BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 11 miesiąc temu #629697 przez Paulaaa
To chyba ta pogoda tak dziala na te dzieciaki.

Amelion spi mi po 5 min i buuuuczy.

Domina na tej focie jest wyciagnieta jakas :-P Dwa tyg. temu miala 56cm. Wiec taki kurczak maly generalnie ;-)

Kasia ja nie mam nic na slonce jeszcze. Jutro jedziemy na zakupy to cos ogarne. Wczoraj kupilam parasolke do wozka bo byla tragedia. Mysle ze filtr 30 jak najbardziej wystarczy;-) Pokaz jaki masz ten krem:-P

Madlen lacze sie w bolu. Juz mi nogi odpadaja.

Pisanie z tela jakos mi nie idzie. Jeden maly poscik a mecze sie juz z 10min:-P :-P :-P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #629724 przez kasia123m
Madlen nie wolno nam jodu?dzieki bo nie wiedzialam..

Paula taki
allegro.pl/ziaja-ziajka-spf-30-emulsja-d...-ml-i3162496885.html

co ciekawe widze ze na allegro jest jeszcze +50 ale tamten od 6 mies..dziwne..ten z filtrem 30 ma UVA I UVB...jakies filtry mineralne.Wypowiedzcie sie dziewczyny..Princess..Andzia...bo Wy sie chyba znacie..noi on jest od 1 dnia zycia..Moze dlatego ze takiego maluszka nie wolno wystawiac na slonce.a takie powyzej 6 mies juz predzej to maja wiekszy filt??nie wiem...Dzis slonce bylo slabe a i tak buzie jej spieklo..a staralam sie jechac tak by na nia nieswiecilo.musze parasolke do wozka dopiac.

11 lata 11 miesiąc temu #629729 przez drzyzgunia
Hej dziewczyny :)

ilekroć już chce napisać posta coś i wypada i z moich zamiarów nie wiele wychodzi...a do tego mam zepsutą klawiaturę ;/ ale trudnooo jest kupić nową :)

mój maluch też dzisiaj strasznie marudny fakt w tej pogodzie musi coś być mnie cały dzień boli głowa :(
Mój mały rośnie jak na drożdżach aż dziw bierze :) szkoda, że nie może być taki uroczy dłużej:) po szczepieniu było nawet ok wyjątkiem było to, że wieczorem zwymiotował mi całą kolacje ale resztę nocy minęła nam już bez rewelacji:D z bioderkami też wszystko ok mały się co raz więcej uśmiecha i wtedy mogła bym go schrupać :D gorzej jak płacze :blink:
z ubraniem małego i ja mam problem szczerze staram się jak mogę go nie przegrzewać noo ale to nie jest takie proste :silly: codziennie się uczę :P
Ale nie wszystko jest takie sielskie i anielskie mój urwis nie zawsze chce jeść z cyca...najdziwniejsze jest to, że w nocy nie ma z tym problemu wcina cyca i zasypia noo ale w dzień muszę go dokarmiać mm bo inaczej jest głodny i marudzi czasami nie wiem co z nim robić :( nie chciała bym, przestać go karmić cycem noo ale mam czasami wrażenie, że długo nie pociągniemy na cycu...szkoda bo lubię to ( i myśl że pomaga mi to trzymać dietę :P )
Co do huśtawek ja bez swojej nie wyobrażam sobie życia :blink: stała się moim przyacielem aby młody nie był taki "wygięty" położyłam w zagięciu poduszkę i wyścieliłam to kocem :D młody uwielbia w niej spać i nie tylko potrafi sporo czasu obserwować kręcące się misie :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629737 przez [email protected]
Hej :) Wczoraj wyszłam na spacer o 12,pięknie było,byłam u mamy,nakarmiłam godzille i dalej na spacer do 17 :) dzisiaj pierwszy raz od 2 tyg Gabryś zrobił żółtą kupę :laugh: nie podaję mu od trzech dni herbatki koperkowej,sama też nie piję,mam nadzieję że to od tego robił zielone

kasia moja siostra dostała jakiś super krem z filtrem 50 dla córci a ona dostała jakiś plam na buzi,ja nie kupię wysokiego fitra,szukam z hippa,mamy wszystkie kosmetyki z tej firmy i są super,nie mają niepotrzebnych składników,zawierają olej z ekologicznych migdałów

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629758 przez chomiczka
Kurczę nie wiem co się stało ale jak nakarmiłam małego i zjadł 80 ml i za raz wszystko zwrócił, zarzygał wszystko do koła łącznie ze mną i ze sobą. Przebrałam go i znowu nakarmiłam bo płakał z głodu i za chwilę to samo. Tylko tym razem aż się zakrztusił i się wystraszyłam że mi się udusi :dry: zarzygał matę i podłogę i kanapę i znowu siebie i mnie :unsure: :unsure: o co chodzi?? nigdy takie coś sie nie zdarzało. Bardzo dużo tego zwrócił chyba tyle co zjadł. Teraz go powoli nakarmiłam i zasnął ale boję się że w nocy mi tak zrobi a ja się nie zbudze i się udusi.

