BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 godzin temu #625813 przez Monia_T
Jadzia no wiesz...pominęłaś najciekawszą część snu :silly:

Spróbuję tej Chodakowskiej...zobaczymy co z tego będzie i na ile mi zapału starczy.
Kinia też długo uchowała się od chipsów, coli itp. Niestety później jej się smaki pod wpływem towarzystwa zmieniły... :huh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 godzin temu - 12 lata 3 godzin temu #625818 przez xpatiiix3
Monia no może jakoś się dogadamy w końcu z babcią bo tak nie może być, a jak mnie w domu nie ma to nie mam wpływu niestety na to co ona robi.. ;/

Aneta Natalcia jaka śliczna :)

Michasia dziękuję :)

Alina u mnie też kurde coś czuję, że sutki to mi się zaorają znowu, bo tak bolą i take drażliwe mam przez tego łobuza, tak wyżute już i wygryzione, co raz gorzej jest... Ojj mi się śnił wczoraj mój dobry kolega pierwsza miłość taka gówniarska hehehe i ostre sceny z nim, a to takie ciacho o matko, aż nie do opisania, 22 lata kończy za niecałe 2tyg :) ale zajęty już sięgnął po rozum do głowy i ma dziewczynę z rocznym synkiem... W szoku byłam, że dzieciatą wziął, bo tego po nim nikt nigdy by się nie spodziewał :P Ojej nie fajnie powiedział, no ale na pewno źle nie chciał, u mnie też czasem ktoś tak powie i nie chce źle ale nie fajnie to zabrzmi jakbym była wyrodną matką...

Monia no właśnie mi to samo powiedział ten lekarz, i masz rację z tym że lepiej jeszcze raz skontrolować niż żeby miało się coś stać :)

Suzi Rzym tylko pomarzyć :D

Jadzia ale super nocke miałaś :D hahaha ale to chyba większość z nas ma ostatnio erotyczne sny :P

A ja już ze szkoły wróciłam, matko ja nie wiem co to jest co się czepia do tego dziecka... bilirubina prawie nie spada ma 6 a miał 6.3 ponad 2tyg temu... to po cholere pchać w dziecko tyle leków... trudno odstawie go od piersi na 2-3dni może to jednak ta pokarmowa żółtaczka.. ;/ ale za to w szkole zrobiłam już jedno zaliczenie na 5, pani w szoku hahaa bo jak pedantka jakaś wałki ponakręcałam ale tak symetrycznie wałeczek przy wałeczku :D jedno z głowy jeszcze 13 chyba zostało :P

I o 18 na spacerek idę z koleżanką się umówiłam, wyjdzie ze swoją córcią 5-miesięczną :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 godzin temu #625835 przez ola85
Monia - ślicznie wyglądacie z Igunią, masz bardzo fajny kolorek włosów
Chomiczka - śliczny pierścionek i jeszcze śliczniejszy synek :) Oby rzeczywiście się poprawiło
Alina - a Ty masz hodowlę mopsów, czy pieski są tak typowo "na kolanka" czyli do towarzystwa? Ja też myślałam o sesji malutkiej, ale teraz mam na głowie chrzciny i wszystko inne odłożyłam w czasie.
Princess - śliczne zdjęcie z Adasiem
Madlen, Satine, Monia, Jadzia, Pliszka - nawet nie piszcie o rozmiarach, ja znowu przez karmienie tak strasznie chudnę że zaraz zniknę. Wszyscy mówią żebym więcej jadła i to też mnie strasznie wkurza.
Dominia - moja też tak ma że jak nie śpi to ciągle głodna, może kawałek nitki został i odczynuje
Kasiu - ja Ciebie dobrze rozumiem. Jak u teściów wreszcie wszyscy pozdrowieli, to teściowa znowu mówi że ją gardło boli... masakra
Pati - moja też czasem ślini się z bąbelkami :blink:
Satine - słodziutka Marysia

kurczę znowu do końca nie doczytam, bo mała płacze...

12 lata 3 godzin temu - 12 lata 2 godzin temu #625842 przez [email protected]
Hej,byliśmy dziś na szczepieniu 5w1 i żółtaczka,doktor powiedziała o Gabrysiu że bardzo wrażliwe dziecko,pytałam o siusiaka czy odciągać odrobinę napletek i zmywać ten nalot i okazało się że to nie żaden nalot tylko mastka,która jest jałowa i nie trzeba nic robić,darł się strasznie jak go obudziłam,waży 4440g,spacerek zaliczony,piękna pogoda :) mały doi cyca i uśmiecha się :laugh:

Chomiczka b.ładnie wyglądacie :)

Pati ładna mama :) ładny synuś :)

Wszystkie bobaski cudne :)

12 lata 3 godzin temu - 12 lata 3 godzin temu #625868 przez Suzi
Monia, Jadzia, Dominia, Kasia] chyba porodu nie będzie, bo cukry znowu wyższe ,a pamietam jak mówiłyście ze Wam przed porodem spadły, u mnie znowu od kilku dni raczej takie do pilnowania aniżeli do olania :( :( :( więc jak rozumiem z rychłego porodu nici :huh:

Poza tym wtedy jak mi spadły to miałam kilka dni zatrucie pokarmowe i mało co jadłam, więc tamten spadek pewnie był tego następstwem. buuu, wstrętna cukrzyca :( :( :( a ja myślałam ze to już....

12 lata 2 godzin temu - 12 lata 2 godzin temu #625905 przez jadziatopol
Suzi ja czytalam rozne rzeczy na temat poziomu cukru we krwi przed porodem. Podobno nie tylko spadaja...moga byc wyzsze niz dotychczas . Mojej znajomej z kolei zaczely cukry szalec raz w gore raz w dol...tak wiec nigdy nie wiadomo :) jestes na dietce czy na insulinie?mialas wczesniej cukrzyce?

kurcze...dziewczyny tak sie denerwuje tymi szczepieniami ,ze zejde tam chyba w gabinecie ;)

[/url]

12 lata 2 godzin temu #625915 przez dominia
Jadzia 50 kilo ???? :ohmy: :ohmy: ile masz wzrostu ?? :)
Sny jak nie z tej ziemi normalnie masakra :lol:
Spokojnie zobaczysz, że wszystko będzie z Hubim dobrze :) nie denerwuj się tak bo faktycznie jeszcze zejdziesz w tym gabinecie a Syn ani nie zapłacze :lol: :kiss: :kiss:

12 lata 2 godzin temu - 12 lata 1 godzinę temu #625926 przez jadziatopol
Dominia ja mam 171 cm...ani za duzo ani za malo chyba. ;) 50 kg mialam 5 lat temu...potem wazylam roznie...70-80 kg...przed ciaza bardzo duzo cwiczylam ,wazylam 72 kg ale mialam duzo masy miesniowej,zero tluszczu a teraz jak weszlam na wage u mojej ginekolog to sie zalamalam ;) w ciazy bylo 95 a po 83! :ohmy: myslalam,ze mi wiecej zleci...mam nadzieje,ze teraz juz waze jakies 75 ...przynajmniej tak czuje. Nauczylam sie tego,ze jak sie cwiczy to nie powinno sie sugerowac waga bo wtedy zawsze wazy sie wiecej albo waga stoi ale optycznie sie chudnie i sylwetka sie ksztaltuje. Mozna byc szczuplym wazac 60-70 kg i tlustym miekkim paczkiem wazac tyle samo :lol: Ja chcialabym wygladac tak jakbym wazyla 50 kg jak kiedys. Tyle,ze wtedy nie cwiczylam .
To ja jak mialam 50 kg
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

tutaj bylo malo co widac
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a to 16 lat temu

[/url]

12 lata 1 godzinę temu - 12 lata 1 godzinę temu #625952 przez dominia
Matko Jadzia :ohmy: 171 cm i 50 kilo :ohmy: sama skóra i kości :ohmy: ja mam 168 i w życiu nie miałam takiej wagi :(
Jeju jesteś piękną kobietą :)

12 lata 1 godzinę temu #625961 przez Suzi
Jadzia laseczko, wymiatasz oj wymiatasz :woohoo:

Co do cukrzycy, to nic mi nie wiadomo żebym miała wcześniej a w ciąży jestem tylko na diecie, insuliny w ogóle nie brałam. mogłam mieć skłonności bo moja mama ma cukrzycę typu 2 ale ujawniła sie u niej około 60tki dopiero. ja mialam i mam skłonności do tycia ale tomz pewnością bardziej przez łakomstwo, chociaż może i jakaś nietolerancja glukozy rodzinnie uwarunkowana tez w tym palce maczała.
Skoro juz o wadze to zaczynałem ciążę z wagą 80kg a wzrostu zaledwie 163 :P :( więc dramat dramat. :P :P Teraz na finiszu ciąży waze 70 więc jestem ciekawa jaki bilans mi wyjdzie po. mam nadzieje na bilans zdecydowanie ujemny :silly: no i na zachowanie nowych, zdecydowanie zdrowszych nawyków żywieniowych, poza tym w moim wieku juz nie tak łatwo sie zrzuca kilosy, o wiele łatwiej sie je narzuca, ale mam poważny zamiar i determinację wtrwać

12 lata 1 godzinę temu #625988 przez anoda89
Dobryyy :)

Przyszłam dać link do Skalpela 2, dzisiaj przetrenowała i rewelacja. Spociłam się jak szczur w żelaznym sklepie :silly:

Jadzia ale z Ciebie lasencja :lol:

12 lata 1 godzinę temu #625996 przez kasia123m
Jadzia ja tez mam taka wage...168cm i 48 kg...u tesciowej ostatnio 51...ona ma lepsza wage..na poczatku ciazy spadlam do 47...a normalnie wlasnie 50-51.Ale w biodra mi poszla ta ciaza..nie moge spodni na dupe wciagnac..ide jutro rano przed szpitalem do lumpa moze sobie jakies kupie bo w rozpietych swoich laze.

Suzi mi wcale cukry niespadly.mialam okres co spadaly bo na czczo bylo po 78 ale to bylo z 3 tyg przed porodem..moze dwa.a potem byly normalne a nawet na granicy momentami.brzuch mi tez nie opadl.

Jadzia fajne fotki.A ta fota z bartkiem na jakims pomoscie to gdzie?

wiece ze ledwo do domu wrocilam..stan podgoraczkowy mam od rana ..teraz mi sie katar leje..ale na polu tak mnie wiercilo w brzuchu ze jak wpadlam do dmu to malo kibla nierozsadzilam.Mam nadzieje ze to jednorazowy wyczyn a nie jakis wirus bo juz mam dosc.Kacper dalej kaszle..Toska dalej charczy..
a tu mina z serii -mamo daj spokoj..nie mam ochoty na pozowanie.-bo krolewna jakas nie w humorze wrocila ze spaceru

Załączniki:

12 lata 1 godzinę temu - 12 lata 1 godzinę temu #626002 przez jadziatopol
Anoda ty to jestes mega!! kobieto! dzieki tobie tak na prawde cwicze ...motywujesz :lol: i nie jest ze mnie lasencja niestety...bylam taka jakis czas temu ;) ale wroce do tej wagi :)
Suzi no w moim wieku tez juz nie latwo sie zrzuca kg ;) wiem cos o tym ;) ale damy rade :lol: to sa zdjecia jak Bartek byl maly...mial 6 lat to 10 lat temu. Ale po ciazy wazylam 130 kg i schudlam do 46 kg cwiczac i trzymajac diete spartanska. To schudlas w ciazy 10 kg??! Jej...ja od kiedy bylam na diecie to schudlam w ciazy 5 kg...ta cukrzyca tylko na dobre nam wyszla...zmienimy swoje nawyki zywieniowe na zawsze :lol: ja w rodzinie tez mialam cukrzyce typu 2 a poza tym wiek nasz niestety tez jest sprawca ;)
Kasia jej..teraz ty bedziesz chora? kuruj sie ...wiem ze teraz ciezko wypic herbatke z sokiem malinowym i pod kolderke ale chociaz herbatke sobie wypij :) ta fotka to jak bylismy w Turcji :) na wakacjach. Ale Tosia ma piekna sukienke :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: moje slicznosci :kiss:

[/url]

12 lata 1 godzinę temu #626011 przez anoda89
Ja to ćwiczę bardziej dla kondycji co żeby w ciąży mieć krzepę a przy okazji pozbywam się tłuszczyku ;)
Bardzo się ciesze że tak przydatna jestem i mogę kogoś zmobilizować do ćwiczeń :lol: Laska jesteś a jak będziesz ćwiczyć to niezła żyleta z Ciebie będzie :) :)

12 lata 57 minut temu #626024 przez Alina2408
satine no prosze taka mala a juz kolezanki przyjmuje :)

monia rzeczywiscie swietne musi byc uczucie... monia ja dzis ciagle rozbieralam mala :P...

gabilee to goracy chlopak z niego... my juz nie zakladamy kombinezonikow...

kasia moja spi w samym pajacu...

suzi to ty chyba lepiej do tych wloch juz nie jezdzij jak nie chcesz wiecej dzieci :P:P

jadzia bo on ambitny jest chlopak nie idzie na latwizne...

pati moze to znak ze wiosna idzie i nowe milosci ci sie szykuja ze otworzy ci sie serducho moze na jakiegos wartosciowego faceta....

ola moje mospy sa do kochania... nie rozmnażam... genralnie nigdy o tym nie myslalam poza tym adoptuje mialam dwa adopcyjne ale troche przed urodzeniem sie malej karolek niestety poddal sie i przeszedl na druga strone mostu... mam beze kupiona i balbine ze schronu ktora odebralismy z zaawansowana nuzyca w maju... nasze stowarzyszenie ratuje mopsy niechciane i niekochane...

jadzia ja tyle to chyba nigdy nie wazylam .... 50 kg to chyba w podstwowce a to ostro ci sie maga waha jejku...

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka