- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Płatki kukurydziane to nie dla mnie

Potwierdzam to powiedzonko...jestem ze starszą córą na tym etapie, że zastanawiam się gdzie to moje cudowne maleństwo się podziało i skąd się wzięło to pyskate coś.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tez kiedyś uwielbialam, i jedne i drugie. tuczą i chrupią i zamulają i to wszystko, niestety.
Dodam jeszcze, ze mój syn w głębokim dzieciństwie dostarczał mi przerozmaitych doświadczeń natury zdrowotne- żywieniowych, nie będę Wam tu zamulać wątku tymi opowieściami tym bardziej ze to juz prehistoria, dziś mołodzian 16 letni żre ( bo jedzeniem trudno to nazwać czasem biorąc pod uwagę ilości) wszystko i mu nie szkodzi .j ako dzidzius był totalnym niejadkiem, nie jadłby najchętniej NIC, do karmienia piersią nie miał cierpliwości- za dużo roboty dla niego, więc mu sciągałam do 10 mc-a życia będąc na ścisłej diecie bo.......okazał sie do tego wszystkiego alergikiem pokarmowym reagującym skórnie

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeste w szoku, że to tak uczula

Niezła ta Wasza historia

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Suzi wiem co to znaczy duże dziecko szczególnie w gimnazjum jak przechodzi okres buntu

Moja siostra ma rocznikowo 16 lat i też ma czasami wrota na oścież

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale skoro już sie wie to i owo, to można wybrać, odsiać ziarno od plew. Jakie rzeczy mamy dają maluszków do jedzenia czy picia to sie czasem w głowie nie mieści. np. Jak Jasiek był mały miał po sąsiedzku rówieśniczkę Anię, która jeszcze nawet nie chodząc czyli w wieku do roku jadala, ba - wpierniczala ( bo taaaakie ilości tego były ze hej) wszelkiego rodzaju chrupki, chipsy i tym podobne świństewka . a co miała w wózeczku obok siebie do popicia? HOP COLĘ!!!!!
Moje dzieci do wieku szkolnego nie miały w ustach chipsów ani gazowanego napoju i to wcale nie dlatego, ze taka mądra i zapobiegliwa byłam. Jakby bardzo chciały pewnie dałabym spróbować. One po prostu chyba miały dobry instynkt i coś takiego w ustach powodowało plucie i krzywienie sie jakby jeża jadły ( są zdjęcia Jasia po spróbowaniu napoju gazowanego - ubaw po pachy

no ale wracając do Ani, obecnie 16 letnia pannica w 1 licealnej- nie ćwiczy programowo na wf-ie bo wstydzi sie rozebrać, a wsparcie rodziców polega na tym ze załatwiają jej już od kilku lat fikcyjne zw z wf zeby sie dziecko nie musiało stresowac i chodzą regularnie do szkoły na skargi a to ze jej nauczycielka wf dokucza a to ze jej koleżanki dokuczają....No smutek i żal, a ja zawsze jak słyszę teraz te opowieści i żale , mam przed oczami malutką Anulkę wypełniającą całą sobą wózeczek i dzierżącą w jednej tłuściutkiej łapce worek pełen chrupek, herbatników lub chipsów a w kubeczku - niekapku w drugiej łapce nieszczęsną HOP Colę.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Więc NIE MARTW się, póki przybiera na wadze WSZYSKO jest OK!!!
Bylabys juz siwą młodą staruszką z Twoją wrażliwością, gdyby Ci się trafił taki gosteczek jak mój Jasiek, ale jak czytam o Igorku, to luzik i relaks

Monia, kiedy następna wycieczka do Włoch? ..... Najpierw wycieczka do szpitala a potem sie pomyśli....

NO a swoją drogą czy to nie brzmi kiczowato nieprawdopodobnie?

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wszystkie mamuśki na spacerach. My byłyśmy 2,5h a teraz obiadek

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jadzia zrobiłam sobie ten skalpel, niestety tylko pół godziny bo Ola przylazła a ja się wstydzę

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Alina moj Hubek pomimo tego ze rozklada ramionka to dalej lezy na brzuszku...to jego ulubiona pozycja...potrafi ponad godzine spedzic w tej pozycji

Suzi Rzym...ach...rozmarzylam sie

dzisiaj mielismy pierwsza pelna przespana noc

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ale mialas sen

dzisiejszy sen....snilo mi sie ,ze rano przyszlam do szpitala tak jak zwykle do pracy...przebralam sie w szatni i taka szczesliwa,ze jestem znowu z moimi przyjaciolmi... wychodze do holu i chce wejsc na IP a tu wszystkie drzwi (a bylo ich 3) zamurowane....zapytalam kogos jak ja moge sie dostac na IP i jakas pielegniarka pokazala mi boczne wejscie....weszlam a tam taki dluuuugi korytarz, w ktorym trwaly prace remontowe...a na koncu korytarza zobaczylam nasze stare drzwi na IP i za nimi swiatlo....bieglam do tych drzwi tak szybko...tak bardzo chcialam byc juz w pracy i wypic kawke i poplotkowac jak dawniej, posmiac sie....nie dobieglam....Hubus mnie obudzil . Wstalam cala zaryczana. Tak bardzo mi brakuje tych wspolnie spedzonych chwil z ludzmi w szpitalu

watku erotycznego nie opowiem