W trakcie i przed karmieniem póbowałam mu podać furaginę ale grymasił i wypluwał a ja znów mu dawałam i tak wypił niewiele mimo że wymieszłam ją z herbatką. Dawałam mu też na łyżeczce i coś tam połknął. Może to przez to?? nigdy mi się takie coś nie zdarzyło :unsure: :unsure: :( :(

Kuźwa nie dość że ten pęcherz to jeszcze tej furaginy nie chce pić :angry: zamiast pomóc to jeszcze szkody więcej narobi ona :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #629770 przez dominia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Może Oluś za szybko zjadł :unsure: i za dużo ?? mój Igor czasem też zwróci trochę i to właśnie zaraz po jedzeniu jak Go odbijam .. ważne, że zjadł i usnął powinno mu się przyjąć :kiss:

Aga super, że w końcu Gabryś ma ładne kupki :)

11 lata 11 miesiąc temu #629807 przez kasia123m
paula nie wiem czy ten krem jest dobry..ciezko go rozsmarowac.nie wiem czy kazdy krem z filtrem..ale jak wzielam babbino co mam ten zimowy..on tez tlusty a jakos ladniej sie wchlonal..a dalam kapke tego na reke i dluzsza chwile smarowac musze bo reka biala.u mnie nie problem bo najwyzej dla kacpra zostanie..na lato..nie wiem czy mloda da sobie nim buzie smarowac..ona sie wogolewkurza jak ja smaruje..

11 lata 11 miesiąc temu #629829 przez chomiczka

drzyzgunia fajna huśtawka, bardzo ładna :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629868 przez Monia_T

Kasia ja mam taki krem, zapłaciłam 19,90zł a Iga na wszystkie kosmetyki z Nivea dobrze reaguje

Byłyśmy z dziewczynkami w gościach, Igunia cudownie się zachowywała, po prostu reklama idealnego niemowlaka :lol: Gaduliła, rozdawała uśmiechy, przytulała się :woohoo: Kinia została tam na noc, bo ma koleżankę w swoim wieku a my wróciłyśmy. W domu szybki cyc w biegu i zasnęło moje dzieciątko błyskawicznie :woohoo:

Madlen na Glinkach sa jeszcze przecenione ciuszki i jeszcze bardziej obniżyli ceny :) Kupiłam Iguni pajac welurowy z Disneya za 9zł :) Chłopięce też były pajace, bodziaki, bluzeczki, skarpetki.

Odebrałam dziś przesyłkę z zabawkami Chicco i Igunia ma już ukochaną grzechotkę, podobną miała Kinia też Chicco. Iga dziś trzymała i trząsła kluczykami zafascynowana co to takiego :)
To jej nowa ulubiona zabaweczka, polecam dla Waszych Maluchów :)
A tu pozostałe zakupy dla Igusi. Znalazłam taniego sprzedawcę za wszystko zapłaciłam 78zł, a w normalnym sklepie kosztowałoby 350zł :ohmy: Wszystko oryginalnie zapakowane, więc żadnyego badziewia z Chin więcej nie kupię :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 11 miesiąc temu #629878 przez Paulaaa
Chomiczka dałaś furaginę między karmieniem? Tzn trochę mlek trochę furaginy?
Oliwia też mi rzygała jak kot. To jest okropne w smaku. Ja zawsze rozdrabniałam tego procha na łyżeczce, zalewałam herbatką i wciągałam w strzykawkę. Strzykawką podawałam jej głęboko do buzi tak żeby nie pluła. Jak pełna strzykawka z lekiem poszła to max. 10 ml herbaty do popicia. Później nosiłam pionowo przez jakiś czas. Jeśli mogę Ci doradzić to nie podawaj leku tuż przed jedzeniem, w trakcie i po. Musisz tak 30 min przed karmieniem. Wtedy nie powinien Ci zwracać. :)

Kasia miałam ten krem dla Olki. Jest dziadowski w smarowaniu. :angry: Teraz chcę jakiś z nivea bo Amka ma wszystkie kosmetyki z nivea.

11 lata 11 miesiąc temu #629882 przez Paulaaa
O! Ja chcę taki kremik jak Monia :woohoo: Jutro kupię. :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629887 przez xpatiiix3
Marlena ale szybko Filipek ząbkuje :) biedulek, ucałuj :kiss:

Sylwia a Bartuś jaki słodziak :)

Chomiczka Świetny ten test hehe no i fajna ta huśtawka :P

Paulaa jaka fajniutka 2 miesięczna Amelcia :)

Drzyzgunia ale fajny synuś :)

Dominia, Chomiczka współczuję Wam problemów z emkami, ale wierzę w to, że jakoś przebrniecie przez to :) Ja niestety wolałabym się czasem pokłócić niż być sama, i niestety muszę to przyznać, że brakuje mi jakiejś czułości, bo kur... nawet nie mam do kogo się przytulić, no dobra jest mały, ale ja chce faceta... A jak na razie nici z tego chyba, bo nie potrafie sama wyjść z domu na dłużej jak w szkole jestem to tęsknię już za malutkim, a z resztą jeszcze nie wiem czy ja szybko teraz tak komu zaufać będę potrafiła... W dodatku M znalazł już sobie inną, małego i mnie już totalnie chyba wyrzucił ze swego życia, przykre, no ale jego decyzja, a ja może kiedyś znajdę jakiegoś tatusia dla Marcelka...

Z resztą ostatnio nie mam czasu na nic jestem taka zmęczona już tym wszystkim, chyba znowu jakąś depreche łapie, a może po prostu jakiś zły okres się zaczął, mam nadzieję, że mi szybko przejdzie to, wszystko mnie boli, wracam po szkole i w domu nie dam rady już ni ręką ani nogą ruszyć, w nocy słabo śpię, nawet jak mały śpi to mi coś słabo idzie to spanie i ostatnio czuję, że mam minimalne wsparcie w rodzinie, bo zamiast pomóc to tylko każdy by rozkazywał, wrócę to od razu nakarm małego, popiszczy to weź go na ręce, a ja nie i kłótnie są, po co mam nosić go na rękach jak starczy go zagadać i spokój... Ja nie rozumiem tych ludzi babcia już tak narobiła, że on wcale nie chce spać sam ;/ tylko na rękach... :( Nie można jej przetłumaczyć żeby tego nie robiła, bo i tak jak wyjdę to robi swoje, a ja już nie daję rady ;/

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #629892 przez Monia_T
Pati jaki on śliczny :kiss: :kiss: :kiss: Jak wydoroślał, już nie bobasek ale duży chłopaczek :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 11 miesiąc temu #629897 przez Madlen
Nie dałam dziecku zasnąć, wykąpałam i dałam mleko choć się nie domagał. Odpłynął. Zobaczymy ile prześpi dziś..

Marudny był może dlatego, bo wibracje w leżaczku się skończyły, muszę zmienić baterie. Znowu!

Kasia jod był potrzebny bardzo w ciąży, teraz nie wolno. Brałam suplementy z jodem po porodzie i nie sprawdziłam składu. Niedawno się skapnęłam..

Też jeszcze nie kupiłam kremu..

Dzyzgunia superbujawka tylko droga..

Chomiczka jeny, znów problem masz. Normalnie medal powinnaś dostać za cierpliwość.

Na pocieszenie- mojemu M. też odpierdala....

Kołysanie nogą i laptop- znany mi widok :lol:

O krem z Nivea na słońce, lubimy Nivea :)
Dzieki Monia, może uda mi się pojechać tam jak M. wróci.
Ale extra te zabawki :ohmy:

Pati może to wiosenne przesilenie ;) Za to Marcelek ma się świetnie jak widać :)

Moje dziecko jakieś dziwne. Jak jechaliśmy autem i zaczął płakać włączaliśmy głośno muzykę i natychmiast cisza, zasypiał :laugh:
Muzyka jest db na wszystko. i trząchanie :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629913 przez xpatiiix3
Monia hehe już dorosły, przecież 2 miesiące :D a podobny do mojego ojca trochę taki mamusiowy synuś, no i do mojego najmłodszego brata co ma 21miesięcy, wstawie fotke jak był w jego wieku mniej więcej :P

Madlen może i to przesilenie wiosenne, ale wiosna idzie potrzeba faceta i się rozerwania troszkę :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka