- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Fajnie że macie już z Hubim spokój ze szczepieniami na razie. Hubek twardy gość, ładnie zniósł szczepienia

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Monia przy karmieniu pozostaje nam tylko soczek z rureczka

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Monia - moja jakbym ją zapakowała w kombinezonik i przykryła, to by się tak darła, że daleko byśmy nie uspacerowały

Martyna - świetnie że z bioderkami lepiej

Jadzia - to moja Lidzia nadaję się świetnie na amerykańskie dziecko, bo czapek nie cierpi, ja jednak zakładam bo boję się o uszka
Suzi - jeszcze chwila i maluszek wyskoczy

Dominia - zajedziesz sama zobaczysz

Monia - ja prawo jazdy mam prawie 10 lat

To tak jak napisała Dominia, w poniedziałek "obalę" soczek za Twoje zdrowie

Moja Liduś spała dzisiaj w nocy 5h w jednym ciągu

Wczoraj też była ciotka i wujek mojego męża i ciotka ją bardzo chciała ponosić, a ja nie lubię jak nosi ją ktoś "obcy", ale od niechcenia się zgodziłam. Wzięła małą na ręce, a ta od razu buzia w podkówkę i płacz. Normalnie byłam z niej dumna

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
wczoraj się tyle opisałam a niestety komp mi padł.. i przepadło. ostatnio nawet nie mam czasu na neta

u nas zaczęło się ząbkowanie, codziennie Filipek ma takie napady ostrego płaczu.. wczoraj płakał ok 5godzin.i od razu apetytu nie ma.Biedaczek..ma takie dwie bulki białawe na dole..
ciekawa jestem co tam u Was?
Monia widzę że Twoja iga już tak ładnie się sama bawi zabawkami\! superrr! fifi jest na etapie sięgania heh śliczna jest!!!
Kasia ale Ci Tosia ładnie rośnie:) baletnica hehe
Chomiczka współczuje.. przecież jak zapalenie pęcherza nas boli a tu takie maleństwo musi tak cierpieć..3mam kciuki żeby było coraz lepiej

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas nocka spokojna, bez żadnych nowości

teraz mała Igi Digi leży obok mnie w łóżku i bawi się tetrówką. To jej ulubiona "zabawka"

Chomiczka zapalenie pęcherza to okropny ból, biedaczek. Na mnie furagin działa bardzo szybko, mam nadzieję, że Olusiowi tez ulży

Patrz, nie wzięłam pod uwagę, że prawko postarza, ale to prawda

Ale z drugiej strony...ja żyć bez auta nie potrafię...raz mi nawaliło przed ciążą i jechałam do biura autobusem, to prawie ataku paniki dostałam...Ci spoceni ludzie, pchający się z wszystkich stron...wracałam już z koleżanką autem, bo dla mnie ta podróż rano była traumą

Ja na początku układałam w tej bujawce koc pod dupkę Igi miała wtedy bardziej leżąca pozycję, a teraz to juz siedzi w niej "jak stara"

Ola ale masz mądrą córunie...wyczuwa u kogo na rączkach nie warto siedzieć

Ślicznie Lidzia spała, dała mamusi odpocząć

Marlena ale szybko Fifi ząbkuje

Suzi jak tam dopełzłaś...czy jeszcze się ciągniesz bidoku

Miki!!! Wyłaź!!! Ciotki forumowe na Ciebie czekają

Dziś popołudniu jadę z moimi dziewczynkami do koleżanki

Pogoda taka sobie, całą noc padało, słońca nie ma ale jest ciepło. Za to wieczorem podczas deszczu tak pięknie, wiosennie pachniało...

To w poniedziałek urodzinowy soczek dziewczyny

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mój M stwierdził że jestem pasożytem że tylko Was czytam a nic nie daje od siebie

U nas po szczepieniu elegancko, żadnej gorączki, opuchlizny, gorzej ja to przeżyłam

Co do humoru nadal nie najlepszy, przedwczoraj w nocy zmarła właścicielka domu w którym wynajmujemy pokój, jeśli nie przyjedzie jej córka z Austrii doglądać tego "biznesu" to nie wiem co dalej

Jadę na tydzień do rodziców, może uda mi się podbudować psychicznie.
Monia no jacha soczek musi być

Kasia, Dominia, Monia zdjęcia ze spacerku super
Pliszka zazdroszcze tego morza

A to my z wczorajszego spacerku
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Sylwia dobrze, ze jedziesz do rodzicow, jednak nie ma to jak pogadac z mama

U nas nocka srednia .. Ale za to pospalismy do 9

Pogoda sie psuje .. Chmury jakies wstretne ida

Milego dnia :*
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Monia no ja pracowałam w ciązy do 8 miesiąca i podróżowałam dziennie 2 godziny autobusami i tramwajami i też była masakra, tyle dobrze że wsiadałam na zajezdni to miałam miejsce siedzące bo ludzi nie było prawie wcale, gorzej z powrotem, nikt mi nigdy nie ustąpil miejsca, tłok, smród. Najgorzej znosiłam właśnie smród - no cóż dużo ludzi we Wrocławiu się po prostu nie myje, a bezdomni śpią w tramwajach. Jak taki bezdomny wsiadł to jego aura zostawała w tramwaju na cały dzień niestety.

Ja też podkładam mu koc pod dupkę bo nie podoba mi się jego pozycja w niej, ale i tak jak zasypia mocno to staram się go wyciągać. Wieczorem w niej zasypia i wkłądam go do łóżeczka i całą noc ładnie przesypia w łóżeczko (z przerwami na karmienie - po jedzeniu odkładam do łóżeczka i zasypia sam) W dzień nawet zaczął spać!! co do tej pory było nie do pomyślenia!! Spi teraz nieporównywalnie dłużej dzięki tej huśtawce, do tej pory o 4 rano się budził codziennie i nie było mowy o spaniu dalej -zasypiał dopiero na spacerze o 13, a ja na spacerze niestety nie mogę się zdrzemnąć więc chodziłam jak zombiak. UWIELBIAM TĄ HUŚTAWKĘ, DLA MNIE JEST BEZCENNA! Dzisiaj spaliśmy do 8!!! a teraz pojadł i dalej śpi, normalnie Ameryka, mogę posprzatać i zjeść śniadanie, czuję się wreszcie normalnie i gotowa do dalszej walki

Ta furagina mu chyba pomaga, bo jest z dnia na dzień coraz spokojniejszy, tylko mam problem z podawaniem bo nie chce jej pić, 30ml roztworu jest całkiem bez smaku jak woda. Muszę go oszukiwać i między mlekiem staram się mu to wciskać mimo że powinnam podawać między karmieniami a nie w trakcie ale inaczej się nie da. W mleku też rozpuścić nie można.
Za oknem ponuro, a znalazłam w sieci na dobry humor super tekst

Test pierwszy: Przygotowania
Kobiety: Żeby przygotować się na ciążę:
1. Ubierz się w szlafrok i przymocuj do brzucha poduszkę.
2. Zostaw ją pod szlafrokiem.
3. Po 9 miesiącach wyjmij 5 procent wypełnienia poduszki.
Mężczyźni:
1. Idź do apteki. Wysyp zawartość portfela na ladę i powiedz aptekarzowi, żeby się obsłużył.
2. Idź do supermarketu. Ustal, żeby twoja pensja była wpłacana bezpośrednio na konto kierownika sklepu.
3. Idź do domu, rozsiądź się z gazetą i przeczytaj ją po raz ostatni.
Test drugi: Wiedza
Znajdź parę, która ma już dzieci i skrytykuj ich metody wychowawcze, brak cierpliwości, zatrważająco niski poziom tolerancji. Nie zapomnij skomentować faktu, że pozwolili swoim dzieciom zdziczeć. Podpowiedz im, co mają zrobić, żeby ich dziecko lepiej spało, jak mają nauczyć je korzystania z nocnika, lepszych manier przy stole i ogólnie lepszego zachowania. Rozkoszuj się tą chwilą - to będzie ostatni raz, kiedy będzie ci się wydawać, że masz odpowiedź na wszystko.
Test trzeci: Noce
1. Spaceruj po pokoju od 17.00 do 22.00, nosząc na ręku mokrą torbę, ważącą od 4-6 kilogramów, przy radiu nastawionym na szum (lub przy jakichś innych irytujących dźwiękach w tle). Dźwięki muszą być głośne.
2. O 22.00 odłóż torbę, nastaw budzik na północ i połóż się spać.
3. Wstań o 23.00 i spaceruj z torbą po pokoju do 1.00 w nocy.
4. Nastaw budzik na 3.00 w nocy.
5. Ponieważ i tak nie możesz zasnąć, wstań o 2.00 i zrób sobie herbatę.
6. Połóż się o 2.45.
7. Wstań ponownie o 3.00, kiedy to włączy się alarm budzika
8. Śpiewaj w ciemności piosenki - do 4.00 nad ranem.
9. Nastaw budzik na 5.00. Wstań, gdy zadzwoni.
10. Zrób śniadanie.
Rób tak przez pięć lat i pamiętaj, żeby wyglądać radośnie.
Test czwarty: Ubieranie małych dzieci
1. Kup żywą ośmiornicę i torbę siatkową
2. Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, żeby żadne jej ramię nie wystawało przez oczka siatki
Pełny test pod linkiem: www.edziecko.pl/rodzice/1,79361,12721827...HIT_SIECI_.html?as=1
JAKBYM CZYTAŁA O SOBIE

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Rewelka

Poczekaj teraz z robieniem prawka, bo testy co wprowadzili są masakryczne! No i wiedzę, że nie tylko mi przeszkadzają "zapachy" ludzi w środkach komunikacji...a już wyrzucałam sobie, że jestem rozpieszczoną dziwaczką...

Może podaj Olusiowi ten lek z herbatka koperkową Hippa...ona jest przyjemna w smaku, myślę, że lepiej by mu się piło. I nie słyszałam, żeby komuś zaszkodziła, jest o 1 tygodnia.
W sumie ta bujawka ma siedzisko, że dziecko układa się jak fasolka w chuście, ale jak ze wszystkim nie należy przesadzać

Dziś chyba wszystkie dzieci tak długo spały, bo my z Igą wstałyśmy o 8.30

Sylwia jaki elegancik na spacerku

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Pliszka ta fota znad morza rewelacyjna ach.. tylko pozazdrościć

Ja też jestem zakochana w pl morzu..
Chociaż rok temu Morze Czerwone dało mi o wiele więcej frajdy, no ale z synkiem pewnie długo daleko nie pojadę/nie polecę. A może i nie..
Co do alkoholu- mam takie braki

Co do makaronu

A zupa kapuściana brrr max 1 dzień

Monia a gdzie te tanie ubranka?

Demot świetny

My wczoraj na spacerze z Adasiem w pajacu samym, cieniutka czapeczka i cieniutki kocyk na nozki- i tak był spocony!
Mi też lekarz powiedział- broń Boże nie przegrzewać!
Ale Igunia slicznotka wystrojona

I piękną ma zabaweczkę

Dominia Adaś ma wieksze golony

Śliczny Iguś jak zwykle.
Ale fajny komplecik ma

Gabilee a to pech, Adaś też marudził wieczorkiem, my zaraz po szczepieniu na spacerek.
Suzi ale fajnie piszesz

Ja się męczyłam koszmarnie i dopiero w 42 się bałam wywoływania i coś się rozkręciło.. jak popsuta karuzela bo zakończyło cc.
Oby u Ciebie tuż tuż.
Gabilee poród się podobał?
Ja bym sobie strzeliła w łeb, by tylko ulżyć.
Synek trochę marudził po szczepieniu, ale nie byoło tragedii

I jak powiedziałam dziewczynie co była przede mną dlaczego wybieram bezpłatne też zmieniła skojarzone na bezpłatne. Nie żałuję decyzji.
Dziś wreszcie zaczęłam ćwiczyć

Jadziu nie panikuj tak, bo przyciągamy to czego się boimy

Adasia karmiłam ok 18 a potem przed 4. 9,5 h bez jedzenia w nocy

Już 3 raz mu się zdarzyło tak... Za to w dzień nadrabia.

Dziewczyny też się zastanawiam nad jakąś bujaweczką.
Dużo to żre baterii? Ja mam leżaczek z wibracjami i często kupuję baterie 4 R20 i do karuzeli 4 jeszcze.
Chomiczka supertekst

Sylwia ale pięknie śpi Bartuś

Jest słodki. Całuski od cioci.
Kasia Byłam u endokrynologa. Jodu mam unikać w lekach, suplementach. Nad morzem nie zaszkodzi

A co do odchudzania- dr powiedziała, że konieczne ćwiczenia.
A wypady z wózkiem wg niej nie odchudzą, potrzebny wysiłek aerobowy..
Jest co zrzucać, pod koniec ciąży miałam ok +30kg

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Warta jest każdych pieniędzy bo mały ją uwielbia a ja chyba jeszcze bardziej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
My mamy karuzelkę z fisher price i też tam wchodzą cztery te duże baterie i po 2 tygodniach niestety się skończyły a mały uwielbia te melodyjki, na te baterie byśmy chyba zbankrutowali bo sa w pizdu drogie. Teściu z moim N przerobili ją na akumulatorek taki i teraz jest normalnie podłączona do prądu i nie trzeba wcale baterii

Myślałam że to za wcześnie na matę edukacyjną ale mały też ją uwielbia i już powoli zaczyna sięgać po zabawki, może to za dużo powiedziane bo na razie zadowala się wgapianiem w nie, i czasem przez przypadek którąś stuknie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
PS nie wiem jak kiedyś ludzie radzili sobie bez takich gadżetów

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Polećcie mi coś...Fisher Price, ale która?
Tiny Love?
Madlen ja też polecam tą bujawkę Bright Starts hybrydową. Używamy jej właściwie odkąd Iga skończyła 2 tygodnie. Prądu nie zżera, można ustawić siłę i czas bujania, ma też różne melodyjki ale z tego akurat rzadko korzystam.
Wyprzedaż w Galerii Pomorskiej na sali... ciuszki Disneya, Tex Baby i bielizna z Woli przecenione do paru zł. Tylko nie wiem czy jeszcze cos zostało, bo w tej cenie to szło jak ciepłe bułki

Chomiczka na zdjęciu widzę, że Oluś leży bez wkładki dla malucha...nie było czy nie wkładasz? Ja mam taką, która w lato chłodzi, w zimę grzeje no i reguluje położenie niemowlaka w pierwszych miesiącach.Tu na fotce miś na niej siedzi, ale widać o co mi chodzi