BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #627903 przez xpatiiix3
Lecimy dzisiaj z malutkim do pogotowianych ciotek :) Taka piękna pogoda, że w krótkim rękawku można u mnie chodzić i oprócz tego gorąca to taki fajny chłodny wiaterek który daje ulgę :D Jeszcze troszke to opalać się przyjdzie nam :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #627916 przez gabilee
my po szczepieniu , ale mam nerwa! glupia baba mi nie powiedziala , ze przed rota lepiej zeby dziecko nie jadlo , a ja normalnie nakrmilam Leona 1,5h przed szczepieniem i co zwymiotowal cala szczepionke rota za 300 zl ;/ ona twierdzi , ze pewnie cos sie wchlonelo no , ale watpie!

do tego wzielam heksa i pneumo u wastez tyle kosztuja te szczepionki? zaplacilam za heksa 200 za pneumo 280 i rota 300 czyli wydalam 780 zl i to za 6tyg trzeba powtorzyc
ciesze sie ze Leos tylko 2 razy kuty , bo heksa i pneumo , ale o te rota jestem wsciekla , no ale to tylko pieniadze...

11 lata 8 miesiąc temu #627930 przez gabilee
a ja powiem wam , ze mam morze w zasiegu reki i tylko we wladyslawowie odwazylabym sie wejsc do wody i w krynicy morksiej a reszta to syf konkretny ;/ plaze brudne (przewaznie) no i w sobieszewie jest jeszcze do przezycia
kiedys bylam w sopocie z rana przed 7 , bo mialam spotkanie i przeszlam sie jeszcze nad morze cos ok 6.30 i co jezdzil traktorek i zbieral wszystkie smieci z plazy i wkezdzal z tym do wody wyplukac ;/ masakra

11 lata 8 miesiąc temu #627968 przez bananamana
gabi wspolczuje ale tez dziwnie ze ci babka nic nie powiedziala, ja sie nie decydowalam na szczepienie dodatkowe czyli rota i te wszystkie koki z doswiadczenia wiem ze pierwszego dziecka nie warto na to szczepic no chyba ze idzie do zlobka, jesli bede miala drugie napewno zaszczepie zeby nie zarazalo sie od pierwszego ktore bedzie nosilo wszystko z przedszkola zreszta te rota to szczepi sie na jeden szczep a jest ich kilka sama nie wiem czy warto bo to tak jak ze szczepionka na grype :) ale kazdy robi jak uwaza :) ja nie neguje :)

11 lata 8 miesiąc temu #628001 przez Suzi
Gabilee, no niby wiem, ale i tak mnie nie zniechęcisz :silly: poza tym ja bywam w tych rejonach mniej obleganych przez masową turystyczno- brudzącą tłuszczę i tam jest ok :)

11 lata 8 miesiąc temu #628082 przez gabilee
mały mi placze po szczepieniu jakby go cos bolalo chyba nozki co ja mu mam podac na to?

11 lata 8 miesiąc temu #628098 przez Monia_T
Gabilee paracetamol w czopku. A miejsce po ukłuciu możesz zimną pieluszką złagodzić.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu #628115 przez gabilee
monia ale goraczki nie ma tylko ta nozka widze ze go boli ;/
paracetamol nie za mocny?

11 lata 8 miesiąc temu #628121 przez gabilee
teraz zasnal ale na jak dlugo widze , ze jak probuje zgiac albo wyprostowac nozke to placze biedak :( az samej mi sie plakac chce

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #628132 przez Monia_T
Mi pediatra mówiła,że jak najbardziej podać jakby nóżka bolała, tylko pół czopka. Przyłóż mu zimne, będzie mu lepiej...
Biedny Leoś :kiss: Ucałuj go mocno :kiss:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu #628139 przez gabilee
dziekuje monia :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #628185 przez kasia123m
Ja juz po lekrzu.dzieci niby osluchowo czyste.poniewaz Tosia dzis juz zrobila 6 kupek od rana to dostala probiotyk.kurde wnerwia mnie ten tel bo mi litera A nie wskkuje.wiec nie wiem co u Tosi z tymi kupkami.mam nadzieje ze przejdzie.synowi mam inhalacje porobic bo to astmatyk.i tyle.tradziku u lekarki zero.wit D mam dawac nawet jak slonce i dziecka nieopalac.i kazala jej raktki zdjc bo ja zacieplo ubralam.
Ide zaraz znow na pole i do biedronki po mleko.nogi mi do du..wlaza od tego lazenia ale i tk wole to niz siedzenie w domu.zawsze czs szybciej leci..:)

11 lata 8 miesiąc temu #628198 przez Suzi
Gabilee, okład z wody z sodą oczyszczoną zrób, to ZAWSZE pomaga, działa ściągająco i zmniejsza obrzęk i ból. Lyżeczka sody na szklankę wody

11 lata 8 miesiąc temu #628230 przez gabilee
dziekuje dziewczyny za rady :kiss:
monia pomogl paracetamol w sumie odrazu jak podalam po 15 min juz nie placze nozka rusza i sie usmiechnal i pogadal po swojemu bardzo ale to bardzo ci dziekuje :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #628236 przez gabilee
suzi sprobuje ten oklad bo po altacecie placz nadal ;/ dzieki

kasia dobrze ,ze po kontroli dobrze wszystko , a kupki to chyba dzieci od 2 do 11 kupek dziennie moga robic wiec chyba ok ? ale nie wiem tak mi lek mowil
zycze zdrowka dla dzieciaczkow a Tosia sliczna :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka