ,ze bede mogla miec dzieci a poza tym tak jak pisalam wczesniej nie za bardzo sie tez staralam ...bardziej ze strachu,ze jak zaczniemy sie starac dziecko i nic nie wyjdzie to bede czula,ze zawiodlam jako kobieta ;) a tu nagle niespodzianka :lol: jakze mila :lol:
Dominia jeste po prostu KOCHANA :kiss: :kiss: :kiss: zebys widziala jak teraz promienieje po twoim poscie ...nie razi cie po oczach w tym Tarnowie? :blink:
Anoda :kiss: ja tez tak mysle...teraz mi bedzie latwiej to pogodzic bo to tez zalezy duzo od partnera :lol:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #620523 przez dominia
Jadzia raziło pół dnia :lol: na jutro proszę promieni na caaaały dzień :lol: :lol: ale serio miłość bije od Ciebie i to widać bardzo :)

11 lata 8 miesiąc temu #620530 przez jadziatopol
Dominia hahhaha :lol: ok :lol: zalatwione :blink: jak Igorek po szczepieniu? my idziemy we wtorek i juz sie denerwuje ;) przestalam juz czytac te rzeczy bo niepotrzebnie sie nakrecalam ;)

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620533 przez Monia_T
Madlen ja mam cerazette. To są dla karmiących, plus przy nich taki, że bierzesz na okrągło i okresu nie ma :) Brałam też po pierwszym porodzie i dostałam @ jak skończyłam karmic czyli po 14 miesiącach. A 26 kwietnia minie rok od mojej ostatniej @ :lol:
Karuzele są do niedzieli. Tylko kuźwa padać zaczęło... :huh:

Suzi , ciąża odjęła Ci przynajmniej 10 lat :woohoo:

Jadzia suuuper wyglądasz! Gdzie to zmęczenie? :silly: A Hubi elegancik jak zwykle :kiss: :lol:

Ja drugie dziecko urodziłam po prawie 11 latach i chwalę sobie ten powrót do niemowlaka :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu #620537 przez ola85
Suzi - fajna, zgrabna z Ciebie mamusia :)
Satine - Marysia jak zawsze śliczna :)
Jadzia - pępuszek u Was śliczny :) Oboje wyglądacie super :)

My po szczepieniu. Najpierw doktor ją dokładnie obejrzał, osłuchał i powiedział że szczepimy. Ona tak strasznie płakała po tym zastrzyku, że aż łezki jej leciały, myślałam że mi serce pęknie. Na następne szczepienie wyślę M.. Jak tylko wróciliśmy to dostała cycusia i już wszystko było ok, teraz śpi, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Przy okazji ją ważyli i mierzyli i wyszło 65cm i 6kg :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620542 przez [email protected]
jadzia właśnie skończyłam 35 i mam endometriozę,czekałam na dziecko 5 lat i już nie wierzyłam że zostanę matką a tu niespodzianka,aż mi się przypomniało jak krzyczałam na porodówce że jak mi zmarnują dziecko to ich zabiję :ohmy: boję się jak cholera co będzie z endometriozą a jak u Ciebie to wygląda,masz jakieś objawy? u mnie już podczas połogu bolało w toalecie :(

Pochwalę się,wchodzę we wszystkie dziny :)

11 lata 8 miesiąc temu #620558 przez dominia
Jadzia powiem Ci, że Igul przeszedł szczepienie chyba jak typowy mężczyzna .. Niczego nie zaobserwowałam .. ani gorączki nie miał ani nie marudził, apetyt taki jak zawsze, spanko też .. wręcz od dwóch dni zrobił się inny :) śmieje się całym pyszczkiem i zaczyna gadać :lol: i chyba powoli ogarnia co to dzień a co to noc :) oby tak już było zawsze :) u Ciebie zobaczysz będzie tak samo !! :)

Ola dobrze, że szczepienie poszło tak jak powinno :) teraz czekamy na same dobre najbliższe dni :)

11 lata 8 miesiąc temu #620587 przez Satine0
Jaaa....27 miałam okres i teraz znowu. Brzuch boli i coś leci ;/

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620596 przez kasia123m
hej laseczki:) alescie napisaly az 30 postow..musze sie przez nie przedczec:)

Monia ciuszki sliczne..naprawde.to polarkowe to dobre bedzie na wiosenne spacery.ja mam takie ze dwa.Dzis jak szlam do osrodka to sie balam ze w kombinezonie Tosi bedzie za goraco ale spoko..wew byla cienko ubrana i sie nie zgrzala.Za to kacpra przegrzalam..w zimowej kurtce lazl..

wiecie ze byla u mnie polozna.Weszlam do osrodka rano by wizyte przemienic z wczoraj na dzis i polozna mnie zlapala.ze musi przyjsc z wizyta jakas po 6 tyg i sprawdzic czy glowke dziecko dzwiga itd...no myslalam ze mnie trafi.Przyszla.pytala o moje krwawienia jeszcze.pytala jakie leki odstalam.i powiedziala cos ciekawego..ja mam to palmienie taki sluz podbarwiony krwia i mowila ze to moze byc stan zapalny.Ale gin dal mi lek na stan zapalny..jakis metronidazol wiec moze pomoze.pytala czy mi wogole przechodzilo to krwaienie.no mi przeszlo po 3 tyg prawie i jak zeszlam z wozkiem ciezkim to sie zcazelo od nowa.Mowila ze jedna kobieta fieranki wieszala po 3 tyg i tez zaczela krwawic.wiec moze cos naruszylam.Pytala czy te krwaienia maja nieladny zapach..szczerze to troszke tak..zobaczymy.w przyszlym tyg jade do hematologa i jesli tam wyjdzie ok to dostane od gina skierowanie na klinike spwrotem i chyba lyzeczkowanie..moze to co on tam widzial 1cm to jednak cos zostalo..a mowia ze przy cesarkach ponoc nic nie zostaje.oby juz przeszlo bo mam dosc.

Jaka sliczna Marysia..ach :lol: cmok cmok cmok:)

a wiecie co napisze zanim zapomne.ani polozna ani lekarka nie wiedzialy dlaczego Toska sie lsini od dwoch dni.lekarka nawet mi o jakies powaznej chorobie mowila ze jak jest wysoka goraczka slinotok i dziecko oddychac nie moze to cos tam...a ja wyczytalam ze w 7 tyg ruszaja slinianki i dziecko nienadaza na poczatku z nadprodukcja sliny...normalne...ni9c nadzwyczajnego.i przelykaja vczasami sie ksztusza i tyle..heh

Domina jak juz bedziesz miec to body to fote wklejaj.do mnie ma przysjc kuzynka zapraszac na komunie za tydz bo my z M chrzestnymi...i ma mi przywisc ciuszki po corce...pierwszy raz cos dostane..ciesze sie..porrzebuje zwyklychy body spioszkow spodenek czy bluzeczxek..kazda rzecz sie przyda..bo Tosia wyrasta a sama na lumpex nie mam jak wyjsc

Madlen a nie dzwiglas jak ja czegos ciezkiego> wozek na spacer?

Suzi no kwitniesz...ciaza CI sprzyja:)

Anoda jak Cie zle wyczyscili po coo? moze mnie tez...taki sajgon tam wtedy byl...i krwawilas dlugo? bo ja juz 7 tydz kurde.nic sie nie martw...jak idziesz do gina napewno bedzie ok...i lekarz moze juz pozwoli...trzymamy kciuki...i naprawde czekamy na fotke z usg:))jestes nasza lutowa mama...co ja bym bez Ciebie na poczaku zrobila..

o jaki przystojniak Hubus:)))caluski od cioci..Jadzia a po Tobie wcale zmeczenia nie widac:)

a my po lekarzu.przez tydzien przybylysmy 150gram...nie malo?no wlasciwie przez 6 dni..Tosia zaflegmiona dostala mucosolvan w nebulizacji.i fennistil na alergie.Prtzyszlam do domu i mam mucosolvanu na dnie..musze jutro rano skoczyc jeszcze po recepte...mowila ze taka zachrypiala jakby...bo akurat ja tak jakby zaflegmilo.ale ja osluchala i ok.i jakby niemogla oddychac bo by ja zabardzo zaflegmilo to mam dac berodual w nebulizacji na roszerzenie oskrzeli.zobaczymy jak bedzie.na spacerki mozemy chodzic.a spala mi dzis od 21 do 4 rano az sama ja obudzilam.i jak ja nakarmilam to potem spala do 7 ale juz jakby zaflegmiona..furczala...A ja po wczorajszym niespalam cala noc..caly czas sie wsluchiwalam czy oddycha i sie nie dlawi..wiem..przewrazliwona matka jestem:)

kurde przepraszam za te literowki..jedna reka pisze...a wogole robie ostatnio mnustwo bledow..problemy z koncentracja?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620607 przez anoda89
Kasia ja już mam z głowy połóg i się oczyściłam. Krwawiłam 6 tyg i po 2 tyg dostałam okresu. Od tamtej pory miałam chyba 5 miesiączek ;) dwie pierwsze były tragiczne i długaśne bo tygodniowe teraz już jest jak dawniej. Powiem wam że mi libido po ciąży wzrosło :lol:
A ciąży już się nie mogę doczekać i coraz bardziej czuje się gotowa na przyjęcie fasolki :) Jeszcze tylko wizyta u gina i jak trzeba będzie to histeroskopia no i mogę działać

Chętnie bym z wami popisała ale piszecie o takich rzeczach ze ja pojęcia nie mam...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620621 przez xpatiiix3
Anoda jak znajdzie się jakiś fajny to może w przyszłym roku nowy wątek się założy ja kocham dzieci i wiem, że na Marcelku się nie skończy :) Tobie też życzę jak najszybciej zdrowej ślicznej fasolki :kiss:

Monia super, że wszystko w porządku :) a jakie pigułki dostałaś mi Azalie wypisał ginek, ale nie wiem czy kupować bo nie mam nawet po co hehe :P

Suzi ajj tam wiekową hehe :P kurde ciąża Ci służy ja sama bym chciała, żeby moja mama jeszcze miała brzdąca, ale kurde nie da rady grozi to jej śmiercią więc mogę liczyć tylko na ojca hehe a ponoć coś już nabroił i chyba 5 brat się na świat szykuje... :O

Satine kurde no no Ty to masz młodą mamuśkę dopiero :D

Jadzia matko ja nie wierzę jak Ty młodo wyglądasz... Szok ja też chcę tak wyglądać w Twoim wieku :D Hubek słodziak :kiss:

Ola ale duża ta Twoja niunia :D

Aganobla kurde ja też chciałabym już we wszystkie wchodzić niektórych to ja na tyłek nawet nie wcisnę :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620625 przez xpatiiix3

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620730 przez jadziatopol
Ola ile ma twoja coreczka? duza dziewczynka :ohmy: :) slicznie rosnie :kiss: :kiss: bidulka...jej...ja bede plakac na pewno razem z Hubkiem ;) :(
SatineMarysia to juz mala modelka :ohmy: :blink: :kiss: ale nasze dzieciaki beda mialy pamiatke :) szkoda ,ze dawniej nie bylo takich mozliwosci. Mam kasete video z Bartkiem ale niestety przez tyle lat jakosc jest taka,ze ogladac sie nie da ;)
Aganobla ty tez kochana nie wygladasz na tyle lat. W zyciu bym ci nie dala 35 :ohmy: u mnie ta endometrioza nie byla az tak dokuczliwa...miesiaczki mialam bardziej krwawe niz zwykle i z duzymi skrzepami . Teraz w okresie pologu nie bylo tragicznie...wrecz przeciwnie...az zaczelam sie martwic,ze moze cos sie zaklinowalo i nie leci ;) a teraz nie wiem ...troche sie martwie bo tutaj ci ginekolodzy podchodza zbyt lekko do sprawy zdrowia (ale joke...nie?) i nie wiem czy ona wogole mnie zbada na wizycie. Na ostatniej wogole mnie nie badala :ohmy: ciekawe po co sa lekarze w stanach? u nas to przynajmniej cos robia. A jak sie placi za wizyte to sie na prawde przykladaja...a tu maja w dupie wszystko...natura wykona za nich robote ;) :angry:
Patiidzieki :kiss: ale ty ladna jestes :) co za idiota cie zostawil!? :ohmy: jego strata :lol:Fryzurka finezja :lol: tez mnie korci,zeby cos zrobic ale do chinczyka fryzjera nie pojde :angry: Marcys sliczny :) cudenko :kiss: :kiss: wujek jaki przystojny :ohmy: :) jaki ladny chlopczyk :woohoo:
Kasia ale Tosia ma spanko :ohmy: :lol: pieknie :) moj tez dzisiaj spal sporo..az sie obudzilam zaniepokojona w nocy i zaczelam sprawdzac czy oddycha. Wzielam mu raczke podnioslam a ona upadla bezwladnie...wystraszylam sie i uszczypnelam go w policzek i sie obudzil ;) pewnie spalby dluzej gdyby nie glupia matka :blink: oby Tosia juz wyzdrowiala :kiss:
Madlen gdzie ty i gdzie Adas? wstaw jakies fotki :) ale akcja z tym psem...ja bym umarla ze strachu jakbym zostawila Hubka samego ;) chociaz pamietam ,ze raz tak zrobilam jak Bartek byl maly i wyskoczylam do budki na przeciwko domu...ale bieglam jak opetana ;)

Dziewczyny ...wstawiajcie fotki swoje i maluszkow :) ciekawe co u Vini?

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620743 przez jadziatopol
Anoda te cwiczenia z Mel sa extra tez :lol: dzieki :lol: moze wstaw jakas swoja fotke ..bo juz prawie zapomnialam jak wygladasz :(

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka