BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629123 przez chomiczka
Monia właśnie w tym modelu który ja mam nie ma takiej wkładki wcale nawet w nowych egzemplarzach. Ta którą Ty masz taką wkładkę posiada. Widać to nawet na zdjęciach producenta że jest bez wkładki. Ma tylko taką zakładkę na główkę.

Dlatego podkładam mu kocyk albo kołderkę pod dupkę.

Ja mam karuzelkę fisher price ze ślicznymi kolorowymi misiami. Jak dla mnie super, ma kilka melodyjek do wyboru i dwa poziomy głośności. W nocy po karmieniu odkładam małego do łóżeczka i włączam jeden cykl muzyczki (12 minut) i usypia przy tym. Nauczyłam go przy której melodyjce ma zasypiać a przy której przewijamy się i przy której się bawimy :) czasem w nocy jak nie zaśnie przy jednym cyklu i coś tam gaduli to mam też pilota do nie, nie muszę wstawać tylko włączam guzik i muzyczka gra następny cykl :) do tego ma projektor i wyświetla obrazki na suficie :laugh: także ja jestem zadowolona, na allegro daliśmy chyba 150zł, a w smyku widziałam za bagatela prawie 400zł!! chyba powariowali :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629172 przez Monia_T
Chomiczka dzięki :)
Oglądałam tą karuzelę na allegro i podobała mi się :laugh: Ale zawsze lepiej podpytać mamy, która używa :lol:
A w smyku widziałam ją za 399zł :ohmy: I wkręciłam męża, że taką chcę...a on przerażony, że to tyle kosztuje :P

No rzeczywiście, te wkładki są w bujawkach słonik a Ty masz lwa :) Ten zagłówek tez mamy, ale to mało praktyczne :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu #629198 przez Alina2408
monia my bylaysmy podobnie ubrane tylko zamiast rajstopek byly podkolanowki i krotkie porcieta a kocy lekko narzucony ale mala i tak odkrywala nozki wiec sie wietrzyla...kocyk byl bo u nas byl silny wiaatr ale cieply...

dominia zazdroszcze balkoniku :)

monia ale fajowsko moja jeszcze tak nie umie...

suzi porob duze kroki z duzym rozkrokiem no i moze troche podzwigaj...

dominia ja dzis jade do mamy popoludniu tez sama bo m pracuje jedziemy na weekend a nie jezdzilam juz kupe czasu no i mala ze mna bedzie jechac....

gabilee ja jezdze juz 12 i tez mnie to bawilo az do ciazy bo ja musze odsuwać fotel do konca zeby mi sie nogi zmiescily a i tak w kocu pozniej haczylam brzuchem...

chomiczka dobrze zehustaweczka ci pomaga bo co zrobic tez nie mozesz byc wiecznie zmeczona...i miejmy nadzieje ze pecherz za chwile bedzie zdrowy i to ostatnia taka wasza niespodzianka... on juz pewnie reaguje takim panicznym placzem bo ciagle cos go boli i jest tym zmeczony...

hahah ola to chyba nie spodobala sie lidzi cioteczka :P:P

sylwia nie martw sie ja wczoraj tez pasozytowalam :P bo weszlm na forum w przerwie i nie bylo czasu na odpisywanie... m ma trzeci dzien dzisiaj wolny ale to zupelnie innyklimat w domku wprawdzie o 19 idzie do pracy ale ja jade do mamy wiec i tak sie dobzre zozylo...a bartusiowi jak dobrze w tym smoczku :):) a co jesli corka sie nie zjawi???

chomiczka ale sie usmialam moj m tez woli jak ja ubieram bo on sie jak to mowi boi raczek malej :P:P a jak ja nieraz bierze to ktoras z raczek jej gdzis ucieknie wiec mu powtarzam ze nasze dziecko ma dwie raczki i dwie nozki i niech tak ja bierze zeby jej juz tak zostalo :P

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629274 przez Monia_T
Alina mój m tez wzbraniał się od przebierania, bo bał się, że "uszkodzi" coś malutkiej...bo ona taka delikatna :silly:
No ale weszłam mu na ambicję, czy jak mnie nie będzie a Igunia okicha się po po pachy to pozwoli jej leżeć w tym co narobiła bo boi się przebrać. I jaka była reakcja: Co ja nie dam rady! Poszedł, przebrał i od tego czasu ubiera. Czasem niezdarnie, ja mam ubaw jak np. zakładał rajstopki, ubrał dumny jedną nóżkę, z niemałym kłopotem ubrał drugą a Igunia w tym czasie z uśmiechem pierwsza wyjęła...no ale w końcu zadowolony pokazuje mi i mówi: zobacz rajstopki ubrałem! A ja na to: Super ale tył na przód :lol: :lol: :lol:
W każdym razie daje radę, nawet jak Igunia się wierci albo marudzi bo nie lubi zakładania bluzek i bodziaków przez główkę to się nie poddaje, tylko zagaduje małą, rozśmiesza i ubiera :laugh: A ja pękam z dumy, że moje dziewczynki maja takiego tatę a ja męża :woohoo:

I jak mieszkaliśmy w kawalerce tam nie było balkonu...masakra.Jak szukałam mieszkania, to żeby koniecznie był i udało się, mamy dużą loggię, super sprawa :)

11 lata 8 miesiąc temu #629280 przez Madlen
Chomiczka zarąbista ta bujaweczka!

Bravo dla teścia. :)

Ja tez ma fishera

allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-z...ore-i3150461923.html
udało się kupić na tablica.pl za 50 zł
jest fajna, ale żre baterie i umocowanie mogłoby być lepsze (przykręca się do szczebelków i wystaje), i kolory dość blade są.
Ale Adaś coraz bardziej ją lubi, gada z misiami :laugh:

Monia dzięki, poczytam o huśtawce. Ciekawe na jak długo wystarczy.. Do roku?
Byłam przedwczoraj w GP i nie widziałam takich ubranek, może przeoczyłam..

11 lata 8 miesiąc temu #629307 przez sylwia1986
Monia tak też mam espiro :lol: zielony atlantic. Z tym przebieraniem M u mnie to samo :laugh:

Alina mam nadzieje że chociaż da nam ze 3 miechy w razie czego na zalezienie jakiegoś lokum. Bo został jeszcze mąż właścicielki, ale on nie wie gdzie są pieniądze, rachunki, gotować nie umie, nic nie dźwiga, bo chore oczy i serce.. egh.

Chomiczka fajna ta huśtawka, ale Oluś najfajniejszy :lol: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #629319 przez Monia_T
Madlen te bujawki są do 11kg więc do roku półtora wystarczą :)

Muszę też poszukać na tablicy, tanio udało Ci się kupić :ohmy: Dzięki za opinię :)

Te ubranka nie były specjalnie oznaczone, że są tak mocno przecenione...dam Ci znać czy jest coś na Glinkach. W Galerii były na pewno fajne pajace welurowe z Disneya błekitne dla chłopca po 15zł, przecenione chyba z 40...i zestawy bodziaków po 10-15zł, pakowane po 2-3szt. No i skarpetki, rajstopki jak pisałam.

Sylwia a jak nie będziecie mogli tam mieszkać, to co inny wynajem? Bo u Was chyba jeszcze się nie da?

11 lata 8 miesiąc temu #629390 przez sylwia1986
Monia niestety inny wynajem, do teściowej się nie da bo mieszka w kawalerce, do moich rodziców też nie bo M ma tu pracę. Tyle że za ten pokoik płacimy 600 zł już z mediami, a jak patrzyłam ceny innych mieszkań to życzą sobie 600 zł odstępnego + czynsz + media. A u nas "na budowie" może jakbyśmy doprowadzili sprawę z wodociągami do końca to dalibyśmy radę we dwójkę, ale nie z małym dzieckiem.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629410 przez kasia123m
Kurde poplakalam sie ze smiechu razem z M i kacper...chomiczka dajesz zmiany...ten test super.
A chustawki macie zarabiste.szkoda ze nie posluchalam M i takiej niekupilam.

Tosia dzis spala od 21 do 5 rano :ohmy: :laugh: piekna noc...teraz spi na balkonie.ubrana w body z dlugim rekawem skarpetki i ten szary dresik..czapeczka bawelniana.i miejscami kocykiem same nozki przykrywalam jak niebylo slonca i wialo ostro.a ja mam taki katar ze masakra.w nosie mnie tk wierci i sie leje..zazylam jakas claaritine od M bo juz nie wiem czy infekcyjny czy alergiczny.

Ja mam prawko z 12lat a nie jezdze i musze zaczac i chyba zadzweonie do instruktora i poprosze o kilka godz.bo jak kupimy auto to chcemy renowke mi zostawic zebym z Toska mogla po syna do szkoly podjecjc czy na zakupy.wstyd miec prawko i nie jezdzic.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629421 przez Paulaaa
Cześć laski :lol: :lol:

Amelion ma dziś dzień marudy. Pospała rano od 8 do 10 i od 10 leżaczek, łóżeczko, ręce, leżaczek, łóżeczko, ręce. Chyba ta posrana pogoda tak na nią działa. Wczoraj normalnie lato a dziś od rana deszcz.
Teraz śpi od 5 min. Mam nadzieję że pośpi z godzinkę.

Ja też przymierzam się do kupna huśtawki, bo już mi nogi odpadają od napierdzielania w ten leżaczek. Znalazłam nawet jedną fajną na tablicy za 150zł, ale babeczki do 27.04 nie ma w Warszawie. Więc umówiłam się z nią na 28 i mam nadzieję, że ją odkupię. :woohoo:

Amelion ma dziś równe DWA MIESIĄCE :cheer: :cheer: :cheer: Czemu ten czas tak szybko leci??

I po spaniu, więc leeecę. Ale wrócę ;) :silly:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629461 przez ola85
Sylwia - ślicznie spacerkowo wyglądacie :) No właśnie tak to jest z tymi budowami. My w dwójkę też byśmy dali radę już wkrótce zamieszkać na swoim, ale z dzieckiem to co innego... Też się wszystko przedłuża, jak uda nam się wprowadzić latem przyszłego roku to będzie dobrze
Chomiczka - mi się najbardziej te noce spodobały :laugh:

Piszecie dziewczyny o karuzelach, ja ma dwie (jedną kupiłam, drugą dostałam) ale strasznie mnie wkurza jak odkładam śpiące dziecko do łóżeczka i coś mi dynda.

11 lata 8 miesiąc temu #629495 przez dominia
Paula Jaka tu Amelka duża ! :) piękny, dwumiesięczny bobas :kiss:

Ola ja też tak mam z tą karuzelką, sam kikut jest .. a grzechotki leżą na końcu łóżeczka bo mnie denerwowały jak wkładałam Igora i się tłukły jak wściekłe ;) jakby mi Go rozbudziły to chyba wylądowały by w koszu :dry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629638 przez kasia123m
Dziewczyny mialam do wyboru albo krem za 78zl z filtrem 50 albo ziajke z filtrem 30 i wzielam ziajke.jakie macie filtry w kremach dla dzieci?30 wystarczy? Na slonce jej wystawiac nie bede bo mowila lekarka ze nie wolno...i tak zlazilam 3 apteki..

11 lata 8 miesiąc temu #629660 przez Madlen
Monia zastanawiam się właśnie kiedy mój wielkolud osiągnie 11 kg...

Masakra przyszła niedopłata za wodę 350 zł :ohmy:

Paula mam to samo z leżaczkiem. Bujam bujam i bujam dziś. :angry:
Amelka boska.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629681 przez dominia
Madlen ja musze tyle wyciagnac normalnie co dwa miesiace :dry: masakra ;)

kupilam czapke w cocodrillo rozmiar 44 .. zakladam i za duza :dry: w domu mam jedna 46 i jest chyba bardziej dopasowana niz ta :/ rozmiary porazka ;)
buciki rozmiar 2 :lol: byla przecena na 18 zł to wzięłam :)

Mój mały też dzisiaj taki dziwny .. spał może 2,5 h .. za cały dzień

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka