BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #627458 przez Pliszka
Hej :)

Kasia, cudna ta czapeczka :)

Dominia, super zakupy! :)

Chomiczka, bardzo fajna bujaweczka :) Słodki ten Twój Oluś, mam nadzieję, że reszta dzieciństwa upłynie mu z uśmiechem na buzi. Tyle się już nacierpiał maluszek :(

Madlen, ale spory Adaś! :) Mój kurczaczek o miesiąc starszy i ważył tydzień temu 5050g.

My jesteśmy w Trójmieście :lol: Misiek musiał tu przyjechać służbowo i zabrał nas ze sobą :lol: Póki co pogoda boska, specerujemy wzdłuż plaży i się inhalujemy :lol: Cudownie :lol: Jadzia, ale masz rewelacyjnie, że masz tą wielką wodę na co dzień :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627481 przez jadziatopol
Madlen to Adas wazy tyle co Hubercik :lol: tez tutaj sa osobne szczepionki. Mam nadzieje ze Adas lagodnie to przejdzie :kiss:
Pliszka ech...polskie morze przepiekne :kiss: slicznie :) uwielbiam klimat polskiego morza...wszystkie inne sie chowaja :)
Kasia przylaczam sie ...pomodle sie na pewno :kiss:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627488 przez dominia
Jadzia masz racje co do Naszego morza ! Jest w nim cos takiego co kocham :) a nie umiem okreslic co :) dla mnie jest najpiekniejsze mimo tego, ze wcale do niego nie wchodze bo panicznie boje sie stworzonek w takiej wodzie i chyba bym zamarzla ;)

Pliszka zazdroszcze :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627515 przez Pliszka
Jak tylko wysiadłam z samochodu to poczułam ten morski zapach, poezja :laugh: We wrześniu spacerowałam tu z brzuszkiem,a teraz z wózeczkiem :laugh:

Przeczytałam kilka zaległych stron i pozachwycałam się zdjęciami :laugh:
Chomiczka - na zdjęciu włosy wyglądają bardzo fajnie :)
Mi mama zrobiła perłowy blond, wyszedł fajnie, ale teraz po każdym myciu robi się jakiś dziwniejszy :blink: Muszę pomyśleć co z tym fantem zrobić :blink:

Monia- to zdjęcie znad morza rewelacyjne :) Ale teraz też wyglądasz bosko!
Unikanie pszenicy nie jest takie łatwe, ale odkryłam w pobliskiej piekarni dwa boskie chlebki w 100% z mąki żytniej :) Najbardziej brakuje mi kuskusu i makaronów, ale zaprzyjaźniam się z kaszami. Kolejne pół kilo mniej na wadze, więc mam motywację :)
Ostatnio tylko raz zgrzeszyłam, bo sąsiad przyniósł nam winko domowej roboty, takie przepyszne i niestety słodziutkie, ale nie mogłam się powstrzymać. Na szczeście było tak mocne, ze po jednym kieliszku zakręciło mi się w głowie :blink:
Chrzcimy Olka 9 czerwca i jestem zdeterminowana, żeby do tego czasu być wiotką mamusią :) Jeszcze troszkę, a zobaczę z przodu piątkę :lol: To będzie święto :) Ostatnio było 62kg, ale ja mam tylko 160cm wzrostu, więc powinnam ważyć 10 kilo mniej i to jest mój cel.

Jadzia - jesteś piękna :laugh:

Trzymam mocno kciuki za maleńką córeczkę Gosi.

11 lata 8 miesiąc temu #627673 przez Satine0
Cześć dziewuszki ;-)

Pogoda za oknem robi się ładna :) Póki co 18 stopni. A ze mnie 8 dzień leci jak z kranu :( MASAKRA ! Strach mi gdziekolwiek wychodzić. Boję się,że poprzeciekam zaraz. Myślicie, że można już tamponów używać? Bo się zamęczę.

11 lata 8 miesiąc temu #627692 przez kasia123m
Dzien dobry :laugh:

Pogoda przepeeikna...Tosia od wczoraj popoludniu sadzi usmiechy na lewo i prawo wiec humorek mam super.zdzylm juz dzis byc w przedszkolu,potem zalatwilam tesciowej proteze piersi i peruke,potem u dentysty,potem w kosciolku pomodlic sie za Zosienke i teraz w domku jestem.Idziemy na 14 sie lekarce pokazac.mam nadzieje ze nie stwierdzi nic poza katarem u dzieci.
Cos mnie wierci momentami brzuch..Tosia tez jakby luzniejsze kupy robi i steka co chwile.mam nadzieje ze to nie jakas nowosc wirusopodobna.
Zapytam lekarke o wit d przy takim sloncu noi o ta rozyczke

Milego dnia dziewczynki.

Pliszka zazdroszcze.ekstra fota...

11 lata 8 miesiąc temu #627708 przez dominia
Satine przy cesarce nic nie mialas tam ruszane wiec mysle, ze tampona mozesz smialo :)

U nas UPAŁ !

Sprzedalam suknie slubna !!! Jestem szczesliwa :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #627742 przez Satine0
Już 20,7 stopni :D Ale rośnie :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627771 przez ola85
Kasiu - oby u Ciebie było wszystko ok. Z tym czytaniem w necie o chorobach to trzeba uważać, bo czasem straszne bzdury tam piszą, a można się nieźle nakręcić. Trzymam kciuki za Zosię
Jadziu - dobrze że z Hubim już ok :) W końcu wszystkie forumowe ciocie trzymały kciuki :)
Dominia - fajne te ubranka, to udały się zakupy :) Fajnie że udało się suknię sprzedać, ja swoją zostawiłam i śmiałam się że córeczka będzie się przebierać, no a teraz jest Lidzia :laugh: Tylko mój M nie mógł przeżyć że kasa na wieszaku wisi :blink:
Aganobla - u mojej spacer to godzinka max - potem płacze, a co do kupek to u nas ostatnio kończą się na plecach pod łopatkami :blink:
Pati - nie przejmuj się dziadem, a tej nowej współczuję
Chomiczka - biedaczko, co Ci lekarze jeszcze wymyślą
Gabilee - powodzenia na szczepieniu
Madlen - a ja się już trochę martwiłam że moja malutka jest duża, a tu widzę że Adaś też pięknie rośnie :) Mam nadzieję że po szczepieniu będzie ok :)
Satine - może tamponów lepiej na razie nie...

Moje dzieciątko obudziło się dzisiaj o 4 rano z wielką ochotą na zabawę. Śmiała się, popiskiwała, przekochana była, tylko mamusia jakaś taka śpiąca :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627799 przez [email protected]
Hej :) piękne słońce :lol: chcę się żyć

Kasia podziwiam Cię :) masz moc,ja dopiero 2 prania zrobiłam i śniadanko ale tak to jest z wisicycem :)

Pliszka ale super spacer,morze :lol:

Madlen pięknie rośnie Adaś :)

Dominia super że sprzedałaś suknie,moja zalega ponad 5 lat :huh:

Chomiczka zdrówka dla synusia,super huśtawka

Maleńka Zosieńka i już operacja,trzymam kciuki

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627838 przez Monia_T
Cześć

Jaka pięęęęęękna pogoda za oknem :lol: :lol: :lol:

Zrobiłam porządek w sypialni, Igunia zasnęła na naszym łóżku. Ogarnę jeszcze kuchnię i zbieramy się na spacer :laugh:
Wczoraj zrobiłam zakupy, znowu udało mi się kupic trochę lumpków na wyprzedażach. Kupiłam m.in. rajstopki z Woli przecenione z 14,99 na 3zł :ohmy: Wzięłam od razu 3 pary. Poza tym bodziaki, ale już większe 3 sztuki za 10zł, wcześniej kosztowały 49,99zł, skarpetki, bielizna dla Kini...itd. Jestem zadowolona bo wydałam bardzo mało a kupiłam sporo i świetnej jakości :silly:

Mężu świętował imieninki, objadłam się pysznym ciastem...cóż dieta musi trochę poczekać :P Ale przerzuciłam się już na chlebek żytni, też znalazłam piekarnię która robi taki 100% z dodatkiem różnych ziaren do wyboru. Ja uwielbiam ze słonecznikiem. Jakbym jeszcze znalazła makaron bez pszenicy to już pełnia szczęścia, bo ja kluskowa jestem :silly:

Zamówiłam Iguni kilka grzechotek Chicco na allegro. Znalazłam taniego sprzedawcę, ma sporo taniej niż w sklepach.
Kilka dni temu kupiłam małej w markecie grzechotkę bezfirmową, ale ładną i wydawało się solidną. W domu jak wszystko sparzyłam ją woda...a tam gumowe elementy pokurczyły się, zmieniły kolor i fakturę. Mój mąż wywalił ja do śmieci i oznajmił, że takiego toksycznego dziadostwa zabrania mi dla Iguni kupować...w sumie ma rację, nie wiem z czego to było zrobione, a przeciez mała by to lizała i ssała. Sam powiedział, że mam kupować tylko zabawki dobrych firm z atestem, zresztą ja też jestem tego zdania, że nie warto ryzykować badziewnej chińszczyzny przy maluchach.
Jak przyjdą zabaweczki z allegro pokażę Wam co upolowałam :)

Pliszka ale Ci zazdroszczę :lol: aż mam ochotę wsiąść do auta i pojechać do mojego ukochanego Władysławowa... :woohoo:

Kasia może już te wszystkie choroby i wirusy Wam odpuszczą...super, że Tosia ma humorek, ślicznotka :) Ostatnio przypomniałam sobie jak zastanawiałaś się nad imieniem dla małej, a teraz patrząc na jej fotkę to Tosia pasuje idealnie :)

Alina ja mam 175cm wzrostu i niezbyt się czuję w obecnej wadze...poza tym mam mało kobiecą sylwetkę, brak bioder, płaski tyłek, nieproporcjonalnie długie nogi, jedynie cycki miałam w miarę. Najlepsze jest to, że teraz jak patrzę na zdjęcia sprzed kilku lat to marzę, żeby tak wyglądać a wtedy zawsze miałam do siebie jakieś ale...
Dzięki za życzonka :)
A jak Marek?

Gabilee wtedy jak schudłam to chyba był głownie wpływ mojej psychiki. Pojechaliśmy z m i znajomymi nad morze. Same super szczupłe laski w bikini w towarzystwie i ja...wieloryb. Wróciliśmy pod koniec lipca, zaczęłam od zupy kapuścianej i ćwiczeń, pojechaliśmy na kilka dni do Zakpanego, trzymałam meeega dietę. Na początku września ludzie nie poznali mnie na ulicy. Bałam się jojo, ale nabrałam wtedy innych nawyków i długo trzymałam ograniczenia. Dalej chudłam, ale dużo wolniej. Aż doszłam do wagi 54kg wyglądałam jak szkieletor i chyba miałam jakieś skrzywienie psychiczne bo w lustrze nadal widziałam fałdy tłuszczu. Ale spotkałam swoją bardzo szczupłą koleżankę i okazało się, że jestem chudsza od niej, wtedy odpuściłam. Odrobinę przytyłam i trzymałam dobrą wagę przez wiele lat. W międzyczasie była pierwsza ciąża gdzie przybyło mi prawie 20kg ale tez je zgubiłam w kilka miesięcy bez diety, zaczęłam tyc dopiero w obecnej pracy :dry:
Mam nadzieję kiedyś jeszcze poczuć się szczupłą i atrakcyjną ;)

Ola jaka śliczna ta sukienusia :) A maleńka jaka fajna :kiss: :kiss: :kiss:

Suzi jak tam Miki? Wyprowadza się w końcu z brzucha?

Aganobla cieszę się, że Gabryś spokojnie przeszedł szczepienie.
Trzymam kciuku przy każdym, widać tylko moja Igunia tak źle zareagowała...oby żadnego dzieciaczka już to nie spotkało.

Dominia u Igi w miejscach wkłuć nie było nawet śladu, a juz tym bardziej żadnej opuchlizny czy podrażnienia.
Fajne ciuszki upolowałaś :laugh:

Chomiczka jesoo Wy już wyczerpaliście limit na choroby! Bidny malutki, tak mi go żal, ciągle coś...
Mam identyczną bujawkę, no prawie moja jest w beżu :blink: U nas bardzo się sprawdza :)

Madlen spory chłopaczek z Adasia :) Iga ma 2,5 miesiąca i tyle waży :blink:
No i muszę kupić pampki w rozmiarze 3, mam jeszcze 20 szt rozm.2 i wykorzystam je ale wkładam na chwilę, bo są już przyciasne... :silly:

Trzymam kciuki za małą Zosię, oby wszystko sie udało... :kiss:

Tak długo skrobałam tego posta, że Igunia się obudziła. Słyszę jak gaduli w sypialni :)

Jeszcze taki miły demot:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #627867 przez Suzi
Monia, no siedzi uparciuch jeden niestety. już mam tego stanu serdecznie dość, zwłaszcza jak patrzę na tabuny mam paradujących przed moim oknem z wózeczkami!!! Ehhhh. herbatka z liści malin - nie działa, Przytulasy conocne - nie działają, TO CO JA MAM JESZCZE WYKOMBINOWAC??? Wszak to TRZECIE dziecko, a zachowuje sie jak pierwsze :silly:
Czopa pożegnałam juz dobre 2 tyg temu, brzuch mi sie stawia jak skala jak tylko pochodzę i ............nic poza tym :( :S

A propos klusek / makaronów- można kupić w sklepach z tzw.zdrową żywnością makaron czysto żytni. nie daj nabrać sie na Lubellę, ten ich makaron pełnoziarnisty jest owszem ciemny ale PSZENNY, tyle ze z mąki z pełnego przemiału, więc takie mniejsze zło :silly:

co do chleba, to tez trzeba być niezłym Szerlokiem i czytać etykiety, bo bardzo często ciemne pieczywo zawiera te nieszczęsne słody, karmel ( dla ciemnej barwy). Prawdziwie żytni 100% chleb wcale nie musi być bardzo ciemny. poza tym często sprzedawcy zapewniają, ze a jakże, żytni jest, ale " zapominają" dodać ze jednak zawiera domieszki, a to mąki pszennej, a to mąki sitkowej ( tez pszenna ) a to płatki ziemniaczane itd. Ale jak juz sie uda ten 100% żytni znajdzie, to super, trzymać sie go. Ale tez z nim nie przesadzać. Ja póki co nie jem wiecej niż 1 kromkę do posiłku. No i zawsze jeszcze zostaje własnoręczne pieczenia, jak ktoś lubi i ma czas :) wtedy juz mamy gwarancje tego, ze wiemy co jemy. :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #627897 przez bananamana
Czesc dziewczyny tak was podczytuje ale niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic moja mala jest bardzo absorbujaca za dnia :) ale za to w nocy daje pospac :)

wczoraj bylysmy na szczepieniu wzielam standardowe po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw jak narazie z mala ok nie goraczkuje ani nie ma zadnych odczynow odpukac jest tylko troche marudna.

chomiczka wspolczuje tych problemow z małym niech to sie juz skonczy duzo zdrowka dla niego

tak piszecie o waszych wagach zobaczycie jak szybko schudniecie jak tylko wasze malenstwa zaczna sie samodzielnie przemieszczac a wy bedziecie za nimi biegaly podobno lepsze to niz fitness :) Jesli o mnie chodzi to zgubilam juz 13kg a dodam w ciazy przytylam 11kg wiec jeszcze dwa na minusie i nie powiem ze wyglada to ladnie taki szkieletorek z wielkimi cycami teraz jestem

dzis mala dala mi tyle czasu ze pierwszy raz od ciazy zdazylam pomalowac paznokcie hehe wow jestem w szoku :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #627899 przez bananamana
ahhh no i cudowne te wasze malenstwa wszystkie bez wyjatku :)

11 lata 8 miesiąc temu #627901 przez Suzi
No i jak zwykle skleroza....
Pliszka, zazdroszczę tego Bałtyku z całych sil :silly: ale pozytywnie oczywiście. uwielbiam nasze morskie okolice i klimaty i juz nie mogę sie doczekać wakacji i wyjazdu w tamte strony z Mikołajkiem :) kocham polskie morze bez względu na pogodę ( no morze w czasie deszczu najmniej :P ) żadne morze na świecie tak nie pachnie!!!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka