BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #627102 przez Alina2408
gabilee bo moze twoj lubi jesc czesto :P:)

ola moze jednego dnia pijesz wiecej a drugiego mniej ja tez tak mam ale tak czy inaczej mam mleka duzo...

ola to masz fajnie z ta nadzerka...

martynka marek juz lepiej chociaz wyglada na to ze ta biegunka wyjalowila jelita i go pobolewa wiec zaserwowalam mu bactilac...

ola sukienusia sliczna :) a o malej to juz nie wspomne :)

suzi tez tak celowalysmy hehe ale dobrze bedzie...

aga to moze rzeczywiscie herbatka tak na te kupy wplywa...

pati tez maszeruje na ostro :)

kasia rozyczka generalnie jest bardzo niebezpieczna dla dziewczynek... z tego co wiem ale poczytaj sobie w kazdym razie bron boze nie jezdzij tam... bo pamietasz ze nawet robili nam badania na nosicielstwo w trakcie ciazy...

ja dzis ubralam mala w bodziaka na dlugi rekawek spodenki z polarku cienkie skarpetki i lekka bluze z polaru i mysle ze moglam ciensze jej zalozyc... ale nic jak zobaczylam mame ubrana w koszulke na krotki rekawek a dziecko w bluzie szaliku czapce i kurteczce to mi szczeena opadla podpowiem ze dziecko biegajace biedactwo mama mu zaserwowala saune w tym wieku :P:P

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627150 przez dominia
Jadzia to faktycznie sie wymeczyliscie w nocy ;) ale teraz juz bedzie tylko lepiej :* Hubulek dzielny chlop w koncu :*

Dziewczyny okladalyscie woda kwasna udka po szczepionkach ?? Ja tylko w dzien szczepienia dwa razy posmarowalam bo pozniej nawet nie wiedzialam gdzie byla wbijana igla ;)
Byla ostatnio moja ciotka z roczna coreczka co ma zespol downa .. I pytala czy bralam platne, ja mowie, ze tak .. Mowila, ze pierwsza szczepionke Zosia dostala na fundusz, czyli 3 wklucia :/ i jak juz ja kladla spac to sie tak darla strasznie .. Nosila ja na rekach i przytulala a ta jeszcze wiekszy krzyk .. Okazalo sie, ze miejsca po szczepionce miala tak strasznie napuchniete i bolace, ze nie dala sie chlopakom nawet dotknac jak chcieli jej przylozyc oklad ;) kolejna szczepionke pojechala i kupila, dziecku NIC nie bylo ;) dziwne to...

Dzisiaj padam na ryjek .. Doslownie ! :( i psycha cos mi szwankuje :( strasznie tesknie za M :( Ostatnio niewiele spedzamy czasu razem :( jak nie jest dlugo w pracy to jedzie z moim Tata do lasu i ogarniaja drzewo juz na zime .. Kolejna :dry: przynajmniej qe wakacje bedzie juz spokoj .. W ten weekend jade do szkoly wiec znowu sie miniemy :( masakra jakas :( do dupy z tym wszystkim :(

Moj Syn jest niesamowity .. Przed wczoraj nie robil kupy .. Jakies takie pierdziuszki malenkie sie pojawily i tyle .. Wczoraj kupq byla ale malutka .. To dzisiaj przeszedl samego siebie i uwalil takiego kloca, ze wyszedl mu bokiem i gora !! Prawie po pachy mial :P a ani nie zajekna przy robieniu :D przy karmieniu wydawaly mi sie dziwnie mokre spodnie .. Zagladam a tam biale rajtuzki sa zolte :ohmy: niestety nawet skarpetki ucierpialy ;) :lol:

Bylam dzisiaj w szmateksie tym takim typowo dzieciowym i sie w nim zakochalam ! Przyjedzie przyjaciolka z Synem z Warszawy to ja tam wezme :) rzeczy jak nowe i bardzo duzo oryginalnych ! :) pokaze Wam pozniej fotke Naszych zdobyczy :)
Jednak szybciej wlazłam na kompa bo mój Syn śpi :)
Dwie pary bodów z timberlanda, jedne z nike i jedne z gerbera, jakość świetna, te pajace [ to nie pajace :blush: w każdym razie te rzeczy w kratkę ] też super, a ile jest na dziewczynki jejku normalnie wtedy to bym obkupiła całego tego lumpa <3

Paula, Kasia mój Iguś też ma taką szorstką buzieczke i wychodzi na to, że to może być od mleka :/ tylko, że ja karmię piersią :dry: ale to raczej bez różnicy .. już chciałam Go zapisać do dermatologa ale jak na pierwszy raz to pewnie byśmy z miesiąc na nfz czekali :huh: a jakoś narazie mi się nie uśmiecha płacić za taką wizytę ..
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627205 przez [email protected]
Po spacerku,piękna ta wiosna :) chodziliśmy ponad 3 godz tzn ja chodziłam a Gabryś spał.

Jadzia mam nadzieję że Hubuś czuję się dobrze

Dominia Iguś zrobił nawet w skarpetki :laugh: a Gabrysiowa kupa wyszła górą przez szyję :cheer: zdobycze super,też muszę poszukać ubranek na lato

11 lata 8 miesiąc temu #627263 przez kasia123m
Domina ale super ciuszki...a drogie?pewnie wyzsza cena za kilogram.a takie spodenki z zebra mial moj kacper...
ja poszlam teraz do tesco z Tosia bo moi pojechali do logopedy..i kupilam wreszcie wieksza czape bo rano byl taki krzyk jak jej tamta stara ubralam ze az sie wystraszylam ze ja uszy bola..darla sie przeokropnie..nie wiem czy bedzie dobra ta czapa bo nie wiazana ale zobaczy,y..a to fota ze sklepu...

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627272 przez dominia
Kasia te dwa w kratkę po 10 zł :) a tak to po piątce, jedno za trójkę :) zależy które :) jakość lepsza niż w sklepie za nowe :dry: jak narazie będę się tam obkupywać :)
Tosia słodziuchna :kiss: :kiss:
Poszukuję STOPEK na Igora i nie mogę znaleźć .. wszystkie skarpetki po kolana są ;) czego ja nie lubię .. wiecie gdzie mogłabym takie upolować ? :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627278 przez xpatiiix3
Kasia Tosia cudna :)

Alina dzisiaj większy wycisk miałam znowu spacerek konkretny :D

A ja mam newsa tatuś Marcelka znalazł sobie nową dziewczynę, ale w sumie to i dobrze, bo ja sobie też zamierzam życie ułożyć :) Jego siostra mi napisała, w sumie nie wiem po co, może on chce zazdrość we mnie wzbudzić, a szczerze to co raz więcej niechęci czuję do tego człowieka :P hehe chyba serducho mi wietrzeje z czasem :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 8 miesiąc temu #627311 przez chomiczka
Hej

Ja tylko na chwilę :dry: u nas po staremu, po enfamilu troszkę ulgi było przez 2 dni a teraz znowu się zaczęło... Ręka mi odpada od bujania, śpie po 4 godziny dziennie. To koszmar normalny. Byliśmy dziś u pediatry, przyszły wyniku posiewu i okazało się, że jest ZAPALENIE PĘCHERZA! Do jasnej cholery co to moje dziecko jeszcze będzie miało. Ma dopiero 7 tygodni a już były uszy, antybiotyki, brzuszek i teraz jeszcze pęcherz :angry: :angry: dostaliśmy furaginę i będziemy aplikować, oby pomogło. eh już mnie wkurza to bo co pójdziemy do pediatry to coś nowego jest :angry: dobrze że chociaż trafiliśmy na dobrą babkę, wszystkie badania zleciła i jeszcze będziemy mieć USG brzuszka na wszelki wypadek. I pomyślec że wszystko przez ten antybiotyk :ohmy: tak czy siak przy enfamilu zostajemy bo troszkę zawsze jest lepiej od niego i lekarka powiedziała że lepszy niż bebilon.

U nas jest lipa bo odkąd zrobiło się tak ciepło to w mieszkaniu mam 27 stopni!! nie wiem jak to zbić, staram się wietrzyć ale nic to nie daje, upał oboje z małym się pocimy, śpi już w samych body a i tak spocony :angry: co to będzie latem to nie chce nawet myśleć.

Z tego wszystkiego kupiłam dzisiaj malemu huśtawkę bright starts, mieliśmy lezaczek bujaczek z ficher price, ale musiałam ręcznie go bujac 20 godzin na dobę prawie i już mi ręce i nogi odpadają. A mały lubi być bujany i tak się tylko uspokaja, i przy muzyczce :) także może tam to trochę ulży i ja będę miała czas żeby coś koło domu zrobić a nie tylko popitalać tym lezaczkiem. Zapłaciłam 150zł za używany, a w smyku kosztuje 400 :) a wygląda jak nowy :) drugi udany zakup z tablica.pl :lol:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #627354 przez gabilee
kurcze chomiczka biedulek z Olusia , a ty biedna sie wykonczysz nie ma ci kto pomoc?
moze wtedy bys sie przespala i nabrala sil na dalsza walke
a jak Olus mial antybiotyk to nie dostal oslony? bo wtedy moze by nie dostal zapalenia pecherza , ja jak mam pecherz chory to umieram z bolu a co dopiero taki slodziaczek maly :(

11 lata 8 miesiąc temu #627359 przez jadziatopol
Dominia ni beksior ze mnie straszny ;) :lol: Huebk juz dobrze...usmiecha sie od rana ...teraz sobie spi ...zobaczymy jak dlugo. Oby Igorek nie mial uczulenia na mleko ;) :kiss: a z ta opuchlizna nozki po szczepieniu to nie ma reguly...duzo zalezy jak ktos poda ten zastrzyk ;) to tak jak z pobieraniem krwi ;) tak slyszalam. Zobaczymy czy Hubkowi spuchnie. Na razie jest bez zmian i oby tak pozostalo ;) wczoraj w nocy sie poryczalam bo za duzo sie naczytalam o tych NOP-ach i zaczelam sobie wyobrazac co by bylo gdyby .....
Kasia trzymam kciuki za wizyte
Ola Lidzia przecudna :kiss:
Paulaa Amelka jaka dziewczynka ladna :kiss:
Martyna bede trzymac kciuki za szczepienie :kiss:
Chomiczka jak wczoraj nosilam Hubka na rekach w nocy to pomyslalam o tobie jak ty sie biedna musisz meczyc i maluszek tez ;) :( jeszcze do tego ten pecherz ;) ...wspolczuje ci bardzo i maluszkowi. Mam nadzieje,ze szybko wyzdrowieje :kiss: A lezaczek extra :) faktycznie tobie sie przyda bardzo :)
Gabilee jak tam? ogarniasz ? :lol:

nie wiem co jeszcze komus mialam napisac ;)

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #627362 przez chomiczka
Gabile moja mama była kilka dni ale wróciła do siebie bo pracuje i nie może mi pomagać bo mieszka daleko, chłopak cały dzień w pracy a teściowa... wiadomo jak to teściowa, była jeden dzień i tylko mnie do szału doprowadzała to ja dziękuję za taką pomoc.
no niestety przy zapaleniu pęcherza jest potworny ból, a taki maluszek jak go coś to boli to płacze. Dostawał krople osłonowe ale widocznie to za mało. Wciąż czekam aż będzie lepiej.
Liczę że "pomoże" mi huśtawka, jak włożyłam Olusia do niej to prawie od ręki usnął :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #627394 przez gabilee
jadzia ja jutro ide na szepienie z Leonek ciekawe jak zareaguje ;/ ciesze sie ze Hubcio juz sie usmiecha :D

chomiczka kurcze szkoda , ze tesciowa nie nalezy do "normalnych" tak by ci duzo pomogla , ale moze hustaweczka go ulula i bedzie chcial w niej siedziec :D ja cale szczescie mam normalna tesciowa chyba trafilam na jakis cud :P wlasnie teraz mi tesciowie wzieli syna i mam wieczor dla siebie :D mam nadzieje, ze Olusiowi wkoncu mina te wszystkie chorobska

11 lata 8 miesiąc temu #627402 przez gabilee
jadziu tak ograniam dzieki za pamiec :) jest dobrze u nas , a ja marze tylko o dawnej wadze :P

11 lata 8 miesiąc temu #627411 przez Madlen
Hej dziewczyny.

My po szczepieniu, wersja starodawna.
Adaś waży 6300 :) Troszkę płakał, ale nie tak jak jest głodny ;)
Teraz marudny. :(

Co do ubioru to na spacerek ma sam pajacyk, czapeczka cienka i do śpiworka w gondoli..
Lekarz mówił, że wystarczy pajacyk, czapeczka i okryć cienkim kocykiem w taką pogodę.

Michasia w Intercorze, kontrola za 6 tyg. Bez szerokiego pieluchowania.
Koleżanka urodziła maleńką córę, to jej kazali albo na noc pieluche tetrową gratis albo większego pampersa zakładać.

Jadzia to będą orgastyczne zakupy :lol:

Jadzia śliczności taka zawzięta babka jak Ty szybko schudnie. Ja też zawzięta. Kupiłam wagę, chyba coś tam spadło..
Ale jeszcze 11 kg do wagi sprzed, a chcę jeszcze więcej..
A 50 kg to chyba jaja jakieś :)

Anoda podziwiam.

Monia pięknie wyglądasz na tej focie.

Nie mogę za dużo popisać bo Adaś płacze.

Wszystkie zdjęcia maluszków super.

Chomiczka ale los Cię doświadcza :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627426 przez xpatiiix3
Chomiczka biedni jesteście z Olusiem, ciągle do niego coś się czepia ;/

Madlen ale Adaś już duży chłopiec :)

I za tydzień w czwartek mamy szczepienie tak się przeciągnęło czekanie z tym przez szpital..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 8 miesiąc temu #627452 przez kasia123m
Dziewczyny jutro o 9 rano malutka Zosienka naszej forumowej kolezanki Gosi marcowej bedzie miec operacje n serduszku.trzymajmy kciuki za mala i pomodlmy sie za nia.Za mojego syna 6 lat temu modlilo sie cale moje byle forum i sie udalo...zyje...a lekarze przy wypisie mowili ze to cud.im wiecej osob sie modli tym lepepiej.Gosia jestemy z Toba..my lutowe Mamy tez..
Czekamy na dobre wiesci

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka